Σελίδες

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μιχάλης Ρέππας-Θανάσης Παπαθανασίου: Τα νέα τους,δυνατά, ''χτυπήματα''

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, στον ΙΑΝΟ, υποδέχτηκε το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο τους δημοσιογράφους, ώστε να παρουσιάσουν τις δύο νέες -θεατρικές- κωμωδίες που ετοίμασαν...
 
 
Με δύο κωμωδίες ετοιμάζονται να «χτυπήσουν» προσεχώς, οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο –και δη με κωμωδίες. Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο και οι συντελεστές των δύο νέων έργων βρέθηκαν στον «Ιανό» επί της Σταδίου, ώστε να παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους, και τον κόσμο που βρισκόταν εκεί, τα νέα τους «στοιχήματα».
Το ραντεβού δόθηκε λίγο μετά τις 12.30 και οι «Άντρες έτοιμοι για όλα», «άνοιξαν» την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Θεαμάτων. Η citypress.gr βρέθηκε εκεί και σας τα μεταφέρει όλα…

Ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, προσάρμοσαν στα ελληνικά δεδομένα το «Ladies Night» των Stephen Sinclair  και McCarten, το οποίο παρουσιάστηκε το 1987 με μεγάλη επιτυχία. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στο Θέατρο «Λαμπέτη».
Πέντε Έλληνες ξεπερνούν τον εαυτό τους με αφορμή την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας και αποφασίζει να λύσει τα προβλήματα της με ένα πρωτότυπο τρόπο. Έτσι, ένας καφετζής (Κώστας Κόκλας), ένας ταξιτζής (Θανάσης Ευθυμιάδης), ένας δημοτικός υπάλληλος (Γιάννης Τσιμιτσέλης), ένας φούρναρης (Κώστας Ευρυπιώτης) και ένας σπουδαστής (Μάνος Ιωάννου) γίνονται στρήπερ. Αυτή η κίνηση-ματ, όμως, δεν αναστατώνει μόνο την επαρχιακή πόλη που ζουν, αλλά και τις γυναίκες τους. Τις γυναίκες των πέντε –τολμηρών- Ελλήνων, υποδύονται αντίστοιχα: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης επισήμανε ότι πρόκειται για μία «πολύ ωραία παράσταση που συνδέει το δράμα με την κωμωδία και την φάρσα», ενώ κάνοντας χιούμορ είπε: «Πιστεύουμε να αρέσει και το σριπτίζ, επειδή είναι δύσκολοι οι καιροί, μήπως κάνουμε καμία περιοδεία τα Δευτερότριτα», ενώ ο Μάνος Ιωάννου που συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τους Ρέππα-Παπαθανασίου, είπε ότι είναι ο «πιο μικρός της παρέας» -προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Ευαγγελίας Μουμούρη, η οποία του απηύθυνε το ερώτημα: «Θα μας το κοπανάς για πολύ ακόμα;»- και ότι «είναι μία πολύ ωραία κωμωδία και είμαι χαρούμενος που συνεργάζομαι με όλους αυτούς τους ανθρώπους».
Χαρούμενος, ωστόσο, είναι και ο Θανάσης Ευθυμιάδης που ξανά κάνει κωμωδία στο ελεύθερο θέατρο μετά από 10 χρόνια.Η Ευαγγελία Μουμούρη, η Μαίρη Σταυρακέλλη και η Μαρία Φιλίππου, επισήμαναν ότι έχουν «φτιάξει μία πολύ ωραία κωμωδία, μία ωραία δουλειά και δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει κάποιος καλά».
Τέλος, όλοι οι ηθοποιοί εξέφρασαν την εκτίμηση τους στους Ρέππα-Παπαθανασίου, επειδή ξέρουν να «αγαπούν τους ηθοποιούς. Να σκαλίζουν ψυχές», ενώ με μία φωνή ευχήθηκαν να «περάσει και ο κόσμος καλά!».
Ωστόσο, εκτός από τους «Άντρες έτοιμους για όλα», το «παρών» στον «Ιανό» έδωσαν και πέντε από τους οκτώ ηθοποιούς της κωμωδίας «Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα». Από την εκδήλωση έλλειπαν η Χρυσούλα Διαβάτη, η οποία είχε μία σημαντική δουλειά στην Επίδαυρο και η Σοφία Μουτίδου, της οποίας συνέβη ένα έκτακτο περιστατικό στο οικογενειακό περιβάλλον.
Ο Μιχάλης Ρέππας διευκρίνισε ότι το «Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα» είναι «ένα καινούριο έργο που το μόνο κοινό είναι ο υπουργός που βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση». Εκτός από την ιδιότητα του συγγραφέα-σκηνοθέτη, ο Μιχάλης Ρέππας, θα κρατά και έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως…αποκάλυψε με χιούμορ, ο λόγος που προέβη σ’ αυτή την κίνηση είναι «η κρίση». Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μιχάλης Ρέππας ξανά ανεβαίνει στη σκηνή ως ηθοποιός, ύστερα από 10 χρόνια απουσίας.
Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος είναι «πανευτυχής που δουλεύει γι’ ακόμη μία φορά με το συγκεκριμένο δίδυμο και στο ίδιο θέατρο». Με το χιούμορ που διακρίνει τον γνωστό ηθοποιό, είπε πως «εκεί θα με θάψουν», και όλοι οι παραβρισκόμενοι χτύπησαν τα τραπέζια που είχαν μπροστά τους. Επιπλέον, του «αρέσει που παίζει στο ίδιο έργο, αλλά σε άλλο ρόλο», όπως και ο Χάρης Γρηγορόπουλος που βρισκόταν –επίσης- στην πρώτη έκδοση του έργου, αλλά με τον τίτλο «Βγά’ τον υπουργό από την πρίζα». «Το έργο, πιστεύω, θα ξανά γίνει όπως και πριν από 16 χρόνια. Η αίθουσα κάθε μέρα γεμάτη με αποτέλεσμα να πάει τρία χρόνια», κάνοντας τους ηθοποιούς να χτυπήσει ξύλο, ώστε να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενα του.
Επί σκηνής θα βρεθεί και η Βάσω Λασκαράκη, η οποία υποδύεται την κόρη του υπουργού, ενώ δεν έκρυψε την χαρά της που συνεργάζεται για 2η φορά με τους Ρέππα-Παπαθανασίου. «Εύχομαι να περάσετε πολύ καλά, όπως και εμείς από την πρώτη μέρα που κάναμε την ανάγνωση του έργου μέχρι σήμερα», είπε η "εκπρόσωπος" των γυναικών που συμμετέχουν στο έργο.
Ο Φώτης Σπύρος καλείται να κρατήσει έναν από τους πιο βασικούς ρόλους στο νέο ανέβασμα του έργου. Όπως δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζεσαι με το συγγραφικό, αυτό, δίδυμο και να με τον δάσκαλο Αλέξανδρο Αντωνόπουλο». Φυσικά, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες, αφού ο Μιχάλης Ρέππας είπε: «Έτσι όπως μιλάνε όλοι, νομίζω ότι μου κάνουν το μνημόσυνο» και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος ζήτησε «να σταματήσει αυτό το πράγμα», ξεσπώντας όλοι σε γέλια. Στη συνέχεια χαρακτήρισε την φάρσα ως «δύσκολο θέατρο», ο Φώτης Σπύρος, και ότι η Χρυσούλα Διαβάτη με την Σοφία Μουτίδου είναι σπουδαίες προσωπικότητες. Είναι μία πάρα πολύ αστεία παράσταση, με πάρα πολύ μειωμένο εισιτήριο».
Ο Μιχάλης Ρέππας, ο Θανάσης Παπαθανασίου και οι δυνατές ομάδες που έχουν φτιάξει, σας περιμένουν από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στους «Άντρες έτοιμους για όλα» (Θέατρο Λαμπέτη) και από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στο «Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα» (Θέατρο Πειραιώς 131).

Κάθε Τετάρτη στις 20.00, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00 και τα Σαββατοκύριακα στις 18.00 & 21.00.

Πηγή : citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: