Σελίδες

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟΣ "ΦΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ"!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 έγινε "Υπηρέτης με δύο αφεντικά". Φέτος γίνεται "Φον Δημητράκης" με την ίδια επιτυχία. Ο Πέτρος Φιλιππίδης ξέρει το μυστικό της επιτυχίας και αυτό δεν είναι άλλο από το να φροντίζει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια σε κάθε δουλειά του.

Αυτό συνέβη και με τον "Φον Δημητράκη" του Δημήτρη Ψαθά που παρουσιάζει από τις 17 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μουσούρη. Αν και το έργο γράφτηκε μέσα στην περίοδο της Κατοχής και ανέβηκε την περίοδο του Εμφυλίου (1946), δεν έπαψε να είναι επίκαιρο ακόμα και εν έτη 2013. Το πάθος πολλών ανθρώπων για την... εξουσία, ακόμα και θυσιάζοντας τις ίδιες τους τις οικογένειες.

Ένα έργο που αντικατοπτρίζει σημερινά πρόσωπα και καταστάσεις

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!!

Παρούσα για δεύτερη συνεχή φορά σε παγκόσμιο Κύπελλο και τέταρτη σερί σε μεγάλη διοργάνωση, η Εθνική Ελλάδας σφράγισε το εισιτήριο για τα τελικά της Βραζιλίας στο "εχθρικό" Βουκουρέστι (1-1). Το γρήγορο γκολ του Μήτρογλου έκοψε τον αέρα των Ρουμάνων, ορισμός της ατυχίας το αυτογκόλ του Τοροσίδη. Στις 6 Δεκεμβρίου η κλήρωση των ομίλων.
 
 
Με την κληρονομιά του πρώτου αγώνα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος κατέβηκαν στη National Arena του Βουκουρεστίου για να "σφραγίσουν" το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας και τα κατάφεραν.
Αφού άφησαν τους παίκτες του Βίκτορ Πιτούρκα να πιστέψουν για είκοσι λεπτά πως μπορούν να πετύχουν την επική ανατροπή, οι Έλληνες διεθνείς "χτύπησαν" με τον συνήθη ύποπτο, Κώστα Μήτρογλου, και άφησαν... ξερούς 55.000 Ρουμάνους. 
Στο 23' και μετά από την φλύαρη όπως αποδείχτηκε κατοχή των γηπεδούχων, η "Τυπάρα" Γιώργος καραγκούνης έβγαλε έτοιμο γκολ στον Μήτρογλου και ο Killer της "γαλανόλευκης" έβαλε σε θέση οδηγού την Ελλάδα. 
Οι Ρουμάνοι έχασαν τον προσανατολισμό τους, το αγωνιστικό τους πλάνο και οι Ρουμάνοι οπαδοί ξαφνικά σώπασαν, μετανιωμένοι ίσως για το γεγονός ότι αποδοκίμασαν έντονα κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. 
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε. Οι αντίπαλοί μας συνέχισαν να πιέζουν χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη για να ξανομπούν στο παιχνίδι της πρόκρισης. 
Για να φτάσουμε στη φάση του 55' όταν έγινε το απίστευτο. Ο Τοροσίδης προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα από την ελληνική περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Χολέβα και κατέληξε στα δίκτυα της ελληνικής εστίας.
Το τελευταίο σφύριγμα του Μάζιτς αποτέλεσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους Έλληνες παίκτες και τον Φερνάντο Σάντος. Μοναδική άσχημη στιγμή στον θρίαμβο της Εθνικής ο τραυματισμός του Δημήτρη Σιόβα με τον ιατρικό επιτελείο να κάνει λόγο για ρήξη έσω πλαγίου. 

pamesports.gr

ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ Ή ΔΥΣΚΟΛΑ ΛΕΜΕ... "(ΔΕ) ΣΕ ΘΕΛΩ";

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στο Badminton Loft παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα η ρομαντική κομεντί "(Δε) Σε θέλω" σε σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού και κείμενο- μουσική επιμέλεια του Μίνωα Θεοχάρη.

Το έργο μπορεί να διαπραγματεύεται ένα θέμα που είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους: Ο έρωτας, οι σχέσεις και οι χωρισμοί. Η προσέγγιση του, όμως, είναι τελείως διαφορετική. Κι αυτό γιατί τόσο το κείμενο όσο και οι: Άγγελος (Άγγελος Μπούρας), Εύα (Ευαγγελία Μουμούρη), Κώστας (Κώστας Μαρτάκης), Άννα (Μυριέλλα Κουρεντή) είναι πιο... αληθινοί και άμεσοι στον θεατή που βρίσκεται εκεί, με διαλόγους που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας.

Νεανικό, γρήγορο, ευχάριστο...

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

"ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ" ΑΛΛΑΖΟΥΝ...ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ "ΚΛΕΒΟΥΝ" ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

"Τα μούτρα" του John Godber παρουσιάζονται στο Θέατρο Χώρα με τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες: Φάνη Μουρατίδη, Σωκράτη Πατσίκα, Δημήτρη Μακαλιά, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.

Η διασκευή υπογράφεται από το συγγραφικό δίδυμο Βασίλη Ρίσβα- Δήμητρα Σακαλή και η σκηνοθεσία από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη.

Πρόκειται για μία γρήγορη κι αρκετά ευχάριστη παράσταση που ενώ πρωταγωνιστούν τέσσερις ηθοποιοί, με τα κοστούμια που φορούν στην φωτογραφία, υποδύονται πολλά και διάφορα πρόσωπα.