Σελίδες

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η νέα σειρά των Ρήγα-Αποστόλου και οι «Τρίχες»

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου



Έτοιμοι να ξανά ενώσουν τις δυνάμεις τους είναι ο Αλέξανδρος Ρήγας και ο Δημήτρης Αποστόλου για τις ανάγκες μίας νέας τηλεοπτικής σειράς, ύστερα από ένα σύντομο τηλεοπτικό «διαζύγιο».
Το νέο τους κοινό «χτύπημα» θα γίνει σε γνώριμα εδάφη και για τους δύο σεναριογράφους και συγκεκριμένα σε αυτά του ΑΝΤ1 –όπως λένε νεότερες πληροφορίες. Η σειρά προγραμματίζεται για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, ενώ στόχος των υψηλόβαθμων στελεχών είναι η μετάδοση της 2-3 φορές την εβδομάδα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, η σειρά έχει ως προσωρινό τίτλο «Τρίχες» και το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται σε ένα κομμωτήριο, με κεντρική ηρωίδα την Βασιλική Ανδρίτσου.
Για τις ανάγκες του πιλότου οι συντελεστές παραβρέθηκαν σε κομμωτήριο γνωστής αλυσίδας επί της λεωφόρου Πεντέλης, με το κλίμα να είναι πάρα πολύ καλό, παρόλο τα πολύωρα γυρίσματα.
Όπως είναι ήδη γνωστό, στην εν λόγω σειρά θα πρωταγωνιστούν: Αλέξανδρος Ρήγας, Βασιλική Ανδρίτσου, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Ορέστης Τζιόβας, Τόνι Δημητρίου, σε σκηνοθεσία του πρώτου, ενώ θα υπάρχουν αρκετά guest, όπως αυτό της  Ιωάννας Πηλιχού, η οποία συμμετείχε και στον πιλότο.
Η παραγωγή της σειράς υπογράφεται από την εταιρεία "Παπανδρέου Α.Ε".

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γιάννης Κακλέας...εισβάλλει στην "Αποθήκη"


Του Παναγιώτη Μουλόπουλου 
Δύο θεατρικές παραγωγές της Ελληνικής Θεαμάτων θα φέρουν τη σκηνοθετική υπογραφή του Γιάννη Κακλέα, ενόψει της νέας καλλιτεχνικής περιόδου.
Η πρώτη είναι οι «Ψύλλοι στα αυτιά» του Ζορζ Φεϊντώ που θα παρουσιάζονται στο Θέατρο «Αλίκη»(Αμερικής 4), σε απόδοση του Θοδωρή Πετρόπουλου (πηγή: onlytheater.gr), συνεχίζοντας έτσι την επιτυχημένη συνεργασία τους μετά τις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» και «Αχ, αυτά τα φαντάσματα».
Όσο για τη δεύτερη; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, το δεύτερο «χτύπημα» θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο «Αποθήκη» (Σαρρή 40, Ψυρρή) από μία ομάδα νέων ηθοποιών που θα συγκροτηθεί. Εκεί θα παρουσιάζεται εναλλασσόμενο ρεπερτόριο, διαφορετικού προσανατολισμού κάθε φορά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πιο  «δυνατό» χαρτί τους θα είναι το«Κουρδιστό πορτοκάλι» του Anthony Burgess, με τον Άρη Σερβετάλη να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο (Alex). Οι Γ. Κακλέας-Α. Σερβετάλης, συνεργάστηκαν και τη σεζόν που διανύουμε στο «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, σε μετάφραση του Θ. Πετρόπουλου.
Το «Κουρδιστό πορτοκάλι» αναφέρεται σε μια συμμορία νεαρών κακοποιών με αρχηγό τον δεκαπεντάχρονο Alex σε μια ζοφερή φουτουριστική Αγγλία. Η εν λόγω συμμορία καθημερινά επιδίδεται σε πράξεις ωμής βίας και βανδαλισμών, χαμένη σε ένα κόσμο ναρκωτικών, βίαιων ενστίκτων και πλήξης. 
Ωστόσο, μετά από προδοσία των «φίλων» του, ο κεντρικός ήρωας του έργου Alex, αφού συλλαμβάνεται και τιμωρείται με ποινή πολλών ετών αποφασίζει να συμμετάσχει σε ένα μυστικό κρατικό πείραμα σωφρονισμού με το οποίο η «επανένταξη» στην κοινωνία θα γίνει ταχύτατα. Μέσω του ιδιότυπου αυτού πειράματος θα κερδίσει την ελευθερία του, αλλά θα απωλέσει την ικανότητά του να εκτελεί βίαιες πράξεις από μια κυβέρνηση που αφαιρεί την ελευθερία και την πρωτοβουλία από τον λαό της με παραπλανητικά τεχνάσματα.
Το εν λόγω μυθιστόρημα συμπεριλαμβάνεται στα 100 μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας του 20ουαιώνα, ενώ στηριζόμενος στο βιβλίο, ο Stanley Kubrick, του έδωσε σάρκα και οστά, μεταφέροντας το στις κινηματογραφικές αίθουσες (1971).

Να σημειωθεί, ότι το «Κουρδιστό πορτοκάλι» είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Θέατρο «Έρευνας»από την Δημήτρη Ποταμίτη