Σελίδες

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι ετοιμάζουν Νίκος Μουτσινάς- Τζένη Διαγούπη;


Μετά  «Τα Βαφτίσια» που στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία (και) στο Θέατρο Κιβωτός, ο Νίκος Μουτσινάςκαι η Τζένη Διαγούπη ετοιμάζουν το νέο τους «χτύπημα» σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή.
Οι δυο τους εργάζονται αυτή την περίοδο «πάνω» στο νέο τους έργο, ενώ αποκλειστικές πληροφορίεςτης citypress.gr θέλουν στην εν λόγω δουλειά να έχει συμφωνήσει η Βασιλική Ανδρίτσου, ο Θανάσης Αλευράς και η Αθηνά Οικονομάκου.
Να σημειωθεί ότι… προσεχώς Νίκος Μουτσινάς, Τζένη Διαγούπη, Ζέτα Μακρυπούλια, Αθηνά Οικονομάκου, Ελένη Καρακάση, Φωτεινή Ντεμίση, Θανάσης Αλευράς Θα βρίσκονται με μία βαλίτσα στο χέρι,αφού θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα με «Τα Βαφτίσια», σε μεγάλες πόλεις, χαρίζοντας πολύ γέλιο!

Ελισάβετ Μουτάφη: «Μία σχέση δεν μπορεί να βασιστεί στο ψέμα»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Είναι μία από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της, ενώ έχει τον τρόπο να «κλέβει» τις εντυπώσεις. Είτε πρόκειται για τηλεόραση, είτε για θέατρο. Ο λόγος για την Ελισάβετ Μουτάφη, η οποία μιλά αποκλειστικά στη «City Press» για την τηλεόραση, τις σχέσεις, την θεατρική παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε». Επιπλέον, αναρωτιέται τι είναι  η σόου μπιζ, ενώ παραδέχεται ότι έχει δεχτεί πρόταση για πρωινή εκπομπή.

Πολλοί θεώρησαν ότι τα «Κλεμμένα όνειρα» θα υπέκυπταν στα μεγαλοπρεπή νούμερα του «Σουλεϊμάν». Σε ανησύχησε η αλλαγή ώρας;
 «
Δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτή την ιστορία. Το θέμα είναι να μπορούμε να κάνουμε όσο καλύτερα τη δουλειά μας γίνεται και να είμαστε αξιοπρεπείς απέναντι στον κόσμο. Να σου πω την αλήθεια, δεν μπαίνω ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ ποιο θα πάει πάνω από το άλλο…»
Οπότε δεν σε αγχώνουν τα νούμερα τηλεθέασης;
 «
Σαφώς και με αφορά να πηγαίνουμε καλά, αλλά τίποτα παραπάνω.»
Έχεις εντοπίσει κοινά στοιχεία με τον ρόλο της «Αλεξάνδρας»; «Από την αρχή είδα ότι η “Αλεξάνδρα” έχει κάτι που έχω και εγώ. Είμαι  ένας άνθρωπος που εμπιστεύεται και αγαπάει τους ανθρώπους, αλλά και ζει μέσα από αυτούς. Φοβάμαι ότι ως μάνα θα κακομάθουν και τα παιδιά μου (γέλια)».
Έχεις εμπιστευτεί άτομα  που να μην άξιζαν την εμπιστοσύνη σου; «Ναι, αλλά δεν σημαίνει κάτι».
Πιστεύεις ότι υπάρχουν γυναίκες που να βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις όπως η «Αλεξάνδρα»;
 
«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, αλλά σχετικά με το παιδί δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί είναι κάτι πιο ακραίο. Σε σχέση όμως με το ότι τους απατάνε οι άντρες τους ή ότι βλέπουν ένα πρόσωπο που στην πραγματικότητα δεν είναι, σε άλλα επίπεδα σίγουρα».
Έχεις βρεθεί σε αντίστοιχη θέση ή να έχεις δείξει ένα άλλο πρόσωπο;
 
«Όχι, αλλά μπορεί να μην το ξέρω (γέλια). Επίσης, δεν είχα δημιουργήσει τέτοιες σχέσεις ποτέ». 
Η απόφαση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ώστε να χωρίσουν είναι εύκολη υπόθεση; Και ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στη μέση.
 
«Δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά από κάποια στιγμή και μετά πρέπει να ληφθεί η απόφαση που πρέπει, πρώτον για χάρη των ανθρώπων που υπάρχουν ή δεν θα υπάρχουν μαζί, αλλά και τον μεγάλο αντίκτυπο που θα έχει στα παιδιά. Το να είσαι καλά με τον άνθρωπο σου, έχει μεγάλη σημασία για τη σχέση σου με τα παιδιά. Όταν ζεις με έναν άνθρωπο, είσαι χάλια και τα παιδιά ζουν μία φρίκη, τότε είναι ανθρώπινο να χωρίσουν».
Αν σου συνέβαινε παρεμφερές περιστατικό, θα προχώραγες στο διαζύγιο ή θα το πάλευες;
 
«Αν δεν συμβεί –χτύπα ξύλο- δεν μπορώ να σου πω, αλλά η βασική αρχή μου είναι να συζητάω».
Είναι καλύτερα να επιστρέφεις στο παρελθόν ή να παλεύεις για το παρόν; Σε βλέπουμε να έχεις επιστρέψει στην αγκαλιά ενός εφηβικού έρωτα (σ.σ. Κίμωνα).
 
«Δεν έχει να κάνει με το παρελθόν, το παρόν ή με το μέλλον, αλλά με τις καταστάσεις που ζεις. Θεωρώ ότι είμαι ένας άνθρωπος που παλεύω για όλα στη ζωή μου, από εκεί και πέρα όμως είναι πολύ σχετικό».
Κατά πόσο είναι εφικτό να διατηρηθούν οι ισορροπίες σε μία σχέση, όταν βασίζονται στο ψέμα;

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τάκης Ζαχαράτος: «Είμαι ανοιχτός στις προσκλήσεις και τις προκλήσεις»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Συνδυάζει τη λάμψη με το ταλέντο, ενώ τη φετινή σεζόν έχει «σπάσει» κάθε ρεκόρ, αφού παραπάνω από 50.000 θεατές έχουν πάει στο Θέατρο Αλίκη για να τον απολαύσουν στην παράσταση «I am what I am». Ο λόγος για τον Τάκη Ζαχαράτο, ο οποίος μας κάνει έναν απολογισμό για τη φετινή σεζόν, τα πρόσωπα που θα ήθελε να μιμηθεί, την τηλεόραση, αλλά και το γέλιο στη ζωή του.
Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου. Κάνε μας έναν απολογισμό…Δυστυχώς φέτος δεν κατάφερα να παρακολουθήσω πολλά θεάματα λόγω της παράστασης που παρουσιάζω στο θέατρο ‘’ΑΛΙΚΗ’’. Ξεκίνησα σχεδόν από τους πρώτους στις 10 Οκτωβρίου δηλαδή και θα τελειώσω από τους τελευταίους δύο εβδομάδες μετά το Πάσχα στις 19 Μαΐου.  Ο χρόνος μου όπως καταλαβαίνεις είναι  πολύ περιορισμένος, γιατί αυτό που κάνω φέτος  έχει έναν υψηλό βαθμό δυσκολίας. Είμαι μόνος μου πάνω στην σκηνή με 6 μουσικούς για δυόμισι ώρες από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι  πρέπει να προσέχω πολύ τον εαυτό μου και την φυσική μου κατάσταση για να μην κρυώσω και αναβληθεί  καμία παράσταση. Θέλει δηλαδή αυστηρά στρατιωτική πειθαρχία. Έτσι τον φετινό χειμώνα τον πέρασα με πολύ γυμναστική, αφωνία και εντός σπιτιού.
Παραπάνω από 50.000 άτομα έχουν παρακολουθήσει την παράσταση «I am what I am». Περίμενες αυτή την επιτυχία;Με μια και μόνο λέξη Όχι. Το νούμερο μοιάζει πραγματικά ασύλληπτο για τους καιρούς ‘’πολέμου’’ που ζούμε. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που με τίμησε με την παρουσία του και συνεχίζει να με τιμά και να έρχεται καθημερινά στο θέατρο ‘’ΑΛΙΚΗ’’ για να με δει. Όταν αποφάσισα να κάνω αυτό το σάλτο μορτάλε σε ένα θέατρο 500 καθισμάτων είπα ότι και το μισό να καταφέρω να γεμίσω θα είναι μεγάλη επιτυχία. Η πραγματικότητα όμως  ξεπέρασε και τα πιο τρελά μου όνειρα . Μεγάλη δύναμη όμως άντλησα και από την αγάπη μου και την σκέψη μου στην Αλίκη, την οποία αισθάνομαι εδώ παρούσα κάθε βράδυ να παρακολουθεί την παράσταση και χαίρεται μαζί μας. Λυπάμαι πολύ που στις 19 Μαΐου  θα αποχωριστώ το θέατρο ‘’ΑΛΙΚΗ’’ που φέτος μου έδωσε τόσες συγκινήσεις και την μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιτυχία της καριέρας μου μέχρι σήμερα. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να με αξιώσει ο Θεός να ξαναγυρίσω εδώ με μια παράσταση αντάξια με αυτές  που ανέβαζε και θα ήθελε και η ίδια η Αλίκη από εκεί ψηλά να βλέπει να παίζονται στο θέατρο της. 
Εκτός από καλλιτέχνες, μιμείσαι και πολιτικά πρόσωπα. Έχεις δεχθεί τηλεφωνήματα… ενόχλησης;Όχι δεν με έχει ενοχλήσει κανείς στην φετινή μου παράσταση. 
Ποια πρόσωπα θα ήθελες να μιμηθείς προσεχώς;Μαρία Κάλας και Χαρούλα Αλεξίου. Δυο σπουδαίες προσωπικότητες δυο γυναίκες που λάτρεψα και λατρεύω. Δύσκολο εγχείρημα που πιστεύω κάποια στιγμή να το τολμήσω. Θέλει όμως πολύ υπομονή επιμονή και δουλειά. Αν νοιώσω έτοιμος θα το κάνω…
Πως κρίνεις την κατάσταση στην Ελλάδα –και πλέον!- και στην Κύπρο;
Έχουμε πόλεμο χωρίς συζήτηση.
Όλο αυτό που συμβαίνει σε έχει κάνει να χάσεις το γέλιο σου;Με έχει θυμώσει με έχει βγάλει εκτός εαυτού. Κάθε μέρα που πηγαίνω στο θέατρο και βλέπω να προστίθενται όλο και καινούργιοι συμπολίτες μας στις χιλιάδες που ψάχνουν στα σκουπίδια για λίγο φαγητό η με το κεφάλι τους χαμηλωμένο να σου απλώνουν το χέρι για μια μικρή βοήθεια νοιώθω βαθειά ντροπή για αυτό που μας συμβαίνει. Όπως όμως λέω σε ένα κομμάτι της φετινής μου παράστασης σαν Αλίκη: ‘’Το πιστεύω μου είναι, ότι μέρες που δεν ονειρευόμαστε και δεν γελάμε, είναι μέρες που δεν τις ζούμε. Και τώρα που o ελληνικός λαός δοκιμάζετε, να μην ξεχνά πόση λεβεντιά κουβαλάει. Να έχει το κεφάλι ψηλά στο φως του ήλιου και όχι στα σκοτάδια που θέλουν κάποιοι να κοιτάμε’’.
Έχεις αναγκαστεί να κάνεις «εκπτώσεις» στην καθημερινότητα σου;Πολλές όπως κάθε άνθρωπος  νομίζω.
Θα σε ενδιέφερε η επιστροφή σου στην TV;

Δημήτρης Μαυρόπουλος: «Το θέατρο είναι πολιτική πράξη»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος επί 37 χρόνια έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο σανίδι, ενώ έχει δώσει δυναμικό «παρών» σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Συναντήσαμε τον γνωστό ηθοποιό στο «Pasaji» (Στοά Σπυρομήλιου) και συζητήσαμε για τη φετινή σεζόν, τις οικονομικές απολαβές, αλλά και την πολιτική εν έτη 2013. 
Κάντε μου έναν απολογισμό για τη φετινή σεζόν. Πώς αισθάνεστε που είχατε και φέτος δουλειά;
Οι ηθοποιοί δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αγωνίας, γιατί το ζούμε συνέχεια, καθώς ψάχνουμε δύο φορές το χρόνο για δουλειά. Σε όλη αυτή τη πτώση της τηλεόρασης, στον περιορισμό των παραστάσεων, είναι γεγονός ότι βρίσκονται ηθοποιοί εξαιρετικής αξίας και ιστορίας χωρίς δουλειά . Σημασία δεν έχει να έχεις δουλειά, αλλά τι δουλειά θα κάνεις και πόσο καλά θα την κάνεις.
 Φέτος είναι ότι χειρότερο έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Ωστόσο ο κόσμος τίμησε το θέατρο με τον καλύτερο τρόπο. Ο κόσμος πάντα μας ταΐζε και μας φρόντιζε. Μας τιμά  με την παρουσία του και πληρώνει. Έτσι υπάρχουν τα θέατρα και οι καλλιτέχνες. Η φετινή χρονιά πέρα από τις δυσκολίες  ήταν αισιόδοξη και δυνατή.  Καταλαβαίνουμε την αγωνία που ζουν κάποιοι που απολύονται ή κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά πιστεύω δεν μπορούμε να το λύσουμε συζητώντας . Πρέπει να είμαστε πιο μάχιμοι, γιατί έρχονται και τα χειρότερα…
Γενικά, είστε αισιόδοξος;
Πάντα! Εγώ έχω μία αρχή: Αν είμαι γερός όλα θα τα κάνω. Αρκεί να μην βιαζόμαστε και να μην διεκδικούμε περισσότερα από αυτά που μας ανήκουν. Για μένα αυτό που μου ανήκει στη ζωή, αλλά και στον καθένα μας, είναι αυτό που μας κάνει ωφέλιμους, χρήσιμους και μας εξυπηρετεί. Πρέπει να σταματήσουμε τη ζωή του «φαίνεσθε», αλλά του «είσαι». Πρέπει να φαίνομαι; Γιατί; Πρέπει να είμαι!  Αυτός είναι ο λόγος που φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση: Ζήσαμε ένα ακριβό και μεγάλο όνειρο και αδιαφορήσαμε για   την καθημερινότητα μας ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ πολύ πιο  σημαντική και φθηνή.
Έχουν χαθεί οι ανθρώπινες αξίες στο γενικότερο πλαίσιο της κρίσης;
Το αξιακό σύστημα του καθενός δεν μπορεί να είναι ελαστικό και να αυξομειώνεται ανάλογα με τις εποχές. Κατά την ταπεινή άποψη μου, πιστεύω ότι το αξιακό σύστημα   πρέπει να το υπηρετείς καθημερινά. Κάποιοι  δεν ήταν ώριμοι να αντιμετωπίσουν αυτή την ευμάρεια, όπου την είδαν ως όχημα ζωής. Μόνο που κατέβηκαν νωρίς και ξέμειναν ξυπόλητοι και γυμνοί. Δύσκολη τώρα η διαδρομή. Δεν είναι όλα χρήμα, επίδειξη, πλούτος, αλλά επικοινωνία, επαφή με τον κόσμο, χαρά και κατανόηση με τους  ανθρώπους. Τη σύμπνοια και την έγνοια μεταξύ μας τα θεωρώ πολύ σημαντικά!
Εκτός από το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, δεν έχει σημασία και να πληρώνεται ένας ηθοποιός;
Πληρωνόμαστε.  Παρ’ όλες τις δυσκολίες.  Έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο θεάτρου στο παγκόσμιο θεατρικό χάρτη. Με τους καλλιτέχνες σε οποιαδήποτε μορφή της τέχνης που προσπαθούν για το καλύτερο με πολλές επιτυχίες, η επιβίωση είναι αναλογική. Ούτε οι παλαιότερες υπερβολές, αλλά ούτε και η μιζέρια βοηθούν σήμερα κανέναν μας. Ούτε και η ευκαιρία που βρήκαν αρκετοί να κλαίγονται και να εκβιάζουν κόβοντας μισθούς. ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ δεν ζητιανεύουμε…..
Τη Τέχνη και την υποκριτική σου αξία δεν την πληρώνεσαι μονό  σε χρήματα, αλλά σε ρόλους και με την αποδοχή του κόσμου και των συναδέλφων. Τα υπόλοιπα είναι ΤΙΠΟΤΑ…
Είστε ικανοποιημένος από τα λεφτά που έχετε βγάλει από τη δουλειά σας;
Έζησα και ζω με αξιοπρέπεια. Φρόντισα να μη χρωστάω σε κανέναν –με  χρωστάνε και δεν χρωστάω. Είμαι καλά. Στη σημερινή εποχή που τίθεται θέμα επιβίωσης είναι καλό να είσαι μαζεμένος.
Ποια είναι η μεγαλύτερη υπερβολή που έχετε κάνει;
Στη ζωή μου, δεν έκανα υπερβολές, αλλά μισώ τσιγκούνηδες, τους μίζερους και τους ανθρώπους που δεν έχουν χιούμορ –αν βρεθεί κάποιος που να μην έχει χιούμορ, όχι μόνο να μην κάνει παρέα μαζί μου, αλλά να μην κυκλοφορεί σε απόσταση3 χλμ.
Ωστόσο στην «Τρελή, τρελή σαραντάρα» υποδύεστε ένα τσιγκούνη…

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Τάκης Ζαχαράτος μετακομίζει στο ''Βρετάνια''

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Ήθελε πολύ να βρίσκεται στο φιλόδοξο «Καμπαρέ» που ετοίμαζε με κέφι και μεράκι ο Σταμάτης Φασουλής για το Παλλάς, όμως, το «ναυάγιο» του μιούζικαλ στενοχώρησε πολύ τον Τάκη Ζαχαράτο.
Ωστόσο ο ίδιος συνεχίζει ακάθεκτος στο Θέατρο Αλίκη με την επιτυχημένη παράσταση «I am what Iam» έως τις 19 Μαΐου, ενώ παράλληλα οργανώνει τα επόμενα του θεατρικά «μαγειρέματα». Ένα από αυτά που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς είναι αυτό που ετοιμάζει για το Θέατρο Βρετάνια, σύμφωνα με τιςαποκλειστικές πληροφορίες που φτάνουν στη citypress.gr!
Ο γνωστός show man, όπως πληροφορούμαστε, έχει κάνει ήδη τις πρώτες συζητήσεις με τον θεατρικό επιχειρηματία, κ. Παυλάκη Κάρολο, ώστε να παρουσιάσει μία νέα του δουλειά στο κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί και η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Να σημειωθεί, ότι σε προηγούμενο θέμα μας, είχαμε αναφερθεί στο θεατρικό ντόμινο του χειμώνα. Αν και δημοσιεύματα ήθελαν τον Λάκη Λαζόπουλο να «χτυπά» στο συγκεκριμένο θέατρο όπου είναι και καλλιτεχνικός διευθυντής, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει, ενώ επικρατούσε πέπλο μυστηρίου για το τι θα παρουσιαζόταν.
Μάλιστα, «έπαιξε» έντονα το ενδεχόμενο δεύτερης χρονιάς της επιτυχημένης παράστασης «Αχ, αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο που ετοίμασε ο Θοδωρής Πετρόπουλος με τον Γιάννη Κακλέα, αλλά και το σενάριο παρουσίασης μίας νέας θεατρικής δουλειάς με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.
Τέλος, να αναφέρουμε ότι στο Θέατρο Αλίκη που παρουσιάζει το «I am what I am» ο Τάκης Ζαχαράτος, τη νέα σεζόν θα γεμίσει με «Ψύλλους στα αυτιά» του Ζορζ Φεϊντώ που «μαγειρεύουν» ο Θοδωρής Πετρόπουλος με τον Γιάννη Κακλέα, και τη Βίκυ Σταυροπούλου με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη να «ηγούνται» του πολυμελούς θιάσου, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μαζί με την Σμαράγδα Καρύδη θα βρίσκονται στο Παλλάς από τον Ιανουάριο του '14, παρουσιάζοντας τον "Σιρανό ντε Μπερζεράκ".

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αθερίδης-Μακρυπούλια-Ζουγανέλης "χτυπούν" στο Παλλάς!

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Αν και όλοι περιμέναμε να δούμε το θεατρικό «πάντρεμα» του Θοδωρή Αθερίδη και του Γιάννη Ζουγανέλη στο Μικρό Παλλάς, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, αφού οι δύο γνωστοί ηθοποιοί πήραν μεταγραφή-βόμβα για το Παλλάς! Τι εννοούμε;
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Ζέτα Μακρυπούλια θα είναι το εκρηκτικό "τρίο" του μιούζικαλ «Μερικοί το προτιμούν καυτό» που θα ανέβει στο Παλλάς τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ο Θοδωρής Αθερίδης θα υποδυθεί τον “Joe” (δες Tony Curtis), ο Γιάννης Ζουγανέλης τον “Jerry” (δες Jack Lemon), ενώ η Ζέτα Μακρυπούλια την "Sugar" (δες Marilyn Monroe).
Πολλά ήταν τα μιούζικαλ που έπεσαν στο τραπέζι των… συσκέψεων της Ελληνικής Θεαμάτων και τουΣταμάτη Φασουλή ώστε να αναζητήσουν αυτό που θα κέντριζε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του θεατρόφιλου κοινού μετά το «Καμπαρέ» το οποίο ακυρώθηκε.
* Στις 23 Οκτωβρίου του 2012 η Ζέτα Μακρυπούλια φωτογραφίζεται από τη στενή συνεργάτιδα & φίλη της, Ρούλα Ρέβη, ως άλλη… Marilyn Monroe, για τις ανάγκες του εορταστικού περιοδικού «Hello!», το οποίο έκλεινε 7 χρόνια κυκλοφορίας. Τώρα, η ηθοποιός καλείται να ενσαρκώσει έναν από τους πιο επιτυχημένους ρόλους της Monroe.