Σελίδες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Γιώργος Σαμπάνης: Επιστροφή με ανανεωμένο μουσικό προφίλ

Η νέα δισκογραφική –και πολλά υποσχόμενη- δουλειά του Γιώργου Σαμπάνη, κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας, με τίτλο «Δεν είμαι Ήρωας». Ο νεαρός δημιουργός, ο οποίος υπογράφει σε όλα του τα τραγούδια τη μουσική και στίχους της Ελεάνας Βραχάλη, η οποία έχει τον τρόπο της να «κλέβει» τις εντυπώσεις.

Ήδη δύο τραγούδια («Μόνο αν θες εμένα», «Ώρα μηδέν»)  από το νέο album έχουν κερδίσει άκρως θετικά σχόλια. Ο Γιώργος Σαμπάνης με ανανεωμένο μουσικό προφίλ, επιστρέφει με μεστές ποπ συνθέσεις, ιδιαίτερους στίχους και μία στιβαρή παραγωγή που ξεδιπλώνεται σε 10 μοναδικά τραγούδια.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Σαμπάνη, κυκλοφορεί από την Universal Music!

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το συναρπαστικό ταξίδι του ''Rain Man''

Έχοντας την «γερή» μετάφραση του Θοδωρή Πετρόπουλου και τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος επεξεργάζεται μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, οι: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Στάνκογλου, Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη, Γιάννης Καρατζογιάννης, θα παρουσιάσουν τον «Rain Man» του Dan Gordon.

Το έργο παρουσιάζεται από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, στη κεντρική σκηνή του Θεάτρου «Γκλόρια» (Ιπποκράτους 7, Αθήνα), ενώ η θεατρική διασκευή βασίζεται στο κινηματογραφικό σενάριο των Barry Morrow & Ronald Bass, με τους Ντάστιν Χόφμαν & Τομ Κρουζ, να «σημαδεύουν» τους δύο αντρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Λίγα λόγια για το έργο: Ο Τσάρλι Μπάμπιτ (Γιάννης Στάνκογλου), ένας νεαρός έμπορος αυτοκινήτων, ανακαλύπτει, όταν επιστρέφει στο πατρικό του για την κηδεία του πατέρα του, ότι έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) που είναι αυτιστικός και έγκλειστος σε ίδρυμα και στον οποίο ο πατέρας τους αφήνει όλη του την περιουσία. Τυφλωμένος από τον εγωισμό του, ο Τσάρλι απάγει τον αδερφό του και ξεκινούν διασχίζοντας την Αμερική, ένα περιπετειώδες ταξίδι που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή και των δύο.
Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 20:00
Πέμπτη στις  20:00
Παρασκευή στις 21:15
Σάββατο: απογευματινή – 18:15 //  βραδινή – 21:15
Κυριακή στις 20:00
Τιμές εισιτηρίων:
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή / Πλατεία: 18 ευρώ
Τετάρτη – Πέμπτη  / Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Εξώστης: 15 ευρώ
Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών, ισχύει η τιμή 15 euro το άτομο για όλες τις ημέρες των παραστάσεων απο Τετάρτη έως και Κυριακή.

"Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος" είναι στην "Ακτή" Πειραιώς

Σταθερή αξία για την «Ακτή» της οδού Πειραιώς αποτελούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Σάκης Μπουλάς τα τελευταία 6 χρόνια, όπου παρουσιάζουν «τον πιο βίαιο πολιτικό και σεξουαλικό πανζουρλισμό της Εμφυλίου».

Η έκπληξη την φετινή χρονιά, ακούει στο όνομα του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ο οποίος θα βρεθεί στην ίδια σκηνή με τους Ζουγανέλη Μπουλά, παρουσιάζοντας ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα.
Η μουσική παράσταση με τίτλο: «Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχημος» έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών, συνδυάζοντας τη μουσική, το τραγούδι, τα θεατρικά σκετς και πολλά…happenings.
Επιπλέον, στην «Ακτή», θα βρίσκονται ο Johny Βαβούρας, ο Γιώργος Μάγκας, η Μαρία Διακοπαναγιώτου, η Βαλάντω Τρύφωνος και η Νικολέτα Τρίκη.
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, αυστηρά στις 22.30, δίνουμε ραντεβού με μία εναλλακτική –νυχτερινή- πρόταση.
«Θ αναρωτιέστε τι να κάνω εγώ εδώ/
σ’ αυτούς ανάμεσα μοιάζω παραφωνία
το μόνο σίγουρο που ξέρω θα το πω/
οι αντιθέσεις πάντα φτιάχνουν αρμονία»…
«Από το Αχ! Μαρία ρίξαμε άγκυρα εδώ ,
 φτιάξαμε γέφυρα Εξάρχεια με Ταύρο…»

«… και θα ταξιδέψουμε μαζί με μουσική
θα δούμε φίλους μακρινούς πίσω στο χρόνο ,
 θα ασχοληθούμε και με την πολιτική και
με την πλάκα θα ξορκίσουμε τον πόνο…»
δηλώνει , μεταξύ άλλων, το τραγούδι της παράστασης σε μουσική: Μιχάλη Χατζηγιάννη και στίχους Σάκη Μπουλά.

citypress.gr

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Κατερίνα Μαραγκού: "Ζούμε όλοι την εθνική κατάθλιψη"

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Η Κατερίνα Μαραγκού, ξεχωρίζει με οποιοδήποτε «στοίχημα» κι αν βάλει, θέτοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, αλλά και αντιμετωπίζοντας  το Θέατρο με σοβαρότητα. Από την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζει στο Θέατρο «Άλμα», τα «Παιχνίδια Εξουσίας» του Πέρα Ριέρα. Η γνωστή ηθοποιός μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr, για τα «Παιχνίδια» που παίζουν οι πολιτικοί εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, για την εθνική κατάθλιψη που βιώνουμε, τα αποτελέσματα που έχει ο «Ξένιος Ζευς» στην Ομόνοια, αλλά και για το μέλλον του γιου της, Μάριου, στη χώρα μας.


Τη φετινή σεζόν παρουσιάζετε στο Θέατρο «Άλμα», τα «Παιχνίδια Εξουσίας» του Πέρα Ριέρα. Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο;
To έργο του Πέρα Ριέρα, «Παιχνίδια εξουσίας», είναι ένα πολιτικό, ψυχολογικό θρίλερ που καταγράφει με χειρουργική λεπτομέρεια τις μεθόδους εξουσίας, για ψυχολογική εξόντωση του αντιπάλου, ώστε να τον καταστήσει αδύναμο να αντιδράσει. Ζούμε αναμφισβήτητα μία ταραγμένη πολιτική περίοδο που κρατάει δυστυχώς χρόνια, μας έχει εξουθενώσει ψυχολογικά και ήθελα να εκφράσω την αγωνία μου, μέσα από αυτή την επιλογή.
Πώς είναι η συνεργασία σας  με τους υπόλοιπους συντελεστές;
Με την Κοντούδη είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι. Είχαμε συνεργαστεί πριν από 17 χρόνια στην παράσταση «Τριαντάφυλλο στο στήθος», η οποία είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία. Και τώρα η συνεργασία μας, όπως και τότε, είναι πολύ καλή. Επίσης, και με τον Στέφανο Κυριακίδη, είναι η Τρίτη φορά που συνεργάζομαι και μπορώ να μιλήσω για μία εξαιρετική συνεργασία. Ο Θέμης Πάνου, με τον οποίο συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά, έχω να πω ότι έχουμε ταυτιστεί τόσο πολύ που νομίζω ότι τον ξέρω χρόνια. Θέλω να πω, ότι εμείς οι τέσσερις, έχουμε δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης, αγάπης  και δουλεύουμε πολλές ώρες για το καλύτερο αποτέλεσμα.
Επειδή έχετε ξανά συνεργαστεί με την κα Κοντούλη και τον κ. Κυριακίδη, είναι εύκολο να βρεθούν συνεργάτες με χημεία;
Όχι, πιστεύω ότι υπάρχουν. Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε ευαίσθητα πλάσματα και μέσα από τις σχέσεις εμπιστοσύνης μπορεί να βρεθεί αυτή η χημεία. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αν βρεθεί είναι μαγικό
Το γεγονός ότι αυτοί που κυβερνούν και δανείζουν χρήματα στην χώρα μας, παίζουν ένα σκληρό παιχνίδι στις πλάτες των Ελλήνων, αποτέλεσε κίνητρο για την επιλογή του έργου;
Σίγουρα, γιατί τα πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται. Σε δεύτερο επίπεδο το πολιτικό παιχνίδι είναι ανελέητο και τα ζητούμενα νομίζω δεν είναι μόνο τα δανεικά. Μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε ταπεινωμένοι, σοκαρισμένοι, ακινητοποιημένοι. Δεν μπορούμε να αντιδράσουμε με αποτέλεσμα οι απαιτήσεις των δανειστών να γίνονται όλο και πιο παράλογες.
Σε μία εποχή που ο κόσμος έχει ανάγκη να γελάσει, εσείς παρουσιάζετε ένα πολιτικό ψυχολογικό θρίλερ. Ποια είναι τα μηνύματα που επιχειρείτε να περάσετε;
Το έργο αυτό θα έλεγα ότι έχει πολύ ειρωνεία και το μηδίαμα, το κλείσιμο του ματιού, υπάρχει σε όλο το έργο. Ο κόσμος αυτή τη στιγμή, δεν ξέρω αν θέλει να γελάσει, να συγκινηθεί, να εκτονωθεί. Πιστεύω, όμως, κρίνοντας από τον εαυτό μου, όταν το πρωτοδιάβασα ότι απ’ αυτή την παράσταση θα φύγει πιο δυνατός.

Διαβάστε παρακάτω την υπόλοιπη συνέντευξη :