Σελίδες

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Τι κι αν η νουβέλα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962; Το έργο δεν παύει να θεωρείται επίκαιρο ακόμα και εν έτη 2013! Ο λόγος για το "Κουρδιστό πορτοκάλι" του Antony Burgers που μετέφεραν στη θεατρική σκηνή του "Αποθήκη" ο Θοδωρής Πετρόπουλος (μετάφραση) και ο Γιάννης Κακλέας (σκηνοθεσία) και μία δυνατή ομάδα ηθοποιών (Άρης Σερβετάλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αντίνοος Αλμπάνης, Νεκτάριος Λουκιανός, Χρήστος Μαλάκης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δρόσος Σκώτης, Κίμων Φιορέτος) να δίνει τον καλύτερο της εαυτό!

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

"ΜΑΝΤΕΨΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟΨΕ": ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΕΡΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα, η επίσημη πρεμιέρα της αστυνομικής κωμωδίας "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" του Robert Thoma σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου+Μιχάλη Ρέππα, στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.

Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο απέδειξε γι' ακόμη μία φορά ότι έχει τον τρόπο του στο να "μαγειρεύει" δυνατές κωμωδίες. Και η συγκεκριμένη αστυνομική κωμωδία είναι μία απ' αυτές με τους: Κάτια Δανδουλάκη, Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, Τάσο Χαλκιά, Τζόϋς Ευείδη, Ελένη Κρίτα, Παντελή Καναράκη να... δημιουργούν ένα παιχνίδι για γερούς λύτες.

ΜΟΥΣΙΚΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ BADMINTON LOFT!

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Δύο μουσικό-θεατρικές παραστάσεις θα φιλοξενούνται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στο Badminton Loft που ανοίγει και... μας περιμένει. Ενώ για το τριήμερο 14-16/11 μας περιμένει κάτι special.

Η αρχή γίνεται με τη νέα ποπ ρομαντική κομεντί που τιτλοφορείται "(ΔΕ) ΣΕ ΘΕΛΩ" και κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός, τα κείμενα και τη μουσική επιμέλεια ο Μίνωας Θεοχάρης, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Κώστας Μαρτάκης, Ευαγγελία Μουμούρη, Άγγελος Μπούρας, Μυριέλλα Κουρεντή. 

Πρόκειται για παράλληλες ιστορίες δύο ζευγαριών, από την αρχή της σχέσης τους μέχρι και σήμερα, μιλώντας για τη σημερινή δυσκολία που μία ολόκληρη γενιά αντιμετωπίζει ως προς τη δέσμευση και τη συνύπαρξη. Αλλά στην ουσία, πίσω απ' αυτό κρύβεται η βαθύτερη ανάγκη. Η παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική από τη δεκαετία του '90, μας καλεί να ανακαλύψουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας. 

Μετά την επιτυχία που σημείωσε, η μουσικό-θεατρική παράσταση "Ο Αλέκος βγήκε απ' τον Παράδεισο" επανέρχεται δριμύτερος, χαρίζοντας χαμόγελο, συγκίνηση και αξέχαστα βράδια Τρίτης (από 12/11) -καθώς κάθε Τρίτη θα παρουσιάζεται η παράσταση που σκηνοθέτησε με πολύ κέφι και μεράκι ο Δημήτρης Μαλισσόβας.

Η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ανανέωσαν το ραντεβού τους και έρχονται να μας ξανά- ταξιδέψουν στο χρόνο, στη ζωή και το έργο του Αλέκου Σακελλάριου, βασισμένη στα χρονογραφήματα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω παράσταση κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τέλος, επίσης μία νέα μουσικό-θεατρική παράσταση ξεκινά, αλλά θα παρουσιαστεί την Πέμπτη (14/11), Παρασκευή (15/11) και το Σάββατο (16/11). Ο λόγος για το "Ξέρω κάποιο αστέρι" που σκηνοθετεί η Μαρία Πανίδου και στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι: Μιχάλης Μαρίνος, Χαρά Κεφαλά, Μαρία Πανίδου, Δημήτρης Παπανικολάου.


Ο καταλυτικός έρωτας, η μοναξιά και το τυχαίο, δύο σύγχρονοι ερευνητές και δυο ζωές που κινούνται σαν παράλληλες ευθείες. Μια σύγχρονη μουσική παράσταση με στοιχεία χοροθεάτρου μας συστήνει τα γνωστά αλλά και πιο σπάνια τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου με έναν διαφορετικό τρόπο και μας ταξιδεύει στις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ "ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ" ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΠΟΘΗΚΗ"

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το Θέατρο "Αποθήκη" τη φετινή σεζόν στοχεύει να γίνει μία εστία εναλλακτικού θεάτρου. Και τι καλύτερο από το ανέβασμα ενός ανατρεπτικού και προκλητικού έργου, όπως το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του Anthony Burgerss

Έτσι, από την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, το εν λόγω έργο θα παρουσιάζεται στο θέατρο της οδού Σαρρή, σε μετάφραση του Θοδωρή Πετρόπουλου, σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και με τον Άρη Σερβετάλη να ενσαρκώνει τον Άλεξ. 

Ο νεαρός Άλεξ, είναι ο αρχηγός μιας συμμορίας συνομηλίκων του που διασκεδάζουν σκορπίζοντας βία: κλοπές, βιασμοί και βανδαλισμοί, είναι μερικά από τα κομμάτια του puzzle που φτιάχνουν την καθημερινότητα τους. Όμως τα ναρκωτικά, οι βιασμοί και η Ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν αποτελούν τις μεγάλες αγάπες του αρχηγού.