Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός : Θρυλική ανατροπή και πρόκριση στο Final 4!!!

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την κόλαση του -15, κέρδισε με 82-72 την Αναντολού Εφές και έκανε το 3-2 στην προημιτελική φάση της Euroleague παίρνοντας το εισιτήριο για το Final-4 του Λονδίνου όπου και θα υπερασπιστεί τον τίτλο του! Ο Σπανούλης είχε 19 "σκληρούς" πόντους στο οπλοστάσιο του, ο Πρίντεζης άλλους 15, ενώ βοήθησαν πολύ στην επανάληψη οι Χάινς (6π., 6ρ.), Λο (7π.) Πάουελ (9π., 4ρ.) και Περπέρογλου (7π.).


Η καρδιά του Πρωταθλητή Ευρώπης "μίλησε" και ο μαχητικός Ολυμπιακός νίκησε την Αναντολού Εφές με 82-72 στο καμίνι του ΣΕΦ, για το πέμπτο ματς των playoffs της Euroleague. Οι ερυθρόλευκοι με αυτόν τον τρόπο έκαναν το 3-2 στην προημιτελική σειρά και πήραν πανάξια το εισιτήριο για το Final-Four του Λονδίνου όπου θα έχoυν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρσι στην Κωνσταντινούπολη. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν... χαρακτήρα στο τρίτο δεκάλεπτο καλύπτοντας τη διαφορά με την όποια οι Τούρκοι είχαν πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, διαφορά που είχε φτάσει και τους 14 πόντους. Με αντεπίθεση διάρκειας εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ της Εφές, μπήκε ξανά στο ματς και μετά από ένα φινάλε που μόνο για καρδιακούς δεν προσφερόταν ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια νίκη - θρίαμβο που του χαρίζει το εισιτήριο για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκας οπού θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την Εφές να έχει το προβάδισμα και τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει τους διαδρόμους προς το καλάθι, ωστόσο, μείωσε δύο πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου, χάρις σε τρίποντο του Πάουελ (23-21).
Η δεύτερη περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στην ομάδα της Τουρκίας, η οποία κράτησε τους «ερυθρόλευκους» μακριά από το καλάθι για περίπου έξι λεπτά και πήρε σημαντικό προβάδισμα, παίρνοντας διαφορά μέχρι και 14 πόντων, ωστόσο, στο τέλος, οι Πειραιώτες μείωσαν στους οκτώ, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 41-33.
Όμως, όλα άλλαξαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν δυναμική άμυνα, κατάφεραν να περιορίσουν τα ατού των Τούρκων και κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, αν και στο τέλος, η Εφές ολοκλήρωσε την περίοδο προηγούμενη με έναν πόντο (55-54).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός με… σύμμαχο την πολύ καυτή έδρα του, κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και έφτασε στη νίκη που του έδωσε την πρόκριση για το Final 4 του Λονδίνου, επικρατώντας 82-72.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αστυνομική κωμωδία για την Κάτια

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Από τις παραστάσεις του «Να ζει κανείς ή να μην ζει» στην επιτροπή του «Dancing with the stars»και από εκεί στα γυρίσματα του «Βαλς με 12 Θεούς», στην Κύπρο. Κάπως έτσι είχε διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Κάτιας Δανδουλάκη, η οποία μετά από όλο αυτό τον μαραθώνιο, αποφάσισε να απέχει για λίγο από τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, έχουν γίνει κάποια πρώτα «μαγειρέματα» για την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014.  Αστυνομική κωμωδία του Ρομπέρ Τομά  θέλουν πληροφορίες μας να ανεβαίνει στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», με τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου να υπογράφεται από το συγγραφικό δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου.
Ο Ρομπέρ Τομά είναι ο συγγραφέας της αστυνομικής περιπέτειας «Παγίδα» που παρουσιάστηκε για δύο χρόνια στο «Eliart», αλλά και των «8 γυναικών» που είχαμε δει στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2007 και έπειτα στο «Πειραιώς 260» από τον Νίκο Καραθάνο. 

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το θεατρικό… ντόμινο του χειμώνα


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πολλές είναι οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των θεατρικών επιχειρηματιών και ηθοποιών, συγγραφέων, σκηνοθετών, προκειμένου να «κλείσουν» τα έργα που θα παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό, τον χειμώνα. Και ενώ τα «μαγειρέματα» καλά κρατούν, δεν θα μπορούσε να λείπει το… ντόμινο εξελίξεων.
- Αν και όλοι περιμέναμε το «Καμπαρέ» με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τον Τάκη Ζαχαράτο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, το όλο εγχείρημα «ναυάγησε» και το«Μερικοί το προτιμούν καυτό» ήταν το μιούζικαλ που ήταν επικρατέστερο.
- Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μετά την επιτυχημένη σεζόν στο Θέατρο Βρετάνια με το «Αχ, αυτά τα φαντάσματα», δεν θα συνεχίσει εκεί, αλλά… μετακομίζει στο «Παλλάς», όπου υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Κακλέα και με τη Σμαράγδα Καρύδη στο πλευρό του, θα παρουσιάσουν τον«Σιράνο ντε Μπερζεράκ» από τον Ιανουάριο του 2014. Όπως πληροφορούμαστε, έχει «κλείσει» και ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον “Κριστιάν”, αλλά κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό…
- Η Βίκυ Σταυροπούλου και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ξανά ενώνουν τις δυνάμεις τους, ύστερα από δύο χρόνια, προκειμένου να μεταφέρουν στη σκηνή του Θεάτρου «Αλίκη»… «Ψύλλους στα αυτιά», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Κακλέα. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης με τη Βίκυ Σταυροπούλου, συνεργάστηκαν  τελευταία φορά στο Θέατρο Λαμπέτη για τις ανάγκες της κωμωδίας των Ρέππα-Παπαθανασίου, «Συμπέθεροι από τα Τίρανα».
Όσο για το κενό στο «Μικρό Παλλάς»; Εκεί επιστρέφει ο Θοδωρής Αθερίδης όπου θα «χτυπήσει» με τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λευτέρη Ελευθερίου και τη Τζένη Θεωνά, με ένα πρωτότυπο κείμενο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, γράφεται αυτές τις ημέρες!
Στην αρχή αναφερθήκαμε στο Θέατρο «Βρετάνια» και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο… Αν και φήμες ήθελαν τον Λάκη Λαζόπουλο να ετοιμάζει θεατρικό «χτύπημα» στο συγκεκριμένο Θέατρο, καθώς είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής, όπως πληροφορούμαστε κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει. Ωστόσο, επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου για το τι θα παρουσιαστεί τον χειμώνα.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την άλλη, δέχτηκε πρόταση για το «Μερικοί το προτιμούν καυτό»,  αλλά δεν είπε "ναι", καθώς θέλει να παραμείνει στο Θέατρο «Μουσούρη». Βέβαια, ο γνωστός ηθοποιός δεν ξέρει ακόμα ποιο έργο θα παρουσιάσει τη νέα σεζόν.
Τέλος, ο Σταμάτης Φασουλής όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας, τον επόμενο χειμώνα δεν θα πρωταγωνιστήσει στο έργο που θα ανεβάσει στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν». Όμως η βόμβα που θα ταράξει τα καλλιτεχνικά δρώμενα, είναι ο ηθοποιός που θα σκηνοθετήσει…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο καλοκαιρινός "μαραθώνιος" του Γιάννη Ζουγανέλη


Μία από τις δημιουργικότερες περιόδους διανύει ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο οποίος πριν καν τελειώσει –επίσημα- η φετινή σεζόν, έχει σχεδιάσει τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια.
Την ερχόμενη Κυριακή ολοκληρώνονται με επιτυχία οι παραστάσεις της «Σεξουαλικής ζωής του κου και της κας Παπαχαραλάμπους» στην Αθήνα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με τη Τζόυς Ευείδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, ώστε να παρουσιάσουν τη θεατρική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου και στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Αργότερα θα ακολουθήσει η θερινή περιοδεία.
Όμως τα σχέδια δεν σταματούν εδώ, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο γνωστός μουσικός-ηθοποιός έχει προγραμματίσει κάποιες λίγες συναυλίες παρέα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Μπάμπη Στόκα. Ενώ…
…βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας για το νέο album το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη δισκογραφική εταιρεία EMI και θα έχει τίτλο «Dealer, Killer & CIA». Μάλιστα για τη συγκεκριμένη δουλειά ο Γιάννης Ζουγανέλης συνεργάζεται με τον Κ. Χ. Μύρη, καθώς και με εκλεκτούς φίλους-συνεργάτες. Μεταξύ άλλων με τους: Νίκο Ζιώγαλα, Λάκη Παπαδόπουλο, Λάκη Λαζόπουλο, Σάκη Μπουλά, Ισιδώρα Σιδέρη κ.ά.  
Πρόκειται για μία δουλειά που προετοιμάζεται με πολύ κέφι και μεράκι από τους συντελεστές περίπου 4 μήνες, με τα 14 τραγούδια που θα περιλαμβάνονται σε αυτή, να αφορούν «ό,τι συμβαίνει σήμερα, εν έτη του 2013, χωρίς να λείπουν οι αναφορές στα συνδικάτα (οποιουδήποτε τομέα) της συμφοράς», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 
Όπως μαθαίνουμε ένα από τα τραγούδια που θα ακούσουμε στη νέα δουλειά θα είναι το «Καφενείον η Ελλάς» όπου θα ερμηνεύσει ο Λάκης Λαζόπουλος. Το ίδιο τραγούδι είχαμε ακούσει από τη Μαρία Δημητριάδη, τον Νίκο Ξυλούρη και τη Μελίνα Μερκούρη.  Να σημειωθεί ότι το εξώφυλλο θα σχεδιαστεί από τον Κώστα Μητρόπουλο.
Τέλος, εκτός από τη θερινή περιοδεία της «Σεξουαλικής ζωής», τις συναυλίες και τη νέα δισκογραφική δουλειά, ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει «κλείσει» και για τον χειμώνα. Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, ο Γιάννης Ζουγανέλης θα βρίσκεται με τον Θοδωρή Αθερίδη, τον Λευτέρη Ελευθερίου και τη Τζένη Θεωνά στο «Μικρό Παλλάς». Αν και οι συντελεστές τηρούν σιγή ιχθύος για το νέο τους «στοίχημα» έχουμε μάθει ότι πρόκειται για ένα πρωτότυπο κείμενο και οι Ζουγανέλης-Αθερίδης είναι ευτυχείς για το κοινό τους «χτύπημα» καθώς είναι και φίλοι, εκτός από συνεργάτες.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Βίκυ Σταυροπούλου μεταφέρει... "Ψύλλους στα αυτιά"


Του Παναγιώτη Μουλόπουλου
Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι προετοιμασίες για το φιλόδοξο ανέβασμα της κωμωδίας «Ψύλλοι στα αυτιά» του Ζορζ Φεϊντώ, όπου θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Οκτώβρη στο Θέατρο «Αλίκη» επί της οδού Αμερικής.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, επικεφαλής του πολυμελούς θιάσου θα είναι η Βίκυ Σταυροπούλου, η οποία έδωσε τα χέρια με τον Γιάννη Κακλέα και την Ελληνική Θεαμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γνωστή ηθοποιός, η οποία φέτος πρωταγωνιστεί στην «Τρελή, τρελή σαραντάρα», είναι η πρώτη που «έκλεισε» για την εν λόγω παράσταση, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πολυμελής θίασος.
Ο Γιάννης Κακλέας με τη Βίκυ Σταυροπούλου είχαν συνεργαστεί επιτυχώς και στις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» που είχαν παρουσιαστεί στο «Μικρό Παλλάς»  την καλλιτεχνική περίοδο 2011-2012.