Σελίδες

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πρεμιέρα με ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε και τη συνολικά καλή του εικόνα, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη της τελευταίας περιόδου και ηττήθηκε στη Μαδρίτη από τη Ρεάλ με 85-78. Κορυφαίος των "πρασίνων" ο... σαρωτικός Σχορτσανίτης.
 
 Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε όταν η Ρεάλ προηγήθηκε 19-6 στο 7' και επέστρεψε γρήγορα, έφερε στα δικά του μέτρα το παιχνίδι. Με τον Σχορτσανίτη αντί του -εκτός κλίματος- Άρμστρονγκ στο παρκέ, οι "πράσινοι" απέκτησαν σημείο αναφοράς στην επίθεση και μετά το 22-20 του 10' προηγήθηκαν 26-24, 30-28 στο 25' και 37-31 (τρίποντο του Τσαρτσαρή).
Ο "Σόφο" συνέχισε την εξαιρετική δουλειά στη ρακέτα, είτε σκοράροντας είτε ανοίγοντας διαδρόμους, και με το τρίποντο του Διαμαντίδη στην εκπνοή του ημιχρόνου το 44-35 ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε ένα εξαιρετικό διάστημα που του έδωσε αέρα για τη συνέχεια. Βέβαια η Ρεάλ δεν εγκατέλειψε τόσο εύκολα τη μάχη. Μάζεψε γρήγορα την εις βάρος της διαφορά, χάρη στο "χαρτί" που έπαιξε ο Λάσο με τον Ντρέιπερ, και φθείροντας τον Σχορτσανίτη άρχισε να στριμώχνει τους "πράσινους".
Με λύσεις από Τσαρτσαρή - Μπράμο, η ελληνική ομάδα κράτησε γερά μέχρι το 65-61, αλλά στη συνέχεια εγκλωβίστηκε. Άρμστρονγκ και Πάνκο δεν βοήθησαν στο κρίσιμο διάστημα, η Ρεάλ προσπέρασε (68-65) με πρωταγωνιστή τον Μίροτιτς και ξέφυγε 78-71, ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση. Ο Σχορτσανίτης έκανε ένα καθοριστικό λάθος, Τσαρτσαρής και Μπράμος αστόχησαν και κάπως έτσι γράφηκε η ιστορία του αγώνα.

Κορυφαίος για τους πράσινους ήταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με 23 πόντους. Ακολούθησε ο Διαμαντίδης με 13π. Για τους Μαδριλένους κορυφαίος ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 23 πόντους και ακολούθησε ο Μίροτιτς με 18π.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: