Σελίδες

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Διπλό "χτύπημα" από την Έλενα Παπαρίζου που επέστρεψε δυναμικά!!

Η Έλενα Παπαρίζου επέστρεψε δυναμικά με μια δυναμική μπαλάντα με τίτλο "Ένα λεπτό", καθώς και με το βίντεο κλιπ του 1ου single "Πόσο μ'αρέσει".

Το "Ένα λεπτό", είναι μια πολύ δυναμική μπαλάντα σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους του Άκη Πέτρου. Πρόκειται για το 2ο single (μετά το "Πόσο μ'αρέσει") από το νέο της cd, το οποίο θα κυκλοφορήσει σ’ ένα μήνα και φυσικά αποτελεί το απόλυτο come back της Έλενας Παπαρίζου. Η αλήθεια είναι πως είχαμε καιρό να απολαύσουμε την Έλενα  σε τέτοιου είδους τραγούδια, κι έτσι ακούγοντας το "Ένα λεπτό", μας αποζημιώνει και με το παραπάνω.

Την ίδια μέρα κυκλοφορίας του τραγουδιού όμως, κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ για το 1ο single της Έλενας με τίτλο "Πόσο μ'αρέσει", στο οποίο είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενη ανάρτηση την ημέρα της κυκλοφορίας του.  Η σκηνοθεσία είναι του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη και ήδη από την πρώτη μέρα της μετάδοσής του έχει καταφέρει να τραβήξει τα βλέμματα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Έλενα επέστρεψε δριμύτερη και έτοιμη για πολλές ακόμα επιτυχίες!!!

Δείτε κι ακούστε παρακάτω το νέο single και το νέο video clip :  


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θοδωρής Αθερίδης-Γιάννης Ζουγανέλης μαζί στο "Μικρό Παλλάς"


Το νέο θεατρικό «χτύπημα» του Θοδωρή Αθερίδη, τον θέλει να επιστρέφει στο «Μικρό Παλλάς», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, όπου στο παρελθόν είχε παρουσιάσει με επιτυχία τον «Τυφλοσούρτη» (2010-2011) και νωρίτερα το «Από μακριά» (2008-2009).
Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες, για τις ανάγκες του νέου θεατρικού έργου, ο γνωστός ηθοποιός θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Ζουγανέλη, ο οποίος επί τρία χρόνια παράλληλα με τις μουσικές του εμφανίσεις πρωταγωνιστεί στη «Σεξουαλική ζωή του κου και της κας Παπαχαραλάμπους» και τα δύο προηγούμενα χρόνια στου "κου και της κας Νικολαΐδη".
Ενώ, όπως μαθαίνουμε για το νέο έργο φαίνεται να έχει συμφωνήσει και η Τζένη Θεωνά με τον Λευτέρη Ελευθερίου, όπου τη σεζόν που διανύουμε βρίσκονται στο πλευρό του Θοδωρή Αθερίδη, στην «Άγρια Δύση» που παρουσιάζεται μέχρι τις 28/4 στο Θέατρο «Αποθήκη». 

Γιώργος Οικονόμου: «Είναι τεράστια απόλαυση να φθείρεις τους άφθαρτους»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Ο Γιώργος Οικονόμου είναι ένας από τους σκηνοθέτες που έχουν δώσει εξαιρετικό δείγμα δουλειάς σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Μάλιστα, σε μία δύσκολη σεζόν όπως η φετινή, ο ίδιος τόλμησε και ανέβασε στο Θέατρο «Αμιράλ» το κωμικό θρίλερ «Ο Σέρλοκ Χόλμς και ο σκύλος των Μπάσκερβιλ» με μεγάλη απήχηση. Ο γνωστός σκηνοθέτης μιλά αποκλειστικά στη citypress.gr για τη… νέα υπερβολή των Ελλήνων δημιουργών, για τη θητεία του στο ΔΗΠΕΘΕ, την επιλογή του «Σέρλοκ Χόλμς», τους νέους ηθοποιούς και παράλληλα τα άφθαρτα πρόσωπα.

Ξεκινώντας τη συζήτηση μας, θα ήθελα να μου κάνετε έναν απολογισμό για τη σεζόν που φτάνει αισίως στο τέλος της. Τι «γεύση» σας άφησε;
Γεύση; Απ’ όλες . Σαν ένα πληθωρικό μπουφέ μεγάλου κρουαζιερόπλοιου. Λίγο απ όλα, και για όλα τα γούστα. Ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Πολλά τα υλικά, πολλές όμως κι οι σάλτσες, πολλές  κι οι μαγιονέζες. Κάποια φρέσκα υλικά  μα δυστυχώς κι αρκετά  κατεψυγμένα. Γεύση πικάντικη; Γλυκιά; Umami;
Ανέβηκαν γύρω στις 500 παραστάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύετε ότι ήταν μία ακόμα ελληνική υπερβολή;
Βεβαίως και ήταν. Η καλύτερη όλων. Ο κλάδος των ηθοποιών στην Ελλάδα κατέχει εδώ και χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας. Δεν έχει κανένα νόημα να περιμένει ο νέος ηθοποιός να χτυπήσει το τηλέφωνο γιατί, ακόμα κι αν δεν του το έχουν κόψει, οι πιθανότητες είναι μηδαμινές. Η πλειοψηφία αυτών των παραστάσεων είναι από δημιουργικές ομάδες που αποφασίζουν , αντί να μεμψιμοιρούν, να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους. Η πρόθεση είναι νομίζω σε κάθε περίπτωση έντιμα δημιουργική και παρατηρούμε την άνθηση ενός εγωιστικού αλτρουισμού και ενός νέου ήθους συνεργασίας στο θέατρο. Αυτή η τάση ωφελεί το επάγγελμα, αποδυναμώνει τους παραδοσιακούς τσάτσους, διευρύνει τις φόρμες και την θεματολογία, δίνει βήμα σε ταλαντούχους δημιουργούς και φέρνει το θέατρο πιο κοντά σε μια μεγάλη γκάμα θεατών. Δυστυχώς δεν λύνει το βιοποριστικό ζήτημα και ενέχει ενδεχομένως και κινδύνους ( πχ αισθητικής ,ημιμάθειας και αλαζονείας ) αλλά είναι μια τάση προς την σωστή κατεύθυνση. Αργά η γρήγορα το ξεσκαρτάρισμα θα γίνει.                 
Αν έπρεπε να σκεφτείτε αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μία ταινία μικρού μήκους, για την Ελλάδα του 2013. Ποιο είναι το θέμα που σας έρχεται απευθείας στο μυαλό;

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ''Venus in fur'' στην Ελλάδα!

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Μπορεί η σεζόν να μην έχει τελειώσει ακόμα, ωστόσο τα θεατρικά «μαγειρέματα» για του χρόνου ήδη έχουν αρχίσει! Ενώ συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί βάζουν τα δυνατά τους για τα καλύτερα… deals!
Έτσι μετά την πρωτότυπη παρουσίαση του «Σέρλοκ Χόλμς και του σκύλου των Μπάσκερβιλ», οΓιώργος Οικονόμου προχωρά ακάθεκτος και θέτει νέα στοιχήματα!
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο γνωστός σκηνοθέτης κέρδισε τα δύσκολα δικαιώματα της ''δυνατής'' κωμωδίας, προκειμένου να παρουσιάσει σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή το «Venusin fur» του David Ives, ενώ αυτή την περίοδο αναζητά τους ηθοποιούς που θα αποτελέσουν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Venus in fur» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά Off-Broadway  στο Classic Stage Company στις 13 Ιανουαρίου του 2010, ενώ την περίοδο Φεβρουάριος-Ιούνιος 2012 παρουσιάστηκε στο On Broadway- Lyceum Theater. Μάλιστα, από αυτή τη «μετακόμιση» το έργο του David Ives απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, ενώ την ίδια χρονιά η πλειοψηφία των  συντελεστών νίκησε στα Tony Awards, όπως οι πρωταγωνιστές Nina Arianda-Hugh Dancy. Τη σκηνοθεσία υπέγραφε ο Walter Bobbie.

Η υπόθεση του έργου:
Επί σκηνής συναντάμε έναν σύγχρονο θεατρικό συγγραφέα/σκηνοθέτη που γράφει την προσαρμογή του μυθιστορήματος «Αφροδίτη στη γούνα» του Leopold Sacher-Masoch, όπου έγινε διαβόητη όταν το επώνυμο του συγγραφέα ενέπνευσε ο όρος «σαδομαζοχισμός», περιγράφοντας την αλληλεπίδραση του φύλου και της εξουσίας στο βιβλίο.
Έτσι, μία ταλαντούχα ηθοποιός φτάνει στην ακρόαση έχοντας στη τσάντα της εργαλεία και κοστούμια εποχής, μεταφέροντας μας στα παρασκήνια μίας οντισιόν. Ένας άνδρας σκηνοθέτης και μία γυναίκα ηθοποιός καθιστούν ασαφή τα όρια μεταξύ της φαντασίας και της πραγματικότητας, αποπλάνησης και δύναμης, αγάπης και σεξ. Μία εξερεύνηση του σεξουαλικού ελέγχου και της επιθυμίας, με το παιχνίδι να συνδυάζει την αυστηρότητα και το πνεύμα του θεατρικού συγγραφέα.

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Σπανός-Τρίκας-Αντωνιάδης-Κουρεντή ξανά γίνονται... παιδιά

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Αν τα προηγούμενα χρόνια οι ηθοποιοί έψαχναν δύο φορές τον χρόνο για δουλειά, φέτος ψάχνουν σχεδόν κάθε μέρα με την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας. Και το ίδιο ισχύει για όλους! Υπάρχουν όμως και κάποιες εξαιρέσεις…
Μέσα σε αυτές ανήκουν ο Χρήστος Σπανός, ο Ορέστης Τρίκας, ο Θοδωρής Αντωνιάδης και ηΜυριέλλα Κουρεντή, οι οποίοι θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι, σύμφωνα μεαποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr!
Όπως μαθαίνουμε πρόκειται για ένα παιδικό έργο όπου θα το σκηνοθετεί η Πελαγία Αγγελίδου, ενώ η παραγωγή θα φέρει την υπογραφή της Νανάς Νικολάου.
Οι ηθοποιοί έχουν πάρει μία πρώτη «γερή» γεύση από το νέο… στοίχημα που βάζουν, ενώ αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η συγγραφή του έργου.  Οι πρόβες αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα, ώστε να γίνει η καλύτερη προετοιμασία.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξανά...κλειδώθηκε το "Κόκκινο Δωμάτιο"


Θερμές ήταν οι συζητήσεις που γινόντουσαν μεταξύ του Αλέξανδρου Ρήγα και των υψηλόβαθμων στελεχών του MEGA, ώστε να επαναφέρουν στο τηλεοπτικό πρόγραμμα το «Κόκκινο δωμάτιο».
Αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr ωστόσο θέλουν τις συζητήσεις να μην απέδωσαν καρπούς, οδηγώντας την επιστροφή της επιτυχημένης κωμικής σειράς ξανά στα συρτάρια.
Να σημειωθεί ότι το MEGA ήθελε πολύ την επιστροφή της σειράς στο νέο πρόγραμμα, καθώς επρόκειτο για μία δοκιμασμένη «συνταγή», αλλά θα περιλάμβανε και πολλά guest προκαλώντας μία σχετική «κίνηση» στον τηλεοπτικό χώρο. Ενώ για την παραγωγή της σειράς συζητούσαν η TVE που την είχε την περίοδο 2005-2008, αλλά και οι επιχειρήσεις «Παπανδρέου Α.Ε».

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το... εισιτήριο για 4η χρονιά πήρε η "Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού"


Του Παναγιώτη Μουλόπουλου
Ενώ πολλοί αναζητούν ακόμη το νέο θεατρικό τους «χτύπημα», ο Σπύρος Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει καταλήξει τι θα κάνει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο γνωστός ηθοποιός αποφάσισε να δώσει το… εισιτήριο στην «γερή» ομάδα του ώστε να συνεχίσουν και για 4η χρονιά την «Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» του Ντάριο Φο, όπου σημειώνει μεγάλη επιτυχία.
Έτσι οι: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου θα ολοκληρώσουν τις παραστάσεις τους στις 28/4 στο Θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης», ανανεώνοντας το ραντεβού με το θεατρόφιλο κοινό για τη νέα σεζόν.

Λίγα λόγια για το έργο:
Πρόκειται για μια ανελέητη σάτιρα της εξουσίας με  το γνωστό τρελό χιούμορ του Φο, που δεν αφήνει τίποτα όρθιο!
Ένας τρελός για δέσιμο, ειδικός στις μεταμφιέσεις (Σπύρος Παπαδόπουλος) διεισδύει στα γραφεία της κεντρικής Ασφάλειας, μεταμφιεσμένος σε ανώτατο ανακριτή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για να διαλευκάνει την υπόθεση της  «αυτοκτονίας» ενός αναρχικού που έπεσε από τον 6ο όροφο της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Κι από δω αρχίζουν όλα! Οι άνθρωποι της Ασφάλειας τρομοκρατημένοι γίνονται έρμαια στην εξυπνάδα και στη φαντασία του τρελού και πέφτουν σε όλες τις παγίδες που τους στήνει. Από άγριοι και βλοσυροί, μεταμορφώνονται σιγά - σιγά σε κάτι αξιοθρήνητα ανθρωπάκια που δέρνονται και αλληλοκατηγορούνται μεταξύ τους, ενώ είναι έτοιμοι να πηδήξουν κι αυτοί απ’ το παράθυρο και… η κατηφόρα δεν έχει τέλος! Μέσα σε δύο ώρες η κεντρική Ασφάλεια γίνεται μπάχαλο!
Η εξουσία καλείται να παίξει το ψεύτικο χαρτί της τρομοκρατίας, να μεταδώσει στην πλειονότητα του πληθυσμού την παθητική τρομοκρατία, ώστε να μπορέσει να καλέσει σε συσπείρωση την αστική τάξη …

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Πέτρος Ζούλιας "μαγειρεύει" το... "Όλα για τη μητέρα μου"

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου


Όλα βαίνουν καλώς για την απόκτηση των δικαιωμάτων της πολυβραβευμένης ταινίας «Όλα για τη μητέρα μου» του Πέδρο Αλμοδοβάρ, ώστε να μεταφερθεί στο θεατρικό σανίδι.
Αν και πολλοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον, ο επιχειρηματίας κ. Κιρκινέζος Θεοφάνης με τον σκηνοθέτη Πέτρο Ζούλια φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τηςcitypress.gr!
Το φιλόδοξο ανέβασμα –καλώς εχόντων- αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη νέα καλλιτεχνική περίοδο στο Θέατρο «Ακροπόλ», με μία παραγωγή υψηλού επιπέδου.
Να σημειωθεί, ότι για τη συγκεκριμένη ιδέα είχαν γίνει θερμές συζητήσεις προ πενταετίας μεταξύ του σκηνοθέτη και της Ελληνικής Θεαμάτων, χωρίς ωστόσο να αποδώσουν καρπούς. Ενώ, για το ίδιο εγχείρημα συζητούσε πριν λίγο χρονικό διάστημα και η Μαρία Καβογιάννη με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Σχετικά με το «Όλα για τη μητέρα μου»:
Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη ταινία του Πέδρο Αλμοδοβάρ, παραγωγής 2009, με πρωταγωνίστριες την Πενέλοπε Κρουζ και τη Σεσίλια Ροθ. Η ταινία ασχολείται με το θέμα του AIDS, της αλλαγής φύλου, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας.
Όλα ξεκινούν όταν η Μανουέλα, δουλεύει ως νοσοκόμα σε ένα νοσοκομείο της Μαδρίτης. Έχει αφιερωθεί στον αγαπημένο 17χρονο γιο της, Εστεμπάν, ο οποίος δεν έχει γνωρίσει τον πατέρα του. Την ημέρα των γενεθλίων του, ο Εστεμπάν σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό ατύχημα και η μητέρα του αποφασίζει να ψάξει για τον πατέρα του στη Βαρκελώνη, όπου στη δύσκολη αυτή αναζήτηση θα έρθει αντιμέτωπη με έναν κόσμο μακριά από τη συμβατικότητα. Ο Αλμοδόβαρ καταφέρνει και εισχωρεί βαθιά σε ισχυρά κοινωνικά θέματα όπως η πίστη, το AIDS και ο κόσμος των τραβεστί, μέσω της ξεχωριστής δικής του συγκινητικής και κωμικοτραγικής τεχνοτροπίας.

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χωρίς "Καμπαρέ" τη νέα σεζόν!


Του Παναγιώτη Μουλόπουλου
«Ναυάγησε» όπως φαίνεται το φιλόδοξο ανέβασμα του «Καμπαρέ» που ετοίμαζε ο Σταμάτης Φασουλήςγια το θεατρικό «στολίδι» της Αθήνας, το «Παλλάς», σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τηςcitypress.gr!
Αν και όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά, προέκυψαν διάφορα «αγκάθια» στην πορεία, δυσκολεύοντας έτσι την επίτευξη του συγκεκριμένου μιούζικαλ. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες μας, στο τραπέζι έπεσαν ξανά διάφορα μιούζικαλ –όπως πριν από καιρό- προκειμένου να βρουν αυτό που θα κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον, με το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» να είναι ξανά το επικρατέστερο.
Και ενώ το βάρος των συντελεστών έχει πέσει στο επόμενο μιούζικαλ που θα παρουσιαστεί στο «Παλλάς» τον Οκτώβριο του 2013, ο γνωστός θεατράνθρωπος βρίσκεται σε αναζήτηση για νέο έργο που θα ανεβάσει στο Θέατρο «Δημήτρης Χορν», χωρίς να πρωταγωνιστεί ο ίδιος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το «Καμπαρέ» είχαν συμφωνήσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη και ο Τάκης Ζαχαράτος.