Σελίδες

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ "ΨΥΛΛΟΙ ΣΤ' ΑΦΤΙΑ" ΚΑΤΑΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ... ΑΛΙΚΗ

 Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Αλίκη η ξεκαρδιστική φάρσα του Georges Feydeau «Ψύλλοι στ’ αφτιά» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, τη Βίκυ Σταυροπούλου, τη Μίνα Αδαμάκη και έναν μεγάλο θίασο σπουδαίων κωμικών ηθοποιών.

Οι «Ψύλλοι στ’ αφτιά» γράφτηκαν το 1907 από τον Georges Feydeau, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής φάρσας και αποτελεί μέχρι σήμερα έργο ορόσημο της μπελ επόκ. 
Στην Ελλάδα, το έργο έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν με εξαιρετική επιτυχία και αλησμόνητες έχουν μείνει οι ερμηνείες του Ντίνου Ηλιόπουλου το 1976 και του Σταύρου Παράβα το 1984 στο διπλό ρόλο του Βικτόρ – Πος.


Η ιστορία
Στο Παρίσι της μπελ επόκ, η Γκαμπριέλ, μετά από χρόνια οικογενειακής ευτυχίας, αρχίζει να αμφιβάλλει για την πίστη του συζύγου της, Βικτόρ-Εμμανουέλ και εκμυστηρεύεται την ανησυχία της στην παλιά της φίλη Λυσιέν. Το γαϊτανάκι της κωμωδίας αρχίζει να ξετυλίγεται όταν η...

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Η ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΠΑΕΙ... L.A

Η ταινία μικρού μήκους του Μάριου Ιορδάνου “Gone with the sea ταξιδεύει στο Λος Άντζελες. Για πρώτη φορά ελληνική ταινία μικρού μήκους συμμετέχει επίσημα στο διεθνές φεστιβάλ του Hollywood, American Cinerockom International Film Festival που θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου. Λίγο νωρίτερα, στις 12 Οκτωβρίου, η ταινία θα προβληθεί και στο Λονδίνο, στο διεθνές φεστιβάλ London Greek Film Festival, όπου έχει επίσης επίσημα επιλεχθεί. Πρόκειται για μια low budget παραγωγή που βρήκε διανομή στις ελληνικές αίθουσες, κάτι πολύ σπάνιο για μικρού μήκους ταινία, ενώ ενθουσίασε πολλούς Έλληνες θεατές όλο το καλοκαίρι. 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η "ΚΑΤΑΡΑ" ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Η "Κατάρα της Ίρμας Βεπ" του Τσαρλς Λάντλαμ θεωρείται από τα πιο πολυπαιγμένα έργα στις ΗΠΑ το 1991. Αργότερα, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη. Η αρχή έγινε το 1999-2000 από τον Άκη Σακελλαρίου και τον Αντώνη Καφετζόπουλο (Θέατρο "ΉΒΗ"), έπειτα το 2011-2012 από τον Γεράσιμο Γεννατά και τον Αντώνη Λουδάρο (Θέατρο "ΡΟΕΣ") και έπειτα τη σκυτάλη πήρε ο Κρατερός Κατσούλης -μαζί με τον Γεράσιμο Γεννατά.

Όμως, όπως φαίνεται, οι δύο ηθοποιοί θα ξανά πρωταγωνιστήσουν στην επιτυχημένη "Κατάρα της Ίρμας Βεπ", αλλά όχι στο "ΡΟΕΣ" όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com, το έργο θα παρουσιαστεί προσεχώς στο "Μικρό Παλλάς"

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ»: Μια ευκαιρία για ρεσιτάλ ερμηνείας από δύο ηθοποιούς και πενήντα εφτά αλλαγές κοστουμιών. 

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ»: Η παράσταση όπου δύο ηθοποιοί πασχίζουν να καταλάβουν πώς στο καλό θα παίξουν οκτώ ρόλους ταυτόχρονα, ενώ ο σκηνοθέτης κοιτά διαρκώς το χρονόμετρο. 

«Η Κατάρα της Ίρμα Βεπ»: Η παράσταση στην οποία οι αμπιγιέζ αξίζουν περισσότερο χειροκρότημα απ’ το θίασο κι όμως ο χαιρετισμός κρατά όσο ολόκληρη σχεδόν η δεύτερη πράξη.