Σελίδες

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ… ΑΛΗΘΕΙΑ

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Αλλαγές στην επαγγελματική του ζωή κάνει ο Σπύρος Παπαδόπουλος ενόψει της νέας καλλιτεχνικής περιόδου. Μπορεί τηλεοπτικά να παραμένει αβέβαιο το μέλλον της εκπομπής «Στην υγειά μας» λόγω των εξελίξεων στην δημόσια τηλεόραση, όμως θεατρικά όλα βαίνουν καλώς.

Από τη Θεσσαλονίκη και το Αριστοτέλειο θα ξεκινήσει η νέα σεζόν (16 Οκτωβρίου η ημερομηνία έναρξης των παραστάσεων) για τον γνωστό ηθοποιό και την ομάδα του. Εκεί θα παρουσιάσουν για 4 εβδομάδες την «Κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» για να ακολουθήσει τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο η Αθήνα και η νέα θεατρική στέγη του Παπαδόπουλου, το Θέατρο Κάππα.

Όπως σας γράψαμε πρόσφατα, πληροφορίες ήθελαν από τον Γενάρη του ’14 να παρουσιάζει ένα νέο έργο. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com το έργο που πρόκειται να ανεβάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι το «La verite» του 34χρονου Florian Zeller. Μάλιστα ο ελληνικός τίτλος –σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες- όπως όλα δείχνουν θα ακούει στον τίτλο «Μου λες αλήθεια?».

Η «διαδρομή» του έργου ξεκίνησε το 2011 με την ταυτόχρονη πρεμιέρα σε Γαλλία και Γερμανία, για να ακολουθήσει η Ισπανία και η Αγγλία. Σύμφωνα με το κείμενο, ο Michel είναι παντρεμένος αλλά εξαπατά τη σύζυγο του για 6 μήνες με την Alice, η οποία είναι σύζυγος του καλύτερου του φίλου, Paul. Προσπαθώντας να κρατήσει και τις δύο, δημιουργείται ένα γαϊτανάκι παρεξηγήσεων και αναζήτησης της… αλήθειας.

Μέχρι στιγμής ο Σπύρος Παπαδόπουλος έχει «κλείσει» τον Τάσο Γιαννόπουλο να βρίσκεται στο πλευρό του.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΝΤΗ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

Η σεζόν που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα γεμάτη για την Παναγιώτα Βλαντή, η οποία πρωταγωνιστούσε σε δύο θεατρικές παραστάσεις («Cuba Libre», «Frozen»), καθώς και σε κυπριακή τηλεοπτική σειρά.

Όμως φορτωμένο αναμένεται να είναι το πρόγραμμα της και φέτος! Όπως μαθαίνουμε η όμορφη ηθοποιός έχει δεχτεί μία δελεαστική πρόταση για να πρωταγωνιστεί σε ταινία στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα κάνει θεατρικές συζητήσεις και για τον χειμώνα.

Άραγε θα εγκαταλείψει η Παναγιώτα την Ελλάδα για λίγους μήνες; Θα το μάθουμε σύντομα.


Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο ΑΝΤ1 μας...κερνάει ελληνοκυπριακό "Μπρούσκο"

Μια νέα καθημερινή ελληνοκυπριακή σειρά θα εντάξει στο πρόγραμμά του ο ΑΝΤ1 από τη νέα σεζόν. Ο λόγος για το "Μπρούσκο", που θα μεταδίδεται από τον Οκτώβριο παράλληλα σε Ελλάδα και Κύπρο. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου και τη σκηνοθεσία ο Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής. Μαζί τους και δυνατά ονόματα ηθοποιών όπως ο Αποστόλης Τότσικας, η Εβελίνα Παπούλια, η Τζόυς Ευείδη και ο Αντώνης Καρυστινός.


Η ελληνική μυθοπλασία επιστρέφει δυναμικά από τον Οκτώβριο στον ΑΝΤ1, με τη νέα καθημερινή σειρά «Μπρούσκο», την οποία υπογράφουν οι καταξιωμένοι δημιουργοί επιτυχημένων ελληνικών σίριαλ Βάνα Δημητρίου (σενάριο) και Ανδρέας Γεωργίου (σκηνοθεσία). Μαζί τους ένα μεγάλο cast γνωστών και ταλαντούχων ηθοποιών, μεταξύ αυτών η Εβελίνα Παπούλια, ο Αποστόλης Τότσικας, η Τζόυς Ευείδη, ο Αντώνης Καρυστινός και πολλοί ακόμα, υπόσχονται να μας χαρίσουν δυνατές στιγμές και συγκινήσεις, καθιερώνοντας τη σειρά «Μπρούσκο» ως τη νέα αγαπημένη τηλεοπτική συνήθεια της σεζόν που έρχεται.
Το «ΜΠΡΟΥΣΚΟ» παρουσιάζει μια ρομαντική, αλλά και παθιασμένη ερωτική ιστορία με δύο εξίσου ισχυρούς ανθρώπους με έντονη προσωπικότητα. Ο έρωτας δύο νέων, του Αχιλλέα από την Κύπρο και της Μελίνας από την Κρήτη, θα μπορούσε να έχει ως βάση τη διαχρονική ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας. Πρόκειται για μία σύγχρονη διασκευή του αρχέτυπου μύθου, που αφηγείται την ιστορία ενός μεγάλου έρωτα.
 Ο τηλεθεατής θα ταξιδέψει μέσα από την παράνομη ερωτική ιστορία, με φόντο δύο πανέμορφα νησιά, την Κρήτη και την Κύπρο. Θα αναπολήσει ξεχασμένα έθιμα, τα οποία δίνουν ταυτότητα και στίγμα στη σειρά, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αναδεικνύοντας την κουλτούρα τους μέσα από μια σύγχρονη ματιά. Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται σε φυσικούς, γραφικούς χώρους όπως τα αμπέλια της κυπριακής γης, τα γραφικά σοκάκια της πανέμορφης πόλης των Χανίων, τα αρχοντικά σπίτια της Λευκωσίας, τις συναρπαστικές παραλίες της Κρήτης.  Είναι μια ιδιαίτερα προσεγμένη παραγωγή, που αποτελείται από 25 βασικούς ταλαντούχους ηθοποιούς, καθώς και πολλές έκτατες συμμετοχές.
Τα γυρίσματα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στην Κύπρο και στη συνέχεια την...σκυτάλη θα πάρει η Κρήτη, η Αθήνα και δεν αποκλείεται και άλλα μέρη εντός και εκτός Ελλάδας.



Διαβάστε την υπόθεση και δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα : 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ "ΑΦΙΞΕΙΣ" ΣΤΗ...ΒΕΜΠΟ

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η διανομή για το φιλόδοξο μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα που αφορά στη ζωή και το έργο της Σοφίας Βέμπο που θα παρουσιαστεί τον Γενάρη του ’14 στο Badminton, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Πέτρου Ζούλια.

Έτσι, μετά τους Αντώνη Λουδάρο, Τζένη Μπότση, Μιχάλη Μαρίνο, «έκλεισε» και η Χριστίνα Αλεξανιάν να συμμετέχει στο εν λόγω εγχείρημα κρατώντας έναν από τους βασικούς ρόλους στο πλευρό της Μαρινέλλας. Η συμμετοχή της εκεί δεν κρύβει κάποιο παρασκήνιο από την αποχώρηση της από το «Τοκ τοκ» που θα παρουσιάσει ο Κώστας Σπυρόπουλος στο Θέατρο Ήβη.

Παράλληλα, συνεχίζει με επιτυχία τις παραστάσεις του «Αλέκου βγήκε από τον Παράδεισο» μαζί με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη -που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Μαλισσόβα- στο Badminton σε μία summer edition για τα εναπομείναντα Δευτερότριτα του Ιουλίου.

Η ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ ΣΤΟ «ΡΟΛΟ ΜΕΦΙΣΤΟ»

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Στα 32 της χρόνια κατάφερε να έχει μία αξιόλογη πορεία και να πατάει γερά στα πόδια της. Από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της, η Γιούλικα Σκαφιδά ξέρει να κερδίζει ακόμα και τα πιο δύσκολα στοιχήματα.

Μπορεί τηλεοπτικά να μην την βλέπουμε κάπου, ωστόσο στο θέατρο όλα πάνε κατ’ ευχήν, αφού θα συνεχίσει γι’ ακόμη μία χρονιά τη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο. Η δεύτερη παραγωγή που πρωταγωνιστούσε κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς («Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» του Γιουτζην Ο’ Νηλ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά) θα επαναληφθεί, ενώ αργότερα θα μετακομίσει στη Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη-ΡΕΞ.

Τι θα κάνει εκεί; Πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com θέλουν την ηθοποιό να έχει κλείσει έναν από τους βασικούς ρόλους στο «Ρόλο Μεφίστο» που θα διασκευάσει και θα σκηνοθετήσει ο Νίκος Μαστοράκης. Πρόκειται για ένα από τα φιλόδοξα εγχειρήματα.

Πρόσφατα έκανα και κάποια γυρίσματα για μία ταινία μικρού μήκους, ενώ αναμένει το τελικό «ok» για τις κινηματογραφικές «Μαριονέττες». Πρώτοι σας είχαμε γράψει για την εν λόγω ταινία όλες τις λεπτομέρειες, καθώς ότι μεταξύ άλλων θα πρωταγωνιστούν και ο Αλέξης Γεωργούλης με τον Αποστόλη Τότσικα.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΤΟ COMEBACK ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ

Θεωρείται μία από τις καλύτερες ερμηνεύτριες της γενιάς της –και όχι άδικα! Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο Θέμης Καραμουρατίδης είναι μία ομάδα που ξέρει να κερδίζει ακόμα και τα πιο δύσκολα στοιχήματα.
Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
To νέο της τραγούδι τιτλοφορείται «Άνω τελεία» και φέρει την υπογραφή του Γεράσιμου Ευαγγελάτου (στίχους) και του Στάμου Σέμση (μουσική), ο οποίος συμμετέχει και ερμηνευτικά.
Η «Άνω τελεία» είναι το πρώτο νέο τραγούδι μετά από ένα χρόνο και το τελευταίο cd «Μέρες του φωτός» και επίσης σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας με τη νέα δισκογραφική εταιρεία Feelgood Entertainment.
Συνεργάτης των παιδιών με είχε προετοιμάσει πριν λίγες μέρες που μιλήσαμε στο τηλέφωνο: «Είναι τελείως διαφορετικός ο ήχος απ’ ότι έχουμε συνηθίσει. Θα ήθελα τις εντυπώσεις σου…». Όταν έφτασε στον υπολογιστή μου το τραγούδι έβαλα κατευθείαν να το ακούσω. Η αλήθεια είναι ότι διαφέρει η μουσική, καθώς επιλέχθηκαν ηλεκτρονικοί και ηλεκτρικοί ήχοι. Πάντως και αυτό το τραγούδι, όπως και τα περισσότερα της Μποφίλιου, μοιάζει να έχει γραφτεί για τον καθένα από εμάς –στο τέλος του κειμένου σας έχω το «μυστικό» τους.
Ακούστε το τραγούδι

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι τον Σεπτέμβρη αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά που θα περιλαμβάνει τρία ελληνόφωνα και τρία αγγλόφωνα τραγούδια.
Όπως μου είχε πει η Νατάσσα πριν από καιρό, όταν την ρώτησα για του στίχους στα τραγούδια τους, μου είχε πει:
«Είναι πολύ ανθρώπινοι οι στίχοι και είναι τραγούδια που για να μπορέσεις να τα ερμηνεύσεις, πρέπει να ανασύρεις κάτι από τα δικά σου βιώματα. Τα τραγούδια που γράφουν τα παιδιά, δεν είναι τραγούδια συνθετών που δεν ξέρω από πού εμπνεύστηκαν, αλλά είναι τραγούδια που έχουμε ζήσει: της ζωής μας, της καθημερινότητας, όνειρα, επιθυμίες, φαντασιώσεις, λάθη, πόνοι… Όλα αυτά είναι πάρα πολύ γραμμένα σε εμένα, όχι μόνο στη ψυχή μου, αλλά και στο σώμα μου. Είναι αναπόφευκτη αυτή η σύνδεση με τα τραγούδια, με τη σκηνή, με το κοινό, με όλη αυτή τη ψυχική ενέργεια που χρειάζεται».
Αυτό είναι και το μυστικό της Νατάσσας, του Γεράσιμου, του Θέμη και των υπολοίπων συνεργατών…

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ!

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Σε μία ριζική αλλαγή αποφάσισε να προχωρήσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος ενόψει της νέας χρονιάς. Και αυτή η αλλαγή δεν αφορά την προσωπική του ζωή, αλλά την επαγγελματική.

Πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com θέλουν το Θέατρο Κάππα που βρίσκεται στην Κυψέλης 2 (κοντά στην Ευελπίδων) να «πέρασε» στα χέρια του γνωστού ηθοποιού, αφήνοντας το «Αλέκος Αλεξανδράκης» (πρώην Ριάλτο).

Απ’ ότι γνωρίζουμε και σας είχαμε γράψει και στο περιοδικό «Like!», ο Σπύρος Παπαδόπουλος σκοπεύει να παρουσιάσει την κωμωδία του Ντάριο Φο «Η κωμωδία του τυχαίου θανάτου ενός αναρχικού» τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο στην Αθήνα! 

Με τη νέα χρονιά, τον "Αναρχικό" θα τον διαδεχθεί ένα νέο έργο όπου στο πλευρό του θα έχει και πάλι τον Τάσο Γιαννόπουλο.

ONIRAMA & FRIENDS ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες η συναυλία των ONIRAMA και των «φίλων τους» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, με τα έσοδα να διατίθενται για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η ΑΡΓΩ»  και για την κάλυψη της επισκευής του κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διημέρευσης του Πειραιά. Εκεί φιλοξενούνται και εκπαιδεύονται 55 παιδιά με Ειδικές Ανάγκες.

Με τη σημαντική υποστήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού «Βίκος», το δημοφιλές συγκρότημα χάρισε μοναδικές μουσικές στιγμές παρέα με τους: Λάκη Παπαδόπουλο, Στέλιο Ρόκκο, Stavento, Μύρωνα Στρατή, Κρυσταλλία, Sunny Μπαλτζή, Sanjuro και την Producer & dj Xenia Ghali.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CROSSFIT

Δεν είναι από τα πιο διαδεδομένα προγράμματα γυμναστικής όμως όποιος πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με το crossfit σίγουρα δεν θα μετανιώσει. Κυρίως για τους sport τύπους –είτε άντρες, είτε γυναίκες.
Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Τι είναι όμως το crossfit; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής μας κατάστασης που στηρίζεται στην εναλλαγή λειτουργικών ασκήσεων (από έλξεις, κάμψεις, καθίσματα μέχρι τρέξιμο και άρση βαρών). Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος γίνεται με μεγάλη ένταση και πολλές φορές χωρίς παύση.
Πως μου ήρθε να σας γράψω για το crossfit; Το βράδυ που μιλούσα με τον Δημήτρη Βλάχο, μου είπε ότι «το τελευταίο 8μηνο ασχολούμαι εντατικά με το crossfit. Είναι ένα πρόγραμμα που βελτιώνεις την αντοχή, τη δύναμη σου, την ευελιξία σου. Βελτιώνεις τα πάντα, που μπορείς να βελτιώσεις».
Το εν λόγω πρόγραμμα γυμναστικής είναι ένας συνδυασμός 10 παραμέτρων: