Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

ΜΙΑ ΤΕΡΑΤΩΔΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΣΤΟ "ΓΚΛΟΡΙΑ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, το Θέατρο Γκλόρια παρουσιάζει μία τερατώδη μουσικό-θεατρική κωμωδία. Ο λόγος για "Το σπίτι του Φράνκεσταϊν" που άνοιξε τις πόρτες του και περιμένει τους θεατρόφιλους να απολαύσουν μία τερατώδη μουσικό-θεατρική κωμωδία.

Το έργο του Μάρτιν Ντάουνινγκ δημιουργεί ένα puzzle πολλών και διαφορετικών προσωπικοτήτων. Από φυσιολογικούς (;) ανθρώπους έως τέρατα. Και όλοι πάνε στον Ντόκτορ Φράνκεσταϊν για να βρουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

"ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΥΤΟ" ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Λίγες μέρες απομένουν για την πολυσυζητημένη πρεμιέρα (09/11) του μιούζικαλ "Μερικοί το προτιμούν καυτό" που θα παρουσιάσει ο Σταμάτης Φασουλής και η Ελληνική Θεαμάτων στο Παλλάς, με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Θοδωρή Αθερίδη, Ζέτα Μακρυπούλια και τον Κώστα Βουτσά με το... κότερο του.

Νωρίτερα, οι συντελεστές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για να δώσουν στα ΜΜΕ μία "γεύση" για όσα πρόκειται να δούμε επί σκηνής, αλλά και για το κλίμα που επικρατεί στις πρόβες της παράστασης. Ο Σταμάτης Φασουλής που υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία δήλωσε: "Επειδή είναι η καλύτερη κωμωδία που έχει γυριστεί ποτέ, δεν επαναπαυόμαστε. Ίσα-ίσα πρέπει να αποδείξουμε ότι όντως είναι έτσι. Ενώ τον Φωκά (Ευαγγελινό) έπρεπε να τον έχουμε για να κάνει και τη μισή σκηνοθεσία. Ανέστησε όλη την αισθητική του μεσοπολέμου και του κραχ", συνεχίζοντας: "Με τους περισσότερους έχουμε ξανά συνεργαστεί, οπότε κάποιες φορές δεν χρειάζεται να ζητήσουν ή να ζητήσω συγγνώμη. Θεωρώ ότι η Ζέτα είναι μία από τις εκπλήξεις της παράστασης".

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ: "INDIGO-Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Γιώργος Καραμίχος, ο Αποστόλης Τότσικας, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Σταύρος Σβήγκος, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης και η Κατερίνα Τσάβαλου

Εκτός από την αγάπη που έχουν για τον κινηματογράφο, είναι γεννημένοι τον Απρίλιο του 1983 και τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν κάποιες εξελιγμένες δυνάμεις. Είναι τα λεγόμενα Indigo Kids.

Τουλάχιστον αυτό προβλέπει το σενάριο του σκηνοθέτη Αντώνη Σωτηρόπουλου για την μεγάλη μήκους ταινία "Indigo- Η αφύπνιση", όπου πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η θεωρία συνωμοσίας που υπάρχει γύρω από τα Indigo Kids και την παρακολούθηση της από την Ακαδημία Αθηνών. Ο λόγος; Λέγεται ότι 9 μήνες πριν υπήρχε μία ευθυγράμμιση των πλανητών και τα παιδιά που γεννήθηκαν τότε "διαθέτουν" εξελιγμένες δυνάμεις. 

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων τον Μάρτιο του 2014, ενώ από τον Γενάρη η εν λόγω φιλόδοξη παραγωγή θα μπει σε διαδικασία crowdfunding (σ.σ. παγκόσμια site, μέσω των οποίων καλύπτονται τα budget διάφορων δραστηριοτήτων) για την ολοκλήρωση του budget.

Να σημειωθεί ότι το casting της ταινίας ανέλαβε το 4actors, καθώς επίσης και για τις "Μαριονέτες" (που όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει πρωταγωνιστούν οι: Αλέξης Γεωργούλης, Γιούλικα Σκαφιδά, Κλέλια Ρένεση κ.ά.), αλλά και του "YOLO" (You Only Live Once) του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη και σενάριο της Χριστίνας Μαύρου με πρωταγωνιστές τους: Γιώργο Καραμίχο, Maria Grazia Cucinotta κ.ά όπου τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν σε Νέα Υόρκη και Κω, σε συμπαραγωγή εταιρειών παραγωγής από Λουξεμβούργο-Ελλάδα-ΗΠΑ.

"ΕΡΩΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ & ΑΓΑΠΗΘΗΚΑΝ...

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στη Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου "Κάτω από την Γέφυρα" παρουσιάζονται για δεύτερη χρονιά τα "Ερωτικά Γράμματα" του A. R. Gurney, σε σκηνοθεσία του Νίκου Δαφνή

Με τον ίδιο και την Κάρμεν Ρουγγέρη να πρωταγωνιστούν στο εν λόγω έργο, συνθέτουν το puzzle μιας ολόκληρης ζωής. Ξεκίνησαν να μιλάνε μέσω αλληλογραφίας απ' όταν ήταν παιδιά. Πιο πολύ έγραφαν γράμματα ο ένας στον άλλον, παρά μιλούσανε στο τηλέφωνο ή συναντιόντουσαν από κοντά. Όλα αυτά μέχρι τα γεράματα. Και οι δύο ήρωες βίωσαν πολλά πράγματα: Εμπειρίες, ζήλια, λάθη, γάμους, επιτυχίες, αναγνωρίσεις, αλλά το πιο σημαντικό το άφησαν για κάπου στο τέλος. Τον έρωτα. Τον... παράνομο έρωτα.

Ένα τρυφερό και ανθρώπινο έργο που δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τη ζωή δύο ανθρώπων και την αλληλογραφία τους, μέσα σε 80 λεπτά. Τα "Ερωτικά γράμματα" παρουσιάζονται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19:00!