Σελίδες

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Κωπηλασία - Χάλκινο μετάλλιο οι Τσιάβου/Γιαζιτζίδου!!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
 
 Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Μεγάλη Βρετανία ενώ τη δεύτερη θέση πήρε στο νήμα η Κίνα.
Ο χρόνος της ελληνικής ομάδας ήταν 7:12.09 ενώ της Κίνας 7:11.93.
Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες το 2009 (Πόζναν) και το 2011 (Μπλεντ) στον τελικό πέρασαν τρίτες τη γραμμή του τερματισμού με επίδοση 7:12.09. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανίδες Κάθριν Κόουπλαντ και Σόφι Χόσκινγκ με 7:09.30, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέληξε στην 5η στο Πεκίνο Κίνα των Ξου Ντονγκξιάνγκ και Γουενί Χουάνγκ με 7:11.93.
Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων για την Αλεξάνδρα Τσιάβου σε ισάριθμες παρουσίες στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα, μαζί με τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος το 2008 στο Πεκίνο και έγραψαν το όνομά τους μαζί με αυτά των Ολυμπιονικών. Πρώτη συμμετοχή στον τελικό και χάλκινο μετάλλιο στην παρθενική εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς για την αθλήτρια από την Καστοριά, Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Πηγή : contra.gr

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Τάκης Ζαχαράτος: Τι «μαγειρεύει» για φέτος;

Δυνατή επιστροφή ετοιμάζει ο Τάκης Ζαχαράτος στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας, τον ερχόμενο Οκτώβρη. Όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει, ο γνωστός show man θα παρουσιάσει ένα show που θα τα ‘χει…όλα!
Το «έγκλημα» προγραμματίζεται για τα μέσα Οκτωβρίου, στην θεατρική σκηνή «Αλίκη». Και ο τίτλος της παράστασης; «I am what I am».

* Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κλείνει το μάτι στην Μελίνα Μερκούρη.
* Η Μαρινέλλα συναντά τον Στέλιο Καζαντζίδη.
* Το τρίο ρακέτα (Αντώνης Κανάκης, Γιάννης Λάτσιος και Γρηγόρης Αρναούτογλου) προσφέρουν γονατιστοί μονόπετρα στην βασίλισσα της νύχτας Ζωζώ Σαπουντζάκη.
* Η Shirley Bassey αγοράζει ολομέταξη μπουχάρα με επαναλαμβανόμενα μοτίβα από την Δέσποινα Μοιραράκη.
* Η Edith Piaf πίνει καφέ με την φίλη της Marlene Diedrich και τον Μάνο Χατζιδάκι στο Zonar’s.
* Η πολιτική σε κρίση πανικού τρώει χαστούκια από το ΔΝΤ, ενώ η Βάνα Μπάρμπα απαιτεί έκτακτη, της έκτακτης, ώ έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, για να γίνουν επιτέλους πράγματα σε αυτόν τον τόπο.
* Η Μύριαμ Απλού εκσφενδονίζει την καψούρα της για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και του τραγουδά τον ύμνο του, δίνοντας τέρμα στον κρυφό δεσμό της με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
* Η Άντζελα σε ρόλο εκτιμήτριας τέχνης της Ελληνικής show business κρίνει, κατακρίνει, συγκρίνει, επικρίνει και αστροπελεκίζει τους Μαζωνάκη, Χατζηγιάννη, Βίσση, Ρουβά, Θεοδωρίδου, μέχρι την Ζέτα Μακρυπούλια και την Ήβη Αδάμου.
* Η Marylin Monroe χαρίζει διαμάντια στην Liza Minelli.

Μαζί με τον Τάκη Ζαχαράτο, στην σκηνή θα βρίσκονται 6 μουσικοί. Φυσικά, δεν θα λείπουν τα «παντρέματα»  μιούζικαλ με τα λαϊκά και τις κινηματογραφικές επιτυχίες.

Μία παραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων, που θα μας προσφέρει δύο ώρες ξεγνοιασιάς και μόνο γέλιο!

Βλ. Κυριακίδης: Έτοιμος για τον «Mnimonimous»

Ένας μήνας μας χωρίζει από την έναρξη της νέας σεζόν, αλλά ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης είναι έτοιμος να ξεκινήσει δυνατά και να κερδίσει γι’ ακόμη μία χρονιά τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο γνωστός ηθοποιός, όπως έχετε ενημερωθεί από προηγούμενη ανάρτηση μας, θα «ανεβάσει» τον μονόλογο «Mnimonimous», σε κείμενο του ίδιου, του Ντίνου Σπυρόπουλου και του Γιώργου Γαλίτη, ενώ έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία.

Από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο μονόλογος που υπόσχεται γέλια μέχρι… δακρύων, θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης, κάνοντας μία «προθέρμανση» για όσα αναμένεται να συμβούν από τον Οκτώβρη στην Αθήνα και στο θέατρο «Προσκήνιο».

Πρόκειται για ένα έργο, όπου όσοι έχουν πάρει μία «γεύση», έχουν να πουν τα καλύτερα, χωρίς ωστόσο να μπορούν να ξεχωρίσουν το «Mnimonimous» και τον επιτυχημένο «Caveman» επί 5 χρόνια.

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, εκτός από το «Mnimonimous», έχει αναλάβει την σκηνοθεσία και ακόμα δύο φιλόδοξων παραγωγών. Ο λόγος για την «Τρελή, τρελή σαραντάρα» με την Βίκυ Σταυροπούλου και την «Γκόλφω for ever» με τον Πάνο Σταθακόπουλο και τον Χρήστο Γιάνναρη.

Λίγα λόγια για τον «Mnimonimous» και τους συντελεστές:
Ο mnimonimous δεν είναι άλλος από τον Αριστοτέλη. Έναν απλό, τυπικό, καθημερινό, άνεργο Έλληνα, που άλλαξε ταυτότητα αφού δεν μπορούσε να είναι αυτός που είναι.
Το χρονικό της προσωπικής του κρίσης που ταυτόχρονα είναι και Πανελλαδική: Με ρούχο μόνο την Ελληνική σημαία και από μέσα γυμνός, βγαίνει στο μπαλκόνι και αρχίζει τον δικό του προεκλογικό αγώνα. Το Δρομοκαϊτειο γίνεται το αρχηγείο του. Τα στενά σύνορα όμως του θεραπευτηρίου δεν μπορούν να κρατήσουν τον mnimonimous. Πηδάει την μάντρα και εξαφανίζεται. Τον εντοπίζουμε μέσα σε ένα θέατρο όπου έχει σταματήσει την κανονική παράσταση και δίνει την δικιά του.
Μέσα από το χιούμορ ο mnimonimous καυτηριάζει και σχολιάζει την καθημερινότητα του Έλληνα. Είναι ο μόνος που διάβασε το μνημόνιο αφού κανείς βουλευτής –πολιτικός δεν ασχολήθηκε. Είναι ο Έλληνας που αντιστέκεται στις πολιτικές εξελίξεις και βλέπει ελπίδα μόνο μέσα στον σαρκασμό της πραγματικότητας και ελπίζει πώς μέσα από τον αλληλοσπαραγμό των Ελληνικών κομμάτων δεν θα καταλήξουμε σε εμφύλιο.
Mnimonimous. Διότι ο mnimonimous μπορεί. Ο mnimonimous είναι ασταμάτητος. Είναι ασυγκράτητος. Είναι αδίστακτος. Ποιος Σούπερμαν και ποιος Τσάκ Νόρις! Mnimonimous!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Ντίνος Σπυρόπουλος- Γιώργος Γαλίτης- Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Στίχοι-Μουσική: PHYROSUN
Χορογραφίες: Ζελίνα Κιλίμη
Video σκηνοθεσία – Μοντάζ: Κώστας Κιμούλης
Φωτισμοί: Lato b
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Πολυχρονόπουλος

Από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21:15 στο θέατρο «Αριστοτέλειον» της Θεσσαλονίκης. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65 ετών) και 20 ευρώ η γενική είσοδος.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Θετικό και το δεύτερο δείγμα του Χονδροκούκη

Θετικό στην χρήση της απαγορευμένης ουσίας στανοζολόλη, βρέθηκε και το δεύτερο δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη. 



Την είδηση έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΕΓΑΣ και πλέον απομένουν οι πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στον Ελληνα πρωταθλητή του άλματος εις ύψος, ο οποίος αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πλέον απομένουν οι πειθαρχικές κυρώσεις που θα επιβληθούν στον έλληνα πρωταθλητή.

Η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

«Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε από την ΙΑΑΦ ότι και το δεύτερο δείγμα του αθλητή Δημήτρη Χονδροκούκη είναι θετικό. Ως εκ τούτου δρομολογούνται ήδη οι προβλεπόμενες από τους διεθνείς κανονισμούς πειθαρχικές διαδικασίες».

Πηγή : newsbeast.gr

«Ένας κάποιος παράδεισος» στην Αθήνα

Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θα παρουσιάζεται από τις 10 έως τις 23 Σεπτεμβρίου, το έργο «Ένας κάποιος παράδεισος 2» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βάνας Πεφάνη, το οποίο αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Ζαν Ζενέ.

Μάλιστα, στο έργο έχουν γίνει κάποιες αλλαγές, σε σχέση με την πρώτη εκδοχή που είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάρτιο, στην Πάτρα.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Παναγιώτη Πετράκη, Κυριάκο Κοσμίδη, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Κώστα Φαλελάκη, Γιώργο Στριφτάρη, Βασίλη Αφεντούλη, Βάνα Πεφάνη, Νικολίνα Μουαίμη, Δημήτρη Κατσή, Σταυρούλα Οικονόμου, Μαργαρίτα Παπαντώνη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το έργο  εκτυλίσσεται στη φυλακή όπου ο έγκλειστος για πολλοστή φορά, Ζενέ, προσπαθεί να τελειώσει ένα βιβλίο. Οι ήρωες ξεπηδούν απ’ την φαντασία του, παίρνουν σάρκα και οστά, ζουν την δική τους ζωή στο περιθώριο, μισούν και λατρεύουν το δημιουργό τους. Η πραγματικότητα και η φαντασία του συγγραφέα μπλέκονται τόσο, που αδυνατείς να καταλάβεις ποια είναι ποια. Ο κόσμος του Ζενέ –πιο επίκαιρος από ποτέ σήμερα-γίνεται ο καθρέφτης του κόσμου μας.
Ο ΖΑΝ ΖΕΝΕ μας ξεναγεί, στο περιθώριο της ανθρώπινης κοινωνίας, σ’ αυτά που μας πληγώνουν, μας τρομάζουν, μας έλκουν και μας απωθούν ταυτόχρονα, μόνη βοήθεια στο ταξίδι μας οι ανθρώπινες αξίες που θα αναδυθούν, μόνο καταφύγιο ο εαυτός μας, μόνη ελπίδα η κατανόηση ότι τελικά  ο καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Κωπηλασία - Στον τελικό η τετράκωπος ανδρών και το δίδυμο Τσιάβου/Γιαζιτζίδου.

Στον τελικό της τετρακώπου ανδρών άνευ πηδαλιούχου προκρίθηκαν οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου.
 
 
Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους τερμάτισε στη 2η θέση της 2ης προκριματικής σειράς με επίδοση 6:02.61 και πλέον μετρά αντίστροφα για την καταληκτική κούρσα, το ερχόμενο Σάββατο και στόχο μία θέση στο βάθρο.
Ο Γιάννης Χρήστου είναι ο μόνος από το ελληνικό πλήρωμα με πρώτερη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Πεκίνο είχε καταλάβει τη 10η θέση στο σκιφ ανδρών.


Στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών προκρίθηκαν και οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου/Αλεξάνδρα Τσιάβου καταλαμβάνοντας την 2η θέση της 1ης ημιτελικής σειράς. Το ελληνικό δίδυμο πήρε με στιλ την πρόκριση αφού κατείχε την πρωτιά στο μεγαλύτερο διάστημα της κούρσας.
Η απόσταση καλύφθηκε σε 7:01,09 ενώ πρώτευσε το βρετανικό πλήρωμα μέσα σε αποθέωση από το κοινό.
Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 12:00.

Πηγή : contra.gr

Αλεξίου-Γαλάνη: Οι παραστάσεις από το «Παλλάς» σε… διπλό cd

Όταν η Χάρις Αλεξίου συνάντησε την Δήμητρα Γαλάνη στη σκηνή του «Παλλάς», όλοι περίμεναν ότι το αποτέλεσμα θα είναι μαγικό. Κι’ αυτό το «εισέπραξαν» και παραπάνω από 40.000 θεατές, που… έσπευσαν να προμηθευτούν εισιτήρια, για να παρακολουθήσουν live το πρόγραμμα, 2,5 ωρών.

Μετά από πολλά χρόνια, οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, αποφάσισαν να ξανά ενώσουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν, ξεχώρισαν και ήταν σταθμός στην μακροχρόνια πορεία τους.

«Το «σπίτι» γεμάτο από τα τραγούδια που είπαμε και οι δυο μας όλα αττά τα χρόνια που πορευτήκαμε μαζί και χώρια», αναφέρει η Χάρις Αλεξίου, ενώ συμπληρώνει ότι «Ανοίξαμε τις «αποσκευές» μας, μεγάλες οι λίστες των τραγουδιών μας».

Στο πρόγραμμα που επιμελήθηκαν η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη και η Λίνα Νικολακοπούλου, περιέχονται, μεταξύ άλλων, τα εξής τραγούδια: «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», «Χαλασιά», «Ζήτα μου ό,τι θες», «Στερεότυπα», «Εσύ με ξέρεις πιο πολύ», «Τράβα σκανδάλη», «Τζαμάικα», «Οι φίλοι μου χαράματα, «Μ’ αγαπούσες θυμάμαι», «Να ζήσω ή να πεθάνω», «Αθανασία», «Δύο μέρες μόνο» και άλλα.

Το live πρόγραμμα, ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σ’ όλα τα δισκοπωλεία από την Minos EMI. Ένα διπλό cd με «Όλα αυτά που μας έμαθε η τέχνη, ξεδιπλώνουμε σήμερα για να σας το χαρίσουμε, όπως μας χαρίσατε εσείς την αγάπη και την πίστη σας όλα αυτά τα χρόνια», αναφέρει η Δήμητρα Γαλάνη στο εισαγωγικό σημείωμα.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα, "χάλκινος" ο Ηλιάδης στο τζούντο

Ο τζουντόκα Ηλίας Ηλιάδης έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κερδίζοντας τον Βραζιλιάνο Τιάγκο Καμίλο στον μικρό τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. 

Ο αγώνας ήταν κλειστός και κρίθηκε 20'' πριν από τη λήξη του, όταν ο διαιτητής χρέωσε δεύτερη παρατήρηση στον Βραζιλιάνο τζουντόκα και έδωσε το δικαίωμα στον Ηλιάδη να πανηγυρίσει μια νέα μεγάλη επιτυχία.
 Για να φτάσει ο Ηλιάδης στον μικρό τελικό πέτυχε μια άνετη νίκη στα ρεπεσάζ. Ο έλληνας ολυμπιονίκης επικράτησε μόλις σε 39'' με ippon του Αυστραλού Μαρκ Αντονι (10-0).

Προηγουμένως, ο Ηλιάδης έμεινε εκτός ημιτελικών καθώς ηττήθηκε από τον Ρώσο αντίπαλό του Κιρίλ Ντενίσοφ στα προημιτελικά. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 2004 και δις παγκόσμιος πρωταθλητής (2010, 2011), νωρίτερα επικράτησε τόσο του Λιθουανού Κάρολις Μπάουζα στη φάση των «16», όσο και του Σλοβάκου Μίλαν Ραντλ στη φάση των «32».

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Έγραψε ιστορία ο Φελπς στην κολύμβηση!!

Ο Μάικλ Φελπς έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, φτάνοντας στα 19 μετάλλια στη νίκη των ΗΠΑ στη σκυταλοδρομία 4χ200μ. ελεύθερο.


Ο Μάικλ Φελπς περίμενε αρκετά για να κρατήσει στα χέρια του το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Και φυσικά αυτό ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Για να φτάσει στο μαγικό αριθμό "19" και να γίνει ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης.

 Ξεπέρασε τη θρυλική πρώην Σοβιετική γυμνάστρια, Λαρίσα Λατίνινα, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες οπαδούς του. Το "παρθενικό" χρυσό του Φελπς στο Λονδίνο ήρθε στη σκυταλοδρομία 4χ200μ. ελεύθερο, όπου τερμάτισε σχεδόν τρία δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γάλλο Γιανίκ Ανιέλ.
Η τετράδα των Ράιαν Λόχτι, Κόνορ Ντόιερ, Ρίκι Μπέρενς και Φελπς τερμάτισε σε χρόνο έξι λεπτά και 59.7 δευτερόλεπτα. Η Γαλλία δεν μπόρεσε να κάνει κι εδώ την έκπληξη και έμεινε δεύτερη με 7:02.77, ξεπερνώντας την Κίνα που ήταν τρίτη με 7:06.30.
Το πρόσωπο της του τελικού ήταν ο Φελπς που πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη. Στην πρώτη του συνέντευξη αναφέρθηκε στην ήττα του από τον Τσαντ Λε Κλος στα 200μ. πεταλούδα και θυμήθηκε τη νίκη του επί του Μίλοραντ Κάβιτς το 2008 στα 100μ. πεταλούδα.
"Έχω την τιμή να γνωρίζω καλά τον Τσαντ. Ήμουν στην άλλη πλευρά πριν από τέσσερα χρόνια (σ.σ. νίκησε εκείνος με μια χεριά). Δεν μπορώ να είμαι απογοητευμένος. Πήραμε το χρυσό στη σκυταλοδρομία" Μετράει 14 χρυσά, δύο αργυρά (σ.σ. και τα δύο στο Λονδίνο) και δύο χάλκινα στην Αθήνα το 2004. Για την ιστορία το πρώτο του χρυσό το κατέκτησε στο ολυμπιακό κολυμβητήριο της Αθήνας και ήταν τα 400μ. μικτή ατομική.

Πηγή : sport24.gr

MEGA:Στην κορυφή οι ειδήσεις


Στην κορυφή της τηλεθέασης βρέθηκε και για τον Ιούλιο, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Εν μέσω καλοκαιριού, όπου οι εξελίξεις συνεχίζουν να τρέχουν με ταχύτητα… «φωτός», οι τηλεθεατές έδωσαν την «ψήφο εμπιστοσύνης» τους, στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Περίπου 530.000 (31,7%) τηλεθεατές ανέβασαν στο υψηλότερο βάθρο το MEGA, αφήνοντας την 2η θέση για τον ΑΝΤ1 με 20,6% (346.000 τηλεθεατές) και στην 3η θέση τον ALPHA με 16,1% (289.000 τηλεθεατές). Με ελάχιστη διαφορά, ακολουθεί το STAR (14,1% και 230.000 τηλεθεατές), ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις, βρίσκεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης με 8,8% και του ΣΚΑΙ με 7,1%.

Εν συνεχεία, όμως, τα ποσοστά τηλεθέασης τροποποιούνται λίγο, όσον αφορά τις ημέρες Δευτέρα-Κυριακή. Βέβαια, στην πρώτη θέση παραμένει το MEGA, με 29,3% (475.000 τηλεθεατές), ενώ στην δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1 με 20,8% (337.000 τηλεθεατές). Τρίτος ακολουθεί ο ALPHA με 17,4%(296.000 τηλεθεατές), αφήνοντας πίσω το STAR με 14,9% (236.000 τηλεθεατές), τη ΝΕΤ με 8,9% (180.000 τηλεθεατές) και τον ΣΚΑΙ διατηρώντας το 7,1% (146.000 τηλεθεατές).

ΑΝΤ1: Τα σχέδια του σταθμού για τη νέα σεζόν

Ποια προγράμματα πήραν το πράσινο φως και ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους;
 
Έχοντας στο «οπλοστάσιο» τους, τέσσερις εκπομπές που σημειώνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης, καθώς επίσης νέα και πρωτότυπα concept, οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1, θα «εγκαινιάσουν» τη τηλεοπτική σεζόν 2012-2013.

Το νέο πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στα οικονομικά δεδομένα της εποχής, αφού ως γνωστόν η πτώση της διαφήμισης δεν επιτρέπει πολλά «ανοίγματα» και μεγαλεπήβολα σχέδια. Η διαφήμιση και η πτώση της, θέλει προσεκτικούς χειρισμούς, γι’ αυτό κάνουν και προσεκτικές κινήσεις.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΝΤ1, έχουν καταλήξει στον κορμό του προγράμματος, αλλά όχι στον τελικό προγραμματισμό, αφού αρχές Σεπτέμβρη θα γίνει μία επανεξέταση, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Η κρίση στον χώρο των media, δεν επιτρέπει «πόλεμο» πρεμιέρων, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας σαν αποτέλεσμα ελάχιστες πρεμιέρες τον Οκτώβριο και περισσότερες (;) τον Ιανουάριο του ’13, όπως θα συμβεί και με το MEGA.

Το citypress.gr, σας παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1, που φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και την αποδοχή του τηλεοπτικού κοινού, όπως έγινε και τη περσινή σεζόν.
Ο Γιώργος Παπαδάκης συνεχίζει γι’ ακόμη μία χρονιά στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του σταθμού –και πιο συγκεκριμένα στο «Πρωινό ΑΝΤ1». Η πρεμιέρα προγραμματίζεται προς τα τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοεμβρίου. Όσον αφορά το ψυχαγωγικό κομμάτι της πρωινής ζώνης; Προς το παρόν ουδεμία απόφαση. Η ψυχαγωγική ζώνη είναι στον «αέρα», ενώ όλα θα εξαρτηθούν στις πρώτες συσκέψεις του Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο «θύμα» των MEGA-περικοπών

Σε προηγούμενη ανάρτηση μας, που αφορούσε την παρουσίαση προγράμματος του MEGA, σας ενημερώσαμε για τους δημοσιογράφους των ενημερωτικών εκπομπών, ότι ξεκίνησαν νέο κύκλο συζητήσεων.

Τα νέα, όμως, που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, δεν είναι και τόσο ευχάριστα, αφού με απόφαση της διοίκησης, «κόβεται» η «Εμπόλεμη ζώνη» του Σωτήρη Δανέζη.

Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος, ανακοίνωσε την απόφαση αυτή του καναλιού, μέσω των social media, και συγκεκριμένα του twitter.

Όπως αναφέρει:
«Βαδίσαμε μαζί στις 4 γωνιές του πλανήτη και μοιραστήκαμε περισσότερες από 85 ιστορίες και ανθρώπινες περιπέτειες. Ελπίζω κοντά μας, να πλουτίσατε τις γνώσεις σας, να διευρύνατε τους ορίζοντες σας και να ακονίσατε την αντίληψη σας για τον κόσμο που ζούμε… Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας αυτά τα 9 χρόνια. Στην εποχή μας οφείλουμε σε κάθε τέλος, να κάνουμε μία καινούρια αρχή».

To δελτίο τύπου του Mega για το Γρηγόρη Αρναούτογλου

Έπεσαν οι υπογραφές και με ανακοίνωση πια επισφραγίζεται επίσημα η συνεργασία του Γρηγόρη Αρναούτογλου με το MEGA διαψεύδοντας τις φήμες περί αποχώρησής του από το κανάλι της Μεσογείων.

Το δελτίο Τύπου του σταθμού αναφέρει ότι:

«Για μία ακόμη σεζόν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου θα βρίσκεται στο Mega, συμπληρώνοντας δέκα χρόνια επιτυχιών στο σταθμό.

Μέσα από τον «Όμορφο Κόσμο²» θα συνεχίσει τα συναρπαστικά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανακαλύπτοντας μοναδικά μέρη και συναντώντας ξεχωριστούς ανθρώπους.

Οι απολαυστικές και διασκεδαστικές ταξιδιωτικές περιπέτειες του Γρηγόρη κέρδισαν πολλούς φίλους, καθώς η εκπομπή συγκέντρωσε μερίδιο τηλεθέασης 22,7% στο σύνολο του κοινού, 27,1% στα κοινά ηλικίας 15-44 και 33,1% στις γυναίκες 15-24.

Ο «Όμορφος Κόσμος²» ανανεώνει το ραντεβού του για την νέα σεζόν και υπόσχεται νέα τηλεοπτικά ταξίδια με πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις.

Stay tuned! Τα… ομορφότερα έρχονται!»

Τα γυρίσματα της εκπομπής πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο αλλά ακόμα δεν έχει οριστεί το πότε ακριβώς θα κάνει πρεμιέρα. Όπως φαίνεται όμως, από τις συνθήκες που επικρατούν στο τηλεοπτικό τοπίο, μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 για να μπούμε στον «Όμορφο κόσμο» του Γρηγόρη Αρναούτογλου!

ΠΗΓΗ: CITYPRESS.GR

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σταμάτης Φασουλής-Σοφία Φιλιππίδου…μαζί στην σκηνή!

Ο Σταμάτης Φασουλής ξέρει να κερδίζει πάντοτε τις εντυπώσεις και τις καλύτερες κριτικές, με τα έργα που «ανεβάζει». Γι’ ακόμη μία χρονιά, όμως, υπόσχεται τα καλύτερα και δύσκολα –έως καθόλου- θα απογοητεύσει το κοινό που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ο γνωστός «θεατράνθρωπος» και φέτος θα «χτυπήσει» σε δύο ταμπλό, με δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχήματα. Το γνωστό σε όλους μιούζικαλ, «Σικάγο», όπου στην μεταφορά εν έτη 2012 θα πρωταγωνιστεί η Σμαράγδα Καρύδη και η Τάνια Τρύπη και θα παρουσιαστεί στο «Παλλάς», αλλά και μία κωμωδία στην οποία θα πρωταγωνιστεί  ο ίδιος.
Μετά την μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία που σημείωσε το «Κόκκινο», ο Σταμάτης Φασουλής παρουσιάζει τη νέα κωμωδία του Άκη Δήμου, «Όθων και Ποθούλα», έχοντας στο πλευρό του, τη Σοφία Φιλιππίδου. Έχετε καλύτερο;

Σύμφωνα με το κείμενο του συγγραφέα, ένας, άλλοτε οικονομικά κραταιός, βιοτέχνης πτωχεύει και αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη μεζονέτα του στα βόρεια για να εγκατασταθεί με τη γυναίκα του στο προικώο της στο Κουκάκι. Θα μπορούσε να είναι μια ακόμη ιστορία στον καιρό της κρίσης. Αλλά δεν είναι. Γιατί ξαφνικά ο Όθων Μολοχάνθης και η σύζυγός του Δωδώνη θα βρεθούν να συγκατοικούν με την Ποθούλα Ραρράκου, Κυρία των Τιμών της Βασίλισσας Αμαλίας και πνεύμα εκ γενετής ανυπότακτο, έναν Αξιωματικό της Χωροφυλακής, ορκισμένο εχθρό της Βαυαροκρατίας, κι ένα νεαρό Εαμίτη έτοιμο για τ’ αντάρτικο. Από αυτή τη συγκατοίκηση δεν μπορεί παρά να κριθεί όχι μόνο το μέλλον της χώρας, αλλά και η τύχη του απελπισμένου Όθωνα, που βρίσκεται ξαφνικά από καταχρεωμένος βιοτέχνης… ηγέτης μιας ανήκουστης επανάστασης.

Από την Αθήνα του 2012 σ’ εκείνη του 1837 - με μια ενδιάμεση στάση στο 1942 -, μια… εκτός εαυτού κωμωδία, που δε βάζει γλώσσα μέσα της. Αφιερωμένη εξαιρετικά σε μια Ελλάδας που πέφτει συνέχεια του θανατά αλλά ποτέ δεν τα τινάζει.

Στην σκηνή του θεάτρου «Δημήτρης Χορν», όπου θα παρουσιαστεί το έργο, μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή και την Σοφία Φιλιππίδου, θα βρίσκονται επίσης οι: Θανάσης Αλευράς, Σοφία Φαραζή, Κωνσταντίνος Καρβέλης και σε ρόλο έκπληξη η Βέρα Κρούσκα.
Την παραγωγή της φιλόδοξης κωμωδίας έχει αναλάβει η Ελληνική Θεαμάτων, ενώ η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 17 Οκτωβρίου, καλώς εχόντων.

Συγγραφέας: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Σκηνικά : Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Τάμτα: Στα γυρίσματα του νέου video clip

Ακόμα μία ραδιοφωνική επιτυχία της Τάμτας, πήρε εικόνα και ήχο, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Sherif Francis. Πρόκειται για το τραγούδι «Κοντά σου», σε μουσική και στίχους των: Dj airth, Μελίνα Μακρή και Πάνου Νικολακόπουλου.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο δάσος της Καισαριανής, ενώ το concept ήθελε τη νεαρή τραγουδίστρια, να περιπλανιέται μέσα στο δάσος, αποθανατίζοντας με την φωτογραφική της μηχανή το τοπίο. Ενώ, στις φωτογραφίες, απεικονίζεται ένας νεαρός άνδρας, τον οποίο βλέπει μόνο στο φακό της.
Το styling της Τάμτας επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη και το μακιγιάζ η Άντζελα Περδικομάτη.


Η Τάμτα σύντομα «Κοντά» σας, με το νέο video clip που αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις, γι’ ακόμη μία φορά. Το τραγούδι κυκλοφορεί από την δισκογραφική εταιρεία Minos EMI.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

MEGA: Περικοπές μεν, πλήρες πρόγραμμα δε

Με "ψαλιδισμένο" το budget, τα στελέχη προσπαθούν να διατηρήσουν την "ταυτότητα" του σταθμού.
 
Με μειωμένα budget, αλλά διατηρώντας την «ταυτότητα» όλων αυτών των χρόνων, τα υψηλόβαθμα στελέχη του MEGA, επιχειρούν την ολοκλήρωση του σχεδιασμού της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Αν η τηλεοπτική σεζόν 2011-2012 ήταν δύσκολη (και) για τον κόσμο των media, το 2012-2013 προβλέπεται ακόμα δυσκολότερο, αφού οι αποφάσεις λαμβάνονται μήνα με τον μήνα, λόγω της πτώσης που αντιμετωπίζει η διαφήμιση.
Έτσι, οι πρεμιέρες των προγραμμάτων του MEGA, αναμένεται να 'ναι ελάχιστες από τον Οκτώβρη και περισσότερες από τον Ιανουάριο του '13, εξοικονομώντας έτσι κάποια χρήματα στο λειτουργικό κόστος.

Το citypress.gr, σας παρουσιάζει τους πρώτους σχεδιασμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού, ενώ αρχές Σεπτέμβρη θα επανεξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε ανατροπές.

Από τον Οκτώβρη, στον ψυχαγωγικό τομέα, σίγουρη θεωρείται η «παρουσία» του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στην πρωινή ζώνη με το «Πρωινό mou», αλλά και το «Master Chef με οικοδέσποινα την Μαίρη Συνατσάκη. Τα περισσότερα επεισόδια είναι γυρισμένα, ενώ το μόνο που χρειάζεται είναι μοντάζ.

Επίσης, ο πρώτος προγραμματισμός θέλει την πρεμιέρα του 2ου κύκλου, της επιτυχημένης -απογευματινής- καθημερινής σειράς «Κλεμμένα Όνειρα», του Δημήτρη Αρβανίτη, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα προβάλλονται οι δύο σειρές τουρκικής παραγωγής, επαναλήψεις ελληνικών σειρών και ξένες ταινίες που βρίσκονται στα…συρτάρια.

Σταδιακά, το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται με παραγωγές χαμηλού budget, όπως «Οι κηπουροί του MEGA» και ακόμα 2-3 concept. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όπως όλα δείχνουν, θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς μας δέκτες τον Ιανουάριο του 2013, με τον «Όμορφο κόσμο». Ωστόσο, το «Minute to win it» με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, δεν θεωρείται σίγουρο αν θα συνεχίσει και β' κύκλο επεισοδίων.

Τρίφωνο: Επιτυχημένες εμφανίσεις στην Ελλάδα

Συνεχίζουν τις επιτυχημένες εμφανίσεις του, το Τρίφωνο, αποτελούμενο από την Ερωφίλη, τον Δημήτρη Υφαντή και τον Γιώργο Περαντάκο.Το τριμελές συγκρότημα, γιορτάζει 10 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα, ενώ η αγκαλιά του κόσμου παραμένει μεγάλη. Κάθε τους τραγούδι, μία επιτυχία!

Το επόμενο διάστημα, το Τρίφωνο, θα εμφανιστεί στην Χίο (2 Αυγούστου) μ' αφορμή και το αφιέρωμα στον αξέχαστο Μάνο Λοίζο, ενώ στις 4 Αυγούστου θα βρίσκονται στα...Παραμύθια Θεσπρωτίας.

Ωστόσο, το πρόγραμμα δεν τελειώνει εδώ, αφού στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιήσουν κοινή εμφάνιση με τα Υπόγεια Ρεύματα στην Βροντισμένη Ιωαννίνων και στις 11 Αυγούστου στο Κάστρο του Αντίρριου, έχοντας στο πλευρό τους τη Νάντια Μπουλέ. Στην Θεσσαλονίκη θα δώσουν το "παρών" στις 7 Σεπτέμβρη, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου θα βρίσκονται στην τρίτη μαρίνα της Γλυφάδας.

Τραγούδια αγαπημένα, διάφορων καλλιτεχνών, ερμηνευμένα από τους Τρίφωνο, αναλαμβάνοντας να μας...ταξιδέψουν!

Αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο

Το Φεστιβάλ Αξάνεμος και ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου Αττικής, την Πέμπτη 2 Αυγούστου, θα τιμήσουν τον Μάνο Λοίζο, όπου φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια απ’ τον θάνατο του, ενώ παράλληλα θα υπάρξει κι ένα θεατρικό αναλόγιο με κείμενα σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί σ’ έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου, στον Αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού, με το «Τρίφωνο» (Ερωφίλη, Δημήτρης Υφαντής, Γιώργος Περαντάκος) να αναλαμβάνει την παρουσίαση των τραγουδιών που άντεξαν στον χρόνο.
Η αφήγηση του θεατρικού αναλογίου, θα γίνει από τον ηθοποιό, Γιάννη Ζαφείρη και τις Μαρία Παππά, Μαρκέλλα Φραγκομιχάλου.

Η παράσταση-αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο ξεκινά στις 21:30, με την είσοδο να είναι ελεύθερη, ενώ όσοι επιθυμούν, μπορούν να παραβρεθούν 1 ώρα πριν (20:30) στον χώρο, ώστε να ξεναγηθούν.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Μπ. Αργυράκη: Αναζητά «Μια θάλασσα γαλάζια»

Η Μπέσσυ Αργυράκη επέστρεψε στα μουσικά δρώμενα, μ’ ένα τραγούδι που είχε ερμηνεύσει για πρώτη φορά τη δεκαετία του ’80. Φυσικά, στο άκουσμα της είδησης, ότι η γνωστή τραγουδίστρια θα ξανά ερμήνευε το «Μια θάλασσα γαλάζια», πολλοί έμειναν έκπληκτοι.

Φυσικά, το τραγούδι έχει «υποστεί» μία πιο σύγχρονη διασκευή από τον DJ Kon Cept, ενώ οπτικοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του David Γαβριηλίδη, απολαμβάνοντας την Μπέσσυ Αργυράκη σε «Μία θάλασσα γαλάζια» και δη ελληνική!

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε μία πολύ όμορφη παραλία, στο Σούνιο, ενώ η Μπέσσυ Αργυράκη και ο DJ Kon Cept, το διασκέδασαν! Δείτε το video clip του ομώνυμου τραγουδιού εδώ.

Κυκλοφορεί από την Warner Music.

Οι PLAYMEN στην κορυφή!

Οι PLAYMEN απ’ ότι φαίνεται, ήρθαν για να μείνουν! Κάθε τους τραγούδι, γίνεται επιτυχία και «σκαρφαλώνει» στην κορυφή των charts. Η PANIK Records, σκόρπισε τον…πανικό, από την ώρα που κυκλοφόρησε το «Fallin» των Playmen feat Demy και η μία πρωτιά έρχεται μετά την άλλη, στην Ανατολική Ευρώπη και την Αμερική.

Μάλιστα, το Σάββατο 28 Ιουλίου, το συγκεκριμένο τραγούδι θα παρουσιαστεί από τους Playmen και ενός special dj set, στο μεγαλύτερο event της Ρωσίας, που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει την προσέλευση 50.000 ατόμων.

Αντίστοιχη πορεία παρουσιάζει και το «All the time» των Playmen feat Έλενα Παπαρίζου, Courtney & RissyKidd, το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις στα MAD Video Music Awards 2012.