Σελίδες

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΣΕΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

"Θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια αναφορικά με τα όσα γράφτηκαν για τον έλεγχο που πραγματοποιείται από το ΣΔΟΕ στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Δεν αντιστοιχεί ούτε στην ιστορικότητα του Σωματείου, ούτε στους αγώνες του, ούτε στους συναδέλφους που τίμησαν και κόσμησαν με την παρουσία τους τα ΔΣ του ΣΕΗ, η φθηνή αξιοποίηση του γεγονότος που επιχειρείται από μερίδα του τύπου.

Η πλήρης αλήθεια έχει ως εξής. Υπάρχει εισαγγελική παραγγελία από το 2008 για να ελεγχθούν μία σειρά σωματείων, ανάμεσα τους και το ΣΕΗ, που αφορά σε κονδύλια που δίνονταν από το Υπουργείο Πολιτισμού για μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΓΩΓΩ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Μέχρι την Τετάρτη 9 Απριλίου θα βρίσκεται στο Θέατρο Αθηνών η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, παρουσιάζοντας τον μονόλογο "Εγώ, η Γωγώ".

Το κείμενο και η σκηνοθεσία φέρουν την υπογραφή της Ελένης Γκασούκα, η οποία στο παρελθόν μας έχει παρουσιάσει τους "Ήρωες", τη "Φουρκέτα" και τη "Φτωχούλα του Θεού".

Και σ' αυτό το έργο, η Ελένη Γκασούκα "παντρεύει" μ' έναν ιδιαίτερο τρόπο το κωμικό με το δραματικό στοιχείο, όπου μπορεί κάποιος θεατής να ταυτιστεί, ενώ η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου αναλαμβάνει για 75 λεπτά να ενσαρκώσει την ηρωίδα της.

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο "ΚΥΡΙΟΣ ΓΚΡΗΝ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στο φιλόξενο Θέατρο Άνεσις παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην" του Τζεφ Μπάρον με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και τον Τάσο Ιορδανίδη, σε σκηνοθεσία του πρώτου.

Για τη συγκεκριμένη παράσταση είχα ακούσει πολλά και διάφορα σχόλια -κυρίως θετικά!- και όχι άδικα.

Δύο διαφορετικές γενιές έρχονται "αντιμέτωπες" και θίγουν ζητήματα που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά, χωρίς να τοποθετούνται χρονολογικά, αφού τα συγκεκριμένα θέματα είναι πάντα επίκαιρα.