Σελίδες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

''Μία τρελή,τρελή σαραντάρα'' χαρίζει...γέλιο και τρέλα!

Με ένα ολιγόλεπτο βίντεο, όπου ο Χιώτης παίζει μπουζούκι στο νυχτερινό κέντρο που διαδραματίζεται ένα μέρος της ιστορίας, οι συντελεστές, μας μεταφέρουν στην εποχή της δεκαετίας του ’70.

Η ανεπανάληπτη κωμωδία των Σακελλάριου-Γιαννακόπουλου ξανά «ζωντανεύει» επί σκηνής από τον Θοδωρή Πετρόπουλο, ο οποίος έχει κάνει ένα καταπληκτικό «πάντρεμα» του κινηματογραφικού και του θεατρικού κειμένου, προσθέτοντας, ωστόσο, και δικές του πινελιές, «απογειώνοντας» το έργο ακόμα περισσότερο. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχει σκηνοθετήσει εννιά κωμικές προσωπικότητες, με έναν πολύ έξυπνο και γρήγορο τρόπο, χρησιμοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τα κενά σημεία της θεατρικής αίθουσας.

Άμεση και απολαυστική η Βίκυ Σταυροπούλου, «κεντάει» η Ελένη Κρίτα ως ‘Αιμιλία’, ακριβής ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, καταπληκτική η Βάσω Γουλιελμάκη, αλλά και η Νεφέλη Ορφανού, η οποία βάζει την δικιά της «σφραγίδα» στο ρόλο της ‘Ειρήνης’ που υποδύεται.  Ο Στράτος Χρήστου απολαυστικός στο ρόλο του…περιβόητου ‘Τζώρτζη Χατζηθωμά’, ενώ ο Κωνσταντίνος Κακούρης στέκεται επάξια επί σκηνής, στο πλευρό όλων, αυτών, των καταξιωμένων ηθοποιών. Άψογος ο καπετάνιος, Γιώργος Δεπάστας, που ανάβει «φιτιλιές» στην οικογένεια, αλλά και ο Μάρκος Μπούγιας, ο οποίος πραγματοποιεί το θεατρικό του «ντεμπούτο», στον ρόλο του σοφέρ. Τέλος, ο Ivan Svitalio εντυπωσιάζει γι’ ακόμη μια φορά με τις χορευτικές του ικανότητες, ενώ το χορευτικό με τη ‘Τζένη’ (Βίκυ Σταυροπούλου) είναι από τις πιο ξεκαρδιστικές στιγμές.

Δύο ώρες με πολύ γέλιο και ξεγνοιασιά, με τους συντελεστές να μεταφέρουν τη χημεία τους και στο κοινό, το οποίο συμμετέχει –χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο κείμενο ή την σκηνοθεσία, κάνοντας τον θίασο να χαίρεται για το αποτέλεσμα.

INFO:
Η «Τρελή, τρελή σαραντάρα» παρουσιάζεται στο Θέατρο «Μικρό Παλλάς» (Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου) κάθε Τετάρτη (20.00), Πέμπτη και Παρασκευή (21.00), Σάββατο και Κυριακή (18.00 & 21.00)
Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαρία Τσαγκάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική επιμέλεια & διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης
Κινησιογραφική επιμέλεια: Ivan Svitalio
Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλιελμάκη, Κωνσταντίνος Κακούρης, Γιώργος Δεπάστας, Ivan Svitalio, Στράτος Χρήστου και η Νεφέλη Ορφανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: