Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Eurovision 2013 : Μεγάλη νικήτρια η Δανία, στην 6η θέση η Ελλάδα!!

Τον καλύτερό τους εαυτό έδωσαν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης και οι KozaMostra στον τελικό της Eurovision 2013 στο Μάλμε της Σουηδίας καταφέρνοντας με το "Alcohol is Free" να συγκεντρώσουν 152 βαθμούς και να βρεθούν στην έκτη θέση. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Δανία με την Έμιλι ντε Φόρεστ και το "Only teardrops" κερδίζοντας για τρίτη φορά τον διαγωνισμό ακριβώς πενήντα χρόνια μετά την πρώτη νίκη της, επιβεβαιώνοντας και όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν στην 1η θέση. Ουκρανία και Αζερμπαϊτζάν έδωσαν τη δική τους μάχη για τη δεύτερη θέση. Στην τελευταία θέση βρέθηκε η Ιρλανδία.

Η Δανία κατέκτησε την πρώτη θέση με 281 βαθμούς, δεύτερος ήταν ο Αζέρος Φαρίντ Μαμάντοφ, που ερμήνευσε το "Hold me", που έγραψε ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την εντυπωσιακή εμφάνισή του σκηνοθέτησε ο Φωκάς Ευαγγελινός, με 234 βαθμούς. Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ουκρανία και η Zlata Ognevich τραγουδώντας "Gravity" με 214 βαθμούς. Αυτή είναι η τρίτη νίκη της Δανίας σ' αυτό το διαγωνισμό, τον οποίο παρακολουθούν κάθε χρόνο περίπου 125 εκατ. τηλεθεατές σ' όλο τον κόσμο.
Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος, Σαν
Μαρίνο, Αλβανία, Ολλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Λετονία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ρωσία, Μάλτα, Γερμανία, Δανία, Μαυροβούνιο, Π.Γ.Δ.Μ, Κροατία, Ελβετία) κι έλαβε 152 ψήφους. Η χώρα μας έδωσε στο Αζερμπαϊτζάν τους 12 βαθμούς.

 Από τον τελικό δεν έλειψαν τα μεγάλα ονόματα με πρώτη και καλύτερη την Μπόνι Τάιλερ,  η οποία στα 61 της χρόνια και ενώ έχει γνωρίσει παγκόσμια επιτυχία, εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία με μια ερωτική μπαλάντα, το «Believe in me» που έχει ήδη ανέβει στην κορυφή των βρετανικών charts όπως δεν τα πήγε καθόλου καλά στην Eurovision καθώς τερμάτισε στην 19η θέση. Ένα ακόμη δυνατό όνομα ήταν οι Cascada για την Γερμανία, όπου δεν τα πήγαν καθόλου καλά και τερμάτισαν στην 21η θέση.
Είδαμε την Ανούκ να εκπροσωπεί την Ολλανδία με το τραγούδι «Birds», ενώ η Loreen, η εντυπωσιακή νικήτρια της περσινής Eurovision, εμφανίστηκε στη σκηνή ερμηνεύοντας το κομμάτι που αγαπήθηκε πολύ και την ανάδειξε νικήτρια,  που δεν είναι άλλο από το «Euphoria». Η χορογραφία της και η αλλαγή ρούχων ξεσήκωσαν  το κοινό.


Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη και τις εμφανίσεις της Ελλάδας και της νικήτριας Δανίας