Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Απόδραση στην ρομαντική Σαντορίνη!!

Εάν έπρεπε να δημιουργήσουμε μια λίστα με την ελίτ των προορισμών του Αιγαίου σίγουρα η Σαντορίνη ή Θήρα, όπως ονομάζεται επίσημα, θα βρισκόταν στην κορυφή. Όσοι την έχετε ήδη επισκεφθεί θα συμφωνείτε σίγουρα, καθώς κάθετι στο νησί αυτό αποπνέει μια μαγεία που δύσκολα ξεχνιέται.

Αποτελεί μαζί με την Ανάφη το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων. Η χαρακτηριστική καλντέρα της Σαντορίνης σχηματίστηκε μετά την καταβύθιση από τη μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 16ου αιώνα π.Χ.. Τα Φηρά και η Οία αποτελούν τους δύο σημαντικότερους οικισμούς της Σαντορίνης και βρίσκονται στο χείλος της Καλντέρας.Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο νησί του Αιγαίου με το μοναδικό ηλιοβασίλεμα να κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις όλων καθώς δεν είναι και λίγοι αυτοί που έρχονται στο νησί και περιμένουν με τις ώρες να θαυμάσουν τον ήλιο την στιγμή που γίνεται ένα με την θάλασσα, γεμίζοντας τον ουρανό με πανέμορφα χρώματα. Χάρη στην δράση του ηφαιστείου και την μοναδική στον κόσμο καλντέρα, η Σαντορίνη είναι ένας τόπος εξαιρετικής ομορφιάς που αποτελεί ένα από τους πιο δημοφιλείς παγκόσμιους τουριστικούς προορισμούς.
 Η Σαντορίνη ξεχωρίζει επίσης για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων και των εκκλησιών της που μαρτυρά επιρροές άλλων εποχών. Τα όμορφα, κυβόσχημα σπιτάκια που λάμπουν κάτω από τον ήλιο, μοιάζουν να κρέμονται από τις παρυφές τις Καλντέρας και θα αιχμαλωτίσουν τη ματιά σας καθώς το πλοίο πλησιάζει στο λιμάνι. Κάνοντας μια βόλτα στους οικισμούς της Σαντορίνης, μπορείτε να θαυμάσετε τα αμέτρητα εκκλησάκια με τους μπλε τρούλους και τα καμπαναριά που είναι πραγματικά έργα τέχνης, δείγματα αυθεντικής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής.

  Η Σαντορίνη θεωρείται “παράδεισος των νεονύμφων” καθώς είναι πρώτος προορισμός σε προτίμηση για γαμήλια ταξίδια στο Αιγαίο, χάρη στο ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και την υπέροχη θέα στην Καλντέρα που χαρίζουν τα πολυτελή ξενοδοχεία που προσφέρουν εξαίρετες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες που ξεπερνούν κάθε προσδοκία.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για αυτό το υπέροχο νησί, καθώς επίσης και τις προτάσεις μας με πολύ πλούσιο φωτογραφικό υλικό :


Το ηφαίστειο : Η σημερινή μορφή του νησιού είναι αποτέλεσμα της έκρηξης του ηφαιστείου στα προιστορικά χρόνια. Το ηφαίστειο είναι ακόμα και σήμερα ενεργό με μια πρόσφατη έκρηξη το 1950 που είχε ώς αποτέλεσμα την δημιουργία δύο μικρών νησιών μέσα στην καλντέρα την Παλαιά και την Νέα Καμμένη. Αυτά τα νησιά αντιπροσωπεύουν την πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου. Το ξηρό κλίμα και ηλιοφάνεια της δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για όλον τον χρόνο για παρατήρηση, φωτογράφηση, και λήψη βίντεο υπό την ποικιλία φυσικών χρωμάτων και φωτισμού. Επίσης υπάρχει κι ένας υποθαλάσσιος κρατήρας που ονομάζεται Κολούμπος και βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού κοντά στην Οία. Αν και το ηφαίστειο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας, θα παρατηρήσετε ότι οι κρατήρες αναδίδουν αέρια, υδρατμούς και θείο.
Η Σαντορίνη, τα ηφαιστεικά νησάκια και η Θηρασία, ένα νησί που κάποτε αποτελούσε μέρος της Σαντορίνης, διαθέτουν σπάνια γεωλογικά χαρακτηριστικά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ηφαιστειακή δραστηριότητα του νησιού, τα οποία εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες με την άγρια ομορφιά και την επιβλητικότητά τους.

Το ηλιοβασίλεμα :  Το κάθε ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα. Επειδή όλοι οι οικισμοί της Σαντορίνης που βρίσκονται στο φρύδι της Καλντέρας βλέπουν την θάλασσα από ψηλά, καθώς έχουν αρκετό υψόμετρο και έχουν δυτικό προσανατολισμό, από όπου και να δεις το ηλιοβασίλεμα είναι μια ξεχωριστή πανέμορφη εμπειρία.
Καταπληκτικό είναι το ηλιοβασίλεμα και από άλλα σημεία όπως από την κορυφή του προφήτη Ηλία, από το ύψωμα της αρχαίας Θήρας, από τον Φάρο, από το κάστρο του Πύργου και από την παραλία της Βλυχάδας. Όμως η Οία είναι το θέρετρο που πλημμυρίζει από επισκέπτες τις απογευματινές ώρες. Όλοι περιμένουν να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα, σκαρφαλώνουν ακομα και στα πιο απίθανα μέρη για να απολαύσουν το μοναδικό αυτό θέαμα. Οι μοναδικοί χρωματικοί συνδυασμοί καθώς ο ήλιος βυθίζεται στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου συνθέτουν ένα ρομαντικό σκηνικό που συγκινεί κάθε επισκέπτη.

Παραλίες
Κόκκινη Άμμος :
Η Κόκκινη παραλία στην Σαντορίνη είναι πολυφωτογραφημένη και ξακουστή σε όλο τον κόσμο. Η ιδιαιτερότητα της σε σχέση με τις υπόλοιπες παραλίες στο νησί είναι ο τεράστιος κόκκινος βράχος που βρίσκεται στην πλάτη της και δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο στην Σαντορίνη. Ο δρόμος πηγαίνει μέχρι ένα σημείο και μετά πρέπει να συνεχίσετε με τα πόδια.
Βρίσκεται περίπου 8χλμ μακριά από τα Φηρά, απέναντι από το Ακρωτήρι. Αποτελείται από κόκκινους και μαύρους ηφαιστειακούς βράχους και είναι εξαιρετικά δημοφιλής τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους.
Ο ενδιαφέρων και ιδιαίτερος μορφολογικός χαρακτήρας του τοπίου καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές και συναρπαστικές παραλίες στον κόσμο. Αν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και περπατήσετε από το παρκινγκ προς το βράχο θα δείτε τους όμορφους σχηματισμούς των πετρωμάτων και ηφαιστειακών ορυκτών.
Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στην άκρη του, ο κόκκινος βράχος γίνεται άσπρος, δίνοντας το όνομα του στην ακριβώς επόμενη, την Ασπρη Παραλία η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με πλωτό μέσο.

Περίσσα : Η παραλία της Περίσσας βρίσκεται στο ομώνυμο χωρίο στην νότια Σαντορίνη. Είναι πολύ δημοφιλής παραλία πλήρως οργανωμένη. Η παραλία της Περίσσας είναι πολύ εντυπωσιακή καθώς στα αριστερά της υψώνεται ο αυστηρός όγκος του Μέσα Βουνού που απάνω του είναι χτισμένη η Αρχαία Θήρα. Βρίσκεται περίπου 15χλμ από τα Φηρά και 10χλμ από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης. Είναι από τα πιο γνωστά και δημοφιλή θέρετρα της Σαντορίνης και η παραλία της με τη μαύρη άμμο από τις πιο φωτογραφημένες και διάσημες στο νησί. Λόγω της γεωγραφικής της θέση προσφέρει υπέροχες ανατολές του Ήλιου παρόλο που η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα ηλιοβασιλέματα της, ενώ αν είστε τυχεροί και βρεθείτε στην Σαντορίνη κάποια πανσέληνο, η παραλία της στην Περίσσα θα σας προσφέρει μια από τις ομορφότερες θέες του φεγγαριού σε ολόκληρο το Αιγαίο. Στην παραλία θα βρείτε άφθονα εστιατόρια, μπαρ και καφέ. Ξαπλώστρες και ομπρέλες υπάρχουν σε όλη την παραλία ενώ υπάρχει μεγάλη γκάμα τιμών για να τις νοικιάσεις, καθώς και μερικά καταστήματα που τις προσφέρουν δωρεάν στους πελάτες τους. Τα απογεύματα και μέχρι το επόμενο πρωί ο παραλιακός δρόμος γίνεται πεζόδρομος.

Καμάρι και Μονόλιθος : 
H παραλία στο χωριό Καμάρι βρίσκεται 10χλμ νότια των Φηρών και είναι από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Σαντορίνη. Ξεκινώντας από τον βράχο η παραλία στο Καμάρι εκτείνεται σε όλη την ανατολική πλευρά του νησιού και συνεχίζει μέχρι τον Μονόλιθο. Το Καμάρι είναι μια από τις 3 τεράστιες παραλίες της Σαντορίνης. Σε όλη την παραλία στο Καμάρι υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ και beach bar, μιας και ο οικισμός έχει μέτωπο στην θάλασσα.


Η παραλία του Μονόλιθου βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Σαντορίνης στην περιοχή του αεροδρομίου. Η παραλία είναι συνέχεια της τεράστιας παραλίας που ξεκινάει από το Καμάρι και είναι η πιο κοντινή στα Φηρά παραλία της Σαντορίνης. Στο δεξί της τμήμα η περιοχή Άβις προσφέρεται για θαλάσσια σπορ, ενώ οι συχνοί άνεμοι που φυσούν στην περιοχή προσφέρουν ικανοποίηση στους φίλους του windsurfing αλλά και του πιο καινούργιου αθλήματος του Kitesurfing που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους.Στην παραλία του Μονόλιθου θα βρείτε και πολύ ήσυχα τμήματα που προσφέρουν απομόνωση.

Βλυχάδα :
Η παραλία της Σαντορίνης που θυμίζει σεληνιακό τοπίο. Είναι μια τεράστια παραλία που ξεκινάει από το λιμάνι των ψαράδων στον ομώνυμο οικισμό. Αν στην Σελήνη υπήρχαν παραλίες σίγουρα θα είχαν μια παρόμοια μορφή. Στην Βλυχάδα θα βρείτε την ίδια μαύρη άμμο που υπάρχει σε όλες τις παραλίες της Σαντορίνης αλλά την διαφορά την κάνουν οι γεωλογικοί σχηματισμοί στην πλάτη της παραλίας. Ηφαιστειακή τέφρα, θηραική γη, ελαφρόπετρα και άμμος σχηματίζουν μοναδικά σχήματα σε γήινα χρώματα, σε ένα αέναο παιχνίδι με το νερό και τον αέρα της Σαντορίνης. Στην Βλυχάδα θα βρείτε ένα μικρό μπαράκι για τα απαραίτητα, ενώ στο λιμανάκι πριν από την παραλία υπάρχουν και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Ξαπλώστες και ομπρέλες θα βρείτε στην αρχή της παραλίας ενώ αν συνεχίσετε με τα πόδια μπορείτε να κολυμπήσετε με περισσότερη ησυχία και σχετική απομόνωση.

Περίβολος :  Η παραλία στον Περίβολο βρίσκεται εκεί που σταματάει η παραλία της Περίσσας και διαθέτει μερικά από τα πιο δημοφιλή beach bar του νησιού. Έτσι αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους κάθε ηλικίας καθώς οι μουσική παίζει δυνατά σε όλη την παραλία, τα πάρτι είναι καθημερινά και κρατάνε από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.





Τα μέρη που πρέπει να δείτε


Οία :
Η Οία για πολλούς είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά στον κόσμο. Για άλλους ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία και εικόνες, ένα υπέροχο σκηνικό.
Η Οία, με 1,500 μόνιμους κατοίκους είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός στη Σαντορίνη μετά την πρωτεύουσα Φηρά. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Είναι παγκοσμιώς γνωστή για το ονειρεμένο ηλιοβασίλεμα της και τον υπόσκαφο οικισμό της, δηλαδή τα σπίτια - σπηλιές, που είναι σκαμμένα στο βράχο. Τέτοιους οικισμούς συναντάμε μόνο στη Σαντορίνη, λόγω της ιδιαίτερης σύστασης του εδάφους. Η Οία είναι ο πρώτος οικισμός της Ελλάδας που χαρακτηρίστηκε διατηρητέος και όχι μόνο για τα υπόσκαφα σπίτια της. Αλλά για όλη την νησιώτικη αρχοντιά της και τη μοναδική ομορφιά της. Ακόμη και τα νεότερα κτίσματα διακρίνονται για την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική τους και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους. Στα γραφικά δρομάκια της θα βρείτε πολλά τουριστικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια. Στη περιοχή λειτουργούν πολλά ξενοδοχεία που προσφέρουν στους επισκέπτες τους όλες τις ανέσεις. Το βράδυ θα πιείτε το ποτό σας στα μπαράκια της Οίας και θα απολαύσετε τη θέα υπό το φως το κεριών.
Από την Οία μπορείτε να προσεγγίσετε οδικώς ή κατεβαίνοντας τα 214 σκαλιά(!) την παραλία Αμμούδι. Επίσης, μπορείτε να κολυμπήσετε και στη παραλία Αρμένη που θα την προσεγγίσετε κατεβαίνοντας τα 300 σκαλιά (!). Νοτιοανατολικά της Οίας βρίσκεται η παραλία Κολούμπος. Πρόκειται για μια σχετικά ήσυχη παραλία με βότσαλο.


Φηρά : 
Τα Φηρά είναι η πρωτεύουσα της Σαντορίνης και το εμπορικό και οικονομικό της κέντρο, ένα μέρος που διατηρεί, ωστόσο την ομορφιά του και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του, παρά τη μεγάλη επέκταση που γνώρισε τα τελευταία 20 χρόνια.
Τα Φηρά απλώνονται στην άκρη του εντυπωσιακού ηφαιστειακού βράχου, ακριβώς απέναντι από το βυθισμένο ηφαίστειο. Η Νέα Καμένη, το νησάκι του ηφαιστείου που έχει μείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάποτε μέρος των Φηρών, επιπλέει τώρα μπροστά από την πρωτεύουσα, περιμένοντας τους επισκέπτες της να την επισκεφτούν με τα μικρά καραβάκια στο παλιό λιμάνι. Καθώς το πλοίο προσεγγίζει τον Αθηνιό, το λιμάνι της Σαντορίνης που βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από την πρωτεύουσα, ο επισκέπτης του νησιού εντυπωσιάζεται από την ανεπανάληπτη ομορφιά που αντικρίζει.
Τα Φηρά είναι το κέντρο όλων των δραστηριοτήτων στη Σαντορίνη, ένα μέρος που φημίζεται για την τεράστια ποικιλία επιλογών διαμονής από πολυτελή και πανέμορφα ξενοδοχεία, μέχρι πιο σεμνά υπόσκαφα, όλα με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.
Tυπικό κυκλαδίτικο χωριό, με πάλλευκα μικρά σπιτάκια που χωρίζονται το ένα από το άλλο με στενά σοκάκια. Οι εκκλησιές με τους μπλε τρούλους, που ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα σπιτάκια, συνθέτουν την πιο χαρακτηριστική εικόνα των Φηρών, ενώ τα ηλιόλουστα καφέ και οι μεγάλες βεράντες προσφέρουν υπέροχη θέα στο Ηφαίστειο και το υπόλοιπο νησί. Aπό το παλιό λιμάνι, το Γιαλό, ξεκινούν τα καραβάκια που πηγαίνουν στο ηφαίστειο και στη Θηρασιά. Εδώ λειτουργούν μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, τα οποία προτιμούν για τη διαμονή τους οι διασημότητες που επισκέπτονται το νησί. Εκτός όμως από τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα στη πρωτεύουσα θα βρείτε πολλά καταλύματα που ανταποκρίνονται στις οικονομικές δυνατότητες κάθε επισκέπτη.
Κι όσο για τη διασκέδαση; Τα Φηρά κρατούν τα σκήπτρα της νυχτερινής ζωής και σας προσφέρουν νύχτες γεμάτες διασκέδαση. Τα Φηρά είναι μια εξαιρετικά όμορφη και γραφική πόλη, ένα μέρος με βράχους που λαμπυρίζουν στο λευκό φώς του Αιγαίου, και που βυθίζονται σε σκοτεινά κόκκινα χρώματα καθώς πέφτει ο ήλιος, ξυπνώντας στη μνήμη τις ηφαιστειογενείς ρίζες του νησιού.

Ημεροβίγλι : 
Μερικά χιλιόμετρα έξω από τα Φηρά, βρίσκεται το Ημεροβίγλι, ένα τυπικό κυκλαδίτικο χωριό με λευκά σπίτια, στενά δρομάκια και γραφικά καλντερίμια, και τις παραδοσιακές εκκλησίες της Σαντορίνης με τη μπλε οροφή. Βρίσκεται κτισμένο στο φρύδι του κρατήρα και προσφέρει την πιο όμορφη θέα στο ηφαίστειο μετά την Οία.Απέχει ένα μόνο χιλιόμετρο από το Φηροστεφάνι, την τελευταία γειτονιά των Φηρών.
Λίγο πιο πάνω από το Ημεροβίγλι βρίσκεται το κάστρο του Σκάρου που δεσπόζει σε στρατηγικό σημείο, ελέγχοντας ολόκληρη τη Σαντορίνη. Το κάστρο θεωρείται εξαιρετικό γιατί δεν παραδόθηκε ποτέ στους Ενετούς, παρά τα 300 χρόνια της κυριαρχίας τους στο νησί.

Βουρβούλος :
Το χωριό Βουρβούλος βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 2,5 χλμ. από τα Φηρά. Ο επισκέπτης της περιοχής απολαμβάνει την ηρεμία του νησιού και την υπέροχη θέα προς τη θάλασσα και το κάμπο. Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, η περιοχή δεν έχει κορεστεί από την τουριστική ανάπτυξη. Γι’ αυτό και η επίσκεψη στο χωριό γεμίζει τον επισκέπτη με αυθεντικές εικόνες της κυκλαδίτικης ζωής. Απολαύστε μια μαγευτική ανατολή ή ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα από το Βουρβούλο και θα σας μείνει αξέχαστος… 
Πηγές : santoriniodigos.gr
            santorini-airport-carhire.com
            holiday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: