Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Αποχαιρέτισε την Ευρώπη ο Παναθηναϊκός.Τότεναμ-Παναθηναϊκός 3-1

Το γκολ του Ζέκα στο 55' δημιούργησε προσδοκίες, αλλά η χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ στο 70' και τα γκολ των Ντέμπσεϊ και Ντεφό στο τελευταίο τέταρτο "έκλεψαν" το όνειρο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στους "32" του Europa League (3-1).
 
 Δύο φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο. Ενα "αχ" και ένα "ωχ". Το πρώτο για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ και το δεύτερο για το γκολ του Αντεμπαγιόρ λίγο αργότερα.
Ο Παναθηναϊκός στεκόταν μια χαρά στο ματς. Τον βοήθησε και η εξέλιξή του. Ο ρυθμός ήταν μονότονος, το ίδιο και ο τρόπος παιχνιδιού της Τότεναμ. Με Βιτόλο και Σο στα χαφ να "δαγκώνουν", οι "πράσινοι" του Ρότσα λειτουργούσαν σωστά και έψαχναν την κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για γκολ. Το έκαναν στο 22' όταν ο Σεϊταρίδης βρήκε τον αμαρκάριστο Τοτσέ, ο οποίος σε θέση για γκολ έκανε αδύναμο πλασέ και κάπου εκεί ακούστηκε το "αχ".
Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 29' ακούστηκε το "ωχ". Μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Αντεμπαγιόρ βρέθηκε σε θέση βολής. Αυτός δεν λάθεψε. Πλάσαρε εύστοχα τον Καρνέζη και έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο του Παναθηναϊκού.
Στο δεύτερο ημίχρονο αναρωτηθήκαμε αν αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός του Φερέιρα που βλέπαμε πριν λίγο καιρό. Αυτό γιατί οι "πράσινοι" δεν έδειξαν επηρεασμένοι από το 1-0 (αν και στην αρχή ήταν τυχεροί στο δοκάρι του Ντεφό), τα έπαιξαν όλα για όλα και με τον Σπυρόπουλο να κάνει σέντρα καριέρας και τον Ζέκα να πιάνει την κεφαλιά, ισοφάρισαν στο 55' και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς.
Η ελληνική ομάδα ανέβηκε μετά την ισοφάριση και δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι έπαιξε στο μισό γήπεδο την Τότεναμ. Η μοίρα, όμως, είχε γραφεί. Στο 70' ακούστηκε το δεύτερο μεγάλο "αχ" όταν ο Τοτσέ -πάλι μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου- έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε βασανιστικά άουτ.
Λίγο αργότερα ακούστηκε το δεύτερο "ωχ". Στο 76' η κεφαλιά του Ντέμπσεϊ, το δοκάρι και η πλάτη του Καρνέζη έδωσε στην Τότεναμ για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Κάπου εδώ έπεσαν οι τίτλοι τέλους. Ο χρόνος δεν έφτανε στον Παναθηναϊκό να βάλει δύο γκολ στους Λονδρέζους. Εξάλλου, οι "πράσινοι" άδειασαν μετά το 2-1, αφού είδαν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη και την προσπάθειά τους να πηγαίνει στον κάλαθο των αχρήστων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το γκολ του Ντεφό στο 83' για να γραφεί το 3-1.
Το αρνητικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρώπης. Γιατί απλούστατα πλήρωσε τα λάθη του Φερέιρα. Το θετικό είναι ότι αυτός του Ρότσα έχει καλύτερο μέλλον και έδειξε ότι η ομάδα δεν είναι για τα σκουπίδια.

contra.gr

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η αντίστροφη μέτρηση για το "FAME" ξεκίνησε!

Και ενώ το «Chicago» βρίσκεται στην τελική ευθεία των παραστάσεων του –από 30/12 θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης-, ένα άλλο μιούζικαλ έρχεται για να «ταράξει» τα καλλιτεχνικά δρώμενα.
Ο λόγος για το «Fame» που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλου και παραγωγή της «Live2».

Με την αντίστροφη μέτρηση να ‘χει ξεκινήσει και με τις πρόβες να είναι ακόμα πιο εντατικές, ώστε όλα να είναι τέλεια, οι συντελεστές συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι στον… «τόπο του εγκλήματος», παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου.
Την αρχή έκανε ο ένας εκ των τριών παραγωγών, Διονύσης Ποτσολάκης, ο οποίος αρχικά εξήγησε πως προέκυψε η ιδέα. «Την ιδέα μας την έφερε η Θέμις Μαρσέλου πριν λίγο χρονικό διάστημα. Στην αρχή, όταν το είδαμε, φοβηθήκαμε, καθώς τα μιούζικαλ είναι απαιτητικό είδος. Ωστόσο, είδαμε τον ενθουσιασμό που κρυβόταν από πίσω και αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε. Και ειδικά σ’ αυτή την εποχή… την εποχή της μιζέριας που ζούμε», ενώ ευχαρίστησε τον «Ελληνικό Κόσμο» για τις παροχές του, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Θέμις Μαρσέλου, όπου έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια, καθώς έχει κάνει και την απόδοση στίχων, αλλά και την απόδοση κειμένου σε συνεργασία με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Αυτό το θέατρο είναι αντάξιο, αυτών, του εξωτερικού. Η Live2, κάνει κάτι πολύ δύσκολο και γενναίο, χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, για να υπάρχει το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, τολμάνε και κάνουν μεγάλες κινήσεις». Όπως πρόσθεσε, οι ηθοποιοί και οι χορευτές είναι αντάξιοι με τους αντίστοιχους του εξωτερικού, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αλέκα Κανελλίδου, η οποία δέχτηκε να πρωταγωνιστεί σε αυτό το μιούζικαλ, τονίζοντας ότι «μέσα σε 10 μέρες, ήξερε τα λόγια της!». Όσον αφορά το Νίκο Βουρλιώτη, που επίσης πρωταγωνιστεί; «Ο Νίκος Βουρλιώτης, επίσης, είναι μεγάλη έκπληξη. Στην αρχή είχα αμφιβολίες και γι αυτόν αν θα δεχτεί, όπως και με την κυρία Κανελλίδου. Ο Νίκος έχει βγάλει ένα άλλο κομμάτι του εαυτού του!». Μάλιστα, επειδή ακούστηκαν και θετικά, αλλά και αρνητικά σχόλια ως προς τη διανομή, η σκηνοθέτης του μιούζικαλ είπε ότι «Ο θίασος είναι ένα puzzle και πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμενα. Όλοι τους είναι από διαφορετικούς χώρους… Δουλεύοντας όλο αυτό το διάστημα μαζί τους, μπορώ να πω, ότι είμαι περήφανη και τυχερή».

Επιπλέον, η Θέμιδα Μαρσέλου, εξέφρασε την επιθυμία της να «γίνονται τέτοια πράγματα. Υπάρχει πολύ ανεκμετάλλευτο υλικό στην Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί, ταλαντούχοι, ηθοποιοί». Ενώ για τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο δήλωσε πως «όλοι τον ξέρουμε από τα τραγούδια που γράφει στη Νατάσα Μποφίλιου, ωστόσο, οφείλω να σας πω ότι είναι…κρυφομιουζικαλάκιας. Και οι δύο αγαπάμε αυτό το είδος και περάσαμε πολύ ωραία κάνοντας όλη αυτή τη διαδικασία».

Από την πλευρά του ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος δήλωσε: «Όσοι είμαστε 30-40 χρονών, έχουμε συνδεθεί με το ‘Fame’. Είμαστε δεμένοι! Το δικό μας κίνητρο, ήταν από το ’80 να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, πιο κοντά στην εποχή μας! Το μιούζικαλ έχει τις προδιαγραφές του εξωτερικού, ενώ θα δοθεί η αφορμή να πούμε ότι γίνονται και στην Ελλάδα αξιόλογα πράγματα».

Η Αλέκα Κανελλίδου, συμμετέχει για πρώτη φορά σε μιούζικαλ, ενώ δε δίστασε να δηλώσει εντυπωσιασμένη από όλη την ομάδα. «Η Θέμις είναι η ψυχή της παρέας. Έχω εντυπωσιαστεί με όλα τα παιδιά, καθώς είναι όλοι τους πολύ ταλαντούχοι. Σ’ αυτό το μιούζικαλ, δεν θα δεις κάτι που να σε πάει πίσω. Δίνει πραγματικά μία αισιοδοξία και ελπίδα… Αξίζει κανείς να το δει!».

Η Νάντια Μπουλέ, ενθουσιασμένη με το νέο της «στοίχημα», δήλωσε πως δεν είχε «φανταστεί τον εαυτό της σ’ ένα μουσικο-χορευτικό-θεατρικό θέαμα, ενώ ανακάλυψα έναν άλλο κόσμο που μ’ ενθουσίαζε. Είμαι περήφανη που είμαι μέρος σ’ αυτή την ομάδα».

Τυχερή και περήφανη, ωστόσο, δήλωσε και η Demy, η οποία παράλληλα με τις εμφανίσεις της στο «LAV@Κέντρο Αθηνών», θα ερμηνεύει και έναν κόντρα-ρόλο. «Καθημερινά, για 2 μήνες, κάναμε πάρα πολλές ώρες πρόβες. Η Θέμιδα βρισκόταν στο πλευρό μου από την πρώτη στιγμή και με καθησύχαζε. Νομίζω τα…δίνουμε όλα!».

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν λάβουμε υπόψη τις κρατήσεις θέσεων που έχουν γίνει.
Όπως είπε και ο χορογράφος Αλέξανδρος Γιαννής: «Το «FAME» γίνεται στην Ελλάδα, με Έλληνες συντελεστές, Έλληνες ηθοποιούς και χορευτές. Το μόνο ξένο που έχει, είναι το επίπεδο, καθώς δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες του εξωτερικού!».

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

''Αν...'' με 100.000 εισιτήρια σε 4 μέρες!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ VILLAGE ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
ΕΦΤΑΣΕ ΗΔΗ ΤΑ 100.000 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Εντυπωσιακή αρχή για το «Αν…», την πρώτη κινηματογραφική ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Το πρώτο τετραήμερο προβολής της, η ταινία έφτασε τα 100.000 εισιτήρια., το καλύτερο άνοιγμα ελληνικής ταινίας τα τελευταία τρία χρόνια. Πιο σημαντικό όμως, είναι τα θερμά σχόλια του κόσμου, αμέσως μετά το τέλος των προβολών.
Δίπλα στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη (Δημήτρης), πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Καλογήρου (Χριστίνα). Μαζί τους, οι αγαπημένοι ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, Μαρώ Κοντού (Ελενίτσα) και Γιώργος Κωνσταντίνου (Αντωνάκης). Στην ταινία συμμετέχουν επίσης, οι: Θέμις Μπαζάκα (Μητέρα του Δημήτρη), Μαρία Σολωμού (Μαρία), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Βασίλης), Φάνης Μουρατίδης (Γιώργος), Τάκης Σπυριδάκης (Μπάρμαν), Τάσος Ιορδανίδης (Γιάννης) και Ακύλας Καραζήσης (Παραγωγός).

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 2-1 : Ελληνικά κανόνια στο Φάληρο!!

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Ισοφάρισε ο Μανιάτης (64'), ενώ έδωσε το γκολ της νίκης ο Μήτρογλου (73') με αριστοτεχνικό σουτ. Οι Άγγλοι προηγήθηκαν (38') με τον Ροζίτσκι. Με 9 βαθμούς και ψηλά το κεφάλι ολοκλήρωσε τον όμιλο και συνεχίζει στο Europa League ως ισχυρός!


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στους φετινούς ομίλους (2012-2013) του Champions League με ψηλά το κεφάλι, σημειώνοντας τρεις νίκες και μαζεύοντας 9 βαθμούς, καθώς για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου κέρδισε με 2-1 την Άρσεναλ, κάνοντας ανατροπή στο σκορ. Παρά το γεγονός αυτό όμως αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης και θα συνεχίσει στο Europa League. Οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι βρέθηκαν πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Ροζίτσκι στο πρώτο ημίχρονο (38'), αλλά στην επανάληψη ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν με τον Μανιάτη (64'), γκολ το οποίο τους "ξύπνησε", ενώ στο 73' ο Μήτρογλου στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (έχοντας μπει μόλις ως αλλαγή) πραγματοποίησε ένα αριστοτεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημειώνοντας το νικητήριο τέρμα για τους γηπεδούχους.
Μάλιστα, όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, οι Πειραιώτες απέκτησαν… ψυχολογία και για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (9/12) με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη, κυρίως για λόγους γοήτρου. 

Το ενδιαφέρον πλέον για τους Πειραιώτες στρέφεται στο Europa League, όπου θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή πορεία στην διοργάνωση. Με το 2-1 επί της Άρσεναλ, τελείωσε άλλη μια όμορφη ποδοσφαιρική βραδιά για τον Ολυμπιακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με τους παίκτες της ομάδας να αποθεώνονται από τους 25.000 περίπου οπαδούς τους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Φαληρικού γηπέδου.

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η εξομολόγηση της Ελένης Ζιώγα

Η Ελένη Ζιώγα εξομολογείται στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206, Ταύρος), «Το Μυστικό της Κυρίας Έλεν» που βασίζεται στο μυθιστόρημα «Όπως τα κούρντισες Θέ’ μου» του πατέρα της, Βασίλη Ζιώγα.
Η ηρωίδα είναι μία γυναίκα που ανοίγει την «αυλαία» στην πολυκύμαντη και ηρωική ζωή της, διατρέχοντας όλα τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, κατά τον 20ο αιώνα, αλλά και στην ιδιόμορφη σχέση της με τον συγγραφέα γιο της. Βέβαια, υπάρχει μία αγωνία για την ανακάλυψη της αλήθειας, στο υπαρξιακό ερωτηματικό του θανάτου, που η ίδια δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει.
Αυτή η γυναίκα ξεκίνησε σαν φτωχοκόριτσο στα Γιάννενα του 1914, ενώ στην πορεία κατάφερε να γίνει μία επιτυχημένη αισθητικός, όπου ήταν η ενσάρκωση της θεληματικής προσωπικότητας. Πολέμησε με τα δυσανάλογα για τη φύση της, τη θέση της γυναίκας για την εποχή εκείνη, καθώς και τα εμπόδια που έπρεπε να μεταπηδήσει…

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τα ΝΥΧΙ-ΝΥΧΙ Beauty Lounge για τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού ''Η Αγκαλιά''

Christmas Food Drive’
Tα NYXINYXI Beauty Lounge
μας προσκαλούν να ενισχύσουμε τις οικογένειες
που στηρίζονται από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού Ή Αγκαλιά’
τις ημέρες των γιορτών.

Η πιο γνωστή αλυσίδα καταστημάτων περιποίησης άκρων NYXINYXI Beauty Lounge αναδεικνύει στην πράξη την αλληλεγγύη της στις γυναίκες και τα αγέννητα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας αυτή τη δύσκολη περίοδο και δημιουργούν μία πρωτοπόρα ενέργεια στήριξης στις γυναίκες που συνδέονται με το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού Ή Αγκαλιά’, με στόχο την προσφορά ουσιαστικής βοήθειας τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Τα NYXINYXI Beauty Lounge προσκαλούν τους πελάτες τους σε όλη την Ελλάδα να προσφέρουν συσκευασμένα προϊόντα, δίνοντας τους ως κίνητρο μία έκπτωση 10% σε όλες τις υπηρεσίες τους.  Μαζί με το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού Ή Αγκαλιά’ αναλαμβάνουν να διαθέσουν τα τρόφιμα στις οικογένειες που στηρίζει ο Σύλλογος. Οι καταναλωτές μπορούν να προτείνουν μέσω του site www.nails.gr μια εγκυμονούσα γυναίκα που θεωρούν ότι βρίσκεται σε ανάγκη και στη συνέχεια ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού 'Η Αγκαλιά' θα φροντίσει να έρθει σε επαφή μαζί τους προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη βοήθεια.
Τα NYXI∙NYXI Beauty Lounge δίνουν το μήνυμα ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή όταν συνδέεται με την έμπρακτη προσφορά.

Ένα τρυφερό παραμύθι, εντυπωσιάζει μικρούς & μεγάλους

Ένα από τα πιο τρυφερά παραμύθια του κόσμου, «Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο», παρουσιάζεται στο Θέατρο «ΑΡΓΩ» (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο), σε θεατρική απόδοση και σκηνοθεσία του Μιχάλη Κουκουλομμάτη.
Ένα έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, το οποίο συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση, ενώ περιλαμβάνει μουσική, χορό, προβολές και τραγούδια. Φυσικά, από ένα τρυφερό παραμύθι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μηνύματα –όχι μόνο στους μικρούς θεατρόφιλους-, που «στοχεύουν» στην αγάπη και την ευτυχία, στη φιλία και την ομαδικότητα, στη πίστη του ονείρου και τη πραγματική σημασία της αυτοθυσίας.

Τελικά, υπάρχει κάτι που να…χαρίζεται στη ζωή;
Υπάρχει τρόπος να μείνουμε πιστοί στα όνειρά μας;
Πότε σταματάμε και πότε αγωνιζόμαστε γι’ αυτά;

Τις σωστές απαντήσεις, δίνουν οι: Γιώργος Μπανταδάκης, Μαρία Βλαχοδημήτρη, Διονύσης Κλάδης, Έλενα Μιχαλάκη, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Διονύσης Δημητρακόπουλος, στο Θέατρο «ΑΡΓΩ».

Ο «Πιέτρο» και η «Κλέλια» περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους θεατρόφιλους, ώστε να ανοίξουν το κουτί με τον…πλούτο συναισθημάτων που κρύβουν μέσα σ’ αυτό.
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, «Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο» πραγματοποιούν παραστάσεις για τα σχολεία, ενώ το κοινό, μπορεί να απολαμβάνει το μιούζικαλ κάθε Κυριακή, στις 11.15 & στις 15.00.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Μάνος Βακούσης: «Είμαστε ξένοι με τον εαυτό μας…»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Τη φετινή σεζόν σας συναντάμε στο θεατρικό βαγόνι του «Τρένου στο Ρουφ». Μπαίνοντας στο…τρένο του παρελθόντος, τι είναι αυτό που αναπολείτε;
Αναπολώ στις μοναχικές στιγμές μου κάποια τοπία, κάποιους δρόμους, κάποιες ωραίες παρέες που έζησα μαζί τους. Οι ρόλοι όλοι του παρελθόντος μου ζουν διαρκώς μέσα μου.

Το πραγματικό σας επίθετο είναι Μάνος Βαμβακούσης. Γιατί στην πορεία το τροποποιήσατε;
Ο προπάππους μου ταξίδευε με ένα καΐκι κ πηγαινοέφερνε σαν πειρατής βαμβάκι. Στην πορεία θέλησα να αποκοπώ από αυτές τις μνήμες κ με αφορμή την ταινία του Νίκου Κούνδουρου «Μπάιρον - Μπαλάντα για έναν δαίμονα» αποφασίσαμε με τον Νίκο να το αλλάξουμε.

Παρουσιάζετε «Το καβούκι του ελέφαντα» του Etienne Lepage. Πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο;
Η επιλογή έγινε για πολλούς λόγους. Ένας λόγος είναι ότι μου άρεσε το έργο, γιατί μιλάει για τους φόβους του ανθρώπου. Φόβοι όπως αυτοί που κατοικούν μέσα μας και δεν τολμάμε να τους αγγίξουμε, και να μιλήσουμε μαζί τους, με την ψευδαίσθηση ότι κάτι γνωρίζουμε για αυτούς. Αυτοί  οι φόβοι, μας  κάνουν κοινωνικά ενταγμένους στα πρέπει της κοινωνίας 'η της όποιας θρησκείας, δημιουργώντας φανατισμούς μίση πολέμους τοκογλυφίες .Χωρίς να καταφέρουμε να μιλήσουμε με αυτούς τους φόβους μας που θα μπορούσαν να γίνουν άθλοι για εμάς τους ίδιους πρώτα κ έπειτα στη συνάντηση μας με τους άλλους

Το έργο γράφτηκε το 2010, αλλά τα θέματα που θίγει είναι τόσο επίκαιρα. Πιστεύετε, ότι μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία των διαχρονικών έργων;
Βεβαίως γιατί το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Υποδύομαι τον Κλωντ έναν επιστήμονα, έναν άνθρωπο καταξιωμένο κοινωνικά που όμως στην προσωπική του ζωή είναι κλεισμένος στους φόβους του. Εισβάλει ο Πωλ και του ανατρέπει τα πάντα του . Το έργο καταλήγει ότι υπάρχει λύτρωση, ο άνθρωπος χρειάζεται χιούμορ ερωτήσεις στον εαυτό του, και να θυμάται ότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο για αυτόν και τους άλλους και επειδή δε γνωρίζουμε τίποτα για το τι είναι η ζωή το έργο προτείνει να απολαύσουμε το αίνιγμα της.

Είναι εύκολο ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί;
Ναι αν δεν έχει έτοιμες απαντήσεις. Οι έτοιμες απαντήσεις δηλώνουν ότι τίποτα δεν γνωρίζουμε για την όποια ευθύνη μας και αυτό γιατί αρνούμαστε πεισματικά να συναντηθούμε με τον εαυτό μας, έτσι την όποια ευθύνη την μεταφέρουμε στον άλλο.

Η ανασφάλεια τι ρόλο παίζει στην προσωπική και στην επαγγελματική ζωή σας;

O Θανάσης Ευθυμιάδης σε θεατρικό μονόλογο!

Ο θεατρικός μονόλογος «Έφη. Από το Ευτυχία» της ψυχολόγου-ψυχοθεραπεύτριας, Κατερίνας Μαγγανά, είναι πλέον έτοιμος για να παρουσιαστεί στους θεατές. Και η ημερομηνία δεν αργεί, καθώς η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο «Αποθήκη» (Σαρρή 40, Ψυρρή).

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης καλείται να αναμετρηθεί με τον «Φώτη». Έναν 45χρονο που ζει με τη μητέρα του στην Τούμπα, είναι φορτηγατζής και ΠΑΟΚ. Ζει «στο πλάι» της ζωής που ονειρεύτηκε, στο σύνορο του μέσα και του έξω. Η παράδοξη επανασύνδεσή του με τον μεγάλο έρωτα των νεανικών του χρόνων, τότε που η ζωή θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί κι αλλιώς…, ανατρέπει τον ευάλωτο κόσμο του. Ο Φώτης είναι αντιμέτωπος με την πιο μεγάλη «κρίση» της ζωής του : με την αφήγηση διατρέχει τις στιγμές – ορόσημα του παρελθόντος του, ως υλικό ανάμνησης αλλά και ως συνειρμούς, που ορίζονται από την επιθυμία, καθώς και, κυρίως, από την ανάγκη. Θέλει να συνεχίσει, αναρωτιέται αν ξέρει πως, αλλά δεν φοβάται να ζήσει.  Ο χρόνος τελικά θα τον προφτάσει;

Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Ακύλλα Καραζήση και αναλαμβάνει με τον καλύτερο τρόπο, να συμπυκνώσει κομμάτια όλων μας. Συγκεκριμένα: από τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες που έρχεται η στιγμή να «εξοφλήσουμε», τις εσωτερικές και εξωτερικές συγκρούσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε, τους φόβους και τους δισταγμούς, τις σεισμικές δονήσεις της απώλειας, τους εγκλωβισμούς σε σχήματα, ως την λαχτάρα για το παρακάτω, ψάχνοντας, μέσα από τις ανατροπές τα νήματα της ζωής που υφαίνουν την συνέχεια και την ελπίδα.  Την συμφιλίωση με τον εαυτό, τους άλλους, με την ουσία της ζωής.

Οι εκπλήξεις, όμως, για τη συγκεκριμένη παράσταση δεν σταματούν εδώ, αφού τη μουσική –ειδικά γι’ αυτή τη παράσταση- έχει γράψει ο Χρήστος Νικολόπουλος, τους στίχους ο Δημήτρης Τσάφας, ενώ ο Γιάννης Πλούταρχος ερμηνεύει το ομώνυμο τραγούδι που γράφτηκε για το έργο.

Μαζί με τον Θανάση Ευθυμίαδη, επί σκηνής βρίσκεται και ο Κλήμης Εμπέογλου.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21.00, καλούμαστε να κάνουμε 80 λεπτά «ψυχανάλυσης».