Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Παναγιώτης Πετράκης:«Οι ερωτικές επιλογές του καθενός είναι προσωπικό του θέμα»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Συνδυάζει με επιτυχία την υποκριτική και το τραγούδι, ενώ κλέβει τις εντυπώσεις με τη σκηνική του παρουσία σε ό,τι κάνει. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Πετράκη, ο οποίος μιλά στη citypress.gr για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί και για τη σημερινή, δύσκολη κατάσταση,για τα επαγγελματικά του σχέδια και την ομοφυλοφιλία.
 «Ένας κάποιος Παράδεισος». Μία παράσταση που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο και  βρίσκεται σ’ εξέλιξη, ενώ το κείμενο αφορά τη ζωή του Ζαν Ζενέ…Η παράσταση, αυτή, είναι μία ιδέα της Βάνας Πεφάνη. Ουσιαστικά, είναι η δική της ανάγνωση πάνω στο έργο του Ζαν Ζενέ, "Ο καβγατζής της Βρέστης, μαζί με κάποια άλλα κείμενα του συγγραφέα αλλά και με τη φυσική του παρουσία στο έργο. Έτσι, γράφτηκε το «Ένας κάποιος Παράδεισος» από τη Βάνα, το οποίο ανέβηκε σε μία πρώτη μορφή στην Πάτρα πέρσι τον Μάρτιο, ενώ στη τωρινή του μορφή παρουσιάστηκε αρχές Σεπτεμβρίου ως "Ένας κάποιος Παράδεισος 2", μία παράσταση σε εξέλιξη. Λόγω ενός ατυχήματος της Βάνας, κατέστη αδύνατο να συνεχίσουμε… Τώρα βρέθηκε ο κατάλληλος καιρός, για να ξανά ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ποια ήταν τα στοιχεία που σε κέντρισαν και είπες το «ναι» στην εν λόγω πρόταση;Καταρχήν το έργο του Ζενέ, ο ρόλος που είναι πολύ προκλητικός, γιατί είναι κόντρα σε ότι μ’ έχει συνηθίσει ο κόσμος –είναι ο πιο «κακός» χαρακτήρας που έχω παίξει ποτέ, καθώς είναι συναισθηματικά ανάπηρος- και νομίζω ότι συγκεντρώνει όλα αυτά τα στοιχεία που αποτελούν τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης.
Πιστεύεις ότι όλοι έχουμε σκοτεινά στοιχεία στον χαρακτήρα μας;
Σκοτεινά στοιχεία υπάρχουν σε όλους τους ανθρώπους! Το θέμα είναι κατά πόσο επιτρέπουμε σ' αυτά να βγαίνουν στην επιφάνεια ή πόσο τα κρατάμε φυλαγμένα.
Εσύ έχεις βρει κάποια «σκοτεινά» στοιχεία στον χαρακτήρα σου που να τα ‘χες κρυμμένα; Φαντάζομαι πως και εγώ έχω στοιχεία που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εν δυνάμει (να είναι) «κακουργηματικά», αλλά δεν μ’ ενδιαφέρει να επικεντρώνομαι σ’ αυτά. Η φιλοσοφία μου στη ζωή, είναι ό,τι ωραίο περιστρέφεται γύρω από την αγάπη. Δεν μ’ ενδιαφέρει να αναλωθώ στη σκοτεινή μου πλευρά. Ως ηθοποιός, όμως, είναι πολύ ωραίο να εξερευνήσεις και αυτό το κομμάτι.
Η αγάπη παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σου;Ουσιαστικό ρόλο, ζωτικό! Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να αγαπάω και να αγαπιέμαι!
Στο έργο υποδύεσαι ένα ναύτη, ο οποίος αποτελεί τον μοιραίο έρωτα γι’ άντρες και γυναίκες. Ένας προκλητικός ρόλος για σένα. Είχες ενδοιασμούς;Όχι, κανέναν! Μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα, αλλά και τις δικές μου αντοχές. Είναι καλό για έναν ηθοποιό να ξεπερνάει τα όρια του, τα όρια της ντροπής… Αυτό που το κοινωνικό σύνολο μας έχει «φορέσει». Οι ηθοποιοί μπαίνουμε σε καταστάσεις που ποτέ μας δεν θα μπαίναμε στη πραγματική μας ζωή, οπότε μου αρέσει να φτάνω μέχρι τα άκρα στην Τέχνη μου!
Έχεις φτάσει ποτέ στα άκρα;Δεν είμαι άνθρωπος, γενικώς, των άκρων. Όταν δω ότι πράγματα δεν συμφωνούν είτε με τη νοοτροπία μου, είτε με τα θέλω μου, απλώς αποχωρώ. Δεν μου αρέσουν οι συγκρούσεις και οι εντάσεις. Λατρεύω πολύ την ηρεμία στη ζωή.
Υπάρχουν πολλές σκηνές βίας, σεξ και ομοφυλοφιλίας. Υπήρξε κάποια που να δυσκολεύτηκες ή να σ’ έφερε σε δύσκολη θέση;Ίσως μία σκηνή, στην οποία –ουσιαστικά- βιάζω μία κοπέλα. Το να καλούμαι να κάνω ένα δράστη, σ’ ένα βιασμό, μου είναι εντελώς απεχθές! Μου ήταν δύσκολο ως ένα σημείο, αλλά νομίζω ότι μου βγήκε καλά.
Στην Ελλάδα, το θέμα της ομοφυλοφιλίας, οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν με ταμπού. Που πιστεύεις ότι οφείλεται; Πρέπει κάποιος να μιλάει «ανοιχτά» για τις ερωτικές επιλογές του;

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστροφή του Αλέξη Γεωργούλη, το θέατρο, το σινεμά και η...τηλεόραση!


Ύστερα από την πεντάχρονη απουσία του από τα –ελληνικά- καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Αλέξης Γεωργούληςφαίνεται να ετοιμάζει ένα δυναμικό comeback επί τρία, με νέα «χτυπήματα» σε τηλεόραση, σινεμά, αλλά και θέατρο!
Η…σταδιακή επιστροφή του γνωστού ηθοποιού, ξεκίνησε τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου πρωταγωνίστησε στη «Δεσποινίς Τζούλη» του Αυγούστου Στριντμπεργκ, παρουσιάζοντας τη θεατρική παραγωγή αρχικά στην Κύπρο και ύστερα στο Θέατρο Βιργινία του Regency Casino Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια –και συγκεκριμένα στα μέσα Ιανουαρίου- ήρθαν οι «Άγαμοι Θύται» του Θεάτρου Badminton, όπου συνεχίζουν τις παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
Ωστόσο, «αθόρυβα» και διακριτικά, ο Αλέξης Γεωργούλης ξεκίνησε να δέχεται προτάσεις για τηλεόραση, σινεμά, θέατρο, και αφού τις μελέτησε προσεκτικά είπε τα «ναι» και τα «όχι» του.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με την τηλεόραση! Ο γνωστός ηθοποιός, κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχτηκε πρόταση ενδιαφέροντος από τους συντελεστές μίας νέας τηλεοπτικής σειράς που κατατέθηκε και προορίζεται για την ΕΡΤ. Ο λόγος για το «Hotdog» της Ρένας Ρίγγα και της Ρέϊνας Εσκενάζυ, που τον θέλουν να πρωταγωνιστεί στη νέα αισθηματική κομεντί, μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη.
Κινηματογραφικά, όπως σας αποκαλύψαμε πριν από λίγες μέρες θα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη κινηματογραφική ταινία του Πέτρου Καλατζή και του Λευτέρη Μπαλαούρα«Μαριονέτες» είναι ο τίτλος και πρόκειται για μία ταινία περιπέτειας, όπου μαζί του θα βρίσκονται οι: Αποστόλης Τότσικας, Κλέλια Ρένεση, Γιούλικα Σκαφιδά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Διαβάστε για την ταινία εδώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο Αλέξης Γεωργούλης, όμως, ετοίμασε και θεατρικό «χτύπημα», όπου στο πλευρό του θα έχει την Μαρία Σολωμού. Πρόκειται για την ερωτική κωμωδία «Απ’ την πρώτη στιγμή» του Ιωάννη Χαλαντώνη, όπου βάζει στο στόχαστρο –ίσως- την πιο διαχρονική συνήθεια του νεοέλληνα… του «ό,τι δηλώσεις είσαι».
Η υπόθεση του έργου, θέλει τη Νάντια Γερασιμίδου ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με όνειρο κάποια στιγμή να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός και να εγκλωβίζεται στο διαμέρισμα ενός φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, του Φίλιππου Πετρόπουλου.

 Από την πρώτη στιγμή το διαμέρισμα του Φιλίππου μετατρέπεται σε ερωτικό πεδίο μάχης και μια ξεκαρδιστική ρομαντική ιστορία είναι πια γεγονός.
 ...στιγμές τρέλας, αναπάντεχες επαφές, αμηχανίες φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής... Όμως, κάπου εδώ, θίγεται και άλλο ένα ερώτημα: Θα βρει ο ένας στον άλλον το ταίρι του;
Την θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία κάνει ο Αλέξης Γεωργούλης, τα σκηνικά-κοστούμια η Έλενα Χριστούλη, τη μουσική ο Γιάννης Μακρίδης και τους φωτισμούς ο Μιχάλης Μπούρης.
Όπως μαθαίνουμε, η παράσταση θα ξεκινήσει με περιοδεία, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε αθηναϊκή σκηνή. Οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε εντατικές πρόβες, ώστε να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.