Σελίδες

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Είμαι τυχερός που κάνω δουλειές που μου αρέσουν»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Από τους ηθοποιούς που απασχολούν τα Μέσα Ενημέρωσης μόνο με τη δουλειά τους, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, έχει βρει τον τρόπο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Τη φετινή σεζόν τον συναντάμε στον «Επιθεωρητή έρχεται» με τον Γρηγόρη Βαλτινό, ενώ μαζί με την Κατερίνα Παπαδάκη, σκηνοθέτησε τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Ο γνωστός ηθοποιός μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr,  για την διπλή, αυτή, επαγγελματική «ιδιότητα», για τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας και αν έχει «πιάσει» τον εαυτό του σε δουλειά που να μην ήταν καλός. Ενώ, από τη συζήτηση μας δεν…απουσίασε η σημερινή «εικόνα» της τηλεόρασης και η νέα σειρά «Είναι μακριά ακόμα Μπαμπαστρούμφ;».

Αυτή η χρονιά, πρέπει να ‘ναι από τις τυχερές, καθώς έχετε δουλειά και ως ηθοποιός, αλλά και ως σκηνοθέτης. Πώς αισθάνεστε;
Είμαι πολύ ευτυχισμένος, αν και δεν βλέπω τον εαυτό μου ως σκηνοθέτη. Κάναμε μία σκηνοθεσία με την Κατερίνα που να απευθυνόμαστε στα παιδιά. Όσον αφορά το θέατρο, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που κάνω δουλειές που μου αρέσουν. Και φέτος ήρθε το έργο με τον Γρηγόρη Βαλτινό (σ.σ. «Ο επιθεωρητής έρχεται»).
Το περασμένο καλοκαίρι κάνατε περιοδεία με τις «Όρνιθες». Δεν νιώσατε την ανάγκη να ξεκουραστείτε;
Αυτή η δουλειά δεν είναι μια δουλειά που μπορείς να επιλέξεις πότε θα δουλέψεις. Αν δεν δουλέψεις αρχές της σεζόν θα μείνεις άνεργος για το πρώτο μισό της σεζόν. Δεν τίθεται θέμα κούρασης. Αν τα οικονομικά ήταν καλύτερα  θα επέλεγα να ξεκουραστώ το καλοκαίρι. Τώρα, όμως…
Αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες;
Φυσικά! Βιοπορίζομαι από αυτή τη δουλειά, δεν κάνω κάτι άλλο που να έχω πόρους. Πολλοί συνάδελφοι και όλοι οι Έλληνες είναι στην ίδια μοίρα με μένα, μην κοροϊδευόμαστε.
Πρωταγωνιστείτε στον «Επιθεωρητή έρχεται». Όταν σας έγινε η πρόταση, αγχωθήκατε; Επειδή τολμάτε να κάνετε μία διαφορετική ανάγνωση αυτού του έργου.
Δεν αγχώνομαι όταν μου γίνεται μία πρόταση. Προσπαθώ να τα βγάλω πέρα. Αγχώνομαι όταν έχω πρεμιέρα ή όταν είναι να παίξω. Σε οποιαδήποτε ανάγνωση του έργου πρέπει να παίξεις καλά.
Μέχρι στιγμής ποια η αποδοχή του κόσμου;
Είναι πολύ καλή. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, προβληματισμένος και γενναιόδωρος στα σχόλια του. Όσο περνάει ο καιρός βρίσκει την ταυτότητα της και η παράσταση, αλλά και ο κόσμος ανταποκρίνεται πιο θετικά. Είναι μια πολύ ωραία δουλειά σε ένα ενδιαφέρον έργο, διαχρονικό, αλλά και επίκαιρο.
Πιστεύετε ότι όλο αυτό που ζούμε, θα οδηγήσει σε μία παγκόσμια & ολέθρια σύρραξη; Ή την ζούμε ήδη, με τις απώλειες να έρχονται σιγά-σιγά;
Αυτά συμβαίνουν. Ακόμα είμαστε στην αρχή του πράγματος και όχι στο τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα… Τώρα, τι έκταση θα πάρουν τα πράγματα, δεν το γνωρίζει κανείς. Δεν είναι ντόπιο φαινόμενο, αλλά πανευρωπαϊκό.
Ένας από τους στόχους του ήρωα που υποδύεστε, είναι να καταλάβουν το αίσθημα της ατομικής ευθύνης. Πόσο εύκολη είναι η αναγνώριση του συγκεκριμένου αισθήματος;
Είναι δύσκολο και είναι ζήτημα παιδείας. Νομίζω πως αν ο άνθρωπος μπορούσε εύκολα να καταλάβει την προσωπική του ευθύνη για τη λειτουργία μιας κοινωνίας και πως επηρεάζει τις ζωές των άλλων, θα μπορούσε η ζωή μας να είναι λίγο καλύτερη, πέρα από το πολιτικό, θρησκευτικό σύστημα. Να μην αισθανόμαστε θύματα μιας εξουσίας που μας υπαγορεύει τι πρέπει να κάνουμε.
Είστε από τα άτομα που θα αναλάβουν τις ευθύνες τους;

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

''Νοιάζομαι|Μοιράζομαι.Θα είμαι κι εγώ εκεί! Εσύ;'' η κοινωνική δράση του MEGA

Γι' ακόμη μία φορά το MEGA δείχνει την ευαισθησία τους στις ιδιαίτερα αδύναμες, κοινωνικές ομάδες και δη σ' αυτή την εποχή που εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Έτσι, στο πλαίσιο του "MEGA MΑΖΙ", αγαπημένα πρόσωπα από το Μεγάλο Κανάλι, θα βρεθούν την Κυριακή 23/12 στη Πλατεία Συντάγματος και σε συνεργασία με τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιήσουν: συλλογή ρούχων, τροφίμων, παιχνιδιών, μικροσυσκευών, ειδών προσωπικής υγιεινής, βρεφικών τροφών.

Εκτός από τα σποτς, έως τις 23 Δεκεμβρίου το MEGA θα ενημερώνει το κοινό για τις ανάγκες των συμπολιτών μας μέσα από τις εκπομπές του με ρεπορτάζ και θέματα στα στούντιο, αλλά και online τόσο από το επίσημο site στο www.megatv.com όσο και από όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του MEGA.

Στις 23 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, τα αγαπημένα πρόσωπα του MEGA θα βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος από τις 09.00 το πρωί έως τις 09.00 το βράδυ για να υποδεχτούν τις προσφορές του κόσμου και να στηρίξουν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το MEGA θα διακόπτει το πρόγραμμά του και με ζωντανές συνδέσεις αλλά και μέσω του διαδικτύου θα μεταφέρει τις εντυπώσεις των παρευρισκόμενων, μετατρέποντας μια πράξη αλληλεγγύης σε χριστουγεννιάτικη γιορτή.

Ωφελημένοι από την ενέργεια αυτή θα είναι χιλιάδες άπορες οικογένειες της Αθήνας που περιμένουν τη συνδρομή των συμπολιτών τους για να περάσουν τα φετινά Χριστούγεννα.



Νοιάζομαι │ Μοιράζομαι στο Σύνταγμα στις 23 Δεκεμβρίου… Θα είμαι κι εγώ εκεί…

www.megatv.com www.facebook.com/tvmega

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ισόπαλο το ντέρμπι των αιωνίων, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2

  Σε ένα χορταστικό ντέρμπι με εναλλαγές στο σκορ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίοι οι Μαυρίας για τον Παναθηναϊκό και Τζιμπούρ για τον Ολυμπιακό.


Ήταν ντέρμπι με τα όλα του.
Οι δυο αιώνιοι έμειναν στο 2-2, σε ένα ματς που είχε πολλές φάσεις και από τις δύο πλευρές, τέσσερα γκολ, αλλά δεν είχε νικητή.
Οι γηπεδούχοι που μπήκαν πιο καλά στο ματς άνοιξαν το σκορ στο 17' με τον Χάρη Μαυρία, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε και γύρισε το σκορ υπέρ του με τον Ραφίκ Τζιμπούρ να χτυπάει στο22' και το 34' και να φτάνει τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.
Στην επανάληψη και οι δυο ομάδες είχαν αρκετές καλές φάσεις για γκολ, αλλά μόνο οι "πράσινοι" κατάφεραν να αξιοποιήσουν τη μία που τους δόθηκε στο 67' με τον Τοτσέ.

 Οι «πράσινοι» ήταν παθιασμένοι, κατάφεραν να προηγηθούν αλλά και να επιστρέψουν στο ματς, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να επιβάλλεται αμέσως μετά το προβάδισμα του Παναθηναϊκού χάρη στη μεγάλη του ποιότητα και την περισσότερη εμπειρία. Οι Πειραιώτες έμειναν αήττητοι και στο ΟΑΚΑ, βάζοντας πλώρη για το πρωτάθλημα χωρίς ήττα, ενώ θα μπορούσαν να έχουν φύγει και με τη νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στις εξαιρετικά επικίνδυνες αντεπιθέσεις που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο…
Οι «πράσινοι» είχαν πάντως συνολικά καλύτερη εικόνα και μπορούν άνετα να υποστηρίζουν πως άξιζαν τη νίκη, σε ένα ντέρμπι όπου στο μεγαλύτερο διάστημα ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, είχαν πιο «καθαρές» φάσεις και δεν κατάφεραν στο φινάλε να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα σε τρεις περιπτώσεις, για να κάνουν τη δική τους ανατροπή και να πάρουν τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι…
Πλέον, ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα με 36 βαθμούς ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 20 και είναι στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Πόλο : Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες οι νεανίδες!!

Νέα κορυφαία διάκριση για την Ελλάδα με την εθνική νεανίδων του Γιώργου Μορφέση να στέφεται Παγκόσμια Πρωταθλήτρια! Στον τελικό του Περθ η Ελλάδα νίκησε με 9-5 την Ουγγαρία και πλέον έχει στην κατοχή της όλους τους μεγάλους τίτλους στην κατηγορία.
 
 
Η εθνική νεανίδων του Γιώργου Μορφέση αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Περθ σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μαδρίτης με τεχνικό τον Κώστα Πετράκη.
Η ελληνική ομάδα επικράτησε στο μεγάλο τελικό της Ουγγαρία με 9-5, την ίδια ομάδα που είχε νικήσει και στην ισπανική πρωτεύουσα με μεγάλη διαφορά. Οι Ουγγαρέζες αναζητούσαν εκδίκηση στην Αυστραλία, αλλά αντίκρυσαν και πάλι την πλάτη των Ελληνίδων.
Παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι η Χρυσή Διαμαντοπούλου, οι δίδυμες αδερφές Άλκηστις και Ιόλη Μπενέκου, οι επίσης δίδυμες Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, οι επίσης αδερφές Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου, η Χριστίνα Κώτσια, η Ελένη Ξενάκη, η Μαρίνα Φλώρου, η Τίνα Κοντογιάννη, η Κατερίνα Ζάντου και η Στεφανία Τερεφού.
Ένα χρόνο μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στη Σαγκάη ο Γιώργος Μορφέσης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και με μια δεύτερη εθνική. Αρκετά από τα κορίτσια με τα οποία ανέβηκε στο βάθρο στο Περθ τα είχε ήδη καλέσει στην εθνική γυναικών, όταν και έκαναν το ντεμπούτο τους στο World League.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στον συνεργάτη του, Στέφανο Λέανδρο, ο οποίος ανέδειξε τις πέντε εξ αυτών στον Τρίτωνα Αμαρουσίου.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσία, η οποία ανέτρεψε τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο, και νίκησε με 13-12 τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα οκτάλεπτα: 2-0, 4-2, 2-1, 1-2

contra.gr