Σελίδες

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Demy: ''Τα όνειρα μου γίνονται πραγματικότητα''

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Φωτογραφία: Βασίλης Νάτσιος (http://christinapoliti.com)

Είναι γλυκιά και ευγενική, έχει μελωδική φωνή και δύο υπέροχα γαλάζια μάτια. Τα δύο τελευταία χρόνια μας έχει κάνει να σιγοτραγουδάμε διάφορα τραγούδια της, αλλά εκείνη παραμένει προσγειωμένη και προσηλωμένη στους στόχους της. Ο λόγος για την Δήμητρα Παπαδέα ή αλλιώς Demy, η οποία είναι ένα από τα ταλέντα της Panik Records που ανακαλύπτει και στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες. Συναντήσαμε την 20χρονη Demy,λίγο μετά τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι καλλιτέχνες ενόψει της αυριανής πρεμιέρας και μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr, για την πρώτη της δισκογραφική δουλειά, για την προσωπική της ζωή, για την Άννα Βίσση με την οποία θα εμφανίζεται στο «LAV@ Κέντρο Αθηνών», αλλά και τον ρόλο της επιτυχίας στη ζωή της…

Είχες φανταστεί πριν δύο χρόνια όλο αυτό που θα συνέβαινε;
Ποτέ! Η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόμουν, ούτε εγώ με την οικογένεια μου,  όλο αυτό που γίνεται. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα… και με τόσες συνεργασίες…

Από την Δευτέρα κυκλοφορεί στον ραδιοφωνικό «αέρα» το νέο σου single, με τίτλο: «Η ζωή (το πιο όμορφο τραγούδι)»…
Ναι, ξεκίνησε να παίζει και ετοιμάζουμε το album. Ελπίζουμε να καταφέρουμε, να κυκλοφορήσει πριν τις γιορτές, φυσικά από την εταιρεία μου Panik Records.

Τι θα περιλαμβάνει το πρώτο σου album;
Θα περιέχει τα singles που αγάπησε ο κόσμος, αλλά και νέα τραγούδια διάφορων συνθετών, όπου είναι σε διάφορα είδη.

Έχει αλλάξει η ζωή σου μετά από όλο αυτό τον πανικό που…προκαλείς;
Η μόνη αλλαγή είναι στην καθημερινότητα μου, επειδή από εκεί που ήμουν φοιτήτρια, ξαφνικά έγινα επαγγελματίας και έχω επιβαρυνθεί με παραπάνω άγχος. Παρόλα αυτά, όλα τα άλλα παραμένουν ίδια. Εξακολουθώ να μένω μαζί με την οικογένεια μου και να έχω τους ίδιους φίλους.

Θα σε ενδιέφερε να κάνεις κάποια βήματα στο εξωτερικό; Επειδή έχεις το «πακέτο».
Ήδη έχουμε κάνει κάποια βήματα, κυρίως προς τη Ρωσία, όπου κυκλοφόρησε το «Fallin» με τους Playmen, γνωρίζοντας επιτυχία. Έφτασε στο Νο1 των charts και μας κάλεσαν να συμμετάσχουμε στο μεγαλύτερο φεστιβάλ που γίνεται στη Ρωσία, το Europa Plus με πάνω από 50.000 κόσμο.  Βέβαια, δεν σταματάμε ποτέ…

Η Eurovision είναι στα σχέδια σου ή σε τρομάζει το «μετά»; Κάποιοι πήγαν, δεν τα κατάφεραν και μετά…χάθηκαν.
Κοίτα, είναι μεγάλο ρίσκο, αλλά αν δεν πας με καλό τραγούδι και καλή εμφάνιση, δεν θα σε κρίνουν άσχημα.

Σε ενοχλεί που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ασχολούνται και με την προσωπική σου ζωή;
Στην αρχή με ξάφνιασε όλο αυτό που συνέβη. Δεν γνώριζα και τα αντιμετώπισα όλα λίγο λάθος, αλλά τώρα νομίζω είμαι καλά. Με ενοχλεί λίγο να ασχολούνται με τα προσωπικά μου. Θέλω ο κόσμος να με ξέρει για τη μουσική μου και για μένα και όχι με ποιόν είμαι. Και νομίζω και ο κόσμος το ίδιο θέλει…

Με την Άννα Βίσση περνάτε πολλές ώρες μαζί, λόγω των εντατικών προβών. Σε έχει συμβουλεύσει σε κάτι;
Βέβαια! Και μου έχει δώσει αρκετές συμβουλές, νιώθω υπέροχα που μια τόσο μεγάλη καλλιτέχνιδα μοιράζεται τη σοφία της μαζί μου! Είναι δίπλα μας σε όλη τη πορεία των προβών, μας συμβουλεύει, μας βοηθάει, για να βγει το αποτέλεσμα  όσο καλύτερο γίνεται. Προσωπικά με έχει βοηθήσει πολύ!

Η συνεργασία σου με την Άννα Βίσση, ήταν ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά;
Ένα όνειρο που εκπληρώνεται, όπως και με τον Σάκη Ρουβά. Δύο όνειρα που έγιναν και γίνονται πραγματικότητα!

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να ‘θελες να συνεργαστείς άμεσα μαζί του;
Δεν θέλω να τα προσωποποιήσω, γιατί είναι πολλοί καλλιτέχνες που θα ‘θελα να συνεργαστώ, όπως και με συγκροτήματα. Με ενδιαφέρει και θέλω να πειραματιστώ!

Τι ρόλο παίζει η επιτυχία στη ζωή της Demy;
Με αγχώνει αυτή η ευθύνη που έχει ένας καλλιτέχνης, κυρίως όσον αφορά τη φωνή. Δηλαδή, να κανονίσεις τις εξόδους σου ή και να μην βγεις καθόλου, να είσαι ξεκούραστη.

INFO:
Η Demy αυτή την περίοδο βρίσκεται στην πιο δημιουργική φάση της ζωής της, αφού ετοιμάζει την πρώτη της –ολοκληρωμένη- δισκογραφική δουλειά, που υπογράφεται από σημαντικούς δημιουργούς, όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος κ.ά.
Η κυκλοφορία του album αναμένεται λίγο πριν τις γιορτές από την Panik Records.
Από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, η νεαρή Demy που έκανε αισθητή την παρουσία της με το… «καλημέρα», θα εμφανίζεται στο πλευρό της Άννας Βίσση, μαζί με τους Νίκο Ζωιδάκη και My Excuse, στο «LAV @ Κέντρο Αθηνών».
Παράλληλα με τις εμφανίσεις της στο νυχτερινό κέντρο επί της Πειραιώς, μαζί με τους υπόλοιπες καλλιτέχνες της Panik Records, διοργανώνουν διάφορα live –επιλεκτικά- ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, το Σάββατο 27/10, θα βρίσκονται στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.
Τέλος, φημολογείται ότι από τις 12 Δεκεμβρίου, η Demy, κάνει και το υποκριτικό της ντεμπούτο, αφού θα ανέβει στην σκηνή του «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», για τις ανάγκες του θρυλικού μιούζικαλ «Fame». Τη σκηνοθεσία επιμελείται η Θέμιδα Μαρσέλου.

Θα συνεχίζουν να κλέβουν τα...''Κλεμμένα όνειρα'';



Ίντριγκες, νέοι έρωτες, συγκλονιστικές αποκαλύψεις και απαντήσεις σε εκκρεμή ερωτήματα αποτελούν τα συστατικά του 2ου κύκλου της επιτυχημένης καθημερινής σειράς «Κλεμμένα Όνειρα». Από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 και κάθε μέρα στις 19:00 ξεκινά και πάλι στο MEGA το απογευματινό ραντεβού του κοινού με την αγαπημένη του σειρά.

Την προηγούμενη σεζόν, οι τηλεθεατές ανέδειξαν τη σειρά σε μία από τις αγαπημένες τους συνήθειες με τηλεθέαση που ξεπέρασε το 36% (1.227.000 τηλεθεατές). Στις Γυναίκες 15-24 ετών η σειρά σημείωσε ποσοστό 46,5% ενώ οι Γυναίκες 25-44 ετών παρακολούθησαν τη σειρά σε ποσοστό 37,9%.

Αυτή τη σεζόν, οι ήρωες της σειράς θα έρθουν αντιμέτωποι με νέα δεδομένα αλλά και το παρελθόν και θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους:

To ''Πρωινό mou'' επιστρέφει και πάλι...



Ένα καλό πρωινό είναι απαραίτητο για να σου πάει καλά η ημέρα. Έτσι, από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, στις 10:00 το «Πρωινό mou» επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά.

Η συνταγή είναι απλή και δοκιμασμένη. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά μαζί με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, τον Άκη Πετρετζίκη, τη Σάσα Σταμάτη, τη Βίκυ Παγιατάκη και μια δραστήρια ομάδα δημοσιογράφων, αναμειγνύουν τα καλύτερα υλικά, προσθέτουν πολύ fun για να προσφέρουν ένα πλήρες «Πρωινό mou».

Καλεσμένοι, μαγειρική, ζώδια, θέματα για μικρούς και μεγάλους, ροκάδες και μαμάδες, λαϊκούς και έντεχνους. Θέματα για όλα τα γούστα και στη σωστή δοσολογία για να μας κρατήσει σε καλή διάθεση όλη την ημέρα.

Στην πρώτη εκπομπή καλεσμένοι είναι ο Σάκης Μπουλάς, ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

«Πρωινό mou», από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, κάθε πρωί στις 10:00, στο Mega.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γρηγόρης Βαλτινός: "Αφήσαμε τους νέους χωρίς πατρίδα"

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Έχοντας στο ενεργητικό του πολλές υποκριτικές νίκες σε θέατρο και τηλεόραση, ο Γρηγόρης Βαλτινός δεν επαναπαύεται ποτέ! Το νέο του «στοίχημα» είναι ο «Επιθεωρητής έρχεται» του Τζων Πρίσλεϋ, όπου παρουσιάζεται στο Θέατρο «Ιλίσια».

Μπαίνοντας στο καμαρίνι του, ο τοίχος είναι γεμάτος από φωτογραφίες των παραστάσεων που έχει παίξει, αλλά και ένα cd  από την «Πρόβα νυφικού» έχει τη θέση του, στη γωνία του καθρέφτη. «Είναι η αγαπημένη μου σειρά», λέει. Ο γνωστός ηθοποιός μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr, για τη διαχρονική επικαιρότητα του έργου, για το πόσο έτοιμη ήταν η χώρα για την κρίση, την πολιτική –και μη- διαφθορά, για τις σειρές τουρκικής παραγωγής,  ενώ δηλώνει οργισμένος ως πατέρας, αφού και τα δύο του παιδιά ετοιμάζονται να φύγουν από την χώρα.

«Ο Επιθεωρητής έρχεται» είναι η φετινή σας πρόταση στο θεατρόφιλο κοινό. Πώς επιλέξατε το συγκεκριμένο έργο;
Πάντα αφουγκράζομαι τις ουσιαστικές ανάγκες του κόσμου, γιατί το θέατρο θέλω να ‘ναι και ωφέλιμο. Να μην είναι δύο ώρες, μόνο διασκέδαση, χάχανο, υψηλή κουλτούρα -ανέγγιχτη, απρόσιτη, απροσπέλαστη από τον πολύ κόσμο.
Ο «Επιθεωρητής έρχεται» είναι ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου. Ένα έργο πρότυπο, που με τίποτα δεν μπορεί να παλιώσει από πλευράς θεματολογίας –αφού πάντα μένει επίκαιρο-, αλλά και από πλευράς δομής. Όσο υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη, τα πάντα εξαρτώνται από την αίσθηση της ατομικής ευθύνης που έχει ο καθένας. Όλα τα εγκλήματα απέναντι στη κοινωνία, όλες οι αδικίες, οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση, πηγάζουν από την αδιαφορία και από την απληστία των ανθρώπων.

  Στο ανέβασμα του κλασικού έργου, του Τζων Πρίσλεϋ, επιχειρείτε μία διαφορετική ανάγνωση. Είχατε ενδοιασμούς;
 Για πρώτη φορά στα χρονικά του έργου, ο «Επιθεωρητής» είναι ένα παιδί που έρχεται από το μέλλον της εποχής του έργου. Ξεκίνησε από μία φράση του Πρίσλεϋ που μιλώντας για το έργο του, είπε ότι ο «Επιθεωρητής» είναι ένας άγγελος από το μέλλον.
Το έργο διαδραματίζεται στο 1910, εγώ, όμως, έβαλα τον «Επιθεωρητή» να έρχεται από το τώρα. Από τον διάδρομο του θεάτρου. Είναι ένας νέος, που σηκώνεται ανάμεσα από τους θεατές και ανεβαίνει στη σκηνή, για να συναντήσει αυτούς τους ανθρώπους από το παρελθόν και να τους πει: «Προσέξτε τις πράξεις σας, γιατί θα έχουν επιπτώσεις σε μένα». Αυτό που ζούμε τώρα!
Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος φοράει ρούχα του 2012, εμείς του 1910.
Κάθε φορά που επιχειρείς να πειράξεις, να «κουνήσεις» όπως λέμε στο θέατρο, σκηνοθετικά το έργο, έχεις μία αγωνία αν θα σου πετύχει το πείραμα.
Οπότε το δημιουργικό άγχος, υποχωρεί…
Ναι! Τώρα πια, μένει η επικοινωνία με το πλατύ κοινό. Αν ο κόσμος καταφέρει να παρακολουθήσει καλό θέατρο μέσα σε όλη αυτή τη συμφορά που μας έχει βρει.
Κάναμε μεγάλες προσπάθειες γι’ αυτό και οι τιμές είναι οριακές. Το θέατρο είναι ένα ακριβό χόμπι. Μπαίνεις για να χάσεις χρήματα και όχι να κερδίσεις.
Η επικαιρότητα παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του εκάστοτε θεατρικού έργου;
Όχι. Υπάρχει η διαχρονική επικαιρότητα, που έχει να κάνει με την ύπαρξη του ανθρώπου, με αξίες, ιδέες, πράγματα που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας, με αιώνια αναπάντητα ερωτήματα, αλλά και η επικαιρότητα του «Φυλακισμένου της διπλανής πόρτας» που έχει να κάνει κυριολεκτικά με αυτό που λέει ο τίτλος. Ο άνθρωπος που συναντάμε κάθε μέρα απέναντι μας.
Τώρα που έχει κατέβει η αυλαία του «Φυλακισμένου», πιστεύετε ότι απελευθερωνόμαστε σιγά-σιγά;
Νομίζω ερχόμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον, γιατί συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα είναι κοινά και ότι η απομόνωση, η απομάκρυνση, ο εγωισμός, η φιλαυτία και η ατομική απληστία ήταν αυτή που μας έφτασε εδώ. Συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα πράγματα ομαδικά, ώστε να έχουμε μεγαλύτερη δύναμη, αλλά και γιατί πολλά μυαλά μαζί μπορούν να βρουν λύση σε κάτι. Το «μαζί» σου μαθαίνει και κάτι άλλο, πολύ σπουδαίο: Σου μαθαίνει την ειρηνική συνύπαρξη, τον σεβασμό του ενός προς τον άλλον, διδάσκει ατομική ευθύνη και σου ξύνει την κριτική ικανότητα.
Αυτό που θα επιλέξει η ομάδα, όπως για παράδειγμα έναν πολιτικό ή ένα κόμμα, πρέπει να είναι σωστό και να μην είναι αλήτης και κλέφτης όπως ήταν μέχρι τώρα.
Αυτό που με εξοργίζει, δεν είναι η κρίση, αλλά πόσο έτοιμη ήταν αυτή η χώρα για μία κρίση. Αποδείχτηκε ότι ήμασταν «ξεβράκωτοι» και ότι οι μόνοι που έφταιγαν ήταν οι πολιτικοί, γιατί αυτοί είναι η εκτελεστική εξουσία. Ο Έλληνας είναι λίγο… παρτάκιας, λίγο ρουσφετάκιας, λίγο εαυτούλης, λίγο κλεφτρούλης σε ότι έχει να κάνει με το κράτος και την εφορία, γι’ αυτό άλλωστε επέλεγε τέτοιους πολιτικούς, ώστε να τον εξυπηρετήσουν. Ο πολιτικός θα εναρμονιστεί μ’ ένα διεφθαρμένο λαό όπου στη πορεία των δεκαετιών, αυτός τον διέφθειρε, ή θα κοιτάξει να τον διορθώσει; Θα περάσει από τη διοίκηση χωρίς να διορθώσει και να δυναμώσει τίποτα; Αποδείχτηκε πως αυτό γινόταν! Γι’ αυτό είμαι οργισμένος με τους πολιτικούς!

Διαβάστε παρακάτω την υπόλοιπη συνέντευξη : 

Το "Fame'' έρχεται στην Ελλάδα!Ποιοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη σκηνή;

Μία εντυπωσιακή παραγωγή ετοίμασε η εταιρεία παραγωγής «Live2», με απόλυτη μυστικότητα, η οποία και θα φιλοξενηθεί στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 12 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος για το ιστορικό μιούζικαλ, «Fame», όπου έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλου, συγκεντρώνοντας επί σκηνής 36 καλλιτέχνες από τον χώρο της υποκριτικής, του τραγουδιού, της μουσικής και του χορού.

Η υπόθεση του μιούζικαλ είναι γνωστή: Μία ομάδα ταλαντούχων νέων φοιτητών στη Σχολή Τεχνών της Νέας Υόρκης, αγωνιά να πετύχει στον χώρο της βιομηχανίας του θεάματος. Φιλοδοξίες, όνειρα, έρωτες και…περιπέτειες, συμπληρώνουν το «puzzle» της ιστορίας.
Ποια είναι, όμως, τα πρόσωπα που θα ενσαρκώσουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους; Αλέκα Καννελίδου, Νίκος Βουρλιώτης, Demy, Νάντια Μπουλέ, Άντα Λιβιτσάνου, Κωνσταντίνος Λάγκος, Ησαΐας Ματιάμπα, Χρήστος  Ζαν Μπατίστ, Σοφία Κουρτίδου, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Βασίλης Αξιώτης, Kanye Idra, Μαρία Ντίνα, Ιάσων Γκουάστορ, Θέμις Μαρσέλου, Νάντια Μπαϊμπά.

Χορεύουν οι: Άννα Αθανασιάδη, Ευμαρή Βασιλάτου, Αλέξανδρος Γιαννής, Κωνσταντίνος Κασιάρης, Σεργκέι Κριστσένκο, Πάνος Μαλικούρτης, Δώρα Σωτήρχου, Άννα Φιλιππάκη, ενώ ο Νίκος Πλατύραχος διευθύνει την οκταμελής ζωντανή ορχήστρα.
Πρόκειται για μία άκρως φιλόδοξη παραγωγή, σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλου, ενώ το κείμενο αποδίδεται από την ίδια και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Ο Αλέξανδρος Γιαννής επιμελείται τις χορογραφίες, ενώ η Χριστίνα Κωστέα τα σκηνικά και τα κοστούμια.

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά από 1η Νοεμβρίου!
Το teaser του μιούζικαλ, μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=22elbCr2qNA&feature=plcp

Θρυλική...ανατροπή, Μονπελιέ-Ολυμπιακός 1-2!!

Μεγάλη νίκη επί της Μονπελιέ στη Γαλλία πέτυχε ο Ολυμπιακός. Αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, οι πρωταθλητές γύρισαν το ματς με γκολ του Τοροσίδη στο 73' και του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις. 
 
 Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ συντηρητικά κατόπιν προπονητικής εντολής στο πρώτο 20λεπτο. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πίεσαν ψηλά αλλά φρόντισαν να κλείσουν πολύ καλά τους χώρους αφήνοντας στη φλύαρη Μονπελιέ μία ανούσια κατοχή της μπάλας που απέφερε μόνο δύο απειλητικά σουτ του εξαιρετικού Μπελχαντά.
Μετά το πέρας των πρώτων 20 λεπτών η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ βγήκε από το καβούκι της και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό. Δύο εμπνευσμένες ενέργειες του Γκρέκο απέφεραν ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό (ειδικά αυτή του Μασάδο στο 24' ήταν πολύ καλή) ο οποίος πίστεψε στον εαυτό του και δεν αντιμετώπισε άλλα σημαντικά προβλήματα στα μετόπισθεν.
Το γρήγορο γκολ της Μονπελιέ στην επανάληψη (στο 49' με τον Σαρμπονιέ ενώ προηγήθηκε χέρι από τον Ουτάκα) ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα και σίγουρα αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό. Η αντίδραση πάντως ήρθε, χάθηκε η σούπερ ευκαιρία με τον Φουστέρ στο 55' ενώ και ο Ζαρντίμ δραστηριοποιήθηκε από τον πάγκο χρησιμοποιώντας αρχικά τον Αμπντούν και στη συνέχεια τον Μήτρογλου (στη θέση του τραυματία Τζιμπούρ).
Αφού ο Ολυμπιακός γλίτωσε το 2-0 στη φάση του Μπελχαντά στο 71' φρόντισε να κάνει τη ζημιά δύο λεπτά αργότερα όταν ο Τοροσίδης βρέθηκε σε επίκαιρη θέση μετά το στημένο του Χολέμπας και έγραψε εύκολα το 1-1. Η επιτυχία των Πειραιωτών έβγαλε τη Μονπελιέ από τα νερά της και την αποδιοργάνωσε και ο Ολυμπιακός επιχείρησε να εκμεταλλευτεί αυτό το σάστισμα.
Η δεύτερη μπάλα που μάζεψε ο Αμπντούν στις καθυστερήσεις έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να δημιουργήσει συνθήκες για την ολική ανατροπή και ο Μήτρογλου φρόντισε να μην κλοτσήσει την καρδάρα με το γάλα. Ο "πιστολέρο" έκανε το 1-2 σχεδόν σε νεκρό χρόνο και au revoir...Το σκορ δεν θα αλλάξει μέχρι το φινάλε και οι ερυθρόλευκοι θα πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας στους ομίλους του Champions League! Κορυφαίος για τους ερυθρόλευκους ο Κώστας Μανωλάς και στην πρώτη σειρά διακριθέντων μπαίνουν οι σκόρερ Τοροσίδης και Μήτρογλου, όπως και ο Αμπντούν που από δική του παλικαρίσια προσπάθεια ήρθε το γκολ της νίκης!


Επόμενο ευρωπαϊκό ραντεβού του Ολυμπιακού, στις 6 Νοεμβρίου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου και θα υποδεχθεί τη Μονπελιέ.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Κόκκινο το "μπασκετικό" ντέρμπι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-64 στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός άντεξε την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και άλωσε το κλειστό του ΟΑΚΑ στο πρώτο "αιώνιο" ντέρμπι της σεζόν (64-60). Ηγέτης των πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης ο Σπανούλης με 19, τον ακολούθησε ο Περπέρογλου με 12.
 Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έπαιξε με την άνεση της πρωταθλήτριας ομάδας, του συνόλου που βρίσκεται εύκολα μεταξύ του. Οι "ερυθρόλευκοι" χτύπησαν κάθε αδυναμία της άμυνας του Παναθηναϊκού, πήραν σκορ τόσο μέσα όσο έξω από το καλάθι και γρήγορα έκτισαν μία καλή διαφορά αναγκάζοντας τον αντίπαλό τους να πιεστεί.
Οι "πράσινοι" δεν είχαν σημείο αναφοράς στην επίθεση. Όσο βρισκόταν στο παρκέ ο Σχορτσανίτης τον έψαχναν συνεχώς, ήταν όμως τόσο φανερή η πρόθεσή του που ο Ολυμπιακός, με πολλές βοήθειες στην μπάλα, απάντησε εύκολα. Στην άμυνα η ομάδα του Πεδουλάκη βρισκόταν αλλού. Ο Σπανούλης σκόραρε άκοπα 16 πόντους ακόμα και με χαλαρά ντράιβ ενώ κάθε σουτ του Ολυμπιακού ήταν ελεύθερο. Κάπως έτσι προέκυψε το 19-31 και το 26-40 που προκάλεσε αμηχανία στο κλειστό του ΟΑΚΑ.
H πρόθεση του Παναθηναϊκού να παίξει πιο καλή προσωπική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο έγινε πασιφανής όπως και ένα προσωρινό σάστισμα του Ολυμπιακού. Οι "πράσινοι" έτρεξαν ένα μικρό σερί για το 34-40, αλλά η είσοδος στον αγώνα του Περπέρογλου άνοιξε και πάλι την άμυνα των Κυπελλούχων που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν και πάλι με 14 πόντους (34-48) και χρειάστηκαν κάποιες προσωπικές ενέργειες του Διαμαντίδη για να μαζευτεί λίγο η διαφορά.

O Oλυμπιακός συνέχιζε να πατά καλύτερα στο παρκέ και να βρίσκει τις απαντήσεις που ήθελε. Ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 51-56, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε τη νηφαλιότητά της και σκόραρε πέντε συνεχόμενους πόντους για να οικοδομήσει και πάλι διπλάσια διαφορά (51-61) 5:56 πριν από το τέλος. Οι γηπεδούχοι, με τον Γιαννόπουλο στην πεντάδα τους, έπαιξαν τα τελευταία χαρτιά τους. Με υπερπροσπάθεια μείωσαν και πάλι σε 55-61 και 60-64 βάζοντας στην εξίσωση του αγώνα και τον κόσμο τους που ξεσηκώθηκε.
Τα λάθη όμως του Τσαρτσαρή και του Διαμαντίδη στις τελευταίες επιθέσεις του Παναθηναϊκού έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στην πλευρά του Ολυμπιακού που επικράτησε δίκαια και καθαρά.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο αρχηγός Βασίλης Σπανούλης που σημείωσε 19 πόντους και ακολούθησε ο Στράτος Περπέρογλου με 12π.  Παρά τη συναισθηματική φόρτιση και πίεση, ο Ελληνας φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στην πρώτη παρουσία του κόντρα στην ομάδα που υπηρέτησε για πέντε χρόνια.
Για τον Παναθηναϊκό, κορυφαίος ήταν ο Διαμαντίδης με 19 πόντους και ακολούθησαν οι Τσαρτσαρής και Ούκιτς με 10.

contra.gr

Παναθηναϊκός-Αρης 1-1

Παίζοντας με 10 παίκτες από το 75' ο Αρης βρήκε το σθένος να ισοφαρίσει με τον Γιαννιώτα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στο 88' και να αποσπάσει ένα χρυσό βαθμό μετά το τελικό 1-1. Οι "πράσινοι" είχαν προηγηθεί στο 76' με το πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου. 
 
 Προβλέψιμο αυτό που μας πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ. Με χειρουργική ακρίβεια θα μπορούσε να το προβλέψει κανείς. Ο Αρης φρόντισε απλώς να φυλάξει τα νώτα του, να κλείσει τους χώρους, να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να κάνει παιχνίδι.
Το έκανε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο πρώτο ημίχρονο γιατί ο Παναθηναϊκός δεν είχε το παραμικρό πλάνο για ανάπτυξη και δημιουργία. Καμία φάση της προκοπής μπροστά από την εστία του Βελλίδη, ακόμα και από ατομική πρωτοβουλία.
Η συνήθης αλλαγή του Φερέιρα (ο...περιττός στα χαφ Μαρίνος αντικαταστάθηκε από τον Σισοκό) βελτίωσε την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκός ο οποίος κέρδισε κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε περισσότερο. Οχι πάντως και μεθοδικά αφού κλασικές φάσεις και πάλι δεν δημιουργήθηκαν.
Το αντικανονικό μαρκάρισμα του Παπαζαχαρία πάνω στον Σισοκό στο 75' έφερε ανεπανάληπτη ευκαιρία για γκολ στους πράσινους και άλλαξε τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα αφού ο αμυντικός του Αρη αποβλήθηκε. Ο Χριστοδουλόπουλος άνοιξε το σκορ από τη βούλα αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κάνει στη συνέχεια ούτε το στοιχειώδες: να κρατήσει μπάλα.
Γενναίος και τολμηρός ο Αρης στο τελευταίο δεκάλεπτο εκμεταλλεύτηκε άριστα την υπνηλία του αντιπάλου του. Οι κίτρινοι ισοφάρισαν στο 88' με την πολύ όμορφη κεφαλιά-ψαράκι του Γιαννιώτα και στη συνέχεια μάλιστα έψαξαν και το διπλό.

contra.gr

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη 4-0

Ο Ολυμπιακός επικράτησε το Σάββατο (20/10) με σκορ 4-0 της Ξάνθης στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχοντας εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο. "Επτά στα επτά" έχουν οι ερυθρόλευκοι στο Πρωτάθλημα. Σκόρερ οι Μανωλάς (37'), Τζεμπούρ (54', 63') και Χολέμπας (51').
 
 Λίγο η επίσκεψη και τα "γκάζια" του Βαγγέλη Μαρινάκη προ ολίγων ημερών (18/10) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, λίγο η "μαγεία" που έφερε μαζί του στο Φάληρο ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, "βοήθησαν" ώστε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να δείξουν μεγάλη διάθεση στο ματς και να ικανοποιήσουν τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν το απόγευμα στις εξέδρες του γηπέδου.

Ολα έγιναν, εκτός από το τελευταίο. Το ματς θύμισε αρκετά αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος από μία ομάδα που κατέβηκε πρωτίστως για να αμυνθεί και στη συνέχεια -αν βρει τους κενούς χώρους- να απειλήσει. Ο Ολυμπιακός δεν είχε να δείξει κάτι καλύτερο από τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο 37' βρήκε τη λύση από στημένη φάση. "Δράστης" ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος κάτι άλλαξε, λες και τους... τσίμπησε μύγα. Οι παίκτες του Ζαρντίμ έβγαλαν στο γήπεδο όσα δεν είχαν βγάλει τόσο καιρό, έκανε διψήφιο αριθμό τελικών και μετέτρεψαν το εύθραυστο 1-0 σε περίπατο.
Αρχικά, στο 51' ο Χολέμπας με τυχερό σουτ έκανε δύο τα τέρματα των γηπεδούχων, σκοράροντας για δεύτερο σερί ματς και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ράφικ Τζεμπούρ.
Ο Αλγερινός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54ο λεπτό, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με υπέροχο γκολ. Σήκωσε και έστρωσε τη μπάλα και σούταρε σε πρώτο χρόνο στέλνοντας για τέταρτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Βιβιανί.
Με το 4-0 στην πλάτη η ομάδα του Κωστένογλου δεν είχε να κάνει τίποτα -δεν μπορούσε άλλωστε- εκτός από το να περιμένει καρτερικά να λήξει το ματς. Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία, είχε ανέβει από το εύκολο σκορ και έχανε τη μία φάση μετά την άλλη για να πετύχει ένα διαστημικό σκορ. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τον κόσμο ικανοποιημένο και τον Ζαρντίμ χαμογελαστό βλέποντας ότι η ομάδα του έχει να δώσει.

 Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βράβευσε τον Βραζιλιάνο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, ο οποίος φόρεσε για μία εξαετία την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου είδαμε ένα βίντεο με ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές του Ζιοβάνι με τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο στο στήθος.
 Πριν από την έναρξη του εντός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με την Ξάνθη, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον 40άχρονο, πλέον, "Ζιο".Οι φίλαθλοι της πειραϊκής ομάδας σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τον αγαπημένο τους Ζιοβάνι, ο οποίος πήρε το μικρόφωνο και είπε σε άπταιστα ελληνικά: "Σας αγαπώ πολύ". Κι εμείς σε αγαπάμε, "Ζιο".