Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Καλοκαιρινή...''Παγίδα'' σε νέο χώρο...

Και ενώ κάποιοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες για καλοκαιρινές διακοπές, άλλοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν νέες παραστάσεις.Όπως για παράδειγμα πρόκειται να συμβεί στο "ELIART'', όπου είναι ένας νέος χώρος,στον Βοτανικό.

Η εταιρία θεάτρου ''Ελιά'' ξεκινά τις παραστάσεις,με το θεατρικό έργο ''Η παγίδα'' του Ρομπέρ Τομά.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι:Χάρης Σώζος,Αννέτα Παπαθανασίου,Χρήστος Ευθυμίου,Δημήτρης Πετρόπουλος,Κορίνα Αλεξανδρίδου και ο Κωνσταντίνος Λεβαντής. Την μετάφραση και την διασκευή έχει κάνει ο Δημήτρης Μυράτ, ενώ την σκηνοθεσία ο Γιώργος Φρατζεσκάκης.

Η προγραμματισμένη πρεμιέρα έχει οριστεί για την Τρίτη 17 Απριλίου και θα παίζονται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00.

Λίγα λόγια για το έργο:
Σ’ ένα κοσμικό χειμερινό θέρετρο, ένας άντρας δηλώνει στον επιθεωρητή της περιοχής την εξαφάνιση της συζύγου του. Ωστόσο, μετά από λίγο εμφανίζεται μία κυρία που συστήνεται ως η σύζυγός του.

Ο επιθεωρητής βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα: ποιόν θα πιστέψει; Τον άντρα που ορκίζεται πως βλέπει για πρώτη φορά αυτή τη γυναίκα ή μήπως τη γυναίκα που επιβεβαιώνει κάθε στοιχείο της ταυτότητάς της; Ο θεατής, λάτρης του αστυνομικού έργου ή όχι, μπλέκεται κι αυτός στην παγίδα του Τομά και σε όλη την διάρκεια της παράστασης συμμετέχει σ’ ένα παιχνίδι «γάτας και ποντικιού», προσπαθώντας να εξηγήσει τι συμβαίνει.

Ένα έργο με χιούμορ και ανατροπές που κρατάει τον θεατή με κομμένη την ανάσα. «Η ΠΑΓΙΔΑ» γράφτηκε από τον Ρομπέρ Τομά το 1960 και αμέσως καταξιώθηκε ως ένα από τα πιο επιτυχημένα αστυνομικά έργα, ξεπερνώντας τις 30.000 παραστάσεις παγκοσμίως, κάνοντας τον Άλφρεντ Χίτσκοκ να αγοράσει τα δικαιώματα για να το μεταφέρει στον κινηματογράφο. 

 Στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε από τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στις αρχές τις δεκαετίας του ’60, σε μια εξαιρετική μετάφραση και διασκευή του ιδίου, η οποία κρατήθηκε σε αυτό το ανέβασμα του έργου.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το ''Να ζει κανείς ή να μην ζει'' ξεκινά περιοδεία...

Mετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην...θεατρική Αθήνα,το ''Να ζει κανείς ή να μην ζει'',ετοιμάζεται να πάρει τους...δρόμους.Και όταν λέμε δρόμους,εννοούμε περιοδεία σε διάφορες πόλεις.

 Από την Πάτρα και το Ρωμαϊκό Ωδείο,στις 27 Ιουνίου,θα ξεκινήσουν τα ταξίδια οι συντελεστές,με δύο βασικές αλλαγές.

Ο Παύλος Χαϊκάλης έφυγε...ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ήρθε,ενώ κάτι παρόμοιο συνέβη και στην περίπτωση της Μαρίας Κανελλοπούλου, όπου την αντικαθιστά η Σοφία Μουτίδου.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που γνωρίσαμε στον κινηματογράφο από τον Μελ Μπρουκς και παρουσιάζεται από ένα θίασο λαμπερών κωμικών ηθοποιών.

Πολωνία 1941. Γερμανική Κατοχή. Μια διάσημη ηθοποιός (Κάτια Δανδουλάκη) απατά τον άντρα της (Χρήστος Χατζηπαναγιώτης) με έναν πολύ νεότερο της αντιστασιακό (Γιάννης Τσιμιτσέλης). Μια ερωτική φάρσα στήνεται στα παρασκήνια ενός θιάσου του μουσικού θεάτρου. Ο αταίριαστος έρωτας της ώριμης πρωταγωνίστριας και του νεαρού αντιστασιακού είναι ένα από τα κλασσικά θέματα της ροζ φάρσας. Μόνο που το ροζ αρχίζει να σκουραίνει επικίνδυνα όταν στα γρανάζια της φάρσας πιάνονται ένας Γερμανός στρατηγός (Τάσος Κωστής) μαζί με την αυστηρή γραμματέα του (Σοφία Μουτίδου) και τον ηλίθιο υπασπιστή του (Σπύρος Μεριανός), μια διπλή κατάσκοπος (Χριστίνα Τσάφου) και ο μακιγιέρ της πρωταγωνίστριας (Πρόδρομος Τοσουνίδης). Το ετερόκλητο αυτό πλήθος μπλέκεται σε ένα τυφώνα από συμπτώσεις, ανατροπές και μεταμφιέσεις, όπου συγχέονται οι ρόλοι και χάνονται τα όρια ανάμεσα στα στρατόπεδα των Πολωνών αντιστασιακών και των κατακτητών τους. Μουσικά νούμερα και αγωνιώδεις καταδιώξεις, λαμπερές τουαλέτες και οπλοπολυβόλα, θεατρίνοι και Ες – Ες γίνονται ένα κουβάρι για να νικήσει στο τέλος η ομάδα των θεατρίνων. Γιατί το θέατρο - και ειδικά το ελαφρύ θέατρο – είναι μια μεγάλη κατάφαση στη ζωή. Όταν η Ιστορία στήνει μια τόσο φρικαλέα φάρσα όσο ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος το θέατρο απαντά με το βροντερό γέλιο της φαρσοκωμωδίας. Εδώ βέβαια κάποιος μπορεί να ρωτήσει «μπορεί το γέλιο να νικήσει τα τανκς;» Ο Μελ Μπρουκς με το έργο του «Να ζει κανείς ή να μην ζει» απαντά: Ναι. 

 Πρωταγωνιστούν: Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τάσος Κωστής, Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεργιανός, Πρόδρομος Τουσουνίδης. Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας Συγγραφέας: Nick Whitby Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη Στίχοι – Μουσική: Αφροδίτη Μάνου Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

''Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης'':Τελευταίες παραστάσεις...

Από τις πιο must κωμωδίες που ανέβηκαν την φετινή καλλιτεχνική περίοδο, κάνοντας μεγάλη εισπρακτική επιτυχία,οι ''Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης'' ρίχνουν αυλαία τις επόμενες ημέρες...

Σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και τώρα ετοιμάζονται να ρίξουν την αυλαία, τελειώνοντας αυτό το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Το Σάββατο 5 Μαΐου θα είναι η τελευταία παράσταση για το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης. Έτσι, οι συντελεστές επιστρέφουν στο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, προγραμματίζοντας διακοπές, αλλά και σχεδιάζοντας τα νέα τους επαγγελματικά σχέδια.

Αν και συζητιόταν έντονα το ενδεχόμενο να συνέχιζαν για 2η χρονιά, τελικά αποφασίστηκε να σταματήσουν φέτος και να βάλουν νέα στοιχήματα.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Κακλέας. Η απόδοση είναι του Θοδωρή Πετρόπουλου, τα σκηνικά σχεδίασε ο Μανόλης Παντελιδάκης και τα κοστούμια η Ειρήνη Τσακίρη και η Σοφία Νικολαΐδη. Πρωταγωνιστούν: Σμαράγδα Καρύδη, Βίκυ Σταυροπούλου, Αριέττα Μουτούση, Αντώνης Φραγκάκης, Νεφέλη Ορφανού, και οι: Ντορέττα Παπαδημητρίου, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κίμων Φιορέτος, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ιvan Svitailo.
Info: Θέατρο Ράδιο Σίτυ, Παρασκευοπούλου 9 Τηλέφωνα για πληροφορίες: 2310-824970, 2310-819153 Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου Ώρες ταμείου: Καθημερινά,10:00 – 13:00 & 17:00 – 21:30 Τιμές εισιτηρίων: 22€ (κανονικό), 16€ (φοιτητικό - λαϊκή) Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, 21:15 Πέμπτη, 21:15 Παρασκευή, 21.15 Σάββατο, 18.15 (λαϊκή) & 21:15 Κυριακή, 18.15 & 21:15 

Πρόκειται για μία παραγωγή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΑΜΑΤΩΝ.

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Και η μάχη στα δελτία ειδήσεων καλά κρατεί...

Για ακόμη ένα μήνα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA,βρέθηκε στην πρώτη θέση.Με την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Στραβελάκη να βρίσκονται στο τιμόνι της ενημέρωσης,το τηλεοπτικό κοινό έδωσε ψήφο προτίμησης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen,ο μέσος όρος τις καθημερινές θέλει το MEGA να βρίσκονται στην πρώτη θέση με μέσο όρο 28,7%. Η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου καναλιού, αγγίζει τις 6,2 μονάδες!

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Μαρία Χούκλη με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,συγκεντρώνοντας το 22,5% του κοινού.Σε πιο ''απλούς'' αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι περίπου 737.000 έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο κανάλι του Αμαρουσίου.Την τρίτη θέση συμπληρώνει ο Αντώνης Σρόιτερ με 14,3% για λογαριασμό του ALPHA.

Τα σαββατοκύριακα, η μάχη γίνεται ακόμα πιο έντονη, αλλά το MEGA συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση με τον Νίκο Στραβελάκη και 868.000 τηλεθεατές (27,4%), ενώ ακολουθεί η Ρίτσα Μπιζόγλη με 715.000 και 22,6%. Τέλος,με ένα -στρογγυλό- 17% κλείνει ο ALPHΑ και ο Νίκος Μάνεσης.

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Κυπελλούχος για 25η φορά ο Ολυμπιακός!!!

Το 25ο κύπελλο της ιστορίας του και 15ο νταμπλ πανηγύρισε χθες βράδυ στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 2-1 του Ατρόμητου σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. Χρυσός σκόρερ ο Φουστέρ ο οποίος στο 119' με ασύλληπτη κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρόπαιο στον Ολυμπιακό,δίνοντας το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς από τους περίπου 35.000 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Αποθεώθηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, στο 25' όπως έχασαν πέναλτυ με τον Χολέμπας να αστοχεί από τα 11 βήματα, λίγο αργότερα όμως ο Τζεμπούρ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας ένα όμορφο γκολ. Ωστόσο στο 76' ο Ατρόμητος με τον Ιγκλέσιας (και με την μπάλα να κοντράρει στον Χολέμπας, ξεγελώντας τον Κάρολ) έφερε τον τελικό στα ίσα και παρά την πίεση ως το τέλος, οι ερυθρόλευκοι δεν πέτυχαν δεύτερο τέρμα, με την αναμέτρηση να οδηγείται στην παράταση. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην διαδικασία των πέναλτυ, ο Νταβίντ Φουστέρ ο οποίος είχε μπεί στον αγώνα στο 83' στη θέση του Μακούν, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Τοροσίδη και με μια ασύλληπτη κεφαλιά έγραψε το 2-1 για τον Ολυμπιακό, στο τελευταίο λεπτό της παράτασης (119'). Να σημειωθεί πως λίγο πριν την απονομή του κυπέλλου στον Ολυμπιακό, οι περίπου 35.000 φίλοι των ερυθρόλευκων χειροκρότησαν τους παίχτες του Ατρόμητου για την πολύ καλή παρουσία τους τόσο στον τελικό όσο και σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, καθώς η ομάδα του Περιστερίου έφτασε για 2η συνεχόμενη χρονιά σε τελικό κυπέλλου.Χειροκροτήθηκαν ολόθερμα ο Κώστας Μήτρογλου και ο Αντρέας Τάτος, καθώς ανήκουν στον Ολυμπιακό αλλά αγωνίζονται με την μορφή δανεισμού στον Ατρόμητο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν το πρόσωπο της βραδιάς καθώς οι οπαδοί του Θρύλου φώναζαν ρυθμικά το όνομα του 48χρονου προπονητή την ώρα που ο τελευταίος πανηγύριζε αγκαλιά με το τρόπαιο, ενώ το ίδιο έκαναν και στον γύρο του θριάμβου αλλά και τη στιγμή που ο Βαλβέρδε πήγε να πάρει το μετάλλιο του.
 Ο "Τσινγκούρι" έδειξε και πάλι τη συγκίνηση του και χτυπώντας το μέρος της καρδιάς, έδειξε πως τους ευχαριστεί και ανταποδίδει την αγάπη τους. Σπουδαίες στιγμές για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, εικόνες που θα πάρει μαζί του φεύγοντας ο Ερνέστο Βαλβέρδε.
Οι ποδοσφαιριστές μετά το τέλος των πανηγυρισμών γιόρτασαν την κατάκτηση του κυπέλλου στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την χθεσινή βραδιά, και το γλέντι στο νυχτερινό κέντρο :