Σελίδες

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Μία...dream team μεταφέρει... ''Ψύλλους στ' αυτιά''!

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου.

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η στελέχωση του πολυμελούς θιάσου, της φαρσοκωμωδίας «Ψύλλοι στ’ αυτιά». Το έργο του Ζορζ Φεϊντώ είναι ένα από τα «δυνατά» χαρτιά της Ελληνικής Θεαμάτων που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Αλίκη, τη νέα καλλιτεχνική περίοδο.

Ποια είναι όμως η ομάδα που υπόσχεται να χαρίσει…τρελές στιγμές γέλιου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Κακλέα; Μετά τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τη Βίκυ Σταυροπούλου, που πρώτοι σας ενημερώσαμε ότι «έκλεισε» για την εν λόγω δουλειά, ακόμα 4 ηθοποιοί «έκλεισαν» για να πρωταγωνιστήσουν και να μεταφέρουν «Ψύλλους στ’ αυτιά».

Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, η Σοφία Μουτίδου, η Μίνα Αδαμάκη, η Μαρία Κωνσταντάκη και ο Κωνσταντίνος Κακούρης ετοιμάζονται να μπλεχτούν σε άκρως κωμικές περιπέτειες της γνωστής –και επιτυχημένης!- φαρσοκωμωδίας ανά τον κόσμο.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διανομή.

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Τι "μαγειρεύει" ο Θανάσης;


Του Παναγιώτη Μουλόπουλου.

Τον δικό του μαραθώνιο τρέχει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης, χωρίς να παραλείπει τα σχέδια για τον επόμενο χειμώνα. Και με βάση αυτά που ξέρουμε, όσα «μαγειρεύει» γίνονται με πολύ κέφι και μεράκι, ενώ θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αποκλειστικές μας πληροφορίες θέλουν τον νεαρό ηθοποιό αμέσως μετά τα πολύωρα γυρίσματα της οικογενειακής κωμωδίας «Πίσω στο σπίτι» -τα οποία και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι αρχές Ιουνίου-, να ετοιμάζει βαλίτσες για τη μεγάλη περιοδεία της παιδικής παράστασης «Ένα παιδί μετράει τα’ άστρα» δίπλα στον Κώστα Βουτσά. Μία παράσταση η οποία παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό στο Μέγαρο Μουσικής, κέρδισε τις εντυπώσεις και ενδέχεται να συνεχιστεί και του χρόνου.
Όμως, τον Ιούνιο, αναμένεται να ξεκινήσουν και τα γυρίσματα για την κινηματογραφική ταινία της οποίας το σενάριο θα φέρει τη δική του υπογραφή. Πληροφορίες μας θέλουν τον Θανάση Τσαλταμπάση να έχει γράψει μία κωμωδία δράσης η οποία θα έχει ένα παζλ συναισθημάτων. Ο γνωστός ηθοποιός έχει συζητήσει με ηθοποιούς για να πρωταγωνιστήσουν στην πρώτη του ταινία, τους άρεσε το σενάριο και όλα βαίνουν καλώς για να ακουστεί το πρώτο «πάμε». Να σημειωθεί ότι οι συνάδελφοι που κλήθηκαν να δώσουν το «παρών» στην ταινία είναι φίλοι και έχουν ξανά συνεργαστεί στο παρελθόν, ενώ με άλλους συνεργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια…
Όσο για τον χειμώνα; Ο ίδιος δεν έχει «κλείσει» κάπου, καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις και μελετά διάφορες προτάσεις. Πάντως δεν αποτελεί μέλος της «Συμμορίας των πέντε», της οποίας τα δικαιώματα έχει εξασφαλίσει ο Πέτρος Φιλιππίδης –όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες.

citypress.gr

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η Νένα Μεντή γίνεται η «Μάνα» του Γκόργκι!


Αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές και τις καλύτερες εντυπώσεις, η Νένα Μεντή παρουσίασε για τέσσερα χρόνια την πολυτάραχη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.
Έχοντας μία εξαιρετική συνεργασία, ο Πέτρος Ζούλιας και η Νένα Μεντή ετοιμάζονται για το νέο τους, «δυνατό», στοίχημα που θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Χώρα την καλλιτεχνική περίοδο 2013-2014. Δηλαδή από τον Οκτώβρη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, η Νένα Μεντή καλείται να αναμετρηθεί με το αριστουργηματικό έργο του Μάξιμ Γκόργκι (πραγματικό όνομα: Αλεξέι Μαξίμοβιτς Πεσκόφ), «Μάνα», σε θεατρική διασκευή του Μπρεχτ (1931, σε συνεργασία με το συνθέτη Χανς Άισλερ και τον Γκούντερ Βάιζενμπορν –στο Βερολίνο που παρουσιάστηκε στον ρόλο της «Μάνας» ήταν η Βάιγκελ).
Στο πλευρό της σπουδαίας ηθοποιού –επί σκηνής- θα βρίσκονται ακόμα 8 ηθοποιοί που αναμένονται να «κλείσουν» το επόμενο διάστημα, καθώς ο έμπειρος σκηνοθέτης επιθυμεί να κλείσει την καλύτερη διανομή!  
Η «Μάνα» γράφτηκε το 1906 από τον Μ. Γκόργκι –μέσα από αυτό το λογοτεχνικό έργο καθιερώθηκε και ως ένας μεγάλος κλασσικός-σύγχρονος Ρώσος συγγραφέας. 
Το έργο απεικονίζει για πρώτη φορά στη λογοτεχνία την πάλη του επαναστατικού προλεταριάτου για το σοσιαλισμό, κάτω από την καθοδήγηση του κόμματος της εργατικής τάξης, και τη γέννηση του νέου ανθρώπου μέσα σε αυτόν τον αγώνα. Εγκλωβισμένη σε μια μαρτυρική οικογενειακή ζωή, έρμαιο της συστηματικής σωματικής και ψυχικής κακοποίησης, η Πελαγία Νίλοβνα ζει αποκομμένη από την κοινωνία. Ο θάνατος του συζύγου της και η ωρίμανση του μονάκριβου γιου της, Παύλου, συνιστούν τις αναγκαίες συνθήκες για την κοινωνικοποίησή της. Η πολιτική δράση του Παύλου και των συντρόφων του ενάντια στην αυταρχική κρατική εξουσία την συγκινεί. Ο αγώνας τους γίνεται και δικός της: αναζητά την αλήθεια, αμφισβητεί την κρατούσα τάξη, στρατεύεται στον αγώνα για τη μεγάλη επανάσταση. Στα μάτια των συναγωνιστών της είναι η δική τους μάνα, έτοιμη να θυσιαστεί για τον κοινό σκοπό.

Κώστας Βουτσάς. Με μία βαλίτσα στο χέρι!


Πλήττω. Αυτό είναι το ρήμα που χρησιμοποιεί τον τελευταίο καιρό ο Κώστας Βουτσάς, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την επιτυχημένη σειρά του MEGA, «Με τα παντελόνια κάτω». Άλλωστε το έχει παραδεχτεί και ο ίδιος, ότι στα 82 του χρόνια δεν μπορεί να κάθεται. Θέλει να βρίσκεται εν ενεργεία και όχι στην απ’ έξω.
Έτσι είπε και έτσι θα κάνει ο γνωστός ηθοποιός, ο οποίος το φετινό καλοκαίρι θα το περάσει με μία βαλίτσα στο χέρι. Ο Κώστας Βουτσάς είπε «ναι» στην πρόταση του Γιώργου Βάλαρη ώστε να ‘ναι ένας από τους…«Απελπισμένους».
Η μουσική κωμωδία- επιθεώρηση των Γ. Βάλαρη-Στ. Παπαδόπουλο μαζί με τον 9μελή θίασο – ο οποίος αποτελείται από: Χαϊκάλη, Τσάφου, Παπαγιάννη, Βογιατζάκη, Καρρά, Τοσουνίδη, Βάλαρη, Ράφτη και Βουτσά- θα παρουσιάσει την δουλειά σε μεγάλα θέατρα της Κύπρου και συγκεκριμένα στις 31 Μαΐου, 1,2,7,8 και 9 Ιουνίου σε Λευκωσία, Λεμεσσό, Λάρνακα και Παραλήμνι, ενώ έπεται και περιοδεία στην Ελλάδα.
Επιπλέον, από 20 Ιουνίου ο Κώστας Βουτσάς θα συνεχίζει να τριγυρίζει την Ελλάδα, αφού θα βγει περιοδεία και με το παιδικό έργο «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» με εκείνον και τον Θανάση Τσαλταμπάση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ ο Γιάννης Πλούταρχος ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης.
Οι τρεις τους θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα και σύμφωνα με τον πρώτο προγραμματισμό περιλαμβάνονται 35 μεγάλες πόλεις, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να το δουν και οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής, του Καναδά κ.ά.
Όσο για τη νέα σεζόν; Θα συνεχιστεί το παιδικό θέατρο για τα σχολεία, αναμένει στο ακουστικό του για την έναρξη γυρισμάτων των 13 νέων επεισοδίων της MEGA-λης σειράς, ενώ συζητά και 3 ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως πληροφορούμαστε από το στενό του περιβάλλον.

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρωταθλητής Ευρώπης για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός!!!

Τον τρίτο του ευρωπαϊκό τίτλο πανηγυρίζει από χθες το βράδυ ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ και μάλιστα τη δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση. Στις 19:00 το απόγευμα επιστρέφει η ομάδα στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» προγραμματίζεται να στηθεί υποδοχή ηρώων από τους οπαδούς των «Ερυθρολεύκων».



Μετά την Κωνσταντινούπολη, οι Πειραιώτες «άλωσαν» και το Λονδίνο. Ο Ολυμπιακός με επική ανατροπή της διαφοράς των 17 πόντων που προηγούνταν η Ρεάλ στην πρώτη περίοδο, πολύ καλή άμυνα και συγκλονιστικό κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα παιχνίδι επικράτησε τελικά των Μαδριλένων με σκορ 100-88.
 Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο αρχηγός των «Ερυθρολεύκων» Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο! «Είναι απ' τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Είναι απίστευτο! Δεν συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο. Είμαι χαρούμενος και περήφανος. Στο πρώτο ημίχρονο με μάρκαραν σκληρά, επέστρεψα στα αποδυτήρια και συγκεντρώθηκα, επειδή με χρειαζόταν η ομάδα μου. Πήραμε σωστές αποφάσεις έπειτα το -17, παίξαμε απίστευτη άμυνα και βάλαμε μεγάλα σουτ» δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Βασίλης Σπανούλης.

Με την κατάκτηση και της φετινού τίτλου της Ευρωλίγκας οι «Ερυθρόλευκοι» μπαίνουν στην επίζηλη «ελίτ» μόλις τριών ομάδων που κατακτούν δυο συνεχόμενες φορές το ευρωπαϊκό τρόπαιο στο μπάσκετ. Μακάμπι Τελ Αβίβ (2004, 2005) και Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) που είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν πάρει «back to back» τίτλους σε φάιναλ φορ.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα και δείτε φωτογραφικό υλικό : 

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Αλέξης Γεωργούλης: «Ο έρωτας είναι μόνο αλήθεια»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες, ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες προκειμένου να εξελιχθεί παραπάνω. Ο λόγος για τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα και μαζί με την Μαρία Σολωμού περιοδεύουν το έργο «Απ’ την πρώτη στιγμή. Ο 39χρονος ηθοποιός μιλά στη «City Press» για την επιστροφή του, την κρίση στην Ελλάδα, τον έρωτα, αλλά και τα χαστούκια.

Ύστερα από μία πολύχρονη αποχή από τα καλλιτεχνικά δρώμενα επέστρεψες δυναμικά στην Ελλάδα.
Έρχομαι κάθε χρόνο και μένω τουλάχιστον για 4 μήνες. Το Νοέμβριο που ήρθα, ήταν να έμενα για μία παράσταση που θα διαρκούσε ένα μήνα και θα έφευγα, αλλά έκατσα για διακοπές, έκατσα για αυτή τη παράσταση κ.ο.κ. Ξέρω την κατάσταση, οπότε δεν έρχομαι και βλέπω ένα άλλο κόσμο. Απ’ ότι βλέπω όμως έχουμε κάπως ισορροπήσει από τα αλλεπάλληλα χαστούκια που τρώγαμε τα τελευταία δύο χρόνια και έχουμε –κάπως- ησυχάσει από όλο αυτό το πράγμα που συμβαίνει.
Όταν ήσουν στο Λος Άντζελες και βλέποντας-ακούγοντας όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα, ανησυχούσες;
Βέβαια και ανησυχώ ακόμα με ό,τι γίνεται. Έχουμε ηρεμήσει λίγο, χωρίς να σημαίνει ότι έπαψαν να υπάρχουν. Συνεχίζουν να υπάρχουν και απ’ ότι βλέπω δεν σταματούν ποτέ. Είναι πως θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις συνθήκες πλέον, οι οποίες δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Έχουμε πιάσει τον πάτο;
Δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει ο πάτος για μία χώρα, αλλά θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ χαμηλά.
Έχετε ξεκινήσει με τη Μαρία Σολωμού την περιοδεία σας «Από την πρώτη στιγμή». Μίλησε μας για την παράσταση.
Με τη Μαρία λέγαμε να κάνουμε κάτι πολλά χρόνια. Έχουν έρθει στα χέρια μας διάφορα έργα, ασχοληθήκαμε με πολλά πράγματα, αλλά τελικά αυτή την εποχή μας «κάθισε». Πήρα την απόφαση να κάνω κάποια άλλα πράγματα πέραν της θεατρικής φύσεως και περιμένοντας ψάχναμε…Έτσι έπεσε στα χέρια μου το κείμενο –που μόνο θεατρικό δεν ήταν- του Αντώνη Χατζαντώνη που μιλούσε για τις ταυτότητες που δύο άνθρωποι οικειοποιούνται και αποφασίζουν να ζήσουν με τις πλαστές ταυτότητες. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς ανθρώπους. Και στηρίζεται σε αυτό που έλεγε ο Τσαρούχης ότι «στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι», αλλά και με το αγγλικό «Προσποιήσου το μέχρι να το πετύχεις». Η διαφορά είναι ότι στο ένα πρέπει να το καταφέρεις και όχι να το λες. Η ιδέα μου άρεσε πάρα πολύ γιατί παρουσίαζε ένα σημαντικό θέμα, μέσα από ένα άλλο: Τον έρωτα. Δύο πράγματα αντίθετα, γιατί ο έρωτας απαιτεί αλήθεια. Μου άρεσε αυτή η προσέγγιση και ήθελα να το κάνω θεατρικό.
Ο έρωτας θέλει όντως αλήθεια ή είναι αναγκαίο και το ψέμα;
Ο έρωτας είναι μόνο αλήθεια και όποτε λες ψέματα, σταματάς να βιώνεις έρωτα.
Έχεις αναγκαστεί να πεις ψέματα σε κάποια σχέση σου;
Ναι και θεωρώ ότι τα ψέματα δεν είναι πάντα κακά. Πολλές φορές η αλήθεια είναι καλή και όχι το ψέμα.
Αν έπρεπε να ξεκινήσεις κάτι «Απ’ την πρώτη στιγμή», τι θα ήταν αυτό;