Σελίδες

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στον τελικό της Ευρωλίγκα και φέτος ο Ολυμπιακός. Διέλυσε την ΤΣΣΚΑ, 52-69!!

Θέση στον τελικό του Final 4 της Euroleague πήρε με το... σπαθί του ο Ολυμπιακός, συντρίβοντας την ανύπαρκτη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 52-69 και θα διεκδικήσει την Κυριακή την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στη διοργάνωση.  



Ένας εντυπωσιακός και σαρωτικός Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό τoυ Final-Four, καθώς ταπείνωσε με επιβλητική εμφάνιση στον ημιτελικό την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία και διέλυσε με σκορ 52-69. Οι Πειραιώτες ήταν τρομεροί στην αναμέτρηση, έπαιξαν συγκλονιστική άμυνα σε ολόκληρη την διάρκεια του ματς και έκαναν σκόνη και θρύψαλα κάθε επιθετικό προσανατολισμό των Ρώσων. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν την Κυριακή (12/5) την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, κατακτώντας το τρίτο Ευρωπαϊκό και δεύτερο συνεχόμενο στην ιστορία τους.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε με τη γνωστή πεντάδα: Λο, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σπανούλης και Πάουελ, ενώ από την άλλη ο Ετόρε Μεσίνα ξεκίνησε με τους Τεόντοσιτς, Τζάκσον, Γουίμς, Χριάπα και Καούν.
Ο Γουίμς, μπήκε.. ζεστός στο ματς, πετυχαίνοντας τους πρώτους 5 της ομάδας του, ενώ από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε εύστοχους τους Πρίντεζη και Παπανικολάου (5-4).
Στη συνέχεια, ο Χριάπα όπλισε από το τρίποντο και μεγάλωσε τη διαφορά, αλλά το καλάθι του Σπανούλη, το ριμπάουντ και καλάθι του Πρίντεζη στη χαμένη βολή του αρχηγού του και στη συνέχεια το νέο καλάθι του "Πριντ" έβαλαν μπροστά τους πρωταθλητές (8-10).
Η ΤΣΣΚΑ, ωστόσο, πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ με το τρίποντο του Γουίμς, ενώ οι βολές του Έρτσεγκ αύξησαν ξανά τη διαφορά στους τρεις (15-12). Το κάρφωμα του Χριάπα για το 17-16 ώθησε τους παίκτες του Μπαρτζώκα σε ακόμη καλύτερη άμυνα και  η πρώτη περίοδος έληξε με τον Ολυμπιακό να δείχνει τα… δόντια του!
Στη δεύτερη περίοδο, οι «ερυθρόλευκοι», συνέχισαν την ασφυκτική πίεση πάνω στον Τεόντοσιτς, τον οποίο και έκαναν να… θολώνει σε αρκετές περιπτώσεις. Χάινς και Άντιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +9, ενώ το κλέψιμο του Σπανούλη, η πάσα του στον Λο και το καλάθι του Αμερικανού, έκαναν να τον πίνακα του σκορ να δείχνει 23-35!
Στην τρίτη περίοδο, οι Ρώσοι, προσπάθησαν να ροκανίσουν τη διαφορά από το σημείο των βολών (8 πόντοι), ενώ ο στο 24’ ο Χάινς με μακρινό σουτ κράτησε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό.
Έχοντας, μάθημα, εκείνο της ΤΣΣΚΑ από πέρυσι – που εκείνος την ανάγκασε να… διαβάσει – ο Ολυμπιακός ήξερε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει ώστε να πάει στον τελικό και να μην πάθει ό,τι και η αντίπαλος του, πριν από ένα χρόνο.
Η διαφορά μάλιστα πήγε στο +21 (57-36) και πάνω που η «αρκούδα» μείωσε στους 14, ο Τεόντοσιτς με το αντιαθλητικό έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν οι… χοροί των 3.000 φίλων του Ολυμπιακού, στην «O2 Αrena».
Το τελικό 52-69, απλά, δείχνει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση και πλέον, ο πρωταθλητής θα περιμένει με το στέμμα στο κεφάλι του, την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ στον τελικό της Κυριακής!