Σελίδες

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΦΑΣΟΥΛΗΣ-ΚΑΒΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ "ΧΤΥΠΟΥΝ" ΣΤΟ ΓΚΛΟΡΙΑ!

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Το φετινό καλοκαίρι δεν είχαν τελειωμό οι θεατρικές... ανακατατάξεις για τη νέα σεζόν. Μία από αυτές ήταν η αποκάλυψη του Βασίλη Μπουζιώτη μέσω της "Απαγορευμένης ατζέντας", ότι ο Σταμάτης Φασουλής πρόκειται να συνεργαστεί με τον παραγωγό Τάσο Παπανδρέου που ανέλαβε το Θέατρο Γκλόρια. Στην πορεία, ο γνωστός σκηνοθέτης έδωσε τα χέρια με τον Φάνη Μουρατίδη, ώστε να πρωταγωνιστήσει στο έργο που θα ανέβαζε. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 
magazineofmedia.blogspot.com, ο Σταμάτης Φασουλής θα ανεβάσει στο ανακαινισμένο και υπερσύγχρονο Θέατρο "Γκλόρια" το «Blithe Spirit» (μτφ. «Πονηρό πνεύμα») του Noel Coward. Αυτή την περίοδο γίνονται συζητήσεις για τους ηθοποιούς που θα στελεχώσουν το πρωταγωνιστικό καστ. Εκτός από τον Φάνη Μουρατίδη που θα ενσαρκώσει τον επιτυχημένο συγγραφέα, Charles Condomine, στην ίδια δουλειά συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει και η Μαρία Καβογιάννη. Η δημοφιλής ηθοποιός θα υποδυθεί το μέντιουμ, την κυρία Arcati. Να σημειωθεί, ότι η Μαρία Καβογιάννη επιστρέφει σε αθηναϊκή αίθουσα τρία χρόνια μετά την «Φουρκέτα» που παρουσιάστηκε επιτυχώς στο Θέατρο Εμπορικόν, ενώ αυτή την περίοδο παρουσιάζει ανά την Ελλάδα τη "Λυσιστράτη".

Στην Ελλάδα είχαμε δει ξανά το "Πονηρό πνεύμα" στο Θέατρο Λαμπέτη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου με την Πέμυ Ζούνη, τη Νόρα Βαλσάμη, τον Κώστα Καρρά και τη Θέμις Μπαζάκα στον ρόλο του μέντιουμ, αλλά και με τον Βασίλη Τσιβιλίκα.


Πρόκειται για μία σατιρική κωμωδία για φαντάσματα που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο West End το 1941. Το 1945 ο ίδιος ο δημιουργός διασκεύασε το έργο του για τον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Rex Harrison, και το 1964 έκανε τη μουσική προσαρμογή, “High Spirits”, στο Broadway. Μάλιστα, το «Blithe Spirit» αναβίωσε στο Λονδίνο το 2004, 2011 και το 2014 με την Angela Lansbury να κάνει το μέντιουμ και να προκαλεί ουρές στα ταμεία, αφού όλοι ήθελαν να την δουν να παίζει αυτό τον αστείο ρόλο. 

Λίγα λόγια για το έργο:Ο Charles Condomine είναι ένας επιτυχημένος συγγραφέας, ο οποίος θέλει να μάθει σχετικά με τον αποκρυφισμό για ένα μυθιστόρημα που γράφει. Έτσι, φροντίζει να συναντήσει την κυρία Arcati, για να κρατήσει μία σεάνς στο σπίτι του. Άθελα του, όμως, επιστρατεύει την πρώτη σύζυγό του, Elvira, η οποία έχει πεθάνει εδώ και επτά χρόνια. Οι αναταράξεις στον δεύτερο γάμο του, δεν αργούν να έρθουν. Ο ίδιος την ακολουθεί στον πνευματικό κόσμο, αλλά είναι η Ruth και όχι ο Charles, με αποτέλεσμα να την οδηγήσει μακριά και να σκοτωθεί. Το φάντασμα της Ruth επιστρέφει για να εκδικηθεί την Elvira, με τον Charles να ζητά από την Madame Arcati να ξορκίσει τα δύο πνεύματα.