Σελίδες

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστροφή του Αλέξη Γεωργούλη, το θέατρο, το σινεμά και η...τηλεόραση!


Ύστερα από την πεντάχρονη απουσία του από τα –ελληνικά- καλλιτεχνικά δρώμενα, ο Αλέξης Γεωργούληςφαίνεται να ετοιμάζει ένα δυναμικό comeback επί τρία, με νέα «χτυπήματα» σε τηλεόραση, σινεμά, αλλά και θέατρο!
Η…σταδιακή επιστροφή του γνωστού ηθοποιού, ξεκίνησε τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου πρωταγωνίστησε στη «Δεσποινίς Τζούλη» του Αυγούστου Στριντμπεργκ, παρουσιάζοντας τη θεατρική παραγωγή αρχικά στην Κύπρο και ύστερα στο Θέατρο Βιργινία του Regency Casino Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια –και συγκεκριμένα στα μέσα Ιανουαρίου- ήρθαν οι «Άγαμοι Θύται» του Θεάτρου Badminton, όπου συνεχίζουν τις παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
Ωστόσο, «αθόρυβα» και διακριτικά, ο Αλέξης Γεωργούλης ξεκίνησε να δέχεται προτάσεις για τηλεόραση, σινεμά, θέατρο, και αφού τις μελέτησε προσεκτικά είπε τα «ναι» και τα «όχι» του.
Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με την τηλεόραση! Ο γνωστός ηθοποιός, κάπου στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχτηκε πρόταση ενδιαφέροντος από τους συντελεστές μίας νέας τηλεοπτικής σειράς που κατατέθηκε και προορίζεται για την ΕΡΤ. Ο λόγος για το «Hotdog» της Ρένας Ρίγγα και της Ρέϊνας Εσκενάζυ, που τον θέλουν να πρωταγωνιστεί στη νέα αισθηματική κομεντί, μαζί με τη Σμαράγδα Καρύδη.
Κινηματογραφικά, όπως σας αποκαλύψαμε πριν από λίγες μέρες θα βρίσκεται σε μία ιδιαίτερη κινηματογραφική ταινία του Πέτρου Καλατζή και του Λευτέρη Μπαλαούρα«Μαριονέτες» είναι ο τίτλος και πρόκειται για μία ταινία περιπέτειας, όπου μαζί του θα βρίσκονται οι: Αποστόλης Τότσικας, Κλέλια Ρένεση, Γιούλικα Σκαφιδά, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Διαβάστε για την ταινία εδώ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, ο Αλέξης Γεωργούλης, όμως, ετοίμασε και θεατρικό «χτύπημα», όπου στο πλευρό του θα έχει την Μαρία Σολωμού. Πρόκειται για την ερωτική κωμωδία «Απ’ την πρώτη στιγμή» του Ιωάννη Χαλαντώνη, όπου βάζει στο στόχαστρο –ίσως- την πιο διαχρονική συνήθεια του νεοέλληνα… του «ό,τι δηλώσεις είσαι».
Η υπόθεση του έργου, θέλει τη Νάντια Γερασιμίδου ένα μοντέλο μεσαίας κατηγορίας με όνειρο κάποια στιγμή να γίνει αναγνωρίσιμη ηθοποιός και να εγκλωβίζεται στο διαμέρισμα ενός φαντασμένου και πολύ μέτριου συγγραφέα, του Φίλιππου Πετρόπουλου.

 Από την πρώτη στιγμή το διαμέρισμα του Φιλίππου μετατρέπεται σε ερωτικό πεδίο μάχης και μια ξεκαρδιστική ρομαντική ιστορία είναι πια γεγονός.
 ...στιγμές τρέλας, αναπάντεχες επαφές, αμηχανίες φέρνουν τους εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες σε απόσταση αναπνοής... Όμως, κάπου εδώ, θίγεται και άλλο ένα ερώτημα: Θα βρει ο ένας στον άλλον το ταίρι του;
Την θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία κάνει ο Αλέξης Γεωργούλης, τα σκηνικά-κοστούμια η Έλενα Χριστούλη, τη μουσική ο Γιάννης Μακρίδης και τους φωτισμούς ο Μιχάλης Μπούρης.
Όπως μαθαίνουμε, η παράσταση θα ξεκινήσει με περιοδεία, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί σε αθηναϊκή σκηνή. Οι δύο ηθοποιοί βρίσκονται τις τελευταίες μέρες σε εντατικές πρόβες, ώστε να βγάλουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Γιώργος Περρής: «Η συναυλία είναι η στιγμή της αλήθειας»


Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Ο Γιώργος Περρής είναι μόλις 29χρονών και έχει καταφέρει να έχει δημιουργήσει ένα πλούσιο βιογραφικό που πολλοί θα ζήλευαν. Ο γνωστός ερμηνευτής μιλά στη «City Press» για τα όνειρα του, το γαλλόφωνο άλμπουμ και τη συνεργασία του με τη Lara Fabian και την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, καθώς και την τωρινή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε λίγο από το…παρελθόν. Γεννήθηκες στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Γαλλίδα μητέρα, τη συγγραφέα Ζοέλ Λοπίνο. Πως ξεκίνησε το μουσικό ταξίδι;
Ξεκίνησε γύρω στα 3 μου χρόνια όταν συνειδητοποίησα πως το τραγούδι και η μουσική ήταν η μοναδική μου διέξοδος στο επώδυνο και βίαιο διαζύγιο των γονιών μου. Νομίζω πως τότε άρχισα να αντιλαμβάνομαι σιγά σιγά πόσο ανάγκη είχα να εκφράζομαι μέσα από τη μουσική.. Έκτοτε πάντα αισθανόμουν το κορμί μου ζωντανό, να πάλλεται μέσα από μία μελωδία.
Επιχείρησαν άτομα από το οικογενειακό σου περιβάλλον, να σου βάλουν εμπόδια;
Ευτυχώς ποτέ! Ήμουν πολύ τυχερός σε αυτό.. Η αντίδραση της μητέρας μου όταν της ανακοίνωσα πως ήθελα να γίνω τραγουδιστής ήταν να με γράψει στο ωδείο για να μάθω μουσική. Ωστόσο, πιστεύω πως ακριβώς επειδή η οικογένειά μου έβλεπε ότι η μουσική ήταν μονόδρομος και ήμουν απόλυτος στο τι ήθελα να κάνω, ήξεραν ότι αν μου έβαζαν εμπόδιο, εγώ από πείσμα θα ακολουθούσα την μουσική πάση θυσία!
Αυτή την περίοδο ταξιδεύεις συνεχώς, για τις ανάγκες της περιοδείας σου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα όνειρα σου υλοποιούνται;
Αισθάνομαι πως ναι, υλοποιούνται όλο και περισσότερο. Έχω αρχίσει να ζω ένα μικρό μέρος του παιδικού μου ονείρου.. που δεν ήταν άλλο από το να τραγουδώ.. κι αυτό σας το λέω με τον ενθουσιασμό του μικρού παιδιού που κρύβεται μέσα μου! Νιώθω πραγματικά τυχερός για όλα τα όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στη δουλειά μου. Αυτό δεν σημαίνει από την άλλη ότι δεν δουλεύω σκληρά ή ότι τα παίρνω όλα ως δεδομένα.. Απεναντίας, μου δίνει αίσθηση της ευθύνης, με προσγειώνει και φροντίζει έτσι ώστε τα πόδια μου να πατάνε καλά στη γη.
Η επαγγελματική σταδιοδρομία στο εξωτερικό, ήταν στους στόχους σου από μικρή ηλικία;
Λόγω του ότι μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον που ακροβατούσε και περιφερόταν ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς –την Ελλάδα και την Γαλλία– από μικρός ονειρευόμουν να τραγουδήσω από χώρα σε χώρα και από γλώσσα σε γλώσσα. Βέβαια στη σφαίρα του μυαλού μου, όλα αυτά ήταν άπιαστα και ουτοπικά.. γι’ αυτό και σήμερα πραγματικά απολαμβάνω το κάθε δευτερόλεπτο που έχει να κάνει με αυτή τη δουλειά. Την κάθε πρόβα, συνέντευξη, συνάντηση.
Από το 2005 που ξεκίνησες να κάνεις την εμφάνιση σου στη δισκογραφία με το «Παίζει έρωτας» της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1, μέχρι σήμερα, ποιες είναι οι συνεργασίες που ξεχωρίζεις και γιατί;
Όλες οι συνεργασίες ήταν σημαντικές για μένα και από όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάστηκα, έμαθα κάτι. Σαν σφουγγάρι ρουφούσα τις εμπειρίες που ζούσα και προσπαθούσα να αποκομίσω ό,τι καλύτερο μπορούσα.. Σίγουρα ξεχωρίζω τον κο Μίμη Πλέσσα ο οποίος με ανακάλυψε και μου έδωσε την δυνατότητα να πατήσω το πόδι μου για πρώτη φορά σε μία επαγγελματική σκηνή και τον Στέφανο Κορκολή... Όμως τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά, περισσότερο από όλους με επηρρέασαν ο Μάριος Φραγκούλης που σχεδόν μου «επέβαλλε» να τραγουδήσω το ρεπερτόριο που πραγματικά ήθελα να εκπροσωπήσω, η Lara Fabian για την γενναιοδωρία της και την μουσική της ουσία και πιο πρόσφατα η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για τον επαγγελματισμό και την «προστασία» της.
Κυκλοφόρησες και γαλλόφωνο album με τίτλο “Un souhait”, το οποίο φέρει τις υπογραφές πολλών σημαντικών Γάλλων δημιουργών, ενώ υπάρχει και η συμμετοχή της Lara Fabian. Μίλησε μας γι’ αυτή τη συνεργασία.