Σελίδες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΣΚΗΝΕΣ ΓΑΜΟΥ: ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ALPHA!

«Κλείνουν» σιγά σιγά τα ονόματα τόσο των συντελεστών όσο και των πρωταγωνιστών της νέας σειράς του Alpha«Σκηνές γάμου» που θα δούμε – λογικά – τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του JOY TV από τα πρώτα ζευγάρια της σπονδυλωτής κωμωδίας θα είναι η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου με τονΠάνο Βλάχο σε σενάριο της Κωνσταντίνας Γιακαλή.
Το επόμενο ζευγάρι που έχει «κλείσει» θέση στα επεισόδια της σειράς είναι δύο αγαπημένα ονόματα της ελληνικής τηλεόρασης, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σε σενάριο τηςΒίκυς Αλεξοπούλου.
Όσο για το τρίτο ζευγάρι; Εδώ έχουμε εκπλήξεις και «επιστροφές» στη μικρή οθόνη μετά από χρόνια απουσίας, αφού ο Χρήστος Βαλαβανίδης και η Ελένη Κοκκίδου «παίζουν μπάλα» σε σενάριο του διδύμου Σολωμού – Παπαδόπουλου.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

H SUGAR ΤΟ «ΠΡΟΤΙΜΑ ΚΑΥΤΟ»!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Ελληνικής Θεαμάτων που θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό «στολίδι» της Αθήνας, το Παλλάς, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή.

Γιάννης Ζουγανέλης, Θοδωρής Αθερίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Νάντια Κοντογιώργη, Λευτέρης Ελευθερίου, 16 ακόμα ηθοποιοί, 10 μελής ορχήστρα συνθέτουν το puzzle του εγχειρήματος που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Στην εν λόγω παραγωγή σε ρόλο-έκπληξη και ο Κώστας Βουτσάς!


Η υπόθεση:
1930. Δύο άνεργοι μουσικοί, ο Τζέρυ και ο Τζο, γίνονται κατά λάθος, αυτόπτες μάρτυρες σε ένα
μαφιόζικο ξεκαθάρισμα. Για να γλυτώσουν από τους γκάνγκστερς ντύνονται γυναίκες και εισβάλουν σε ένα γυναικείο μουσικό συγκρότημα.  Όμως ο Τζο που πλέον ποζάρει σαν Ζοζεφίν, ερωτεύεται την πανέμορφη Sugar Kane που το ονειρό της είναι να παντρευτεί εκατομμυριούχο. Εκεί γύρω περιφέρεται μ’ ένα κότερο κι ένας ζάμπλουτος κύριος, ο Όσγκουντ Φίλντινγκ που έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα με τη Δάφνη δηλαδή τον Τζέρυ με φουστάνια. Όταν σκάει μύτη ο μεγάλος μαφιόζος Σπατζ και αναγνωρίζει τις δύο καλλονές,  αρχίζει ένα τρελό κυνηγητό με γκαγκς, ανατροπές και ξέφρενα γέλια.

Οι συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής
Κοστούμια : Ντένη Βαχλιώτη
Διεύθυνση Ορχήστρας – Ενορχήστρωση: Αλέξιος Πρίφτης

Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΜΥΡΝΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΙΜΟΥΛΗ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Κιμούλης τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στο Θέατρο Δημήτρης Χορν επί της οδού Αμερικής. Εκεί θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή ο «Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει πρινκαιρό, στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη θα βρισκόταν η Ρούλα Πατεράκη με τη ΦιλαρέτηΚομνηνού, η οποία τελικώς δεν θα είναι λόγω κάποιων παραστάσεων του «Ποιος τη ζωή μου» που είναι ήδη προγραμματισμένες.

Έτσι σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com, τη σκηνή με τον Γιώργο Κιμούλη και τη Ρούλα Πατεράκη θα… μοιραστεί η Σμαράγδα Σμυρναίου, η οποία έχει διανύσει χιλιόμετρα στα καλλιτεχνικά δρώμενα για 40+ χρόνια.


Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, πτωχευμένος τραπεζίτης, έμεινε υπόδικος τρία χρόνια, πέρασε άλλα πέντε στη φυλακή και για τα επόμενα οχτώ κλείστηκε στο δωμάτιο του, σε μια εθελούσια φυλακή, αρνούμενος να βγει, ως την τελευταία νύχτα της ζωής του. Με τον ίδιο υπερβολικό τρόπο, θυσίασε την προσωπική του ευτυχία: παραμέρισε την αγάπη του για την Έλα και παντρεύτηκε την αδερφή της, Γούνχιλντ, που θα του εξασφάλιζε τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσει το όραμα του, την κοινωνική και βιομηχανική του ανάπτυξη. Κι αυτό είναι το μεγάλο του, το ασυγχώρητο έγκλημα.

ΑΛΙΝΑ ΚΩΤΣΟΒΟΥΛΟΥ: Η «ΛΟΛΑ», ΟΙ ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ… ΣΧΕΔΙΑ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Τη σεζόν που μας πέρασε είδαμε την Αλίνα Κωτσοβούλου σ’ έναν ανατρεπτικό και κόντρα ρόλο για τις ανάγκες του έργου «Κυρία Ιουλία» που έγραψαν η Εμμανουέλα Αλεξίου και η Μάρω Μπουρδάκου, και σκηνοθέτησε η πρώτη. Εκεί ήταν μία τραβεστί. Η «Λόλα». Ενώ ήταν και υποψήφια στα δεύτερα Gay Theater Awards που διεξήχθησαν στο Vault.

Ίσως αυτός ο ρόλος να αποτέλεσε την αρχή για να αλλάξουν λίγο τα δεδομένα στα θεατρικά δρώμενα, αφού με τη νέα σεζόν θα δούμε κι άλλες ηθοποιούς να υποδύονται τρανσέξουαλ.

 Η γνωστή ηθοποιός που διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της, αφού πριν λίγο καιρό ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της, βρίσκεται σε συζητήσεις για νέα «στοιχήματα». Μέσα σ’ αυτά περιλαμβάνονται το θέατρο, η TV και οι νέες συναυλίες που έχει στα… σκαριά. Η ίδια προτιμά να μην πει κάτι ακόμα, αφού πλέον όλα ανατρέπονται μέχρι τελευταία στιγμή.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΟ "CABARET" ΞΕΚΙΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ!

Από 4 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Οι προετοιμασίες για μία από τις πολυσυζητημένες παραγωγές της νέας καλλιτεχνικής περιόδου έχουν ξεκινήσει! Ο λόγος για το φιλόδοξο "Cabaret" που θα σκηνοθετήσει ο Κωνσταντίνος Ρήγος και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα Αλεξάνδρας Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Όπως πρώτοι σας είχαμε γράψει, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν "κλείσει" η Μαρία Ναυπλιώτου και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώ στο ρόλο του Κομπέρ θα δούμε τον Δημήτρη Λιγνάδη. Στην ίδια dream team θα βρίσκονται και οι: Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλης Μητρούσης, Γιώργος Νανούρης, Νάντια Μπουλέ, Χρήστος Τανταλάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης. 

Πρόκειται για ένα από τα πολυβραβευμένα μιούζικαλ που "σφράγισαν" την ιστορία των μιούζικαλ, έχοντας αποσπάσει 8 χρυσά αγαλματίδια. Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Μπρόντγουεϋ το 1966.

Το "Cabaret" βασίζεται στο βιβλίο του Joe Masteroff, το έργο του John van Druten και τις ιστορίες του Cristopher Isherwood.

Η υπόθεση:
Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλλυς Μπόουλς (το ρόλο υποδύθηκε η Μινέλλι), που εμπλέκεται συναισθηματικά μ' έναν αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.

Σε παράλληλο επίπεδο κινείται η σχέση ενός μεσόκοπου ζευγαριού, της σπιτονοικοκυράς του Μπράντσο μ’ έναν εβραίο μανάβη. Πάνω σε όλους αυτούς και στην ταραγμένη εποχή –που σηματοδοτεί την παρακμή της Βαϊμάρης–  πέφτει η σχολιαστική ματιά του Κομπέρ, ενός πληθωρικού παρουσιαστή με σαρδόνιο χιούμορ..... 

Οι συντελεστές:
Σκηνοθεσία – Χορογραφία – Σκηνογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μετάφραση:  Έρι Κύργια
Απόδοση στίχων: Νίκος Μωραΐτης
Ενορχήστρωση – μουσική διδασκαλία: Δημοσθένης Γρίβας
Φωνητική Διδασκαλία: Λία Βίσση
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Συνεργάτης-Σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
 Βοηθός σκηνοθέτη: Άγγελος Παναγόπουλος, Έλενα Σκουλά
Βοηθός χορογράφου: Νίκος Μαριανός

Δείτε το teaser trailer:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΧΑΡΑ… «ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΩ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ»!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το «Θα σε πάρω να φύγουμε» ήταν από τις επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, αφού κάθε βράδυ το Badminton ήταν γεμάτο από κόσμο που… αποθέωνε τον πολυμελή θίασο.

Ωστόσο, η Κυρία Επιθεώρηση (Αντώνης Λουδάρος) ετοιμάζεται να βάλει τα καλά της και να μας υποδεχθεί σε ένα μουσικό-θεατρικό υπερθέαμα που αφηγείται την ιστορία της Ελλάδας μέσα απ’ την επιθεώρηση. 

Μάλιστα η ιστορία «ανοίγει» περισσότερο αφού σύμφωνα με τον συγγραφέα- δημοσιογράφο, Άγγελο Πυριόχο:
 «Το δεύτερο μέρος της παράστασης "Θα σε πάρω να φύγουμε" μπαίνει σιγά- σιγά σε ρυθμούς προετοιμασίας. Αυτή τη φορά το ταξίδι της Ελλάδας μέσα από την επιθεώρηση ξεκινά το 1967 και τελειώνει οριστικά το 1991. Όπως είχαμε πει από τον περασμένο Γενάρη, ο τίτλος του δεύτερου μέρους είναι "Θα περάσει κι αυτό". Η Κυρία Επιθεώρηση ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες»

Εκτός όμως από το κείμενο θα γίνουν και κάποιες αλλαγές στον θίασο, αφού υπάρχουν δύο αντικαταστάσεις. Η μία είναι αυτή της Νάντιας Κοντογεώργη, η οποία αποφάσισε μετά την επανάληψη του «Chicago» τον Σεπτέμβρη, να το… «Προτιμήσει καυτό» μ’ έναν από τους βασικούς ρόλους.

Έτσι, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com μία νέα άφιξη στο «Θα σε πάρω να φύγουμε» ή «Θα περάσει κι αυτό» είναι αυτή της σοπράνο και ηθοποιού Χαράς Κεφαλά.


Ιδιαίτερα αγαπητή ηθοποιός τόσο στο κοινό, όσο και στον χώρο της Τέχνης, η ηθοποιός είναι έτοιμη για να δώσει εκ νέου τις εξετάσεις, ενώ την περσινή σεζόν ήταν και στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο με τις «Μέρες ραδιοφώνου».