Σελίδες

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο ΜΠΕΝ ΆΦΛΕΚ ΘΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΤΟΝ "ΜΠΑΤΜΑΝ", ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΙΛ

Τους τελευταίους μήνες γινόταν πολύς ντόρος για το ποιος θα υποδυθεί το ρόλο του επιχειρηματία Μπρους Γουέιν/ Μπάτμαν, αλλά το όνομα του Άφλεκ δεν είχε ακουστεί ποτέ στα αμερικανικά ΜΜΕ. Τελικά το κινηματογραφικό στούντιο της Warner Bros επέλεξε τη σιγουριά του Άφλεκ, με τον οποίο συνεργάζεται στενά, αντί για έναν όχι και τόσο γνωστό ηθοποιό.


 Κατάπληξη προκάλεσε στους φίλους των κόμικ η είδηση ότι ο “διάδοχος” του Κρίστιαν Μπέιλ για τη στολή του "νυχτεριδάνθρωπου" (αρχής γενομένης από την ταινία Σούπερμαν – Μπάτμαν του 2015) είναι ο 41χρονος Μπεν Άφλεκ!
“Ο Mπεν θα έχει ενδιαφέρον ως αντίβαρο στον Σούπερμαν του Χένρι (σ.σ. Κάβιλ). Έχει τις υποκριτικές δυνατότητες να δημιουργήσει ένα πολυεπίπεδο πορτραίτο ενός άντρα που είναι μεγαλύτερος και σοφότερος του Κλαρκ Κέντ, έχει τα σημάδια ενός βετεράνου μαχητή του εγκλήματος, αλλά διατηρεί τη γοητεία που ο κόσμος βλέπει στον δισεκατομμυριούχο Μπρους Γουέιν. Δεν βλέπω τη στιγμή να δουλέψω μαζί του” σχολίασε στην επίσημη ανακοίνωση της Warner Bros ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης του Μan of Steel ο οποίος πρόκειται να σκηνοθετήσει και την επόμενη ταινία των Σούπερμαν – Μπάτμαν.

O Άφλεκ έχει ξαναπαίξει πριν δέκα χρόνια έναν “χάρτινο υπερήρωα”, τον Ματ Μέρντοκ/ Daredevil της Marvel Comics, αλλά η ταινία δεν είχε την προσδοκώμενη επιτυχία στα κινηματογραφικά ταμεία.

Εκτός του Χένρι Κάβιλ και του Άφλεκ στην ταινία του 2015 επιστρέφουν οι Έιμι Άνταμς (ως Λόις Λέιν), Λόρενς Φίσμπερν (Πέρι Γουάιτ) και Νταιάν Λέιν (Mάρθα Κεντ).

skai.gr

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: "Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ":



Ο ΠΕΡΛΙΜΠΛΙΝ ΚΑΙ Η ΜΠΕΛΙΣΑ, είναι ένα σύγχρονο αλλά και διαχρονικό παραμύθι, δημιούργημα της αριστουργηματικής πένας του Ποιητή του ΄Ερωτα και του Ντουέντε, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Ένα έργο που υμνεί τον έρωτα με ένα σπάνιας ομορφιάς τρόπο και δικαίως θεωρείται από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου.

Ο Δήμος Αβδελιώδης, μεταφέρει το έργο με τη μορφή λαϊκής όπερας και στιλ κουκλοθέατρου, με ζωντανή μουσική και ζωντανές κούκλες τους μουσικούς και τους ηθοποιούς, που ερμηνεύουν τους ρόλους και τα τραγούδια της παράστασης.

Πρωταγωνιστούν: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΪΝΑΣ [Περλιμπλίν], ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΤΣΟΥΚΑ [Μπελίσα], ΕΛΕΝΗ ΚΑΣΤΑΝΗ [Μαρκόλφα].

Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Περλιμπλίν, ένας μεσήλικας, απορροφημένος και ξεχασμένος στα βιβλία του, παρακινείται από τη γηραιά υπηρέτρια του, που τον νοιάζεται αληθινά, να βρει μια γυναίκα να παντρευτεί, ανησυχώντας για το τι θ’ απογίνει μόνος του, αν κάποια στιγμή αποθάνει η ίδια.

Ο Περλιμπλίν αρνείται πεισματικά, γιατί φοβάται το γάμο. Όταν όμως ακούει τη φωνή της Μπελίσας, μιάς πολύ νεαρής γειτονοπούλας του, να τραγουδά την αγάπη, παραδίδεται άνευ όρων στην σαγήνη της και την ζητά για γυναίκα του. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να ζήσει για πρώτη φορά τον απόλυτο έρωτα, και γι΄ αυτό, να γευθεί το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του.

Αυτά είναι τα 9 ομορφότερα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το CNN!!

Αφιέρωμα στα εννιά πιο όμορφα ελληνικά νησιά φιλοξενεί στις ηλεκτρονικές του σελίδες το αμερικανικό δίκτυο CNN. Οπως αναφέρει, τα 1.400 νησιά της Ελλάδας αποτελούν τους πιο όμορφους προορισμούς της Μεσογείου, ωστόσο ο αρθρογράφος εκτιμά ότι τοπ στη λίστα έρχονται οι Κυκλάδες. Το CNN δίνει σε κάθε έναν από τους εννιά «παραδείσους» έναν τίτλο και παρουσιάζει πληροφορίες, ξενοδοχεία και δρομολόγια, παροτρύνοντας τους αναγνώστες του να τα επισκεφτούν.   


Η κατάταξη έχει ως εξής :


•Ομορφότερα τοπία: Σαντορίνη
•Καλύτερη νυχτερινή ζωή: Μύκονος
•Καλύτερη ζωή σε χωριό – Πιο παραδοσιακός προορισμός: Νάξος
•Καλύτερο νησί για θαλάσσια παιχνίδια: Πάρος
•Καλύτερες παραλίες: Μήλος
•Ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες: Ικαρία
•Καλύτερος προορισμός για «Ροβινσώνες Κρούσους»: Κουφονήσια
•Καλύτερος προορισμός για ζευγάρια: Φολέγανδρος
•Καλύτερο φαγητό: Κρήτη

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ "CHICAGO"

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου και για την πρώτη παράσταση αυτής έχει ξεκινήσει! Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου το "Παλλάς" ανοίγει τις πόρτες του και υποδέχεται το θεατρόφιλο κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει τη Rolls Royce των μιούζικαλ, το "Chicago".

Το πολυβραβευμένο μιούζικαλ των Fred Ebb & Bob Fosse μετά την επιτυχία που σημείωσαν κατά τη περσινή σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επανέρχεται δριμύτερο για να κερδίσει γι' ακόμη μία φορά το στοίχημα των εντυπώσεων.

Στην ελληνική version δια χειρός Σταμάτη Φασουλή, τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αντώνης Λουδάρος και στον ρόλο της Μάμα Μόρτον η Άννα Παναγιωτοπούλου, μετά την αποχώρηση της Μαρινέλλας. 

Την είδηση για την αντικατάσταση της Μαρινέλλας είχε δημοσιεύσει πρώτη φορά το περιοδικό "Like!" στις αρχές Ιουνίου.

Η ιστορία της παράστασης:


Εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, τη μοιχεία, το δράμα, σατιρίζοντας τη «δικαιοσύνη», «τον κρατικό φαρισαϊσμό» αλλά και τη «μίζα» κάθε μορφής! Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

Ανέβηκε για πρώτη φορά το 1975 στο Broadway και συμπλήρωσε 936 παραστάσεις. Η σκηνοθεσία και οι πρωτοποριακές χορογραφίες που έμειναν στην ιστορία είχαν την υπογραφή του Bob Fosse. Το κοινό το χειροκρότησε με ενθουσιασμό για δύο χρόνια και λόγω αυτής της μεγάλης του επιτυχίας ανέβηκε και πάλι το 1996 και το 1997 σε δύο σκηνές του Broadway κατακτώντας τον τίτλο του 4ου μακροβιότερου μιούζικαλ στην ιστορία του Broadway! Την ίδια εξαιρετική διαδρομή είχε και στο West End του Λονδίνου αφού παιζόταν από το 1997 έως και την 1η Σεπτεμβρίου 2012 που δόθηκε η τελευταία παράσταση! 

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ''ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ''



H καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ…» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη μουσική παράσταση - αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς στα γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Αποτελεί το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς και το κοινό το αγκαλιάζει με θέρμη όπου και αν παίζεται, αφού πάνω από 50.000 θεατές το είδαν στο  θέατρο Badminton  και πάνω από 40.000 σε όλη την Ελλάδα.

Η παράσταση θα παιχτεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής στην Ηλιούπολη, ενώ θα κλείσει τον κύκλο της καλοκαιρινής περιοδείας στις 14 Σεπτεμβρίου σ’ ένα χώρο με συμβολική σημασία, στη  Μακρόνησο. Θα είναι μια μέρα γιορτής της δημοκρατίας και ένα μήνυμα συμφιλίωσης τώρα που η χώρα μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ.

Η παράσταση

Η Ελλάδα ταξιδεύει από το '22 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να μεταφέρει τον θεατή της στην ιστορική διαδρομή Μικρασιατική καταστροφή – Σήμερα.