Σελίδες

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αποκλειστικό: Τα ονόματα-βόμβα που συζητάνε για το Καμπαρέ

Από τα –ήδη- πολυσυζητημένα μιούζικαλ για την επόμενη χρονιά, είναι το «Καμπαρέ» που ετοιμάζει ο Κωνσταντίνος Ρήγος για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Αν και τα «μαγειρέματα» του φιλόδοξου εγχειρήματος γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και οι συντελεστές δεν λένε και πολλά, εμείς καταφέραμε να μάθουμε για τα πρόσωπα που έχουν έρθει σε επαφή με την παραγωγή. Κάποια από αυτά έχουν κλείσει, ενώ άλλα βρίσκονται σε συζητήσεις.
Όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του joytv.gr, στον ρόλο της Σάλι Μπόουλς θα δούμε τηΜαρία Ναυπλιώτου, ενώ ο Παναγιώτης Μπουγιούρης θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Βρετανού φοιτητή που παραδίδει μαθήματα αγγλικών.
Όσον αφορά τον ρόλο του Κομπέρ; Σε αυτό δεν πρόκειται να δούμε τον Τάκη Ζαχαράτο, παρόλο που δέχτηκε επίσημη πρόταση από τον σκηνοθέτη και την εταιρεία παραγωγής. Τα ονόματα όμως που έχουν συζητηθεί ή έχουν γίνει ακόμα και προτάσεις αποτελούν «βόμβες». Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές μας πληροφορίες τα ονόματα είναι: Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (ο οποίος θέλει να κάνει τον «Πουπουλένιο» του ΜακΝτόνα), Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Μαζωνάκης. Ενώ στο τραπέζι των συσκέψεων έπεσε το όνομα και της… Άλκηστις Πρωτοψάλτη!

Ανάμεσα στους τέσσερις καλλιτέχνες «κρύβεται» ο Κομπέρ του «Καμπαρέ». Κάτι που αναμένεται να το μάθουμε προσεχώς, όταν (και) θα κλείσει.

Σάκης Ρουβάς: «Θέλω να πατήσω στην Επίδαυρο»

Όταν στις αρχές Απριλίου ακούστηκε ότι ο Σάκης Ρουβάς ετοιμάζεται να «κατακτήσει την Επίδαυρο» με τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να ρίξουν τα… βέλη τους, αφού το θεώρησαν κακόγουστο αστείο, αλλά κυρίως προσβολή για τον Ευριπίδη και το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.
 Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Όλα όσα ακούγονταν δεν επηρέασαν κανέναν. Ούτε τον Σάκη για την απόφαση του να πει «ναι» σ’ αυτό το στοίχημα, αλλά ούτε και τον Δημήτρη Λιγνάδη. Γι’ αυτό και έκαναν συνέχεια πρόβες, έχοντας επικεντρωθεί στον στόχο τους.
Με αφορμή αυτό το εγχείρημα πραγματοποιήθηκε το πρωί της πρασκευής συνέντευξη τύπου για να λυθούν όλες οι απορίες. Από νωρίς το πρωί οι συνεργάτες του Σάκη Ρουβά και το δυναμικό της εταιρείας ΑΡΓΩ βρίσκονταν στο Ωδείο Αθηνών, ώστε να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να αρχίσουν να υποδέχονται λίγο μετά τις 11 το πρωί, εκπροσώπους των media.
Από τους πρώτους που έφτασαν στον χώρο ήταν ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η Γιώτα Βέη, η κυρίαΜαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος ήταν ευδιάθετος και ευτυχής για το νέο του ρόλο. Λίγο αργότερα έφτασαν ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Ρούλα Πατεράκη, λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Στον χώρο, μάλιστα, «εισέβαλλαν» -αραιά και που- μικρά κοριτσάκια τα οποία είτε πλησίαζαν τον Σάκη, είτε τον κοίταζαν από μακριά.
Η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας ΑΡΓΩ, η Αιμίλια Υψηλάντη θεώρησε εξ’ αρχής ιδανική επιλογή τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Σάκη Ρουβά για τον ρόλο του Διόνυσου, με τον σκηνοθέτη να δηλώνει «θιασιώτη της διονύσειας του Σάκη. Το συζητούσαμε 4-5 χρόνια. Η πρόταση μοιάζει ετερόκλητη, αλλά όλοι θα θέλαμε να δούμε ετερόκλητα πράγματα στην τέχνη», είπε ο σκηνοθέτης, δίνοντας μία έμμεση απάντηση σε όσους από τη μία θέλουν το κάτι διαφορετικό και όταν έρχεται… ξεκινάνε τον «πόλεμο». Μάλιστα χαρακτήρισε «ακραίο, αλλά νόμιμο» το εγχείρημα των «Βακχών» ευελπιστώντας να σκαρφαλώσει το «θεόρατο άγαλμα που λέγεται Ευριπίδης. Μήπως καταφέρουμε να συνομιλήσουμε μαζί του».
Ο Σάκης αλά Διόνυσος ευχαρίστησε τον Δημήτρη Λιγνάδη γι’ αυτή τη συνεργασία. «Επιδιώκω χρόνια να μπω στο θέατρο. Έχω κάνει κάποιες σπουδές στο εξωτερικό και λίγο κινηματογράφο. Βρίσκομαι μπροστά σε μια στιγμή της καριέρας και της ζωής μου που έχει ήδη αλλάξει πολλά πράγματα για εμένα. Με έχει βάλει σε βαθύ τρόπο σκέψης και έμπνευσης», ενώ δεν έκρυψε τη «μεγάλη λαχτάρα να πατήσω στον ιερό χώρο της Επιδαύρου».
Υπέρ της συνεργασίας με τον γνωστό τραγουδιστή τάχθηκαν και η Ρούλα Πατεράκη που θεώρησε «πρόκληση» τη συνεργασία τους, αλλά και η Γιώτα Βέη (κορυφαία του χορού) όπου επισήμανε ότι «όσοι έπαιξαν τον Διόνυσο ήταν σημαντικοί. Αλλά μετά τον Σάκη Ρουβά». Ίσως ήταν μία από τις πιο αμήχανες, αλλά παράλληλα και ευτυχισμένες στιγμές του τραγουδιστή που χαίρει εκτίμησης από τους συνεργάτες του.
Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στην Αλεξανδρούπολη ενώ θα ακολουθήσει το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Βέροια, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις, με τελευταίο σταθμό το Ηρώδειο.
Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Σάκης Ρουβάς παρέμεινε στην αίθουσα με τους συνεργάτες του όπου συζητούσαν για αρκετή ώρα, ενώ στα πηγαδάκια που είχαν στηθεί πολλοί είναι οι δημοσιογράφοι –και όχι μόνο- που θεωρούν ότι το αποτέλεσμα θα ‘ναι η διάψευση για όσα είχαν ειπωθεί. Λίγο πριν αδειάσει εντελώς η αίθουσα, ο Σάκης κάθισε για λίγα λεπτά στο πιάνο και έπαιξε μια όμορφη μελωδία. Ελάχιστοι τον άκουσαν, αλλά οι φωτογράφοι πρόλαβαν και τράβηξαν μερικά φωτογραφικά καρέ.

Αποκλειστικό. Τι ετοιμάζει ο Σταμάτης Φασουλής και με ποιους;

Επαναλήψεις επιτυχημένων παραστάσεων από τη φετινή χρονιά και νέες παραγωγές συνθέτουν το πολυσύνθετο puzzle του προγράμματος που έχει ετοιμάσει η Ελληνική Θεαμάτων για το Θέατρο Παλλάς.
Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Έτσι, εκτός από το «Chicago», τους «Δαίμονες», το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» και το «Συρανό ντε Μπερζεράκ» (από 1/3/2014) και ενδιάμεσα μουσικό πρόγραμμα, ο Σταμάτης Φασουλής ετοιμάζει κάτι καινούριο υπό άκρα μυστικότητα.
Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του joytv.gr, πρόκειται για μία παράσταση που θα περιέχει επιθεωρησιακά και μουσικά στοιχεία από το 1973 μέχρι τη διάλυση της Ελεύθερης Σκηνής. Όπως είναι γνωστό, έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα κρατά ο Θανάσης Αλευράς, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες, αποκλειστικές, μας πληροφορίες, για την εν λόγω παραγωγή συζητούν και οι: Αντώνης Λουδάρος, Τάνια Τρύπη, Μίνως Θεοχάρης, Νάντια Κοντογεώργη κ.ά.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΡΩΜΑ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ

Aπό τον Παναγιώτη Μουλόπουλο ||Περιοδικό: Like!

Ο Παππούς έχει πίεση έριξε αυλαία, αλλά όπως φαίνεται το Θέατρο Ήβη θα παραμείνει ανοιχτό και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.      Πρόκειται για την παρουσίαση ενός εναλλακτικού πολυθεάματος το οποίο θα έχει «άρωμα» Κούβας. Συγκεκριμένα στο θέατρο που στεγάζεται στου Ψυρρή θα πραγματοποιήσουν εμφανίσεις το συγκρότημα που ακούει στο όνομα Comandante. Για τις ανάγκες της μουσικό-θεατρικής παράστασης, θα στηθεί και ένα video wall όπου θα αξιοποιηθεί σημαντικό αρχειακό υλικό και το οποίο θα αφορά τον Che Guevara. Η πρεμιέρα του εναλλακτικού θεάματος πρόκειται να γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Παράλληλα, ο Κώστας Σπυρόπουλος ετοιμάζει με προσοχή τα σχέδια του για τον χειμώνα διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τις φήμες που τον ήθελαν να νοικιάζει το Θέατρο Ήβη σε άλλον επιχειρηματία.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΟ ΣΑΝΙΔΙ

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο ||Περιοδικό: Like!

Πολλοί διέγνωσαν το ταλέντο του νεαρού Μάρκου Μπούγια στη σύντομη εμφάνιση του στην Τρελή, τρελή σαραντάρα τον χειμώνα που μας πέρασε. Έτσι ο Μάρκος μετακομίζει μαζί με την αγαπημένη του Βίκυ Σταυροπούλου στο Θέατρο Αλίκη, όπου από τον Οκτώβρη καταφτάνουν Ψύλλοι στ’ αυτιά.


Πριν λίγες ημέρες οι συντελεστές ολοκλήρωσαν τις πρώτες αναγνώσεις, ενώ το ραντεβού ανανεώθηκε για τα μέσα Αυγούστου, όπου θα ξεκινήσουν εντατικές πρόβες.