Σελίδες

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Μπάσκετ :Ασταμάτητος και στη Λιθουανία ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός νίκησε παλικαρίσια με σκορ 63-77 την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, Ζαλγκίρις, μέσα στο Κάουνας, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Έδειξε χαρακτήρα Πρωταθλητή, έπαιξε τρομερή άμυνα, έβαλε μεγάλα σουτ και έφτασε στην πρώτη θέση!


Ωστόσο, δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στο ΣΕΦ. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, έφθασαν τις πέντε διαδοχικές νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου κι «έπιασαν» τους σημερινούς (30/11) αντιπάλους τους στην κορυφή της κατάταξης. Πλέον, περιμένουν «στραβοπάτημά» τους στους εναπομείναντες δύο αγώνες, για να περάσουν ως πρώτοι στο Top 16.
Δυναμικά μπήκε ο Ολυμπιακός στον αγώνα και πήρε εξ αρχής τον έλεγχο. Οι Πειραιώτες αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν με 13-4 στο 5’, παίζοντας εξαιρετική άμυνα κι έχοντας πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Βασίλη Σπανούλη και Τζος Πάουελ. Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση και εν μέρει τα κατάφεραν, «μαζεύοντας» τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου (18-21). Οι φιλοξενούμενοι, ελέγχοντας τα ριμπάουντ (7-11) και το ρυθμό του παιχνιδιού, συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι και στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου (18-25). Ο Στράτος Περπέρογλου έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, αν και το βασικό «όπλο» τους παρέμενε η άμυνα, που δεν επέτρεπε στους παίκτες του Χουάν Πλάθα να βρουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι. Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να ανοίξει κι άλλο την ψαλίδα, αφού με δύο τρίποντα του Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους προηγήθηκε με 31-20 στο 16’, έχοντας υψηλά ποσοστό ευστοχίας - 70% στα δίποντα (7/10) και 50% στα τρίποντα (5/10).
Εξάλλου, η μοναδική απειλή για το καλάθι της ελληνικής ομάδας ήταν ο Ριμάντας Καουκένας, που με δέκα πόντους προσπαθούσε επί της ουσίας μόνος του να διατηρήσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας κοντά στο σκορ. Οι λύσεις που έδωσε ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο λόγος που οι γηπεδούχοι έτρεξαν σερί 7-0 και κατάφεραν να μειώσουν σε 31-27 στο φινάλε του ημιχρόνου.
Το σκηνικό δεν διαφοροποιήθηκε στην επανάληψη, με τους Πειραιώτες να εξακολουθούν να έχουν την πρωτοπορία, με 40-36 στο 25’, βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα από τον Τζος Πάουελ. Οι Λιθουανοί δεν παραιτήθηκαν σε κανένα σημείο, μείωσαν ένα λεπτό μετά στο καλάθι (38-40), αλλά ο Βασίλης Σπανούλης έδωσε «ανάσες» στην ομάδα του (38-45). Ο Μάρκο Πόποβιτς, όμως, βάλθηκε να βάλει για τα καλά τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο παιχνίδι και τα κατάφερε, δίνοντάς της το προβάδισμα στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου (50-48) και μεταφέροντας για πρώτη φορά στον αγώνα τον προβληματισμό στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μεγάλη ζημιά στην άμυνα του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα, σε αυτό το διάστημα, έκανε και ο Παούλιους Γιανκούνας. Ο Ολυμπιακός, όμως, είχε την ψυχραιμία αλλά και τις λύσεις να διαχειριστεί την κατάσταση στο τέταρτο δεκάλεπτο. Με την άμυνά του να σφίγγει και πάλι, ανέκτησε ξανά το προβάδισμα (56-63), με τους Κώστα Παπανικολάου και Έισι Λο να κάνουν σπουδαία δουλειά. Οι Πειραιώτες δεν άργησαν να στείλουν τη διαφορά στους δέκα πόντους (56-66) και να εξελιχθούν σε απόλυτο κυρίαρχο στο παρκέ στα τελευταία λεπτά, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να καλύψουν τη διαφορά των 18 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στο ΣΕΦ και θα τους έδινε το απόλυτο προβάδισμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον όμιλό τους.

Πρώτοι σκόρερ για τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό ήταν οι Σπανούλης με 16 πόντους και Παπανικολάου με 13. Για τους Λιθουανούς, πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Καουκένας με 17π.

onsports.gr

Κωνσταντίνος Αργυρός: Μπλέχτηκε σε καβγάδες;

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός δεν είναι μόνο «Παιδί γενναίο», όπως ονομάζεται και το νέο του album, αλλά είναι και…ερωτευμένος και δεν διστάζει να μπλεχτεί σε άγριους καβγάδες για χάρη της κοπέλας που αγαπά.

Όλα αυτά φυσικά, έγιναν για τις ανάγκες του video clip «Ποτέ Ξανά», που σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Το «Ποτέ Ξανά» που υπογράφεται από τον Γιώργο Θεοφάνους και τη Ναταλία Γερμανού, έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου, σε ξενοδοχείο στη Βαρβάκειο Αγορά, στους γύρω δρόμους, αλλά και στη σκηνή του «REX» όπου εμφανίζεται ο νεαρός τραγουδιστής παρέα με το Νίνο και guest την Άντζελα Δημητρίου.

Το styling επιμελήθηκαν οι Ηλίας Μιχαλόλιας και Χάρης Γκοτζαμανίδης.
Η νέα δισκογραφική δουλειά (σ.σ. «Παιδί Γενναίο») του Κωνσταντίνου Αργυρού, κυκλοφορεί από την Universal Music.

Η δισκογραφική επιστροφή του Γιώργου Μαζωνάκη

Πριν από δύο χρόνια, ο Γιώργος Μαζωνάκης, έφερε… «Τα ίσια ανάποδα» με την επιτυχία του -ομώνυμου- πολυπλατινένιου album. Τώρα, ήρθε η ώρα, για τη νέα του δισκογραφική δουλειά, που κυκλοφορεί από τη Heaven Music και φέρει τον τίτλο: «Λείπει πάλι ο Θεός».

Ήδη τα τρία πρώτα singles έχουν ξεχωρίσει και έχουν κερδίσει μία θέση στα ραδιοφωνικά playlist, αλλά και στις μουσικές συλλογές μας.  Το νέο, αυτό, album περιλαμβάνει 10 ολοκαίνουρια τραγούδια, μεταξύ των οποίων: «Τα ίσια ανάποδα», «Μην πας πουθενά», «Λείπει πάλι ο Θεός».  Ωστόσο, ανάλογη επιτυχία φαίνεται να σημειώνει και το νέο single, «Εγώ αγαπάω αναρχικά», σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους της Νίκης Παπαθεοχάρη. Σ' αυτό το σημείο, να σημειωθεί, ότι το video clip του "Εγώ αγαπάω αναρχικά" σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος.

Στο album εκτός από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τον Νίκο Γρίτση ( «Μην πας πουθενά»), τον Γιώργο Σαμπάνη και τη Νίκη Παπαθεοχάρη («Λείπει πάλι ο Θεός»), τον Χρήστο Δάντη («Εγώ αγαπάω αναρχικά»), έχουν δώσει τραγούδια και οι: FetahKan, FotiosStefos, MarkAngelo.

Τη διεύθυνση παραγωγής «υπογράφει» ο Κώστας Καλημέρης, ενώ αυτό το συλλεκτικό album δεν πρέπει να λείπει από πουθενά, καθώς ο Γιώργος Μαζωνάκης, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, έχει αποδείξει ότι τα τραγούδια του «λένε» αυτά που δεν μπορούμε εμείς...