Σελίδες

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δέσποινα Ολυμπίου: «Ο έρωτας με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερη»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Η Δέσποινα Ολυμπίου δεν είναι μόνο όμορφη και ευγενική, αλλά και εξαιρετικά ταλαντούχα, αφού διαθέτει ένα «πλούσιο» ρεπερτόριο. Και αυτό το αποδεικνύει κάθε Παρασκευή & Σάββατο στο Up Stage του «Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου». Εμείς τη συναντήσαμε και μίλησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr, για "Τα τραγούδια των φίλων της", τον ρόλο της φιλίας και του έρωτα στη ζωή της, για την απαισιοδοξία εν μέσω κρίσης, τη διαχείριση της προσωπικής της εικόνας, για όσα έχουν γραφτεί για εκείνη και άλλα…


• Σε συναντάμε στο «Up Stage» του «Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου», όπου παρουσιάζεις την μουσική παράσταση «Τα τραγούδια των φίλων μου». Μίλησε μας γι’ αυτή, την εναλλακτική πρόταση…
Αναρωτήθηκα τι θα ήταν αυτό που θα έκανε τον κάθε έναν από εμάς να ξεχαστεί για λίγο και να ξεκουραστεί σε μια εποχή που επικρατεί φόβος και κακή διάθεση. Σίγουρα η μουσική είναι ένας τρόπος να χαλαρώσεις, να διασκεδάσεις, να ξεδώσεις, και να νιώσεις ότι δεν είσαι μόνος. Με «τα τραγούδια των φίλων μου» τραγουδώ εκτός από τις δικές μου επιλογές και ό,τι μου ζητήσουν όσοι με τιμούν με την παρουσία τους για να τους ευχαριστήσω, αλλά και για να νιώσουμε πως είμαστε σε ένα σαλόνι ενός ζεστού χώρου στο οποίο γινόμαστε όλοι ένα, με ειλικρίνεια και απλότητα. Αν λοιπόν έχεις ένα καλό σύνολο τραγουδιών σε ένα χώρο με “καθαρά” ποτά και χαμηλές τιμές κάνεις τον τέλειο συνδυασμό.

• Το… μότο της παράστασης είναι «Όλα αρχίζουν εδώ». Για εσένα, τι αρχίζει σ’ αυτή την περίοδο;
Πάντα κάτι αρχίζει και κάτι τελειώνει, ακολουθώντας μια ροή χωρίς να ξέρουμε αρχίζοντας κάτι ποιο θα είναι το τέλος του. Το σίγουρο είναι πως στο πρόγραμμα ενώ υπάρχει μια δομή που ακολουθούμε αυτή μετατρέπεται αναλόγως της διάθεσης του κόσμου και τη δικής μου κάθε φορά, και αυτό είναι και η ιδιαιτερότητά του. Κάθε περίοδο της ζωής μου θέλω να είμαι δημιουργική, έχω ανάγκη από συναισθηματική δραστηριότητα γιατί αυτό με κάνει να νιώθω ζωντανή.
• Επί σκηνής βρίσκεσαι με φίλους και «μιλάτε» με τα μάτια. Είναι δύσκολο να βρεις συνεργάτες με κοινούς κώδικες επικοινωνίας, αλλά και χημεία;
Ναι είναι αρκετά δύσκολο, αλλά μεγαλώνοντας και έχοντας πια την εμπειρία και τη σιγουριά για το τι πραγματικά θέλω και μου ταιριάζει, το έχω καταφέρει. Έχω στην ομάδα μου, γιατί ομάδα είμαστε, πολύ καλούς μουσικούς, αλλά και πολύ καλές ψυχές. Είναι σημαντικό για την απόδοσή μου να έχω κοντά μου πρόσωπα που με νοιάζουν και με νοιάζονται, αλλά και ως μουσικοί να με «φτιάχνουν» με τον τρόπο που παίζουν. Για να δέσει ένα μουσικό σχήμα πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλον και να αλληλοσυμπληρώνονται, να υπάρχει αρμονία μεταξύ μας όπως και στη μουσική.

• Τι ρόλο παίζει η φιλία στη ζωή σου;
Χωρίς φίλες και φίλους θα ήμουν μια δυστυχισμένη φτωχή ύπαρξη. Επενδύω πολύ στη φιλία και τη θεωρώ σημαντικό παράγοντα στη ζωή μου. Η φιλία θέλει δόσιμο και είναι πολύ ωραίο πράγμα να ξέρεις να δίνεις και να ανταμοίβεσαι γι αυτό. Αν δεν έχεις φίλους να μοιραστείς τη χαρά σου δεν έχει αξία η χαρά. Σκεφτείτε το λίγο.. όταν μας συμβαίνει κάτι πολύ ωραίο ή αναπάντεχο δε θέλουμε να το μοιραστούμε με κάποιον δικό μας άνθρωπο; Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με τα δυσάρεστα της ζωής. Η φιλία είναι μια πηγή που αντλείς δύναμη και ενέργεια.
• Έχεις νιώσει την εγκατάλειψη από άτομα που ένιωθες ότι είναι φίλοι σου;
Ένιωσα προδοσία και απογοήτευση από άτομα που έκανα παρέα, δεν ήταν φίλοι. Από τις επίλεκτες και επίλεκτους της ζωής μου στο κομμάτι της φιλίας δεν έχω απογοητευτεί. Η ζωή μας είναι γεμάτη από διαρκείς μάχες επιβίωσης και ψυχικής πάλης. Η αληθινή φιλία δεν έχει ανταγωνισμούς και αν ξέρεις να επιλέγεις τέτοια άτομα αλλά και να ξέρεις να νικάς τον εγωισμό σου, τότε λογικά έχεις αληθινούς φίλους.

Διαβάστε παρακάτω την υπόλοιπη συνέντευξη : 

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

My Excuse: «Τώρα δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας!»

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Φωτογραφία: Βασίλης Νάτσιος (http://christinapoliti.com)

Οι εμφανίσεις των «My Excuse» στο μαγαζί του Αντώνη Κανάκη, στη Χαλκιδική, στάθηκαν αφορμή για να ανοίξει η πόρτα του… «LAV@Κέντρο Αθηνών» από την Άννα Βίσση και να βρεθούν μαζί της στη σκηνή. Ένα συγκρότημα που «ταράσσει» τα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, δίνοντας το κάτι καινούριο. Συναντήσαμε τους «My Excuse» στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρηθεί πριν λίγες μέρες και μιλάνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr για τη συνεργασία τους με την Άννα Βίσση, για το μέλλον του συγκροτήματος, αλλά αποκαλύπτουν και τα επόμενά τους επαγγελματικά σχέδια με τον μεγαλύτερο παραγωγό στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Γιατί «My Excuse» το όνομά του συγκροτήματος σας;
Έψαχνα καιρό να βρω κάτι που θα μας χαρακτηρίζει. Το «My Excuse» είναι η δικαιολογία για τη μουσική μας και τα πράγματα που αποφύγαμε να κάνουμε όλο αυτό τον καιρό.

Έχετε μετανιώσει για πράγματα που αποφύγατε μέχρι τώρα;
Όχι, καθόλου! Ίσα- ίσα, τώρα δικαιωνόμαστε για τις επιλογές μας!

Ποιο είναι το είδος μουσικής που εκπροσωπείτε;
Το ροκ, αγγλόφωνο, τραγούδι.

Θεωρείτε ότι η ροκ μουσική έχει να «δώσει» κάτι παραπάνω στην Ελλάδα;
Ως κάτι mainstream σίγουρα δεν έχει μέλλον. Είναι όμως ένα μόνιμο είδος μουσικής στην Ελλάδα για πάρα πολλά χρόνια και δε νομίζω πως θα σταματήσει να υπάρχει, απλά δεν προωθείται και τόσο πολύ στη χώρα μας.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την Άννα Βίσση;
Ψάχναμε καιρό κάτι πιο επαγγελματικό και μεγάλο. Το καλοκαίρι είχε έρθει η Άννα στο μαγαζί του Αντώνη Κανάκη, στη Χαλκιδική, μας άκουσε και έτσι έγινε η πρώτη πρόταση.

Σας αγχώνει το γεγονός ότι θα βρεθείτε στην ίδια σκηνή με την απόλυτη ελληνίδα star;
Δεν μας αγχώνει καθόλου! Είναι μια πρόκοληση για εμάς στην οποία θα ανταποκριθούμε. Maς πορώνει ότι θα ανέβουμε στην ίδια σκηνή και θα τα…σπάσουμε!

Πολλά συγκροτήματα ξεκίνησαν, αλλά στη πορεία διαλύθηκαν. Σας προβληματίζει αυτό για το μέλλον των «My Excuse»;
Ξεκινήσαμε τα τελευταία 8 χρόνια να παιζουμε μουσική σαν παρέα. Ακόμα και αν στο μέλλον δεν υπάρξει κάποια μορφή εξέλιξης ή κάποια επιτυχία, θα συνεχίσουμε να παίζουμε σαν παρέα, όπως ακριβώς κάναμε μέχρι τώρα. Ο βασικός μας στόχος δεν είναι να πετύχουμε, αλλά να παίζουμε τη μουσική μας!

INFO:
Οι «My Excuse» αποτελούνται από τους: Στέφανο (τραγουδιστής-frontman), Μάρκο (κιθάρα), Βασίλη (drums), Τάσο (πλήκτρα), Θοδωρή (μπάσο) και σχηματίστηκαν από τον Στέφανο στη Θεσσαλονίκη.
Από το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, οι My Excuse επιστρέφουν στη σκηνή του «LAV@ Κέντρο Αθηνών» όπου θα εμφανίζονται, μαζί με την Άννα Βίσση, τη Demy και τον Νίκο Ζωιδάκη.
Το τελευταίο τους single ονομάζεται «Silent Revolution» σε παραγωγή του Ron Saint Germain-ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία (Jimi Hendrix, Red Hot Chilly Peppers, Tool κ.ά.). Μάλιστα, στο video clip  έχει ένα ρόλο-έκπληξη και ο Αντώνης Κανάκης.
Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες της Αμερικής, για την κυκλοφορία του νέου τους album.
Κάθε Τρίτη εμφανίζονται στο «Rock nRoll» στο Κολωνάκι και κάθε Κυριακή στο Limani Rock nRoll bar στη Θεσσαλονίκη, ενώ την άνοιξη θα πραγματοποιήσουν την 2η περιοδεία τους στην Αμερική και την πρώτη σε Καναδά και Γαλλία.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ν. Θεοδωρίδου-Ε. Παπαρίζου: Κλέβουν τις εντυπώσεις στον ''Βοτανικό''

Ένα διαφορετικό, αλλά υπέροχο «πάντρεμα» έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου «Βοτανικός», όπου εμφανίζονται η Νατάσα Θεοδωρίδου με την Έλενα Παπαρίζου και special guest τον Λευτέρη Πανταζή.

Το πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει οι τρεις αγαπητοί καλλιτέχνες με τις ομάδες τους, «κλέβει» τις εντυπώσεις κάθε βράδυ, ενώ παράλληλα αποτελεί και το απόλυτο στέκι για τη νυχτερινή διασκέδαση αφού καλύπτει μία μεγάλη, μουσική γκάμα.
Όσον αφορά τις δύο πρωταγωνίστριες του νυχτερινού σχήματος, τη Νατάσα Θεοδωρίδου και την Έλενα Παπαρίζου, η χημεία που έχουν ως πολύ καλές φίλες, περνάει και επί σκηνής, τις ώρες που βρίσκονται μαζί και ερμηνεύουν παλιές και νέες επιτυχίες, όπως το «Λάθος αγάπες» σε μουσική του Γιώργου Θεοφάνους και στίχους του Θάνου Παπανικολάου.

Την σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, ο οποίος έχει φροντίσει όλα να είναι στην εντέλεια. Όσο για τους υπόλοιπους συντελεστές; Ο Θανάσης Βήχος επιμελείται τις ενορχηστρώσεις και το πρόγραμμα της Νατάσας Θεοδωρίδου, ο Θανάσης Χόνδρος της Έλενας Παπαρίζου και ο Δημήτρης Βρεττός του Λευτέρη  Πανταζή.

Βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 3-1 την Μονπελιέ!!

Χαλί... πρόκρισης στους 16 της διοργάνωσης έστρωσαν οι ερυθρόλευκοι νικώντας 3-1 την Μονπελιέ, βγάζοντας στο γήπεδο αντίδραση μεγάλης ομάδας μετά την ισοφάριση των Γάλλων. Άνοιξε το σκορ ο Μασάντο (4'), ισοφάρισαν με πέναλτι οι Γάλλοι (66'), ο Γκρέκο έκανε το 2-1 στο 80', ενώ ο Μήτρογλου με ένα καταπληκτικό γκολ (82') εξασφάλισε τη νίκη. Στους 6 πόντους ο Θρύλος και πλησίασε Άρσεναλ και Σάλκε στην βαθμολογία.



Οι Πειραιώτες έπαιξαν με τη... φωτιά αλλά ευτυχώς δεν κάηκαν, καθώς μετά το γρήγορο τέρμα του Μασάντο στο 4’ έδωσαν χώρο στους Γάλλους, οι οποίοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 66’ με το πέναλτι του Μπελχαντά. Ωστόσο, η αντίδραση των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν εξαιρετική, έβαλαν την μπάλα κάτω, πίεσαν και πήραν ένα σπουδαίο «τρίποντο». Από εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν, οι αμυντικοί της Μονπελιέ δεν έδιωξαν σωστά και ο Γκρέκο μέσα από την περιοχή με πλασέ, «έγραψε» το 2-1 στο 80'. Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα, οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν καθαρό προβάδισμα για τη νίκη, όταν ο Χολέμπας κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Μήτρογλου και αυτός με δυνατό σουτ στην κίνηση, τίναξε τα δίχτυα του Ζουρντρέν για το 3-1, το οποίο έβαλε... φωτιά στις εξέδρες.

Το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ εξασφάλισε – σε μεγάλο βαθμό – την τρίτη θέση του ομίλου που οδηγεί στο Europa League, αλλά πλέον, ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, καθώς Σάλκε και Άρσεναλ του... έκαναν το χατίρι, μένοντας στο 2-2. Έτσι, οι Γερμανοί έφτασαν τους 8 βαθμούς, οι «κανονιέρηδες» έχουν έναν λιγότερο και ακολουθούν κατά... πόδας οι «ερυθρόλευκοι» με έξι.
Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με την Σάλκε στην Γερμανία παίρνει χαρακτήρα... τελικού για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ταξιδεύουν με στόχο τη νίκη που θα τους θέσει επικεφαλής στη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου για τους «16» του θεσμού.

onsports.gr

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ειρήνη Δούκα: «Στην εποχή μας υπάρχει μία γενικότερη απάθεια»

Στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Τη γνωρίσαμε ως τη «φωνή» των C-Real, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια κάνει αργά και σταθερά βήματα στην ελληνική δισκογραφία. Ο λόγος για την Ειρήνη Δούκα, η οποία μιλά στη citypress.gr για το ιδιαίτερο πρόγραμμα που παρουσιάζει στο «Faust» , αλλά και για το αν έχει αλλάξει το χαρακτήρα της για κάποιο πρόσωπο και αν της λείπει το συγκρότημα…

• Τη φετινή σεζόν σε βρίσκουμε στο «Faust» να παρουσιάζεις ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα, έχοντας στο πλευρό σου τον Greggy Κ. (Matisse). Μίλησε μας γι’ αυτή τη συνεργασία.
Με τον Greggy έχουμε βρει ένα μουσικό κώδικα επικοινωνίας, πολύ ιδιαίτερο και σπάνιο. Αυτό μας βοηθάει και επί σκηνής, αλλά και στο επίπεδο συγγραφής και συνύπαρξης στο studio. Όταν πρόκειται να ασχοληθούμε με τα κομμάτια μας ή τα live μας, δεν υπάρχουν περιορισμοί, και αυτό εννοώ όταν μιλάω για σπάνιο μουσικό κοινό κώδικα. Από την πρώτη φορά που βρεθήκαμε μαζί στη σκηνή ένιωσα ότι έτσι θα έπρεπε να ήταν πάντα οι συνεργασίες. Η συνύπαρξη μοιάζει εντελώς φυσική, ίσως γιατί υπάρχουν ειλικρινής αλληλοθαυμασμός και εκτίμηση.
• Κάνετε ένα ταξίδι-πέρασμα από όλες τις μουσικές δεκαετίες. Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου δεκαετία και τι έχεις «κρατήσει» απ’ αυτήν;
Δεν μπορώ να πω ότι περνάμε απ’ όλες τις δεκαετίες. Η βάση μας είναι τα 60s, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, που όμως διασκευάζουμε κομμάτια σε αυτά τα πλαίσια. Στην ουσία αυτό που λατρεύω στη δεκαετία του ’60-’70 είναι η ελευθερία  και η μελωδικότητα, ακόμη και στα πιο σκληρά τραγούδια. Οι φωνές είναι πάντα εκφραστικές, επιτρέπονται η βραχνάδα και το γρέζι, και το ξεγύμνωμα της ψυχής, χωρίς αναστολές και ψευτοτουπέ. Επίσης, είναι η εποχή που τα πάρτι τα έκαναν για να χορέψουν, να σβήσουν τα φώτα και να απλωθεί ο ερωτισμός. Συνέλεγαν δίσκους και περίμεναν με πάθος την επόμενη συναυλία για να γίνουν ένα με τα είδωλά τους.
• Πιστεύεις ότι υπάρχουν σήμερα καλά τραγούδια ή η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τη μουσική;
Το πρόβλημά μου με την εποχή μας είναι η γενικότερη απάθεια. Κυρίως μία αίσθηση ότι τα έχουμε δει και τα έχουμε ζήσει όλα,  μόνο και μόνο γιατί έχουμε τη δυνατότητα να τα δούμε και να τα διαβάσουμε στο Διαδίκτυο. Η κρίση είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Και κάτι απόλυτα αναμενόμενο, εφόσον η υστερία του κόσμου με τον πλουτισμό (που απλώς «κάθεται» σε τραπεζικούς λογαριασμούς, χωρίς να τον χαίρεται κανείς) έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ναι, πιστεύω ότι βγαίνουν ακόμα μουσικά διαμάντια, απλά, αν μου επιτρέπετε, είναι βουτηγμένα μέσα σε άπειρα σκατά, και δεν μπαίνει κανείς εύκολα στον κόπο να τα διακρίνει!

Διαβάστε παρακάτω την υπόλοιπη συνέντευξη :

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η Χριστίνα Σάλτη παραδέχεται τις "ευθύνες" της

Πολλές φορές οι συνεργασίες σε νυχτερινά κέντρα είναι μόνο η αρχή για μία σειρά νέων… επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Όπως καλή ώρα, αυτή, της Χριστίνας Σάλτη και του Γιώργου Παπαδόπουλου, οι οποίοι συνεργάστηκαν επιτυχώς στο «Posidonio» το προηγούμενο καλοκαίρι και τώρα υπάρχει η συμμετοχή του δεύτερου στο νέο album της Χριστίνας Σάλτη.


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί διαδικτυακά & ραδιοφωνικά, το νέο τραγούδι της νεαρής καλλιτέχνιδος, «Εγώ ευθύνομαι», από τη Heaven Music, σε μουσική Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους Θανάση Γκαραβέλα.

Ένα όμορφο τραγούδι που σίγουρα θα μας κάνει να χαμογελάσουμε, αλλά και να αναλογιστούμε αν εμείς αποδεχόμαστε τις ευθύνες μας.