Σελίδες

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

STAR: Εκπομπές, δελτία, ξένο πρόγραμμα και οι…φήμες

Και ενώ τα στελέχη των τηλεοπτικών σταθμών τρέχουν για να «κλείσουν» το πρόγραμμα της νέας σεζόν, προσπαθώντας να μην αλλοιώσουν την ταυτότητα τους, στο STAR όλα είναι έτοιμα, από καιρό. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και οι συντελεστές τριών εκπομπών που συνεχίζουν, αναμένουν, ώστε να ξεκινήσουν (και) πάλι δουλειά.

Το πρόγραμμα της νέας σεζόν θα περιλαμβάνει τρεις εκπομπές που έχει αγαπήσει και στηρίξει το τηλεοπτικό κοινό, τρία δελτία ειδήσεων και πλούσιο ξένο πρόγραμμα για τους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Το citypress.gr, σας παρουσιάζει τι θα δείτε στην συχνότητα του STAR, από τον Σεπτέμβρη, όπου και θα ξεκινήσουν δειλά-δειλά οι πρώτες τηλεοπτικές πρεμιέρες.

Με την πρωινή ζώνη να παραμένει «κενή» και από τη νέα σεζόν, η πρώτη εκπομπή που θα κάνει πρεμιέρα, είναι η «Μεσημεριανή Μελέτη» με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη, όπου συνεχίζει για 5η χρονιά στο κανάλι. Με νέες και φρέσκες ιδέες, διαδραστικά παιχνίδια και πλούσια θεματολογία, η γνωστή παρουσιάστρια, θα μας ενημερώνει για ότι συμβαίνει στον κόσμο της show biz –και όχι μόνο! Στο πλευρό της θα κάθονται ο Γιώργος Κασπίρης, η Τζορτζέλα Κόσιαβα, η Δήμητρα Καλφούντζου, ο Σπύρος Σιγούρος και η Φλορίντα Πετρουτσέλι. Στην θέση του αρχισυντάκτη, συνεχίζει δυναμικά ο Θέμης Μάλλης, ενώ στην σκηνοθεσία θα βρίσκεται ο Σάκης Σιάρκος.

Στο πόστο της συνεχίζει και η Τατιάνα Στεφανίδου με την εκπομπή «Μίλα», δίωρης διάρκειας. Η εκπομπή παραμένει infotainment, αφού οι αλλαγές που έγιναν πέρσι, είχαν επιτυχή αποτελέσματα. Στην αρχισυνταξία παραμένουν σταθερές οι Νατάσα Τσόλκα και Πολίνα Τόλη, ενώ στην σκηνοθεσία ο Νίκος Χατζηαγγελής. Η παρουσία του κοινού θα συνεχίσει να υπάρχει, αφού οι ιθύνοντες και η Τατιάνα Στεφανίδου, πιστεύουν πολύ στην άμεση επαφή μαζί του.

Με φρέσκιες ιδέες και καινούριες στήλες, θα συνεχίσουν την επιτυχημένη τους πορεία, στην απογευματινή ζώνη, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου, με την εκπομπή «Φώτης-Μαρία LIVE».  Στην παρέα τους θα βρίσκονται οι: Γιάννης Πουλόπουλος, Ιωάννα Κομματά, Λουκάς Καρνής, Νιόβη Τσόγια, Φωτεινή Ψυχίδου, ενώ στην αρχισυνταξία θα βρίσκεται ο Νικόλας Τουρουντούς και στην σκηνοθεσία ο Ηλίας Κούρτης.

Φυσικά, και στις τρεις εκπομπές, κατά διαστήματα, θα υπάρχουν διαγωνισμοί, όπου θα χαρίζουν στο κοινό τους πολλά και πλούσια δώρα.

Με νέες ξένες σειρές, νέους κύκλους σειρών που προβάλλονται και έχουν αγαπηθεί, αλλά και με «ψαγμένο» παιδικό πρόγραμμα, το STAR επενδύει γι’ ακόμη μία χρονιά στους φανατικούς θαυμαστές του… καναπέ και του κινηματογράφου. Οι ταινίες που προβάλλονται έχουν μεγάλη απήχηση και έτσι η ανανέωση στο αρχείο, είναι απαραίτητη.
Παραγωγές από Warner, CBS, Paramount, Universal, σε πρώτη τηλεοπτική προβολή, έρχονται για να μας… καθηλώσουν. Συγκεκριμένα, το STAR Channel, έχει εξασφαλίσει τους πρώτους κύκλους των: «Warehouse 13», «The vampire diaries», «Pretty Little Liars» και του «Law and order L.A». Επιπλέον, θα προβληθούν και οι εξής σειρές: «Hart of Dixie», «Alcatraz», «Secret circle», «The lying game», «2 broke girls» και «Suburgatory».

Σταθερή θέση στο πρόγραμμα θα έχουν οι σειρές που το κοινό «αγκάλιασε» και δεν είναι άλλες από τις: «Chuck», «Ομάδα NCIS», «The closer», «Φίλοι για πάντα», «Ιατρικές υποθέσεις», «The big bang theory», «Gossip girl», «Fringe» και «Νικίτα».
Όσον αφορά τις κινηματογραφικές ταινίες, το STAR έχει φροντίσει ιδιαιτέρως το πρόγραμμά του, αφού έχει εξασφαλίσει πολυβραβευμένες ταινίες για όλα τα γούστα. Μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Το τελεσίγραφο του Μπορν», «Νώε για μία εβδομάδα», «Ελίζαμπεθ: Η χρυσή εποχή», «Πιράνχας 3D», «Εξιλέωση», «Inception» και η «Τιτανομαχία». 

Και το παιδικό κοινό, ηλικίας 4-14 χρόνων, έχει την δική τους «θέση» στο νέο πρόγραμμα του STAR, όπου τα πρωινά του σαββατοκύριακου, δείχνει την προτίμηση του. Έτσι, μεταξύ άλλων γνωστών παιδικών προγραμμάτων, το πιο… δύσκολο κοινό, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον «Ben 10: Omniverse», «Scooby doo: Mystery incorporated» και το «Thundercats», όπου αποτελεί remake παλιάς σειράς animation.

Αυτή θα είναι η μορφή που έχουν επιλέξει τα υψηλόβαθμα στελέχη του STAR, να έχει το νέο τους πρόγραμμα, για τη σεζόν 2012-2013.  Τέλος, όσον αφορά διάφορα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν περί νέας εκπομπής της Χριστίνας Λαμπίρη, υψηλόβαθμο στέλεχος του STAR, αναφέρει στο citypress.gr, ότι «Δεν έχουμε λόγο να κρύβουμε τα νέα μας, εφόσον υπάρχουν και δεν είναι φήμες και φανταστικά δημιουργήματα».

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Κολύμβηση - Τέταρτος Ολυμπιονίκης ο Σπύρος Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης έδωσε μεγάλη μάχη στη λίμνη του Χάιντ Παρκ, τερμάτισε τέταρτος στην κούρσα 10 χλμ. ανοικτής θάλασσας και επιβεβαίωσε ότι ανήκει στην ελίτ του κόσμου, μολονότι έχασε το μετάλλιο στα τελευταία μέτρα.
 
 
"Μπράβο Σπύρο, γίγαντα!", φώναξε ένα μέλος της πολυάριθμης ελληνικής κερκίδας στο Χάιντ Παρκ. Ο Σπύρος Γιαννιώτης τερμάτισε τέταρτος στα 10χλμ. μαραθώνιας κολύμβησης στη πιο συγκλονιστική προσπάθεια Έλληνα αθλητή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
 Ο 32χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής στη Σαγκάη, με μία κούρσα τακτικής κράτησε ακόμα και το αργυρό μετάλλιο στο πρώτο μισό του 6ου και τελευταίου επίπονου γύρου, όμως ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ που ήταν 4ος προσπέρασε τόσο τον Γιαννιώτη, όσο και τον Καναδό Ρίτσαρντ Γουάινμπεργκερ. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι. Ο σπουδαιότερος Αφρικανός κολυμβητής είχε... γερά πνευμόνια και έκανε το break στα πρώτα μέτρα του 6ου και τελευταίου γύρου, αφήνοντας πίσω τις μεγαλύτερες μορφές του αγωνίσματος.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η επιστροφή του Στράτου Μαρκίδη στον ALPHA

του Παναγιώτη Μουλόπουλου
 
Έντονο ''φλερτ'' με το κανάλι της Κάντζας, αλλά και αναμονή από τον ΑΝΤ1.Τα επαγγελματικά σχέδια του γνωστού σκηνοθέτη...
 
Δυναμική επιστροφή στην παραγωγή ελληνικών σειρών, ετοιμάζεται να κάνει ο ALPHA, ενόψει της νέας σεζόν, αφού εξετάζει την προσθήκη ακόμα δύο σειρών.

Εκτός από την «αναβίωση» του επιτυχημένου «Ορκιστείτε παρακαλώ», το οποίο προχωράει με γοργούς ρυθμούς –με την Έλενα Σολωμού και τον Κώστα Παπαδόπουλο να αναλαμβάνουν το σενάριο, σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστού περιοδικού-, και τις «Οικογενειακές ιστορίες», θέση στο νέο πρόγραμμα φαίνεται πως θα ‘χει και ο Στράτος Μαρκίδης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του citypress.gr, ο γνωστός σκηνοθέτης βρίσκεται σε συζητήσεις με στελέχη του σταθμού, ώστε η νέα σεζόν να τον βρει στα παλιά του…λημέρια. Στο παρελθόν, ο σκηνοθέτης, είχε κάνει δουλειές («Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Εξαφάνιση» κ.ά.) όπου γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Από το περιβάλλον του Στράτου Μαρκίδη, μας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, ενώ μας είπαν ότι  «Ο Στράτος έχει άριστες σχέσεις με τα στελέχη. Στο παρελθόν είχε κάνει στο κανάλι μεγάλες επιτυχίες και πάντα υπάρχει ανοιχτή η πόρτα».

Παράλληλα, ο Στράτος Μαρκίδης και οι συνεργάτες του, αναμένουν απαντήσεις από τον ΑΝΤ1, για το τι μέλλει γενέσθαι με την καθημερινή σειρά «Είναι στιγμές». Από το κανάλι του Αμαρουσίου, δεν έχουν δώσει κάποια οριστική απάντηση, καθώς περιμένουν να δουν πώς θα κινηθεί η διαφημιστική δαπάνη το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, μάθαμε, ότι από την παραγωγή κατατέθηκε μία νέα οικονομική πρόταση που αφορά το budget της σειράς, «κόβοντας» διάφορα πράγματα.

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης, συζητά και με άλλους παραγωγούς, ώστε να προχωρήσουν διάφορα σενάρια που έχει στα συρτάρια του και προορίζονται για τον κινηματογράφο.
Προσεχώς, λοιπόν, θα δούμε αν ο γνωστός σκηνοθέτης ενδώσει στο έντονο «φλερτ» με τον ALPHA ή προτιμήσει την αναμονή του ΑΝΤ1.

Τέλος, οι ιθύνοντες του ALPHA, μελετούν και μία πρόταση που έχουν στα χέρια τους και διαδραματίζεται σε μία κλινική. Το concept, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παραπέμπει σε κάτι αντίστοιχο των «Οικογενειακών ιστοριών», αλλά με τις ιστορίες γιατρών.

Πηγή: Citypress.gr
 

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Χάρης Ρώμας: Η επιστροφή στην TV, το θέατρο και ο κινηματογράφος...

του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Πολλά και διαφορετικά θα είναι τα επαγγελματικά στοιχήματα που έχει βάλει ο Χάρης Ρώμας, ενόψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει πρόβες για τρία νέα θεατρικά έργα, αναμένει πράσινο φως για τη νέα πρόταση που έχει καταθέσει στον ΑΝΤ1, ενώ στα συρτάρια του, υπάρχει έτοιμο και ένα σενάριο για τον κινηματογράφο, όπου ευελπιστεί να προχωρήσει στο στάδιο της υλοποίησης. Το citypress.gr, επικοινώνησε με τον γνωστό δημιουργό και έμαθε τα… «μαγειρέματα» που κάνει.

ΤΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ
Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ένα πρώτο μέρος των προβών για την παράσταση «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου», όπου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε αθηναϊκή σκηνή. Το έργο που παρουσιάστηκε πέρσι σε Ελλάδα και Κύπρο, με μεγάλη επιτυχία, θα «ανέβει» στο θέατρο «Αμιράλ» (από τις 10 Οκτωβρίου) με τον Χάρη Ρώμα και την Άννα Κουρή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στην διανομή, όμως, θα υπάρχουν και κάποιες αλλαγές.
Όπως αποκάλυψε ο Χάρης Ρώμας, στο citypress.gr: «Στην ίδια διανομή, θα βρίσκεται η Πηνελόπη Πλάκα, η οποία θα αντικαταστήσει την Αγγελική Λάμπρη, όπου έπαιζε έναν βασικό ρόλο και ήταν εξαιρετική, λόγω της εγκυμοσύνης. Μαζί μας, ωστόσο, θα είναι και ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος. Πρόκειται για δύο καταπληκτικά παιδιά. Θα ξανά ξεκινήσουμε τις πρόβες από τις 27 Αυγούστου, ενώ μετά την Αθήνα, το έργο θα παρουσιαστεί στην Αυστραλία και έπειτα στην Αμερική, όπου μας έχουν κάνει μία πρόταση και την συζητάμε».

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Πέντε άντρες "πετάνε" τα ρούχα τους...


Σε διπλό ταμπλό θα «χτυπήσουν» ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, αφού εκτός από την πολιτική κωμωδία «Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα», θα παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό και το «Άντρες έτοιμοι για όλα». Η δεύτερη νέα κωμωδία του συγγραφικού διδύμου, βασίζεται στις επιτυχημένες ταινίες «Full Monty» (1997) και στο «Ladies Night»  των Stephen Sinclair- Anthony McCarten.

H παράσταση θα παρουσιάζεται στην θεατρική σκηνή «Λαμπέτη», από τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ το πρωταγωνιστικό cast αποτελείται από παλιούς και νέους γνώριμους. 

Όλα διαδραματίζονται σε μία επαρχιακή πόλη, όπου μία αντροπαρέα δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα. Έτσι, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Θανάση Ευθυμιάδη), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. (Αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη). Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Στον Ολυμπιακό ο Στράτος Περπέρογλου

Ο Στράτος Περπέρογλου έγινε παίκτης του Ολυμπιακού το βράδυ της Τρίτης υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Ευρώπης, δίνοντας τέλος στο μακροβιότερο σίριαλ του καλοκαιριού στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.
 
 

 Η μεταγραφή του Στράτου Περπέρογλου στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε και επίσημα το βράδυ της Τρίτης, ανήμερα των 28ων γενεθλίων του. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει από μέρες και απέμεναν μόνο οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Ο Ελληνας φόργουορντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους και έγινε ο δεύτερος παίκτης τα τελευταία τρία χρόνια που μεταγράφηκε κατευθείαν από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό μετά τον Βασίλη Σπανούλη.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Στράτο Περπέρογλου. Ο διεθνής φόργουορντ θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια".

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

''Βαλ' τον υπουργό στην πρίζα'' με ανανεωμένη υπόθεση και θίασο


Όταν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου, αποφασίζουν να γράψουν θεατρικό έργο γύρω από την πολιτική της χώρας μας, σίγουρα το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει το κοινό που τους ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. 

Το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο, μετά το «Ράους», παρουσιάζει στο θέατρο «Πειραιώς 131» με την Ελληνική Θεαμάτων στην παραγωγή, την κωμωδία «Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα», όπου κρατά νεκροζώντανο τον πρωθυπουργό της χώρας. Μία φάρσα συναλλαγών και διαπλοκής, με μοναδικό σκοπό, να παραμείνουν όλα ίδια σ’ αυτή την χώρα. 

Στη νέα κωμωδία, πρωταγωνιστούν 7 χαρακτήρες, οι οποίοι υπόσχονται γέλια μέχρι δακρύων. Η σύζυγος του πρωθυπουργού (Χρυσούλα Διαβάτη), η ερωμένη του, μια Ινδή πριγκίπισσα (Σοφία Μουτίδου), η κόρη του (Βάσω Λασκαράκη), ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος), ο κουτοπόνηρος Ινδός υπηρέτης του (Μιχάλης Ρέππας), ο υπουργός Αμύνης (Χάρης Γρηγορόπουλος) και ο γραμματέας του (Φώτης Σπύρος) – κάνουν τα πάντα για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές. Και όλο αυτό το ένοχο παρασκήνιο το φορτώνουν στην πλάτη ενός αθώου υδραυλικού (Δημήτρης Λέκκος).

Το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι Ρέππας-Παπαθανασίου, είναι, ότι πρέπει κάποιοι να μπουν στην… πρίζα, για να γίνει κάτι σωστό σ’ αυτή τη χώρα. Και όπως φαίνεται, το μήνυμα θα «μεταφερθεί» από πολλούς θεατές περί τα τέλη Οκτώβρη.

Να σημειωθεί, ότι, πριν από 16 χρόνια, είχε παρουσιαστεί –από τους ίδιους συγγραφείς- η κωμωδία «Βγάλ’ τον υπουργό από την πρίζα», όπου τους είχε εμπνεύσει η περιπετειώδης περίοδος διαδοχής του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη. «Πρωταγωνιστικό» ρόλο, είχε και τότε η διαπλοκή και η σκοτεινή δοσοληψία στο πολιτικό παρασκήνιο.

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Ιστιοπλοΐα - Αργυρός Ολυμπιονίκης ο Κύπριος Παύλος Κοντίδης

Το πρώτο μετάλλιο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων κατέκτησε σήμερα η Κύπρος, με τον Παύλο Κοντίδη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στο αγώνισμα της ιστιοπλοΐας στην κατηγορία των λέιζερ, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο.

Ο αγώνας που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα, ολοκληρώθηκε 40 λεπτά  αργότερα στο ιστιοπλοϊκό κέντρο του Γουέιμουθ. Ο Κοντίδης ο οποίος είχε πριν από την κούρσα εξασφαλισμένο το αργυρό μετάλλιο, επιχείρησε να κρατήσει μακριά από τις πρώτες θέσεις τον Αυστραλό Τομ Σλίνγκσμπι, έτσι ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες του για την κατάκτηση του χρυσού.

 Ο Κοντίδης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με συνολικά 59 βαθμούς ποινής, ο Σλίνγκμπι το χρυσό με 43 βαθμούς ποινής ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν με 72 βαθμούς ποινής.

Έντονοι ήταν οι πανηγυρισμοί του Κύπριου Ολυμπιονίκη μετά το τέλος της κούρσας, με τον Κοντίδη να υψώνει στο πλοιάριο του και να ανεμίζει την κυπριακή σημαία.

Πηγή :  philenews.com

Ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Κεφαλονιά

Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και ξεκούραση, γι'αυτό κι εμείς σας ταξιδεύουμε στην πανέμορφη Κεφαλονιά. Είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου Πελάγους και το 6ο σε εμβαδόν από τα ελληνικά νησιά. Βρίσκεται απέναντι από την είσοδο του Πατραϊκού Κόλπου, νότια της Λευκάδας και βόρεια της Ζακύνθου.
 Οι κυριότερες πόλεις είναι το Αργοστόλι (πρωτεύουσα του νησιού), το Ληξούρι (πρωτεύουσα της Παλικής), η Αγ Ευφημία (πρωτεύουσα της Πυλάρου), η Σάμη και ο Πόρος (τα σπουδαιότερα συγκοινωνιακά λιμάνια το νησιού).

  
Στη δυτική ακτή της Ελλάδας, η Κεφαλλονιά έχει μόνο 32.000 μόνιμους κατοίκους. Με τη Λευκάδα στα βόρεια και τη Ζάκυνθο στα νότια, το νησί είναι σταθερή επιλογή τουριστών οι οποίοι αυξάνονται κάθε χρόνο καθώς όλο και περισσότερα καταλύματα γίνονται διαθέσιμα. Παρά την ετήσια εισροή των επισκεπτών, κυρίως Ιταλών, το νησί είναι τόσο μεγάλο που μπορείτε να βρείτε ήρεμα μέρη. Είναι ένα νησί τόσο ελκυστικό για περιήγηση όσο και για χαλάρωση στον ήλιο. Για όσους θέλουν να το εξερευνήσουν υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις και βουνά καλυμμένα από δάση. Για όσους θέλουν να χαλαρώσουν κάτω από τον υπέροχο ήλιο υπάρχουν πολλές παραλίες, με μερικές από αυτές να έχουν χαρακτηριστεί οι ομορφότερες της Μεσόγειου, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε.
Όμορφες  χρυσές παραλίες, ψηλά βουνά, παράξενοι απότομοι βράχοι, η σπηλιά του Άγιου Γεράσιμου - ο προστάτης Άγιος του νησιού, η σπηλιά Δρογκαράτη, η υπόγεια λίμνη της Μελλισάνης, οι εκκλησίες και τα μοναστήρια χτισμένα στους απότομους βράχους, τα παραδοσιακά χωριά, οι σπηλιές και τα σπήλαια, μερικά από τα οποία έχουν γίνει σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα.
Οι βαριές χειμερινές βροχές κάνουν το τοπίο ακόμα πιο πράσινο. Βουνά με έλατα, τεράστιες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια (το κρασί της Κεφαλλονιάς είναι ένα από καλύτερα στην Ελλάδα) έκαναν τους κατοίκους να ασχοληθούν με τη γεωργία πριν από τη σχετικά πρόσφατη άφιξη του τουρισμού. Από το παραδοσιακό Φισκάρδο στη μικρή πόλη Πόρος και τα συναρπαστικά χωριά που γοήτευσαν τον Λόρδο Μπάιρον με την ομορφιά τους, η Κεφαλλονιά αποκαλύπτει στον επισκέπτη μια γεύση παραδείσου σε κάθε μεριά της.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερα για το νησί καθώς και τα μέρη που αξίζει να δείτε : 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Μπολτ ο κορυφαίος!!!

Ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο ήταν, είναι και παραμένει ο Ουσέιν Μπολτ, ο οποίος επέστρεψε δριμύτερος και με χρόνο 9.63 πήρε πανηγυρικά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου με δεύτερο το συμπατριώτη του Μπλέικ (9.75) και τρίτο τον Γκάτλιν (9.79).
 
 Ο Τζαμαϊκανός αθλητής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης και έδειξε την κλάση του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 9.63 το οποίο είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Στην δεύτερη θέση… άφησε τον συμπατριώτη του Γιόχαν Μπλέικ με 9.75 και το χάλκινο… κατέληξε στον Τζάστιν Μπλέικ με 9.79! Αυτή ήταν και η ταχύτερη κούρσα στον κόσμο, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των 100 μέτρων 7 στους 8 αθλητές κατόρθωσαν να τερματίσουν με χρόνο κάτω από τα δέκα δευτερόλεπτα. Ο Μπολτ υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο του ολυμπιονίκη στα 100 μέτρα, τον οποίο κατέχει από το Πεκίνο και πλέον βάζει πλώρη για νέα μετάλλια, όπως ο ίδιος τόνισε στην ΕΡΤ, με στόχο να γίνει ένας θρύλος των στίβων και να αφήσει για πάντα χαραγμένο το όνομά του στις σελίδες της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων και όχι μόνο...

 Αναλυτικά η τελική κατάταξη:
Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.63
Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.75
Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.79
Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.80
Ράιαν Μπέιλι (ΗΠΑ) 9.88
Σουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 9.94
Ρίτσαρντ Τόμσον (Τριν.& Τομπάκο) 9.98
Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 11.99

onsports.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Ήττα και αποκλεισμός για την εθνική πόλο

Την ήττα με 13-8 από την Αυστραλία γνώρισε η εθνική πόλο ανδρών και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ολυμπιακού τουρνουά, με τα "καγκουρό" να παίρνουν την πρόκριση για την 8άδα της διοργάνωσης.
 
 
Στο πιο κρίσιμο ματς των Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ έπαιζε για δύο αποτελέσματα, η εθνική ομάδα πόλο αποδείχτηκε εξαιρετικά κατώτερη των περιστάσεων και ηττήθηκε από την Αυστραλία με 13-8, χάνοντας το εισιτήριο για την πρόκρισή της στην οκτάδα.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το σύνολο του Ντράγκαν Άντριτς κατέλαβε την πέμπτη θέση στο γκρουπ και "αποχαιρέτησε" τη διοργάνωση, ενώ η Αυστραλία κατετάγη τέταρτη και θα αντιμετωπίσει στον χιαστί προημιτελικό τον πρώτο του Β΄ ομίλου (πιθανότατα τη Σερβία).
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-5, 1-3, 2-2.
Οι σκόρερ:
ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Χρ. Αφρουδάκης, Δελακάς, Μυλωνάκης, Φουντούλης, Μιράλης.
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Χάουντεν 3, Μπίντσγουορθ 2, Κάμπελ 2, Μίλερ 2, Γουντς, Κλίλαντ, Γιάνγκερ, Γουέιλαν.

Μαρινέλλα- Κ. Χατζής: Ξανά μαζί

Μία διαφορετική και μοναδική συνάντηση θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από τις 25 Ιανουαρίου του 2013 και για λίγες παραστάσεις, στο θεατρικό «στολίδι» της Αθήνας, το «Παλλάς».

Η Μαρινέλλα συναντά μετά από 36 χρόνια τον Κώστα Χατζή, θυμίζοντας στο κοινό τους, το ρεσιτάλ που είχαν παρουσιάσει το 1976, στον Σκορπιό.

Η αμάραντη φωνή της Μαρινέλλας, ο χαρακτηριστικός ήχος της κιθάρας του Κώστα Χατζή και 8 μουσικοί θα αφήσουν το δικό τους στίγμα στην μεγάλη σκηνή του θεάτρου. Η μουσική παράσταση, μάλιστα, θα φέρει την σκηνοθετική επιμέλεια του Σταμάτη Φασουλή.

Σ’ αυτό το σημείο, να σας θυμίσουμε, ότι ο γνωστός σκηνοθέτης θα συνεργαστεί και νωρίτερα με την μεγάλη ερμηνεύτρια, αφού θα υποδυθεί έναν ρόλο-έκπληξη στο μιούζικαλ «Chicago» που θα κάνει πρεμιέρα, στην ίδια θεατρική σκηνή, στις 27 Οκτωβρίου.

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

«Γυάλινος κόσμος»: Η επιτυχία επαναλαμβάνεται

Μία από τις παραστάσεις που «έκλεψε» τις εντυπώσεις, τον προηγούμενο χειμώνα, ήταν ο «Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Μετά την επιτυχία που σημείωσε, η Ελληνική Θεαμάτων, αποφάσισε να επαναλάβει το έργο για δεύτερη χρονιά. Η Ναταλία Τσαλίκη έχοντας στο πλευρό της, τρία νέα ταλαντούχα παιδιά, τον Αντίνοο Αλμπάνη, την Αμαλία Νίνου και τον Κωνσταντίνο Γαβαλά, ερμηνεύει τον ρόλο της Αμάντα.

Το έργο θα «ανέβει» στην θεατρική σκηνή του «Δημήτρης Χορν», ενώ η πρεμιέρα προγραμματίζεται για τις 12 Οκτωβρίου.