Σελίδες

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013: ΟΙ "ΔΑΙΜΟΝΕΣ" ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ...

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ.

Όπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος, το θεατρόφιλο κοινό περιμένει με ανυπομονησία την 9η Οκτωβρίου που θα επαναληφθούν οι "Δαίμονες" του Νίκου Καρβέλα, σε ιστορία-στίχους του Σταύρου Σιδερά και σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα

Η ροκ όπερα επανέρχεται στη σκηνή του "Παλλάς", με τους συντελεστές της να σκοπεύουν να φέρουν τα... πάνω-κάτω. Περισσότερες από 20 εναλλαγές σκηνικών, 250 κοστούμια, πρωτοποριακά εφέ, 13μελής ζωντανή ορχήστρα υπό την μουσική διεύθυνση του Αλέξιου Πρίφτη και έναν 24μελή θίασο που "ηγείται" η Άννα Βίσση, η Εβελίνα Παπούλια, ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Νικόλας Καραγκιαούρης.

Όπως προαναφέραμε η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου, ενώ όσοι θέλετε να... δαιμονιστείτε, θα πρέπει να βιαστείτε, αφού οι "Δαίμονες" επανέρχονται για 10 "συλλεκτικές" παραστάσεις.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑ ΤΕΣ "ΣΥΝΤΑΓΕΣ" ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ... ΣΤΟ ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ.

Η νέα καλλιτεχνική περίοδος για το Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια) ξεκινά επίσημα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με την εκδήλωση "Κατά τες "συνταγές" του ποιητή" σε επιμέλεια του Δημήτρη Φραγκιόγλου.

Πέντε καρέκλες. Ένα φωτεινό κουτί και... μυρωδιές μιας μακρινής Αλεξάνδρειας. Στο φιλόξενο φουαγιέ του πολυχώρου στήνεται ένα ζωντανό jukebox όπου οι: Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Ζορμπά, Μανόλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Ήμελλος, διαβάζουν ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη. Ενώ, ένας σεφ, ο Διονύσης Χαριάτης, μαγειρεύει μία αγαπημένη συνταγή της μητέρας του, Χαρίκλειας Φωτιάδη, και προσφέρει στον κόσμο το φαγητό. 

Πέρα όμως από τους σημαντικούς ηθοποιούς

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΚΑΪ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ, ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΚΑΙ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΗΡΙΑΛ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με αφορμή τη νέα τηλεοπτική σεζόν, τα στελέχη του ΣΚΑΪ προσκάλεσαν τους τηλεοπτικούς συντάκτες σε φιλικό γεύμα, στη Hytra της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών επί της λεωφόρου Συγγρού.

Εκεί παραβρέθηκαν ο διευθυντής ειδήσεων & ενημέρωσης του σταθμού, Σταμάτης Μαλέλης, και ο διευθυντής προγράμματος Βαγγέλης Μαυρογιάννης, αλλά και οι: Κώστας Μπογδάνος, Κατερίνα Χριστοφιλίδου, Άννα Μπουσδούκου, Γιώργος Αυτιάς, Μάγδα Τσέγκου, Χριστίνα Λαμπίρη, Σία Κοσιώνη, Σοφία Τσίπα κ.ά.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί σε ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, βραβευμένες ξένες σειρές και σπουδαία ντοκιμαντέρ. Από το ξένο πρόγραμμα το πιο "δυνατό" χαρτί θεωρείται το "Game of thrones" που έρχεται τον Οκτώβρη σε πρώτη προβολή, ενώ παράλληλα ή και σταδιακά θα προβληθούν τα εξής προγράμματα: The Borgias, Nursie Jackie, Blue Bloods, Ringer, CSI, The good wife, Hawai 5.0, Dexter, Californication, Chaos, NSCIS: Los Angeles, Mildred, Pierce, Broadwalck Empire.

Το πράσινο "φως" σε ψυχαγωγικές εκπομπές πήραν γι' ακόμη μία χρονιά οι επιτυχημένες εκπομπές μαγειρικής: "Chef στον αέρα" με την Ελένη Ψυχούλη, "Γλυκές αλχημείες" με τον Στέλιο Παρλιάρο και "Γεύσεις στη φύση" με τον Βαγγέλη Δρίσκα, ενώ new entry στο πρόγραμμα αποτελεί η...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ALPHA!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Με δύο σειρές ελληνικής παραγωγής ετοιμάζεται να εμπλουτίσει το φετινό του πρόγραμμα το κανάλι της Κάντζας, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο της επιστροφή της μυθοπλασίας.

H πρώτη σειρά ξεκινά τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου -και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00-, με τίτλο: "Μην αρχίζεις την μουρμούρα". Πρόκειται για μία κωμική σειρά, που σας είχαμε γράψει πρώτοι, η οποία βασίζεται σε ισπανικό format (σ.σ. "Σκηνές γάμου") και το σενάριο υπογράφουν οι: Έλενα Σολωμού, Κωστή Παπαδόπουλο, Βίκυ Αλεξοπούλου και Κωνσταντίνα Γιαχαλή και η σκηνοθεσία ανήκει στον Αντώνη Αγγελόπουλο. Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές; Βλαδίμηρος Κυριακίδης- Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Αντώνης Αντωνίου- Ελένη Κοκκίδου, Πάνος Βλάχος- Ιωάννα Τριανταφυλλίδου.

Οι συντελεστές, αλλά και στελέχη του ALPHA είναι άκρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, ενώ γύρω στον Δεκέμβρη θα κληθούν να συζητήσουν για παραπάνω επεισόδια.

Η δεύτερη σειρά που "μαγειρεύουν" τα στελέχη του ALPHA από τον Ιούλιο του 2012 (!) ακούει στον τίτλο

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

H DREAM TEAM ΠΑΕΙ... BADMINTON!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Στο Le Grand Balcon του St. George Lycabettus πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση προγράμματος για την 8η θεατρική περίοδο 2013-2014 του Bandminton. Εκεί, ο κ. Μιχάλης Αδάμ και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν εκπροσώπους των ΜΜΕ, αλλά και πολλούς από τους συντελεστές των φετινών παραγωγών για όλα τα... γούστα. Μεταξύ άλλων το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν οι: Γιώργος Κατσαρός, Στρατής Πασχάλης, Θέμης Πάνου, Άννα Παναγιωτοπούλου, Φωκάς Ευαγγελινός, Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Γιώργος Καπουτζίδης, Γιάννης Στάνκογλου, Μέμος Μπεγνής, Ελισάβετ Μουτάφη, Τάνια Τρύπη, Χαρά Κεφαλά, Ευαγγελία Μουμούρη, Μίνως Θεοχάρης, Άννα Κουρή, Σύλβια Δελικούρα κ.ά.

Η φετινή σεζόν ξεκινά δυναμικά με τις εμφανίσεις των STOMP (24-29/9). Το show του συγκροτήματος είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στον χώρο των μουσικών τεχνών. Έτσι καταργείται ο διαχωρισμός υψηλής και λαϊκής τέχνης και προκαλείται αβίαστα το γέλιο.
Η διοργάνωση είναι της Music Box Productions, ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 15 ευρώ έως 60 ευρώ. 

Εν συνεχεία, τέσσερα από τα λαμπρότερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής του flamenco έρχονται στην Ελλάδα και φέρνουν το duende. Το πνεύμα του αληθινού flamenco. Το Gala Flamenca σφραγίζει με την παρουσία του ο χορευτής Antonio Canales, ενώ δίπλα του οι: Karime Amaya, Carlos Rodriguez, Jesus Carmona. Η μέρα του... flamenco έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου.

Στις 15, 18,19,20, ,21,22 Οκτωβρίου ο σπουδαιότερος εν ζωή Ρώσος χορογράφος  και για 30 χρόνια καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπολσόι, έρχεται και πάλι στην χώρα μας με τους 70 συντελεστές του Γκριγκορόβιτς Μπαλέ, παρουσιάζοντας τη "Λίμνη των κύκνων", αλλά και τη δική του εκδοχή στο μπαλέτο του Λούντβιχ Μίνκους "Δον Κιχώτης". 


Από 26 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Badminton, το μουσικό-θεατρικό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, "Ποιος τη ζωή μου" που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης. Η παράσταση κατά τη θερινή της περιοδεία γνώρισε μεγάλη επιτυχία, συγκεντρώνοντας 100.000 θεατές σε όλη την Ελλάδα. Στο ρόλο του...Μίκη Θεοδωράκη βλέπουμε τον Άρη Λεμπεσόπουλο, ενώ τον πατέρα του υποδύεται ο Γρηγόρης Βαλτινός σε διπλή διανομή με τον...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Ο ΤΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΣΤΟ "ΠΑΛΛΑΣ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Το "I am what I am" που παρουσιάστηκε την περσινή σεζόν στο Θέατρο Αλίκη, ήταν από τις παραστάσεις που βρισκόταν στις πρώτες θέσεις προτίμησης του θεατρόφιλου κοινού, με συνεχείς παρατάσεις.

Μετά την επιτυχία αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τάκης Ζαχαράτος έγινε "μήλον της έριδος" για τους θεατρικούς επιχειρηματίες, αφού πολλοί τον πολιόρκησαν για συνεργασία ενόψει της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου.

Μπορεί ακόμα να μην έχει ανακοινώσει τα νέα του επαγγελματικά σχέδια, όμως αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com, θέλουν τον Τάκη να επιστρέφει με το... σαρωτικό "I am what I am" στη σκηνή του "Παλλάς" από τον Γενάρη του '14 για 10 "συλλεκτικές" παραστάσεις. 
Επιπλέον, να σημειωθεί ότι στις 28/9 ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του "Chicago" που φέρει την υπογραφή του Σταμάτη Φασουλή με τους: Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Αντώνη Λουδάρο, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και τη Μάμα Μόρτον... Άννα Παναγιωτοπούλου.
Εν συνεχεία, τη σκυτάλη θα πάρουν οι...