Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ-ΑΘΕΡΙΔΗΣ ΣΤΟ "ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ"

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και Θοδωρής Αθερίδης ετοιμάζονται να  «χτυπήσουν» στο Θέατρο Μικρό Παλλάς, με δύο έργα που θα παρουσιάζονται εναλλάξ όπως συνέβη στο Χορν με Σταμάτη Φασουλή-Ναταλία Τσαλίκη. Ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή.

Όπως είναι γνωστό, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήθελε να παρουσιάσει τον Πουπουλένιο του Μάρτιν ΜακΝτόνα, με τους Νίκο Κουρή, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να απαρτίζουν το πρωταγωνιστικό cast (πηγή: onlytheater.gr).
Έτσι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία του έργου, βρισκόταν σε αναζήτηση… στέγης. Και όπως φαίνεται βρέθηκε. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com, τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησαν συζητήσεις με την Ελληνική Θεαμάτων ώστε τον Οκτώβρη να φιλοξενηθεί ο Πουπουλένιος στο Μικρό Παλλάς. Πρόκειται για μία συμπαραγωγή του Ακροπόλ- Ελληνική Θεαμάτων.

Το «παρών» αναμένεται να δώσει και ο Θοδωρής ΑθερίδηςΌπως πρώτοι σας είχαμε αποκαλύψει  ο ηθοποιόςετοιμάζει ένα νέο, πρωτότυπο, έργο με τον ίδιο να «παντρεύει» τις δυνάμεις τουμε τον Γιάννη Ζουγανέλη, τον Λευτέρη Ελευθερίου και τη Τζένη Θεωνά. Το εν λόγω project «πάγωσε», όταν οι δύο πρώτοι δέχτηκαν πρόταση για το Μερικοί το προτιμούν καυτό, όπου και την αποδέχτηκαν.

Έτσι, στην πορεία προέκυψε και μία δεύτερη συμφωνία, που θέλει το έργο να ανεβαίνει στο Μικρό Παλλάς, από τον Φεβρουάριο του ’14. Έκτοτε, ο Πουπουλένιος και το νέο έργο του Θοδωρή Αθερίδη θα παίζονται εναλλάξ.

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ «ΚΑΥΤΟ»

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Πολλά μιούζικαλ έπεσαν στο τραπέζι των συσκέψεων της Ελληνικής Θεαμάτων ώστε να βρεθεί αυτό που θα ανέβαινε στο Θέατρο Παλλάς τον ερχόμενο Νοέμβριο. Ανάμεσα σ’ αυτά και το Μερικοί το προτιμούν καυτό, όπου ήταν το επικρατέστερο.

Όλα βαίνουν καλώς για το ανέβασμα του «Καυτού» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν συμφωνήσει ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης –όπως πρώτοι σας αποκαλύψαμε- και η Ζέτα Μακρυπούλια.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του magazineofmedia.blogspot.com στην εν λόγω δουλειά «έκλεισε» να είναι και ο ταλαντούχος Λευτέρης Ελευθερίου. Τον ίδιο ρόλο έκανε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης το ’94-’95.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: "Πάντρεμα" δυνάμεων-έκπληξη!

 Του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Τον «Ιωάννη Γαβριήλ Μπόρκμαν» του Ερρίκου Ίψεν θα ανεβάσει τη νέα καλλιτεχνική περίοδο ο Σταμάτης Φασουλής στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, όπως όλα δείχνουν. Ενώ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει «κλείσει» ο Γιώργος Κιμούλης (πηγή: onlytheater).


Ποιες είναι όμως οι δύο γυναίκες ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στην ίδια παράσταση; Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη θα βρεθούν η Φιλαρέτη Κομνηνού και η Ρούλα Πατεράκη.
Ένα «πάντρεμα» δυνάμεων που αναμένεται να συζητηθεί.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, πτωχευμένος τραπεζίτης, έμεινε υπόδικος τρία χρόνια, πέρασε άλλα πέντε στη φυλακή και για τα επόμενα οχτώ κλείστηκε στο δωμάτιο του, σε μια εθελούσια φυλακή, αρνούμενος να βγει, ως την τελευταία νύχτα της ζωής του. Με τον ίδιο υπερβολικό τρόπο, θυσίασε την προσωπική του ευτυχία: παραμέρισε την αγάπη του για την Έλα και παντρεύτηκε την αδερφή της, Γούνχιλντ, που θα του εξασφάλιζε τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσει το όραμα του, την κοινωνική και βιομηχανική του ανάπτυξη. Κι αυτό είναι το μεγάλο του, το ασυγχώρητο έγκλημα.

citypress.gr

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Με την...Ελεωνόρα Ζουγανέλη!

Στον Παναγιώτη Μουλόπουλο|| Περιοδικό: ''Like!''


Περίμενες ότι θα έρθει τόσο γρήγορα η επιτυχία του νέου album;
Ποτέ δεν περιμένω κάτι με την έννοια της αναμονής. Έχω πάρα πολύ πίστη και δύναμη, επειδή υπάρχει αλήθεια σ’ αυτή τη δουλειά, ότι υπάρχει μία πιθανότητα να αρέσει στον κόσμο και να το αγκαλιάσει. Όπως και συνέβη.

Είναι εύκολο στις μέρες μας να είναι αληθινός;
Ο κάθε άνθρωπος διαλέγει τη δική του διαδρομή. Εγώ μέσα από την αλήθεια έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα. Είναι κάτι που πιστεύω και υπερασπίζομαι. Θεωρώ ότι όσο πιο αληθινός είσαι, γίνεσαι και πιο βαθιά αγαπητός. Πράγμα το οποίο αποζητώ. Δεν μ’ αφορά τόσο πολύ η επιφανειακή επαφή με το κοινό, όσο η ουσιαστική. Αυτή είναι η ανάγκη μου, αυτή αποζητώ και νομίζω ότι το κοινό έχει μπει σ’ αυτή τη διαδικασία.

Στην παρούσα περίοδο, τι άλλο είναι αυτό που αποζητά η Ελεωνόρα;
Είμαι σε μία στιγμή της ζωής μου που είμαι πάρα πολύ καλά. Έγιναν πάρα πολλές αλλαγές. Όντως η δισκογραφική «Μετακόμιση» ακολουθεί τη δική μου, προσωπική, μετακόμιση και πολλές αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή μου. Είμαι σε μία φάση που απολαμβάνω όλες τις αλλαγές, αυτά που μου έχουν αφήσει. Την καινούρια μου ζωή.

Στην παρουσίαση ανέφερες –στο πλαίσιο του χιούμορ- ότι από την εταιρεία σου, δεν σ’ αφήνουν να ερωτευτείς. Μόνο να εργάζεσαι. Σου λείπει ένας έρωτας;

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Η ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΦΕΥΓΕΙ, Η ΑΝΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ

Χωρίς τη Μαρινέλλα θα ξεκινήσει ο δεύτερος κύκλος παραστάσεων του Chicago, όπως όλα δείχνουν, ενώ αποκλειστικές πληροφορίες του Like! θέλουν για τον ρόλο της Mama Morton να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία η Άννα Παναγιωτοπούλου. Η πρεμιέρα του μιούζικαλ των Fred Ebb & Bob Fosse, σε σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή έχει προγραμματιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση κατά την περσινή περίοδο, είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, καθώς παραπάνω από 30.000 θεατές έδωσαν το «παρών» στο Παλλάς.

Τέλος, εκτός από τα σχέδια της επόμενης σεζόν, η Άννα Παναγιωτοπούλου αυτή την περίοδο κάνει πρόβες για την κωμωδία Ωχ, τι κόσμος γιαγιά που θα ανέβει προσεχώς στο Θέατρο Λαμπέτη.

Ντορέττα Παπαδημητρίου: "Όλοι έχουμε φάει τα χαστούκια μας"

Στον Παναγιώτη Μουλόπουλο|Περιοδικό: ''Like!''

 Παρόλο που τρέχει έναν «μαραθώνιο», είναι ήρεμη και δεν χάνει το κέφι της. Το ραντεβού μας δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Θέατρο Αθηνά. Εκεί, συναντήσαμε την ανανεωμένη και όμορφη Ντορέττα Παπαδημητρίου, η οποία λίγο πριν πάθει (και) κανονικό… Hangover μιλά για την κατάθλιψη που βίωσε μετά την πρώτη εγκυμοσύνη, τα κριτήρια που πρέπει να τηρεί ο ιδανικός σύντροφος, αλλά και την σχέση της με τους άντρες της ζωής της. Φυσικά, τον Διονύση και τον Φίλιππο. Ενώ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να γίνει για τρίτη φορά μητέρα ή και να ξανά παντρευτεί.

Θέατρο, «Dancing with the stars» και τώρα ξανά θέατρο. Πόσο «Hangover» έχεις βγει;
Νομίζω σε λίγο θα πάθω και κανονικό… Hangover. Όλα αυτά που είπες είναι πράγματα που μου άρεσαν πολύ και τα ευχαριστήθηκα. Είχαν πολύ κούραση, αλλά αν δεν κουραστείς δεν γίνεται τίποτα. Ειδικά σ’ αυτή τη φάση που είμαστε. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω καλοκαίρι και δεν ξέρω πως θα είναι.

Δεν ένιωσες την ανάγκη να ξεκουραστείς;
Την ένιωσα πολύ έντονα μετά το «Dancing» που είχα κουραστεί πραγματικά πάρα πολύ. Με το που τελείωσε, για ένα μήνα δεν έκανα χορό, αλλά τώρα το έχω ξανά αρχίσει.

Ξανά άρχισες τον χορό επειδή σου άρεσε ή επειδή σου χρειάζεται για κάποια δουλειά;
Μου άρεσε πολύ, αγάπησα τον Παύλο και δεν ήθελα να χαθούμε. Η πρόθεση μου είναι κάποια στιγμή να συνδυάσω στη δουλειά όλα αυτά, τώρα που ανακάλυψα και αυτή την πλευρά μου που δεν την ήξερα. Θέλω να συνεχίσω να το εξασκώ, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να μου ξανά χρειαστεί.

Μήπως όλο αυτό είναι μία προετοιμασία για… μιούζικαλ;
Η αλήθεια είναι πως για του χρόνου υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Και αυτό που θα κάνω εγώ θα έχει και χορό.

«Hangover» η καλοκαιρινή πρόταση. Πες μας για τον ρόλο σου.
Υποδύομαι ένα call girl και μαζί με μία συνάδελφο της πηγαίνουν σε ένα bachelor party που διοργανώνουν τέσσερις φίλοι. Γίνεται μία τρελή νύχτα με party, ποτά και διάφορα άλλα… συνοδευτικά που έχει φέρει ο ένας φίλος. Όταν ξυπνάμε την άλλη μέρα, η συνάδελφος μου είναι νεκρή στο πάτωμα, ο ένας φίλος αγνοείται και μέσα στη σουίτα υπάρχουν διάφορα πράγματα που κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκαν εκεί. Αυτή η γυναίκα εγκλωβίζεται με αυτούς τους τέσσερις και συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα. Είναι μία καθαρή κωμωδία.

Έχεις χάσει το γέλιο σου με όλα αυτά που συμβαίνουν;
Όχι, γιατί είμαι πολύ θετικός άνθρωπος. Έχω μηχανισμούς οι οποίοι με συγκρατούν από την απόλυτη στεναχώρια, μιζέρια και την κατάθλιψη, παρότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Σε αυτή τη φάση όλοι έχουμε ανάγκη το γέλιο. Για εμάς τους ηθοποιούς, να μπορούμε να κάνουμε κωμωδία σ’ αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικό. Και φυσικά να το πάρουμε κι εμείς πίσω. Είναι αλισβερίσι αυτό. Το ίδιο είχα σκεφτεί και στη περίπτωση του «Dancing», όταν μου το πρότειναν. Θα συμμετέχω σε κάτι που θα δώσει λίγη χαρά στον κόσμο.

Έχεις περάσει από το στάδιο της κατάθλιψης;
Την έχω βιώσει σε μικρά χρονικά διαστήματα.