Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κλέλια Ρένεση:"Ο αυθορμητισμός έχει πάντα το κόστος του"

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μουλόπουλο
Φωτογραφίες: Γιώργος Αλεξανδράκης

Το ευρύ κοινό την γνώρισε ως ‘’Ρίτα’’ στο «Μίλα μου βρώμικα», για να έρθει στη συνέχεια ο ρόλος της ‘’Ζίνας’’ στο «Με λένε Βαγγέλη». Η Κλέλια Ρένεση, με τον δυναμισμό και τον αυθορμητισμό της, ξέρει να «κλέβει» τις εντυπώσεις. Η γνωστή ηθοποιός μιλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στη citypress.gr για τον «Rain Man», όπου θα κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, για τον εγωισμό, την κρίση, αλλά και για τον αυθορμητισμό της που «πάντα έχει το κόστος του».

• Από τον «Αθώο ή ένοχο», τη φετινή σεζόν  βρίσκεσαι στο πλευρό του Χρήστου Χατζηπαναγιώτη και του Γιάννη Στάνκογλου, στο «Rain Man» του Don Gordon,στο ''Γκλόρια''. Πώς προέκυψε η συνεργασία;
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς τι νήματα κινήθηκαν. Ήθελα πολλά χρόνια να δουλέψω με τον Θοδωρή Πετρόπουλο, ο οποίος έχει κάνει την διασκευή- απόδοση του έργου και είχε κινήσει όλη τη διαδικασία, επειδή  ήταν δική του ιδέα. Αλλά και με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και με τον Γιάννη Στάνκογλου θέλαμε να δουλέψουμε. Τον Δημήτρη Λιγνάδη που σκηνοθετεί, δεν τον ήξερα προσωπικά, αλλά γνωριστήκαμε και έχουμε όλοι μία άψογη συνεργασία.

• Στο έργο ο πρωταγωνιστής είναι ένα αυτιστικό άτομο. Έχεις εμπειρία με αυτιστικά άτομα ή χρειάστηκε να κάνεις κάποια έρευνα για τις ανάγκες της παράστασης;
Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω κάνει κάποια έρευνα, αλλά έχω μπει στην διαδικασία να δω κάποιες ταινίες που αφορούν τον αυτισμό. Αν ο ρόλος μου ήταν αυτός του «Rain Man» θα είχα κάνει τρομερή έρευνα. Ωστόσο, εγώ πρέπει να δουλέψω προς μία άλλη κατεύθυνση, ώστε να βρω άλλα πράγματα για τον ρόλο μου. Ο κάθε ηθοποιός κοιτάει να δει κάποια πράγματα που να προσεγγίσει τον ρόλο. Αυτή την στιγμή προέχει να εμβαθύνω σε κάποια άλλα πράγματα και όχι στον αυτισμό.

• Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο έργο. Φοβήθηκες για το νέο αυτό στοίχημα;
Η μόνη αγωνία που έχω, είναι να κάνουμε μία ωραία παράσταση –με την καλή έννοια. Το να συναγωνιστούμε ένα κινηματογραφικό, ενός τεράστιου στούντιο, μιας άλλης δεκαετίας και παγκόσμιου βεληνεκούς, δεν γίνεται  και δεν μπαίνουμε σ’ αυτή την διαδικασία. Μιλάμε για ένα άλλο είδος θεάματος, για κινηματογράφο, που είναι τελείως διαφορετικό από το θέατρο. Για να αποδοθεί αυτή η ιστορία στο θέατρο θέλει άλλη δόμηση… Θέλει αναδόμηση! Το στοίχημα που έχουμε βάλει σ’ αυτή την αναδόμηση του κειμένου, είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε αλήθειες, αληθινούς χαρακτήρες, με τις δικές τους ιστορίες και καταστάσεις.

• Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα πρωταγωνιστείς σε δραματικό έργο (σ.σ. «Αθώος ή ένοχος»). Προτιμάς το δράμα ή την κωμωδία;
Δεν θα το ‘λεγα δραματικό το «Rain Man». Θα το ‘λεγα κοινωνικό με μεγάλη δόση χιούμορ. Αντιμετωπίζει τον αυτισμό με μεγάλη τρυφερότητα που δεν αποτελεί ταμπού να γελάσεις, όταν ο «Rain Man» λέει κάτι που ακούγεται  πολύ αστείο. Στο κείμενο υπάρχει αλήθεια! Αυτός ο άνθρωπος ζει διάφορες –μη- λογικές καταστάσεις που φέρνει γέλιο και ιδίως όταν απέναντι του υπάρχει ένας σώφρον άνθρωπος. Έρχονται σε σύγκρουση δύο διαφορετικοί κόσμοι, ένας αυτιστικός και ένας άκρως  ρεαλιστικός, με ανθρώπους κανονικούς.
 Έχω κάνει αρκετές κωμωδίες στο θέατρο και την τηλεόραση. Πέρσι πειραματίστηκα με έναν ρόλο πιο σκοτεινό, πιο μυστηριώδη. Φέτος κάνω κάτι πιο ξεκάθαρο. Μου αρέσει να πειράζω τα πράγματα, δεν θέλω να κάνω τα ίδια.

• Στο έργο του Don Gordon, ο εγωισμός παίζει τον δικό του καταλυτικό ρόλο στις ζωές των ηρώων. Εσένα, στις σχέσεις σου, σε διακατέχει ο εγωισμός;
Αν με διακατείχε ο εγωισμός θα ήμουν πάρα πολύ δυστυχής. Σίγουρα, υπάρχει εγωισμός, σε όλα τα επίπεδα! Προσπαθώ, όπως όλοι, να μειώσω το «εγώ» μου για να μπορέσω να χωρέσω στο «εμείς». Δεν είναι πολλές φορές εύκολο, γιατί άλλες φορές βγαίνουν και οι ανασφάλειες.

• Στο έργο η ζωή των πρωταγωνιστών αλλάζει ριζικά μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι συναισθημάτων. Σου έχει συμβεί κάτι ανάλογο; Μια έντονη συναισθηματική μεταμόρφωση;
Σίγουρα, όποτε συμβαίνουν οριακά πράγματα στη ζωή, που έχουν να κάνουν με μεγάλα σοκ και ανατροπές, μας αναγκάζουν να  αναθεωρούμε τα πράγματα. Αυτό είναι μεγάλη ευλογία, γιατί μετά από ένα τέλος, έρχεται μία αρχή. Αλίμονο, αν δεν αναθεωρούσαμε, όταν χάνεις κάποιον δικό σου άνθρωπο, όταν διαλύεται μία δυνατή σχέση ή όταν οι κολώνες της ζωής σου γκρεμίζονται. Ο άνθρωπος πρέπει να διαπραγματεύεται με τον εαυτό του και με τον πόνο.

• Η οικονομική κρίση σ’ έχει επηρεάσει;
Είμαι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν ξοδεύω πολλά, γιατί το μυαλό μου δεν λειτουργεί τόσο πολύ στο υλικό κομμάτι. Είμαι πιο αλλοπαρμένη και θα πάρω μόνο αυτά που χρειάζονται. Η καθημερινότητα μου δεν έχει αλλάξει και πάρα πολύ, λόγω της κρίσης, επειδή ποτέ δεν ζούσα πλουσιοπάροχα, όσα λεφτά κι αν είχα. Ζω πάρα πολύ συντηρητικά, επειδή έτσι είμαι, δεν το ‘χω ανάγκη. Βαριέμαι. Δεν είμαι η κοπέλα που θα πάει πέντε φορές τον μήνα κομμωτήριο, ούτε που θα κάνει μανικιούρ, πεντικιούρ, δεν βγαίνω, δεν χαλάω λεφτά. Είναι η ζωή μου έτσι δομημένη. Δεν έχει πάρα πολλά έξοδα, οπότε ούτως ή άλλως δεν έχω αλλάξει συνήθειες, αλλά  έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι το μέλλον μου. Είμαι πιο φοβισμένη, γιατί μπορεί μέχρι τώρα να ζούσα και να ‘λεγα έχω μέλλον μπροστά μου, επειδή είμαι νέα κοπέλα, αλλά πλέον είναι πάρα πολύ αμφίβολα.

• Επειδή είσαι δημόσιο πρόσωπο… δεν σ’ απασχολεί η εμφάνιση σου;
Η αλήθεια είναι ότι θα ‘πρεπε να προσέχω λίγο περισσότερο την εμφάνιση μου, αλλά έχω μία τάση να ‘μαι αυθόρμητη κι όπως νιώθω έτσι κάνω. Δεν τα προσέχω τόσο πολύ, αλλά άμα θέλω να βγω κάπου περιποιημένη, μπορεί να κάτσω και μία ώρα να φτιαχτώ.

• Τον αυθορμητισμό, τον έχεις «πληρώσει»;
Πάντα! Είτε έχει να κάνει με τα  χαζά, τύπου ότι ντύθηκες και προετοιμάστηκες για να πας σε ραντεβού, είτε πως αντιμετωπίζω τους καινούριους ανθρώπους στη ζωή μου, είτε έχει να κάνει με την δουλειά μου. Πάντα ο αυθορμητισμός, ενώ είναι ένα πάρα πολύ θετικό στοιχείο και δηλώνει έναν άνθρωπο ελεύθερο και ανοιχτό που δεν κάνει διακρίσεις, έχει το κόστος του. Οι άνθρωποι είναι πάρα πολύ καχύποπτοι, τσιτωμένοι και κλειστοί στις μέρες μας. Πιστεύω ότι είναι πολύ βαρετό μετρώντας μόνο τις κοινωνικές συμβάσεις και αποκλείοντας το παιδί που ‘χεις μέσα σου.

• Εσένα έχει επηρεάσει το παιδί που κρύβεις μέσα σου;
Εδώ τα πράγματα μπερδεύονται. Από την μία η ανασφάλεια με κάνει να αγχώνομαι περισσότερο με τις καταστάσεις, από την άλλη, όμως, με πεισμώνει. Είναι μία εποχή που όλα κρέμονται από ένα τεντωμένο σχοινί. Τώρα χρειάζεται να δέιξουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι και το παιδί μέσα μας αν έχει μάθει μόνο να απαιτεί ή να ονειρεύεται.

• Έχεις φτάσει ποτέ στα άκρα, ώστε να διεκδικήσεις κάτι που σου ανήκει, όπως συμβαίνει στο έργο;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:''Ναυάγησε'' η συνεργασία Βίσση-Μουζουράκη;

Μπορεί η συνάντηση της 10ης Σεπτεμβρίου, μεταξύ Άννας Βίσση-Νίκου Καρβέλα-Γιάννη Κακλέα με τον Πάνο Μουζουράκη, να «επισφράγισαν» τη συνεργασία για τους «Δαίμονες» που ετοιμάζονται να παρουσιαστούν στο «Παλλάς» από τον Απρίλιο του 2013, ωστόσο, όμως, τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, η συνεργασία φαίνεται να οδηγεί σε «ναυάγιο», αφού δεν τα "βρήκαν" οικονομικά και καλλιτεχνικά, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να αντιστραφεί το κλίμα.

Η ενδεχόμενη, έως σίγουρη όπως μας λένε οι πληροφορίες μας, αποχώρηση του γνωστού ηθοποιού-τραγουδιστή, έρχεται να ενισχύσει, παράλληλα, τη δήλωση του Κώστα Μαρτάκη στο «TV Έθνος» και τη Νατάσσα Παπανικολάου, που σε ερώτηση αν το νέο μιούζικαλ που συζητά είναι οι «Δαίμονες», ο γνωστός τραγουδιστής είχε πει: «Ας το αφήσουμε ανοιχτό. Θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Αυτό σου λέω μόνο...».

Τέλος, η Άννα Βίσση, εκτός από την προετοιμασία για τους «Δαίμονες», βρίσκεται και σε πρόβες με τη στενή συνεργάτιδα της, Μυρτώ Κοντοβά, ώστε να ετοιμάσουν το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η «απόλυτη» ελληνίδα star,έχοντας στο πλευρό της την Demy, στο «Κέντρο Αθηνών».

Κατερίνα Λέχου-Άρης Σερβετάλης: Μαζί με...''Χάρτινα Λουλούδια''

Δύο θεατρικά έργα θα παρουσιάσει το θέατρο «Ιλίσια» την φετινή καλλιτεχνική περίοδο. Κάθε Δευτέρα & Τρίτη από 8 Οκτωβρίου η θεατρική σκηνή θα γεμίζει «Χάρτινα λουλούδια», ενώ από Τετάρτη έως Κυριακή θα λέμε «Ο επιθεωρητής έρχεται» (12/10/2012).

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί την Κατερίνα Λέχου και τον Άρη Σερβετάλη, με τις πρόβες να βρίσκονται στην τελική ευθεία, προκειμένου να ανακαλύψουν και να φωτίσουν τις πτυχές αυτού του ιδιαίτερου έργου που υπογράφει ο Egon Wolff.

Πρόκειται για μια σκληρή και ποιητική εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης που αναζητά, διεκδικεί, ικετεύει και κατατροπώνει στον αγώνα για αγάπη, αποδοχή, επιβολή και κυριαρχία. Μια αποκαλυπτική ανατομία της ασταμάτητης πάλης των φύλων, των τάξεων, των ιδεολογιών και της διαφορετικότητας, που συνθέτει αυτόν τον όμορφο και άγριο κόσμο.

Λίγα λόγια για το έργο:
H πρώτη παράσταση των «Χάρτινων Λουλουδιών» δόθηκε στο Σαντιάγκο το 1970 και από πολλούς θεωρήθηκε το καλύτερο έργο του Wolff, αφού αντανακλά στο σύνολό τους τα «κλειδιά» της οπτικής του: το κοινωνικό χάσμα ανάμεσα στην τάξη των προνομιούχων και το περιθώριο, την πάλη ανάμεσα στα άτομα και την απομόνωση των ανθρώπων στον μικρόκοσμό τους, τη βία που ασκεί η ίδια η κοινωνία, αλλά και την ανάγκη των ανθρώπων για αγάπη και τρυφερότητα. Ο ποιητικός λόγος του έργου εμπλουτίζει την ισχυρή δομή και το σύγχρονο ύφος της δραματουργικής του Wolff. Οι μεταφορές και τα σύμβολα χρησιμοποιούνται στην κάθε σκηνή προοδευτικά μέχρι να θεμελιωθούν σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες και προκαλούν τον θεατή να εμπλακεί συναισθηματικά στην ανηλεή σύγκρουση των δυο ηρώων. Ο Μπαρακούντα είναι ένας από τους “Los rotos”, ένας φτωχοδιάβολος, περιθωριακός, άστεγος, απελπισμένος. Όμως είναι και πονηρός, χειριστικός, εντελώς άκαρδος. Εισβάλει στο σπίτι της Εύας που είναι το αντίθετό του: πολιτισμένη, εκλεπτυσμένη, ειλικρινής και ξεκάθαρη. Η σύγκρουση ανάμεσά τους θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και γι’ αυτό το διαμέρισμα της Εύας γίνεται τελικά ένα παγκόσμιο πεδίο μάχης.

Αναζητούνται οι...''Αγνοούμενες''

Την περσινή καλλιτεχνική περίοδο οι: Μαριάννα Κυριάκη, Αθηνά Νιαβή και Σουζάνα Βαρτάνη, παρουσίασαν στο θέατρο «Φούρνος» την παράσταση «Jalousie», ενώ φέτος, μαζί με τον Πέτρο Γούτη, θα παρουσιάσουν τις «Αγνοούμενες», για τις ανάγκες του ομώνυμου έργου της Ρεζά ντε Βετ.

Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Παπαγιάννη, θα «μεταφερθούμε» στα περίχωρα μιας κωμόπολης της Ν. Αφρικής, το 1936. Κάθε χρόνο, την τελευταία νύχτα του Αυγούστου, μία νεαρή κοπέλα εξαφανίζεται με μυστηριώδη και μυσταγωγικό τρόπο.
Όμως, την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, κορυφώνει ο ερχομός ενός παράξενου θιάσου, ενός περιοδεύοντος τσίρκου που καλεί προς την απόλυτη ελευθερία.

Έτσι, μία μάνα φοβούμενη για όλα αυτά που συμβαίνουν, κρατάει φυλακισμένη την κόρη της στο σπίτι, με τα μέτρα προστασίας να είναι αυξημένα, μέχρι που φτάνει στο σπίτι ένας αστυνόμος, όπου γνωρίζει πολύ καλά τι εστί εξουσία…

Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο μυστήριο, έντονη πλοκή, αλλά και ανάλαφρα, κωμικά στοιχεία, όπου υπόσχεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

 Για όσους λατρεύουν το μυστήριο, οι πόρτες του θεάτρου «Φούρνος», θα είναι ανοιχτές κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, με τις τιμές των εισιτηρίων να βρίσκονται στα 12 και 8 ευρώ.

Αισιόδοξοι & χαρούμενοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν..."Μία τρελή,τρελή σαραντάρα''

Η Ελληνική Θεαμάτων «καλωσόρισε» και επίσημα τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, πραγματοποιώντας την πρώτη συνέντευξη τύπου με τους συντελεστές και τον θίασο της «Τρελής, τρελής σαραντάρας», στο «Zonar’s» επί της Βουκουρεστίου. Η citypress.gr βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και σας μεταφέρει ό,τι συνέβη…

Η ανεπανάληπτη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, ετοιμάζεται να «αναβιώσει» στη σκηνή του «Μικρού Παλλάς», από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, προσφέροντας γέλιο, αλλά και «δόσεις» νοσταλγίας από τις παλιές εποχές, στο θεατρόφιλο κοινό.

Λίγα λεπτά μετά τις 12, η Νεφέλη Ορφανού και η Βάσω Γουλιελμάκη κατέφτασαν στο κεντρικό café, ενώ ακολούθησαν οι: Στράτος Χρήστου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ελένη Κρίτα και ο Γιώργος Δεπάστας.

Με πειράγματα, ανταλλαγή απόψεων, σχόλια και γέλιο, οι συντελεστές παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους όσα θα διαδραματιστούν στο «Μικρό Παλλάς».

Η Βίκυ Σταυροπούλου που καλείται να ερμηνεύσει τον ρόλο της ‘’Τζένης Πετρομιχάλη’’, δήλωσε ότι ενώ της «είχε ξανά προταθεί το συγκεκριμένο θεατρικό έργο, δεν ήταν το σωστό timing. Τώρα, όμως, είμαι χαρούμενη που συμβαίνει και αυτό χάρη στον Θοδωρή Πετρόπουλο και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη». Το έργο αποτελεί για την ίδια «μια γλυκιά ανάμνηση», ενώ όταν είδε «Το θέατρο της Δευτέρας με την Μαίρη Αρώνη, μου έφυγαν όλοι οι φόβοι». Ο Θοδωρής Πετρόπουλος με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια «χτυπώντας» την μία επιτυχία μετά την άλλη, «έκανε ένα καταπληκτικό πάντρεμα του θεατρικού έργου και του κινηματογραφικού. Θεωρείται παλιό, αλλά είναι τόσο σύγχρονο».

Την σκηνοθεσία της «τρελής σαραντάρας» έχει αναλάβει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος «είναι πολύ ταλαντούχος, έξυπνος, αποτελεσματικός και γρήγορος». Όπως πρόσθεσε η Βίκυ Σταυροπούλου, ήταν «ένα μάθημα ο τρόπος που δούλεψα. Πρώτη φορά εργάζομαι με αυτόν τον τρόπο», ενώ ευχαρίστησε δημοσίως όλη την ομάδα, αφού οι χαρακτήρες είναι σαν να γράφτηκαν «πάνω» στον κάθε ηθοποιό. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός επεσήμανε ότι «κρατάμε την εποχή», καθώς ότι «η παραγωγή αποφάσισε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και οι τιμές είναι χαμηλές. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε!».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο οποίος υποδύεται τον αδερφό της ‘’Πετρομιχάλη’’, λέγοντας ότι οι «συγκρούσεις του πρέπει & θέλω υπάρχουν πάντα», ενώ πρόσθεσε τον εντυπωσιασμό του «από την σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου που είναι στην ανθρώπινη διάσταση του», δίνοντας τη «σκυτάλη» στον Στράτο Χρήστου να προσθέσει ότι «οι άνθρωποι έπαιζαν με τα αισθήματα και τις παραδόσεις τότε. Τώρα, είναι ένα παράθυρο στο παρελθόν».

Η Νεφέλη Ορφανού θα βρίσκεται για 2η χρονιά στη κεντρική αθηναϊκή σκηνή και δη με την Βίκυ Σταυροπούλου και τον Θοδωρή Πετρόπουλο, ο οποίος έκανε την προσαρμογή. Η ίδια τόνισε ότι «παίζουν όλοι εξαιρετικά», εκφράζοντας τις αμφιβολίες για τον εαυτό της, αφού «εγώ δεν ξέρω αν παίζω καλά». Φυσικά, η αντίδραση των ηθοποιών ήταν άμεση, διαψεύδοντας την τελευταία φράση της.

Η Βάσω Γουλιελμάκη που υποδύεται την κολλητή της ‘’Τζένης Πετρομιχάλη’’, εξέφρασε την ικανοποίηση της που βρίσκεται στον συγκεκριμένο θίασο και ότι «δεν υπάρχει πίεση και έτσι μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της. Μου αρέσει αυτό που ζω αυτή τη στιγμή. Πηγαίνω στο σπίτι μου ήρεμη και σκέφτομαι πως μπορώ να γίνω καλύτερη». Ο Κωνσταντίνος Κακούρης, ως…πέτρα του σκανδάλου, είναι απόλυτα ευχαριστημένος και τυχερός που βρίσκεται «σε μία ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών. Εγώ είμαι νέος… μαθαίνω από αυτούς», πρόσθεσε, για να πάρει τον λόγο ο Γιώργος Δεπάστας λέγοντας ότι έχει «εντυπωσιαστεί από το έργο. Είναι η πρώτη φορά που ξανά ανεβαίνει στο σανίδι μετά από 52 χρόνια». Τέλος, η Ελένη Κρίτα που καλείται να ‘’ντυθεί’’ την… «Κοκκάλω» επεσήμανε με την σειρά της το ταλέντο του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, ο οποίος «δεν καταπιέζει τους ηθοποιούς και κρατά την εποχή».

Την παρουσίαση της «Τρελής, τρελής σαραντάρας» ολοκλήρωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, λέγοντας ότι: «Όταν έχεις την ‘’Σαραντάρα’’ και αυτό το επιτελείο, δεν υπάρχει σκηνοθέτης, αλλά μένεις στο κείμενο και στους ηθοποιούς. Προσπάθησα να κρατήσω την εποχή και να διατηρήσω 9 κωμικές προσωπικότητες, όπου ο καθένας βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους».Όπως πρόσθεσε, «η παράσταση απογειώνεται γιατί όλοι μπαίνουν στην εποχή. Πάμε με ατάκα γέλιου, όπου δύο ώρες θα γελάτε. Θέλω να ευχαριστήσω την Βίκυ που μου έδωσε την ευκαιρία να την σκηνοθετήσω», τονίζοντας ότι «μαθαίνω κι εγώ απ’ αυτούς. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με τον αυτοσχεδιασμό. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστώ και σε άλλα είδη».

Το πρώτο ραντεβού με την «Σαραντάρα» δίνεται την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 21.00, με τους: Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Στράτος Χρήστου, Κων/νος Κακούρης, Γιώργος Δεπάστας, Ivan Svitailo.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 20.00
Πέμπτη & Παρασκευή στις 21.00
Σάββατο & Κυριακή στις 18.00 & 21.00.
Τιμές των εισιτηρίων:
Πλατεία: 20 ευρώ, Λαϊκή (απογευματινή Σαββάτου): 17 ευρώ, Φοιτητικό: 15 ευρώ, Άνεργοι: 10 ευρώ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

To comeback του Σάκη Ρουβά!

Ο Σάκης Ρουβάς ετοιμάζει ένα δυναμικό comeback, υπόσχοντας να αφήσει γι’ ακόμη μία χρονιά το στίγμα του, αφού θα παρουσιάσει ένα αισθησιακό θέαμα με ερωτική προσέγγιση, το οποίο θα μας παρασύρει και σε ένα νέο ύφος διαδραστικής διασκέδασης.

Και που θα συμβούν όλα τα παραπάνω; Στο «S Club@ Διογένης Studio» και πιο συγκεκριμένα τα ραντεβού θα δίνονται από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου –κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Στο πλευρό του Σάκη Ρούβα θα βρίσκεται η Αγγελική Ηλιάδη, η οποία θα παρουσιάσει το νέο της ρεπερτόριο, οι Melisses που θα δώσουν τον pop ρυθμό τους, ενώ στο σχήμα θα συμμετέχουν και οι: Courtney Parker, Victoria Taylor, Τζωρτζίνα Καραχάλιου.
Το Διογένης Studio μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο cabaret, για να υποδεχθεί το S Club και να παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό θέαμα, με θεατρική και ερωτική ατμόσφαιρα.

Η ομάδα που «κρύβεται» πίσω από το live show είναι:
Σκηνοθεσία-Costume Designer: Απόλλωνας Παπαθεοχάρης

Βοηθός σκηνοθέτη – Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Λύρας
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου – Τόνυ Κονταξάκης
Light Designer: Γιώργος Τέλλος - Μελίνα Μάσχα
Ήχος: Ηλίας Σεργόπουλος – Κυριάκος Κυριακού
Video Graphics: Βασίλης Αντωνιάδης
Χορογραφίες: Chaly Jennings
Βοηθός ενδυματολόγου – Μαρία Ζυγούρη
Μουσικοί:
Αποστόλης Μακρογιάννης - κιθάρα
Τόνυ Κονταξάκης - κιθάρα
Manolo - σαξόφωνο & κρουστά
Γιώργος Δελλής - πλήκτρα
Σπύρος Κουδούνης - τύμπανα
Χρήστος Δουλάμης – Drums
Κώστας Πλατάκης – μπουζούκι
Αϊχάν Μεμίσογλου – κρουστά
Πασχάλης Τερζής – Πλήκτρα
Φωνητικά:
Τζωρτζίνα Καραχάλιου
 Αντώνης Ντόμινος
Χριστίνα Αργύρη
Χορευτές:
Chaly Jennings
Victoria Taylor
Stavriana Garnavou
Tatiana Dimitriadi

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πότε έρχεται ο Robert Wilson στην Αθήνα; Εντατικές πρόβες για την ''Οδύσσεια''

Μία από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις είναι η «Οδύσσεια», που θα παρουσιάζει το Εθνικό Θέατρο σε συμπαραγωγή με το Piccolo Teatro του Μιλάνου, ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Robert Wilson.

 Ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του κόσμου, όπου εμπνέεται από το ομηρικό έπος και δημιουργεί με Έλληνες ηθοποιούς μία πρωτότυπη παράσταση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τις ακροάσεις πέρασε όλο το ελληνικό θέατρο.

Η «Οδύσσεια» είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το «ταξίδι» της από τις 26 Οκτωβρίου έως τον Μάρτιο του 2013, ενώ έπειτα θα μεταφερθεί για 3 εβδομάδες στο Piccolo Teatro του Μιλάνου και σε άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

Οι συντελεστές κάνουν πυρετωδώς πρόβες, για να ‘ναι όλα έτοιμα ενόψει της μεγάλης πρεμιέρας, ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της citypress.gr, την Παρασκευή αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας ο Robert Wilson, ώστε να συνεχιστούν με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες.

Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, συμβάλουν οι παρακάτω συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Σχεδιασμός σκηνικού,  Σχεδιασμός φωτισμών: Robert Wilson

ΑΝΤ1: Μετάδοση του προγράμματος και στο Μαυροβούνιο

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του νέου προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού PRVA, του Ομίλου ΑΝΤ1, που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο, παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας και εκπροσώπων του κοινωνικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας.

Ο Όμιλος ΑΝΤ1, τα τελευταία χρόνια, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και σε άλλες χώρες. Έτσι, μετά την επιτυχημένη παρουσία του PRVA στη Σερβία, προχώρησε στη μετάδοση του προγράμματος του και στο Μαυροβούνιο.

Το «παρών» στην παρουσίαση έδωσαν περισσότεροι από 400 καλεσμένοι, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο κ. Θοδωρής Κυριακού, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία της επένδυσης που έκαναν πριν από δύο χρόνια.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Μέσα σε λίγους μήνες η επένδυσή μας στο Μαυροβούνιο κατάφερε ν’ ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες μας. Ο τηλεοπτικός σταθμός PRVA στο Μαυροβούνιο είναι η πιο πρόσφατη τηλεοπτική επένδυση του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στην Ευρώπη και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που τα μερίδια τηλεθέασης μέσα σε λίγους μήνες, αυξήθηκαν από το 1% στο 8%, πριν ακόμα ξεκινήσουμε το Νέο μας Πρόγραμμα! Με αυτή την ευκαιρία, θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τα στελέχη μας και τις ομάδες τους, τόσο στη Σερβία όσο και στο Μαυροβούνιο, για την εξαιρετική δουλειά τους. Ο Dejan Jocić,  είναι ένας πολύ επιτυχημένος επικεφαλής των καναλιών μας στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο και είναι σαφές ότι ο ίδιος και η ομάδα του πέτυχαν πολύ γρήγορα σπουδαία αποτελέσματα. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες της διαφημιστικής αγοράς για την υποστήριξή τους».

Επιπλέον, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την κυβέρνηση που συμβάλει στην διαμόρφωση προϋποθέσεων για ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον στη Σερβία και το Μαυροβούνιο, αλλά και την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να επενδύουν.

Ο κ. Dejan Jocić, Γενικός Διευθυντής του PRVA, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε ότι ο λόγος που η παρουσίαση επιλέχτηκε να γίνει στο Μαυροβούνιο είναι η ανακοίνωση έναρξης λειτουργίας του καναλιού και στην τηλεοπτική αγορά του Μαυροβουνίου. Ο κ. Jocic δήλωσε επίσης, πως είναι υπερήφανος για τις ομάδες του PRVA στη Σερβία και το Μαυροβούνιο και επισήμανε:
«Η μετάδοση του προγράμματός μας στο Μαυροβούνιο έχει μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι σας υποσχεθήκαμε μια επιτυχημένη σεζόν και εκπληρώσαμε την υπόσχεσή μας. Η παρουσία σας εδώ αποτελεί ένδειξη του ότι παρακολουθείτε το πρόγραμμά μας και αυτός είναι ο δικός μας τρόπος να σας πούμε  «Ευχαριστώ». Αποδείξαμε ότι είμαστε πραγματικά οι πρώτοι, αλλάξαμε το τοπίο των ΜΜΕ στη Σερβία και εξαιτίας μας, αλλάζει και ο ανταγωνισμός. Είμαστε λοιπόν πολύ υπερήφανοι γιατί αυτό σημαίνει ότι η αγορά εξελίσσεται».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε, η Διευθύντρια Πωλήσεων του PRVA, Marija Karan, η οποία παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία που κατατάσσουν το PRVA ως τον πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό σταθμό στο κοινό 18-50.  Η κ. Karan δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλοι οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν μείνει πολύ πίσω από το PRVA. Εμείς τα καταφέραμε, προσφέροντας τις καλύτερες εγχώριες και εξωτερικές παραγωγές. Συνεχώς προσελκύουμε νέους τηλεθεατές και στο Prime Time, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. To PRVA είχε τις πέντε υψηλότερες σε τηλεθέαση σειρές στη Σερβία κι ένα από τα σημαντικότερα σχέδια για το 2012 ήταν η μετάδοση του προγράμματος και στο Μαυροβούνιο. Η αγορά ΜΜΕ του Μαυροβουνίου, είχε ανάγκη από αυτού του είδους την τηλεόραση περισσότερο απ’ όσο πιστεύαμε αρχικά. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προβλέψεις μας από τον πρώτο κιόλας μήνα. Αναμένουμε μεγαλύτερη ανάπτυξη και αύξηση της τηλεθέασής μας στο προσεχές χρονικό διάστημα».

Το Νέο Πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού PRVA που θα μεταδίδεται στη Σερβία και το Μαυροβούνιο περιλαμβάνει εγχώριες και ξένες σειρές, δημοφιλείς εκπομπές και μεταδόσεις κορυφαίων αθλητικών εκδηλώσεων, όπως: τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Ερυθρού Αστέρα και τους αγώνες της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Σερβίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλου.

Ποιoς "Δεν βλέπει,δεν ακούει,δεν μιλάει";

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης πριν από 3 χρόνια σκηνοθέτησε έναν κουφό, ένα τυφλό και ένα μουγκό, αλλά το αποτέλεσμα έδειχνε από τότε, ότι επρόκειτο για μία παράσταση άκρως… «εκρηκτική» και η οποία θα πρόσφερε πολύ γέλιο.

Έτσι, με τη βοήθεια της «καλής νεράιδας» το ταξίδι τους συνεχίζεται και οι απολαυστικοί και αστείοι ήρωες της ιστορίας, σηκώνουν μανίκια και ξανά πιάνουν δουλειά στο θέατρο «Αθηνά».

Μιλάμε για το έργο του Γιώργου Θεοδοσιάδη, «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω», όπου κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου και σκοπεύει να μας κάνει να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα και τις δυσκολίες της. Η «συνταγή» είναι απλή και αρκεί να έχεις στη ζωή σου, αγάπη, φιλία, αξιοπρέπεια και αισιοδοξία.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Σπύρος Πούλης, Σπύρος Σπαντίδας, Θανάσης Βισκαδουράκης και Δήμητρα Στογιάννη.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας τυφλός. Ένας κουφός. Ένας μουγγός.
Είναι φίλοι, ζουν μαζί κι αντιμετωπίζουν από κοινού τις αντιξοότητες που δημιουργεί η καθημερινότητα και οι ειδικές τους δυνατότητες. 
Σ’ αυτή την μικρή Βαβέλ, σ’ αυτήν την εντελώς ασυνήθιστη συνύπαρξη, ο κάθε ήρωας έχει αναπτύξει τον δικό του κώδικα για να επικοινωνεί με τους άλλους. Και τα καταφέρνουν τόσο… όσο…  Κάποια στιγμή  μπαίνει στην ζωή τους μια κοπέλα γεμάτη δύναμη και αισιοδοξία, ένας άγγελος της αγάπης. Και όλα αλλάζουν ξανά!!!
Το Δεν Βλέπω Δεν Ακούω Δεν Μιλάω, εμπνευσμένο από έναν παλιό Ινδικό μύθο για την υπομονή και την μακροθυμία απέναντι στις δυσκολίες της ζωής. Είναι όμως ταυτόχρονα  ένα έργο για την συντροφικότητα,  την αγάπη, την εκτίμηση, την φιλία, τον καθημερινό αγώνα και την αισιόδοξη προσέγγιση της ζωής, λες και γράφτηκε ειδικά … για εποχές κρίσης…

Το έργο θα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη (20.00), Πέμπτη & Παρασκευή (21.15), Σάββατο (18.15 & 21.15) και Κυριακή (18.15).

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οι "Τρεις αδερφές" επανέρχονται δριμύτερες...

Πριν λίγες ημέρες σας ενημερώσαμε για τις εναλλακτικές προτάσεις που ετοιμάζει το «EliART» για το θεατρόφιλο κοινό του… και επανερχόμαστε, για να σας ενημερώσουμε ότι αντί της παράστασης «Ελεονόρα- Τελευταία νύχτα» με την Τιτίκα Βλαχοπούλου, θα παρουσιαστούν οι «Τρεις αδερφές», με τη σκηνοθετική ματιά του Ευδόκιμου Τσολακίδη.

Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, στις 21.15, όπου θα επαναληφθεί η περσινή του επιτυχία, αλλά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Στο έργο παίζουν όλους τους ρόλους, μόνο τρεις άνδρες ηθοποιοί, κάτω από τους ήχους των: Mahler, Nick Cave, Shaggy, Nits και των Apocalyptica, ενώ χορεύουν ζεϊμπέκικο με τη φωνή του Στράτου Διονυσίου.

Αυθεντικά αποσπάσματα από το έργο αλλά και σκηνές εμπνευσμένες από τις χαραμάδες που αφήνει ο Τσέχωφ ανάμεσα στις πράξεις του έργου του που έκανε πρεμιέρα το 1901, συνθέτουν ένα πάζλ απόγνωσης, απελπισίας, παρακμής, αγανάκτησης, ξεπεσμού και εγκατάλειψης. Η έλλειψη επικοινωνίας αντισταθμίζεται με το χιούμορ και η έλλειψη αξιών με την προβολή μιας μελλοντικής υπόσχεσης για μια καλύτερη ζωή.

Οι «Τρεις αδερφές» που υπογράφει  ο Ευδόκιμος Τσολακίδης θα παρουσιάζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 9.15, με τους: Βασίλη Ζαϊφίδη, Αποστόλη Ψαρρό, Ηλία Παπακωνσταντίνου.

Νίκος Οικονομόπουλος από...πλατίνα!

Μία από τις καλύτερες περιόδους της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας, διανύει ο Νίκος Οικονομόπουλος, αφού το τελευταίο του album με τίτλο «Θα είμαι εδώ», έγινε πολυπλατινένιο.

Μερικά από τα τραγούδια που ξεχώρισαν και έγιναν σε λιγότερο από ένα χρόνο κυκλοφορίας επιτυχίες, ήταν: «Και τι έγινε», «Καλή καρδιά», «Ψάξε με», «Εξαρτημένος».

Η απονομή του πολυπλατινένιου album έγινε την Παρασκευή στο νυχτερινό κέντρο «ΘΕΑ», όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής, μαζί με την Έλλη Κοκκίνου και την Κατερίνα Στικούδη.

Στην απονομή βρέθηκαν συντελεστές του δίσκου, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, συνεργάτες, αλλά και θαυμαστές του Νίκου Οικονομόπουλου. Μάλιστα, μ’ αφορμή την σημαντική, αυτή, βραδιά, ο Ν. Οικονομόπουλος, παρουσίασε και ένα νέο τραγούδι που τιτλοφορείται «Εννοείται», σε μουσική του Πάνου Κασπίρη και στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια.

Τέλος, ο Νίκος Οικονομόπουλος, κάλεσε τον Γιώργο Σαμπάνη στη σκηνή, ανακοινώνοντας τη συνεργασία τους μαζί με την Κατερίνα Στικούδη, το χειμώνα, στο «FEVER».

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η πιο μεγάλη ημέρα...Θετικής Ενέργειας!

Δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα που έδωσαν το δυναμικό «παρών» στην Ημέρα Θετικής Ενέργειας, γέμισαν χαμόγελα, αφού έδωσαν το δυναμικό «παρών» στο «Τείχος των Εθνών» του ΟΑΚΑ, αλλά και στην Α’ προβλήτα Ο.Λ.Θ στη Θεσσαλονίκη.

Φυσικά σ’ αυτό συνέβαλαν και αγαπημένοι καλλιτέχνες της νεολαίας, όπως: Έλενα Παπαρίζου, Playmen, Going Through, Demy, Μέλισσες, Ονιράμα, Stan, Vegas, Ήβη Αδάμου, Κόκκινα Χαλιά, Μηδενιστής & Panik Crew, Πάολα, Μύρωνας Στρατής και Ελένη Φουρέϊρα.

Η Παρασκευή που μας πέρασε, ήταν ημέρα αφιερωμένη στην θετική ενέργεια, ενώ το μεγάλο μουσικό πάρτι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν ο Θέμης Γεωργαντάς και η Μαίρη Συνατσάκη, αντίστοιχα.

Στην Αθήνα, το σύνθημα έναρξης, το έδωσε ο Johny Gerontakis και η ομάδα του «Show me love», δίνοντας τη σκυτάλη στις Melisses. Στη Θεσσαλονίκη, το σύνθημα δόθηκε από τον Reckless, ακολουθώντας τα Κόκκινα Χαλιά.

Επιπλέον, φέτος, δόθηκε η ευκαιρία στους fans γνωστού χυμού, να μανατζάρουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη ή μουσικό συγκρότημα, υπογράφοντας και ένα ετήσιο συμβόλαιο εργασίας στην ομάδα management της Ελένης Φουρέϊρα, όπου και νίκησε, καθώς και μία private συναυλία με τον Stan, τον οποίο και εκπροσωπούσε κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Η επιστροφή της ωραίας "Ελένης"

Μία από τις εκπλήξεις-ανατροπές της περσινής σαιζόν ήταν η «μετακόμιση» της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη, ανατρέποντας το τηλεοπτικό σκηνικό. Η δημοφιλής παρουσιάστρια επιστρέφει την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου, στη 13.00, για να δείξει γι’ ακόμη μία χρονιά τη δυναμική της.

Στόχος της εκπομπής και φέτος, είναι να διατηρήσουν μία ωραία παρέα στους τηλεθεατές, μέσα από μία ψυχαγωγική εκπομπή με «δόσεις» επικαιρότητας και αισιοδοξίας, ενώ στην εκπομπή θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές.

Εκτός από τη θεματολογία, στο πλευρό της «Ελένης» θα βρίσκεται μία ανανεωμένη ομάδα συνεργατών, δίνοντας  ο καθένας το δικό του στίγμα. Σταθερές αξίες αποτελούν οι: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γρηγόρης Γκουντάρας, Άση Μπήλιου, ενώ για 2η χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία του Άλεξ Κάβδα και του Βασίλη Καλλίδη. Ωστόσο, στον τόπο του «εγκλήματος» επιστρέφει η Κατερίνα Ζαρίφη. Δύο νέα μέλη θα βρίσκονται στην παρέα και ο λόγος για την Αντωνία Καλλιμούκου και την Ελιάνα Χρυσικοπούλου, οι οποίες κέρδισαν μία θέση στο πλευρό της Ελένης Μενεγάκη, ύστερα από δοκιμαστικά που πέρασαν.

Τέλος, στο «τιμόνι» της αρχισυνταξίας παραμένει η Ελένη Γελαλή, ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Σταύρος Ζερβάκης, με τον οποίο είχαν ξανά συνεργαστεί επί την εποχή του «Πρωινού Καφέ».

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

4 στα 4 για τον Ολυμπιακό, 4-1 τον Πανθρακικό στο "Γ.Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός ξέσπασε στον Πανθρακικό με νίκη 4-1, κάνοντας το "4 στα 4" στο Πρωτάθλημα. Σκόρερ οι Τζεμπούρ (4', 50') και Χολέμπας (27'), ενώ αυτογκόλ έβαλε ο Σκλιοπίδης (29'). 


Ο Νταμπλούχος Ελλάδας Ολυμπιακός, μετά την εντός έδρας ήττα του από τη Σάλκε για το Champions League, ξέσπασε πάνω στον Πανθρακικό στο Πρωτάθλημα, επικρατώντας με σκορ 4-1 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και μένοντας, πλέον, μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Βρήκε εις διπλούν δίχτυα ο  Ράφικ Τζεμπούρ (4', 50'), σκόραρε με ωραία προσπάθεια ο Χοσέ Χολέμπας (27'), ενώ αυτογκόλ σημείωσε ο Σκλιοπίδης (29'). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 83' ο Κυβελίδης. Οι ερυθρόλευκοι ανά διαστήματα έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, είχαν την κατοχή της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Στα αρνητικά η μικρή προσέλευση του κόσμου στο φαληρικό γήπεδο.

Πλεόν οι ερυθρόλευκοι είναι μόνοι πρώτοι στον πίνακα της Super League καθώς διατήρησαν το απόλυτο στο πρωτάθλημα και με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγωνίζεται με τον Ατρόμητο στην Λιβαδειά, να βρίσκεται 10 βαθμούς πίσω, με έναν αγώνα λιγότερο.