Σελίδες

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

''Άντρες έτοιμοι για όλα'' και μαζί με τις γυναίκες τους βρίσκονται στα...καλύτερα τους!

Στο Θέατρο «Λαμπέτη» επιστρέφουν τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο οι Ρέππας-Παπαθανασίου, με το έργο των Stephen Sinclair & Anthony McCarten, «Άντρες έτοιμοι για όλα». Το έργο θα παρουσιάζεται από σήμερα, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, με μία δυνατή ομάδα ηθοποιών που υπόσχονται πολύ γέλιο, μουσική και χορό.

Ωστόσο, χθες, πραγματοποιήθηκε η τελευταία γενική πρόβα του φιλόδοξου, αυτού, «ανεβάσματος» -και η citypress.gr, βρέθηκε εκεί-, με την αίθουσα να είναι γεμάτη από φίλους και συναδέλφους των ηθοποιών, αλλά και θεατές που έμαθαν για το χθεσινό event και έσπευσαν να στείλουν τη θετική τους ενέργεια. Και όπως φαίνεται; Τα κατάφεραν!
Ο Μιχάλης Ρέππας με τον Θανάση Παπαθανασίου, προσάρμοσαν στην ελληνική πραγματικότητα μία δυνατή και επίκαιρη κωμωδία, χαρίζοντας δύο ώρες γέλιο και διασκέδαση.

Η υπόθεση του έργου, θέλει πέντε Έλληνες να δοκιμάζονται από τα «σημάδια» της οικονομικής κρίσης, αφού κινδυνεύουν να «χάσουν» το café-bar, που αποτελεί στέκι τους περίπου 40 χρόνια, από ένα δάνειο. Έτσι, καταφεύγουν στην πιο ακραία λύση…Το σριπτίζ!
Όλος ο θίασος χαρίζει γέλιο, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ενώ υπάρχουν σημεία, όπου και οι ίδιοι οι ηθοποιοί δεν μπορούν να κρατηθούν. Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι ηθοποιοί είναι στα καλύτερα τους και πραγματικά απολαμβάνουν αυτό που κάνουν.

Ο Κώστας Κόκλας γι’ ακόμη μια φορά γίνεται «βασιλιάς» της κωμωδίας, φοβερός ο Θανάσης Ευθυμιάδης, απολαυστικός ο Κώστας Ευριπιώτης, «κεντάει» ο Γιάννης Τσιμιτσέλης –αποδεικνύοντας πως δεν είναι τυχαία ένας από τους καλύτερους της γενιάς του-, ενώ ο Μάνος Ιωάννου «κλέβει» τις εντυπώσεις με δυνατές ατάκες και τις χορευτικές του επιδόσεις.

Ακριβής η Μαίρη Σταυρακέλλη, εκπληκτική η Ευαγγελία Μουμούρη, σέξι και με μέτρο η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, άμεση και απολαυστική η Μαρία Φιλίππου, ικανοποιητική η Νίκη Λάμη –με τα δυνατά της σημεία να βρίσκονται στο δεύτερο μέρος.
Από τις καλύτερες στιγμές της παράστασης είναι το «πάντρεμα» που κάνουν παράλληλα ο Θανάσης Ευθυμιάδης με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Γιάννης Τσιμιτσέλης με την Ευαγγελία Μουμούρη.

INFO:
Οι «Άντρες έτοιμοι για όλα» ανεβαίνουν στη σκηνή του Θεάτρου «Λαμπέτη» (Λεωφ. Αλεξάνδρας 106) κάθε Τετάρτη (20.00), Πέμπτη & Παρασκευή (21.00), Σάββατο & Κυριακή (18.00 & 21.00).
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου-Θανάσης Γιαννακόπουλος
Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: