Σελίδες

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

''Μία τρελή, τρελή σαραντάρα'' χαρίζει δυνατά γέλια!


Στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου) παρουσιάζεται επιτυχώς η ανεπανάληπτη κωμωδία των Σακελλαρίου-Γιαννακόπουλου, «Μία τρελή, τρελή σαραντάρα».
Παρόλο που έχουν περάσει 52 χρόνια, ο κόσμος φαίνεται να αναπολεί τον παλιό, καλό, κινηματογράφο και έτσι δίνει καθημερινά το παρών στο ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό θέατρο.
Με τη διασκευή του Θοδωρή Πετρόπουλου, τη σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και εννέα κωμικές προσωπικότητες επί σκηνής, το γέλιο είναι εγγύηση, καθώς και η τρέλα που μεταδίδεται.
Η Βίκυ Σταυροπούλου ως Τζένη Πετρομιχάλη είναι αποφασισμένη να πάει κόντρα στα ήθη της εποχής, στον καθωσπρεπισμό της κοινωνικής της τάξης και στα πρέπει της οικογένειας, προκειμένου να ακολουθήσει τον μεγάλο έρωτα που της «κλείνει» το μάτι. Βέβαια, το μεγαλύτερο εμπόδιο στη σχέση αυτή είναι η ηλικία, καθώς είναι «σαράντα και…», αλλά και «λίγο πεταχτούλα».
Από την άλλη πλευρά του στρατοπέδου βρίσκονται τα αδέρφια της (Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα) και η υπηρέτρια (Νεφέλη Ορφανού) που την κατηγορούν και θέλουν να τη παντρέψουν με τον πλούσιο, αλλά κουφό εφοπλιστή (Στράτος Χρήστου).
Η Τζένη Πετρομιχάλη, ωστόσο, έχει δύο συμμάχους, αλλά και δύο –επιπλέον!- εχθρούς. Όσον αφορά τους συμμάχους, είναι η Καίτη (Βάσω Γουλιελμάκη), κολλητή της φίλη, και ο Αντρέας (Μάρκος Μπούγιας) που αναλαμβάνει να μεταφέρει τα… ραβασάκια. Οι εχθροί; Όπως εξομολογείται επί σκηνής η Βίκυ Σταυροπούλου,«δύο πράγματα με έχουν καταστρέψει σ’ αυτή τη ζωή: Το τηλέφωνο και το ψυγείο».
Τέλος, ρόλο-«κλειδί» έχει ο καπετάνιος (Γιώργος Δεπάστας) που «καρφώνει» άθελα του τη βόλτα του ζεύγους και παράλληλα «ανοίγει» τα μάτια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας.
Η παραγωγή είναι της Ελληνικής Θεαμάτων.
Διασκευή: Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγγάρη
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική διδασκαλία: Αλέξιος Πρίφτης

''Όπου φύγει...φύγει'' με άρωμα...νεολαίας!


Μια τρελή κωμωδία δίνει χρώμα τα Σάββατα, στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο.
Ένα νέο κείμενο,  διακωμωδεί την κοινωνική, πολιτική, οικονομική  και τηλεοπτική κατάσταση της χώρας  δίνοντας πάντα μια νότα αισιοδοξίας στο σήμερα.
Βασικό συστατικό αποτελούν οι βιντεοπροβολές, τις οποίες επιμελήθηκε ο Στάμος Τσάμης και συμμετέχουν αγαπημένες ηθοποιοί.
Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση όπου το κοινό και οι ηθοποιοί γίνονται ένα, μια μεγάλη παρέα. Θα συναντήσουμε και θα συναντηθούν επί σκηνής  όλοι οι εκπρόσωποι (ρεαλιστικοί και μη) της σημερινής κοινωνίας :Γυναίκες- Άντρες- Gay- Straight- Μητέρες-Σεφ- Θεές του Ολύμπου-Έρωτας-Δημοσιογράφοι- Θεούσες- Τσιγγάνες κλπ, κλπ...
Πότε ξεκίνησαν όλα; Φεύγουμε; Μένουμε; Τελικά αλλάζουν τα πράγματα;
Ναι… αλλάζουν! «Γιατί η κοινωνία είμαστε εμείς! Αρκεί να το πιστέψουμε!»