Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΝΑΥΠΛΙΩΤΟΥ-ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ-ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ "ΒΙΚΤΩΡ-ΒΙΚΤΩΡΙΑ"

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιάννης Παπαθεοχάρης και οι συνεργάτες του πήραν την απόφαση να αλλάξουν ριζικά το πρώην νυχτερινό κέντρο «Αθηνών Αρένα», δημιουργώντας ένα νέο θεατρικό και συναυλιακό χώρο, το Pantheon Theater.

Το πρώτο φιλόδοξο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε ήταν η μουσικό-θεατρική παράσταση «Ένα ή Κανένα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, με την Άννα Βίσση και τον Αντώνη Ρέμο. Όμως, ενόψει της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, πολλά είναι τα «κοσμογονικά πράγματα που αναμένεται να συμβούν στο Pantheon Theater, όπως είχε αποκαλύψει πηγή, υπό την καλλιτεχνικήδιεύθυνση του Δημήτρη Λιγνάδη και του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΈΡΧΕΤΑΙ… «ΤΟ ΣΟΙ» ΣΤΟΝ ALPHA!

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο // Περιοδικό MYtv

Νέα σειρά έχουν στα σκαριά οι υπεύθυνοι του Alpha, για την τηλεοπτική σεζόν 2014-2015. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MYtv, πρόκειται για μία δημοφιλή οικογενειακή κωμωδία, ισραηλινής παραγωγής, με προσωρινό τίτλο «Το σόι». Την προσαρμογή του σεναρίου στα ελληνικά δεδομένα έχει αναλάβει ο Αποστόλης Τσαούσογλου («Μοντέρνα οικογένεια», «Με λένε Βαγγέλη», «Μπαμπά μην τρέχεις κ.ά.), ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Κρητικός («Ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα» κ.ά) και η Κατερίνα Φιλιώτου («Ο 3ος νόμος», «Εργαζόμενη γυναίκα» κ.α). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω σειρά προγραμματίζεται να προβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.


Τα δικαιώματα της σειράς έχει εξασφαλίσει και το αμερικανικό κανάλι TBS που θα την προβάλλει στις αρχές του 2015 με τίτλο «Your family or Mine». Η σειρά αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού που σε κάθε επεισόδιο δίνει έμφαση σε μία διαφορετική πτυχή της οικογένειας τους, επιβεβαιώνοντας το ρητό που θέλει «όταν κάποιος παντρεύεται, να παντρεύεται μαζί και όλη την οικογένεια». 

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

«ΩΧ…ΗΛΕΚΤΡΑ»: ΓΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ!

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο

Στο κατάμεστο Κηποθέατρο Παπάγου δόθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παρωδίας «Ωχ… Ηλέκτρα» που έγραψε ο Αλέξης Καλλίτσης και σκηνοθέτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης με την Άννα Παναγιωτοπούλου.

Ο Αλέξης Καλλίτσης, βασιζόμενος στις γνωστές τραγωδίες του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, έγραψε μία παρωδία σε έμμετρο δεκαπεντασύλλαβο. Κεντρική ηρωίδα είναι η Ηλέκτρα, η οποία δεν αντέχει τα δεινά της οικογένειας της και καταφεύγει στη βοήθεια ενός ψυχολόγου, με τον οποίο και φλερτάρει.

Μία άκρως διασκεδαστική παράσταση που επί –σχεδόν- δύο ώρες γελάς ασταμάτητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου υπάρχουν πολλές δυνατές σκηνές από όλο τον θίασο: Πέτρο Φιλιππίδη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Κρατερό Κατσούλη, Πάνο Σταθακόπουλο, Αλμπέρτο Φάις, Μάνο Ιωάννου, Χρήστο Σπανό, Σταύρο Καραγιάννη, Κυριάκο Μαρκάτο.

Το «παρών» στην επίσημη πρεμιέρα έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Βασίλης Νάτσιος, Γιάννης Στάνκογλου, Γωγώ Μπρέμπου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Χρύσα Κλούβα, Ρένα Ρίγγα, Κατερίνα Καραβάτου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Νινέτα και Νταίζη Λεμπέση, Ευαγγελία Μουμούρη, Άννα Παναγιωτοπούλου,  Ναταλία Γερμανού, Παύλος Χαικάλης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Τάσος Πυργιέρης, Παντελής Καναράκης, Φωτεινή Ντεμίρη, Κώστας Κωστόπουλος και πολλοί άλλοι.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6/7 ΒΟΛΟΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 7/7 ΛΑΡΙΣΑ
ΤΡΙΤΗ 8/7 ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9/7 ΚΟΖΑΝΗ
ΠΕΜΠΤΗ 10/7 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/7 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/7 ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ
ΤΡΙΤΗ 15/7 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 16/7 ΒΥΡΩΝΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 17/7 ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/7 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 20/7 ΜΕΝΙΔΙ
ΤΡΙΤΗ 22/7 ΧΑΝΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/7 ΡΕΘΥΜΝΟ
ΠΕΜΠΤΗ 24/7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ