Σελίδες

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Η "Άλωση της Κωσταντίας" σε θεατρική σκηνή

Την «Άλωση της Κωσταντίας» θα παρουσιάσει ο Χρήστος Βαλαβανίδης στο θέατρο «Μεταξουργείο», ενόψει της νέας καλλιτεχνικής περιόδου.

Η ανατρεπτική κωμωδία που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη, θα «ανέβει», με την Άννα Βαγενά, την Ελένη Γερασιμίδου και τον Βασίλη Παλαιολόγο, να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 22 Νοεμβρίου και η θεατρική σκηνή αναμένεται να «γεμίσει» από γεύσεις, αρώματα και καημούς του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

Η ιστορία που έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Πόλης και φτάνει μέχρι την σημερινή… Ελλάδα, ξεδιπλώνεται και η συγκινησιακή φόρτιση εναλλάσσεται με το χιούμορ και την ελπίδα.

Προκριματικά Μουντιάλ 2014 : Νίκη με ανατροπή για την Εθνική, 2-1 την Λετονία.

Η Εθνική μας ομάδα με ανατροπή κέρδισε με 1-2 την Λετονία, ξεκινώντας με το... δεξί τα προκριματικά για το Μουντιάλ.Τα γκολ πέτυχαν οι Σπυρόπουλος, Γκέκας, δοκάρι είχε ο Μανιάτης. Προηγήθηκαν με πέναλτι οι Λετονοί.

Στην πρεμιέρα της για τα προκριματικά του Μουντιάλ, η Εθνική μας ομάδα κέρδισε με σκορ 1-2 την Λετονία στην πόλη της Ρίγα, πραγματοποιώντας μάλιστα ανατροπή. Η Ελλάδα ξεκίνησε με το δεξί της προσπάθεια της στο να πάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Βραζιλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014, κατακτώντας με το "καλημέρα" τους τρεις πρώτους της βαθμούς στον όμιλο.


 Αν και η εθνική μας είχε δοκάρι με τον Γιάννη Μανιάτη στο 34', η Λετονία άνοιξε το σκορ στο 40', καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσάουνα, ο οποίος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα "γράφοντας" το 1-0. Στο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος πέρασε εκτός τον Κώστα Μήτρογλου, με τον Γιώργο Σαμαρά να παίρνει την θέση του στην ενδεκάδα.

 Διαβάστε περισσότερα παρακάτω : 

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Κολύμβηση - Τρίτο μετάλλιο για τον Μακροδημήτρη!!

Το καλό τρίτωσε για τον Αριστείδη Μακροδημήτρη στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο οποίος προσέθεσε άλλο ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή του.

Ο Έλληνας κολυμβητής τερμάτισε τρίτος στα 50 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 σε 1:04.86 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Ο Μακροδημήτρης είχε ήδη ένα αργυρό στα 50μ. ύπτιο και ένα χάλκινο στα 100μ. του ελεύθερου.
Με το χάλκινο του Μακροδημήτρη, η Ελλάδα έφτασε πλέον τα δέκα μετάλλια συνολικά στη διοργάνωση.
Ο 15χρονος Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ κυριάρχησε πάλι. Τερμάτισε πρώτος σε 1:01.39 με τον Ρώσο Ντμίτρι Κοκάρεβ να ακολουθεί με 1:02.47. Οι συγκεκριμένοι κολυμβητές έχουν ανέβει στο βάθρο και στους τρεις αγώνες του Μακροδημήτρη.
Στον τελικό των 50μ. ελεύθερο στην κατηγορία S3 η Σεμιχά Ριζάογλου τερμάτισε στην πέμπτη θέση 1:08.56.

ΠΗΓΗ : contra.gr

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Πέτρος Φιλιππίδης... "Υπηρέτης για δύο αφεντικά"

Με δύο θεατρικά έργα θα «χτυπήσει» τον φετινό χειμώνα ο Πέτρος Φιλιππίδης, αφού εκτός από τους «Απατεώνες και τζέντλεμαν» που θα ξανά «ανέβουν» στο «Παλλάς» (20/9), θα είναι και… «Υπηρέτης για δύο αφεντικά» στο «Μουσούρη» -με προγραμματισμένη πρεμιέρα την 25η Οκτωβρίου.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, Χρήστο Σιμαρδάνη, έχουν διασκευάσει το κλασσικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι, όπου οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

Οι δύο ηθοποιοί, εκτός από την μετάφραση-διασκευή, θα κρατούν και πρωταγωνιστικούς ρόλους, ενώ στην σκηνή μαζί τους, θα βρίσκονται και οι: Τάκης Παπαματθαίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άννα Μονογιού, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Πάνος Βλάχος, Ηλίας Γιαννάκης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου.

Το γέλιο σε συνδυασμό με τα μηνύματα που «στοχεύουν» την ίδια μας την ύπαρξη, την αγάπη, τον έρωτα και φυσικά την εξουσία, εγγυώνται την επιτυχία της παράστασης.

Όσον αφορά την υπόθεση, ένας πανούργος υπηρέτης, που δουλεύει για δύο αφεντικά, περιστοιχισμένος από χαρακτήρες απερίγραπτους. Ένα κορίτσι μεταμφιεσμένο σε δίδυμο αδελφό της, η οποία ψάχνει τον αγαπημένο της που κατηγορείται για φόνο, ένας νεαρός που προσβλέπει σε μια καριέρα στην όπερα για να ξεφύγει από τη μαφιόζικη φαμίλια του, ένας υπερφίαλος δικηγόρος, ένας αρχιμαφιόζος πατέρας και διάφορες άλλες προσωπικότητες, που «απογειώνουν» τη χιουμοριστική διάθεση του έργου, δημιουργώντας σωρεία μπερδεμάτων και παρεξηγήσεων.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

''Αχ, αυτά τα φαντάσματα'' στο ''Βρετάνια''

Ο Θοδωρής Πετρόπουλος και ο Γιάννης Κακλέας, ενώνουν γι’ ακόμη μία χρονιά τις… θεατρικές δυνάμεις τους, προκειμένου να παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό την ανθρώπινη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, «Αχ, αυτά τα φαντάσματα».

Για τις ανάγκες της νέας, αυτής, παράστασης, η σκηνή του «Βρετάνια» έχει γίνει ένα σπίτι, όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες, αλλά και αθώες. Ερωτευμένοι, σαλεμένοι  και μικροκομπιναδόροι ήρωες.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, η Φαίη Ξυλά, ο Άρης Σερβετάλης, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης και οι: Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αγορίτσα Οικονόμου, Κίμωνας Φιορέτος, Μένη Κωνσταντινίδου, Βαγγέλης Ρωμνιός.

Στόχος της παράστασης, εκτός από το να χαρίσει γέλιο, είναι να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα της ζωής, ενώ καυτηριάζει τον εγωισμό που ορθώνεται σαν τείχος γύρω μας, κόβοντας κάθε επικοινωνία με τον συνάνθρωπο μας.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση του έργου θέλει τον Πασκουάλε, ένα άνθρωπο αδύναμο και νικημένο από τη μιζέρια της καθημερινότητας, αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι' αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, καταλήγει να ζει με τεχνάσματα. Μετακομίζει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Αυτός που τελικά "κυκλοφορεί" είναι ο εραστής της Μαρίας τον οποίον ο Πασκουάλε περνά για ένα φιλάνθρωπο φάντασμα που σκορπίζει σε κάθε του εμφάνιση χρήματα και δώρα...

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Θα...ανέβει στο σανίδι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη;

του Παναγιώτη Μουλόπουλου
 
Τα νέα επαγγελματικά σχέδια και οι συζητήσεις της γνωστής τραγουδίστριας!
 
Μπορεί οι «Δαίμονες» της Άννας Βίσση και του Νίκου Καρβέλα να παρουσιαστούν στο «Παλλάς» από τον Απρίλιο του ’13, ωστόσο οι προετοιμασίες συνεχίζονται, για να «κλείσουν» τους καλύτερους!

Μετά τον Πάνο Μουζουράκη που έχει συμφωνήσει να συμμετέχει στο φιλόδοξο εγχείρημα, φήμες ήθελαν μεταξύ άλλων και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη να συζητά.  Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του citypress.gr, η γνωστή τραγουδίστρια δεν θα συμμετέχει στο νέο «ανέβασμα» της ροκ όπερας.

Η ίδια και οι συνεργάτες της, «εξετάζουν» κάποιες προτάσεις που υπάρχουν για εμφανίσεις σε μουσική σκηνή από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ, παράλληλα ψάχνει τραγούδια για τη νέα της δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές της νέας χρονιάς.
 

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Ακόμη δύο μετάλλια για την Ελλάδα

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο μπότσια, λίγο αργότερα προστέθηκαν ακόμη δύο μετάλλια στην συλλογή των Ελλήνων αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς ο Παύλος Μάμαλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών και ο Πασχάλης Σταθελάκος το ασημένιο στη δισκοβολία.

Ο Παύλος Μάμαλος ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου στα 90 κιλά της άρσης βαρών σε πάγκο. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο του 41χρονου σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Έλληνας πρωταθλητής σήκωσε 232 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια και ανέβηκε στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων για δεύτερη φορά, καθώς στο Πεκίνο ήταν δεύτερος στην ίδια κατηγορία.
Ο Αιγύπτιος Χανί Αμπντελχαντί σήκωσε 241 κιλά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Κινέζος Χουιτσάο Κάι πήρε το αργυρό με 233 κιλά.

 Λίγο αργότερα, ο Πασχάλης Σταθελάκος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη δισκοβολία της κατηγορίας F40.
Παράλληλα, ο νέος «αργυρός» Παραολυμπιονίκης, με βολή στα 44.11μ., δεν αρκέστηκε μόνο στο μετάλλιο, αλλά σημείωσε και νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο αγώνισμα ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης, με βολή στα 37,59μ. (καλύτερη φετινή του επίδοση), κατέλαβε την έκτη θέση.
Το χρυσό μετάλλιο φόρεσε στο στήθος ο Κινέζος Ζιμίνγκ Γουάνγκ, ο οποίος σημείωσε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 45,78, με τον Βραζιλιάνο Τζόναθαν Σάντος, να συμπληρώνει το βάθρο.
 
 

Οι ''Ιππής'' στο Ηρώδειο

Οι «Ιππής» του Αριστοφάνη ήταν μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν την θερινή περίοδο σε πολλά μέρη της Ελλάδας, με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη να «παντρεύουν» τις δυνάμεις τους, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Σταμάτη Φασουλή.

Έτσι, η πολιτική, ξεκαρδιστική και άκρως επίκαιρη κωμωδία, θα παρουσιαστεί στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, με σκοπό να χαρίσουν πολύ γέλιο, αλλά και να περιγράψουν τον αγώνα για την εξουσία, μεταξύ του Παφλαγόνα και του Αλλαντοπώλη, διακωμωδώντας τον τρόπο που ασκείται η πολιτική, ώστε να κερδίσουν την εύνοια των πολιτών.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή παράσταση, όπου κέρδισε αρκετές θετικές κριτικές, αλλά και μεγάλη επιτυχία καθ’ όλη την διάρκεια της περιοδείας.

Εκτός από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη που πρωταγωνιστούν, στην ίδια διανομή βρίσκονται και οι: Τάκης Παπαματθαίου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γιώργος Καύκας, Γιώργος Παπαγεωργίου, Σοφία Καλεμκερίδου, ενώ ο Χορός αποτελείται από τους: Πάνος Αργυριάδης, Δημήτρης Διακοσάββας, Γιάννης Καραούλης, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Γιώργος Κολοβός, Δημήτρης Κοντός, Νίκος Ορτετζάτος, Γιώργος Παπαγεωργίου, Χάρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Σιώνας, Χρίστος Στυλιανού, Νίκος Τουρνάκης, Γιάννης Τσιακμάκης, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης. Χορευτής: Έντγκεν Λάμε.

Οι συντελεστές που συνέβαλλαν στο αποτέλεσμα είναι:
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Χορογραφία: Μπέττυ Δραμισιώτη
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης
Φιλολογική επιμέλεια: Ειρήνη Μουντράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Λύρας
Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Αθανασία Ανδρώνη
Βοηθός σκηνογράφου: Χαρά Τσουβαλά, Μαρία Φιλίππου
Βοηθός ενδυματολόγου: Κατερίνα Τσακότα
Βοηθός χορογράφου: Έντγκεν Λάμε
Οργάνωση παραγωγής (ΚΘΒΕ): Ηλίας Κοτόπουλος
Οργάνωση παραγωγής (Θέατρο Ακροπόλ): Λαμπρίνα Καραγιαννίδου

Η παραγωγή έχει την «σφραγίδα» του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του «Ακροπόλ».

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Μπότσια - Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίζει η Ελλάδα, καθώς οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Γκουντάνης και Μαρία-Ελένη Κορδαλή ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία BC3 του μπότσια επικρατώντας με 4-1 της Πορτογαλίας!!

Οι Έλληνες αθλητές επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση της Πορτογαλίας στον τελικό του αγωνίσματος χαρίζοντας έτσι στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους φετινούς παραολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική ομάδα είχε εξασφαλίσει από χθες το μετάλλιο συντρίβοντας 7-0 το Βέλγιο στον ημιτελικό. Το Βέλγιο ήταν αυτό που κατέκτησε το χάλκινο αφού νίκησε με 4-3 τη Νότιο Κορέα στον μικρό τελικό.

Τα "Ψέματα" του Δήμου Αναστασιάδη

Μετά την επιτυχία που σημείωσε το «Τώρα» του Δήμου Αναστασιάδη, ακόμα ένα τραγούδι έχει αρχίσει και ξεχωρίζει. Ο λόγος για το τραγούδι «Ψέματα», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δισκογραφική δουλειά του γνωστού τραγουδιστή, με τίτλο «Άλλος εγώ» που κυκλοφορεί από την Universal Music.

Πρόκειται για μία δυναμική μπαλάντα, γεμάτη ευαισθησία, όπου τους στίχους υπογράφει η Βίκυ Γεροθόδωρου, ενώ την μουσική ο Δήμος Αναστασιάδης.

Ένα album στο οποίο μπορεί κάποιος να διακρίνει της ερμηνευτικές ικανότητες του Δήμου Αναστασιάδη σε pop και rock τραγούδια. Ως «Άλλος εγώ» μας συστήθηκε μέσα από την τελευταία του δουλειά και ο κόσμος την έχει «αγκαλιάσει».

Τέλος, στα μέσα Νοέμβρη, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμφανίσεις του, στο πλευρό της Πέγκυς Ζήνα στο ''Cosmostage''.

 Aκούστε τα ''Ψέματα'' του Δήμου Αναστασιάδη:

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Χάλκινα τα 3 πρώτα μετάλλια της Ελλάδας!!

Χάλκινα είναι τα πρώτα μετάλλια για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Λονδίνο. Χαράλαμπος Ταϊγανίδης και Αριστείδης Μακροδημήτρης κατέκτησαν τα δύο πρώτα μετάλλια στην κολύμβηση και η Αλεξάνδρα Δημόγλου επίσης το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ.

Το μετάλλιο που περίμεναν όλοι από τον Χαράλαμπο Ταϊγανίδη στους Παραολυμπικούς Αγώνες του Λονδίνου, χάρισε στη χώρα μας ο Έλληνας κολυμβητής!! Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την τρίτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο S13, σημειώνοντας χρόνο 1.01.10, που του έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο και δέκατο Παραολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του.
Πρώτος ήταν ο Λευκορώσος Ιχάρ Μπόκι με επίδοση 56.97, που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Νοτιοαφρικανός Τσαρλς Μπάουερ με χρόνο 59.9 (ρεκόρ Αφρικής).

Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα όμως ήρθε λίγο νωρίτερα καθώς ο Αριστείδης Μακροδημήτρης κατέκτησε επίσης το χάλκινο τερματίζοντας στα 100 μέτρα ελεύθερο στην κατηγορία S2 με χρόνο δύο λεπτά και 21.4 δευτερόλεπτα.

Η Αλεξάνδρα Δημόγλου, η οποία έχει ανακοινώσει την απόφασή της να εγκαταλείψει τη δράση, κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιό της σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ. της κατηγορίας Τ13 σημειώνοντας χρόνο 56.91, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ.

Πηγή : onsports.gr

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Στέφανος Κορκολής στο Ηρώδειο

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, ο Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο μία φιλανθρωπική συναυλία, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στην Ένωση, «Μαζί για το Παιδί».

Ο γνωστός σολίστ, συνθέτης, αλλά και ερμηνευτής, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα «Εφ’ όλης της ύλης», όπου θα βασίζεται στην κλασσική παιδεία του. Τραγούδια που έχουν «σημαδέψει» την πορεία του σπουδαίου ερμηνευτή.

Στην ίδια φιλανθρωπική συναυλία θα συμμετέχουν φιλιά και οι: Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Ελεωνόρα Ζουγανέλη και η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ενώ το «παρών» θα δώσει και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου, Νίκου Τσούχλου.