Σελίδες

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Άνοδος στην ενημέρωση του MEGA

Τη σεζόν 2011-2012, το ενημερωτικό πρόγραμμα του MEGA, βρέθηκε γι’ ακόμη μία χρονιά στην πρώτη θέση, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, τα προγράμματα κέρδισαν την «ψήφο εμπιστοσύνης».

Η εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη, «Ανατροπή», διατήρησε την πρωτιά μεταξύ των βραδινών ενημερωτικών εκπομπών- talk show, με τους τηλεθεατές θα φτάνουν τις 600.000 κατά μέσο όρο. Η εκπομπή, παρουσίασε ανοδική πορεία στο 12ο χρόνο.

Ο Παύλος Τσίμας με την «Έρευνα», αύξησε σχεδόν 2 μονάδες το μερίδιο τηλεθέασης, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Συνολικά, 167.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν την εκπομπή.
Οι «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη είναι πρώτοι στην κατάταξη, καθώς σημείωσαν άνοδο 5 μονάδων. Οι τηλεθεατές που προτίμησαν την συγκεκριμένη εκπομπή έφτασαν τους 837.000, ενώ η σειρά ντοκιμαντέρ του Σωτήρη Δανέζη, «Εμπόλεμη ζώνη» αύξησε τον μέσο όρο της κατά 4,3%.

Όσον αφορά, τις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, η «Κοινωνία ώρα MEGA» του Δ. Καμπουράκη και του Γ. Οικονομέα, αύξησε τα ποσοστά της κατά 2,9 μονάδες, ενώ το «MEGA Σαββατοκύριακο» με τον Μ. Αναγνωστάκη και Ι. Χασαπόπουλο κατά 0,8 μονάδες.
Τέλος, η ιατρική εκπομπή του Μιχάλη Κεφαλογιάννη, «Όλα για την υγεία mou», αύξησε το ποσοστό της κατά 4,4% μονάδες, συγκεντρώνοντας 494.000 τηλεθεατές.

Πηγή: City Press

Ετοιμάζονται τα real life του ALPHA

Το "Κάτι ψήνεται" επιστρέφει από τη νέα σαιζόν στο πρόγραμμα του ALPHA και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Το επιτυχημένο real life μαγειρικής, που έφερε στο κανάλι της Κάντζας, υψηλά νούμερα τηλεθέασης -και δη απέναντι από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων- θα είναι "ανανεωμένο", αφού άλλαξε και η εταιρεία παραγωγής.

Η Plus Productions ανέλαβε την παραγωγή του σταθμού, με χαμηλότερο budget.Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και σύμφωνα με πληροφορίες του citypress.gr, πάνε πολύ καλά.

Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Αυγούστου, όπως και ένα δεύτερο real life μαγειρικής. Ο λόγος για τον "Εφιάλτη στην κουζίνα" του Έκτορα Μποτρίνι. Μάλιστα, το trailer για τις αιτήσεις συμμετοχής, αναμένεται να ξεκινήσει να προβάλλεται αυτές τις ημέρες...

Πηγή: City Press

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

''Το μήλο'' πάει περιοδεία...

Μία από τις παραστάσεις που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία την χειμερινή σαιζόν,ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή της περιοδείας.

Ο λόγος για "Το μήλο" που υπέγραφαν ο Γιώργος Βάλαρης και ο Στέλιος Παπαδόπουλος, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαμε δει τον Θανάση Τσαλταμπάση με τη Ναταλία Δραγούμη.

«ΤΟ ΜΗΛΟ» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών…ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και πολλές ανατροπές. Ο Γιάννης είναι δημόσιος υπάλληλος και θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει υποδιευθυντής σε δεκαπέντε χρόνια, τον ενδιαφλερει η προσωπική του ζωή αλλά με μια γυναίκα για «σπίτι». Η Σοφία  είναι φιλόδοξο στέλεχος καναλιού και θέλει να γίνει διευθύντρια αν όχι καναλάρχις…και σίγουρα δε θέλει αν παντρευτεί άμεσα εκτός κι αν είναι ψηλός και επιτυχημένος! 

Υπάρχει ποτέ περίπτωση αυτοί οι δύο άνθρωποι να δαγκώσουν «το μήλο»…, να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια και να ευτυχήσουν;Και όταν τους συμβαίνει πως θα αντιδράσουν;
Είπαμε ότι η ζωή έχει χιούμορ, αλλά τόσο τρελό πια…;  
Η περιοδεία ξεκινάει στις 11 Ιουλίου από το Green Theatre στη Νεμεα.
Άλλοι σταθμοί της περιοδείας, είναι:

Κων/νος Χριστοφόρου:''Ανεβαίνω'' ονομάζεται το νέο τραγούδι

Καλοκαίρι και η διάθεση μας πρέπει να ''Ανεβαίνει''.Έτσι, τουλάχιστον λέει και ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου που κάνει ένα δυνατό comeback, με το τραγούδι ''Ανεβαίνω''.

Το «Ανεβαίνω» είναι σε συνεργασία με το δίδυμο East'n'West που πρωτοπορεί σε ήχο και παραγωγή, χαρίζοντας μας ένα τραγούδι ιδανικό για δυνατές συγκινήσεις και ανεβασμένη διάθεση.
Η μουσική του τραγουδιού ανήκει στους East'n'West
και τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και οι στίχοι στον Ζήνωνα Ζιντίλη.

''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει'': Λαμπερή -επίσημη- πρεμιέρα!

Λαμπερή -επίσημη- πρεμιέρα χθες, για την μουσική παράσταση του Πέτρου Ζούλια, ''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει'', στο Ανοιχτό Κηποθέατρο Παπάγου.

Ήταν όλοι εκεί, καθώς και πλήθος κόσμου για να χειροκροτήσει τον πολυμελή θίασο...κομπάρσων, όπου πρωταγωνιστούσαν, καθώς και την ιστορία της Ελλάδας μέσα σε 2 ώρες.

Την αρχή και το τέλος  στην ιστορία του σπονδυλωτού έργου, βάζει η πολύ σημαντική ηθοποιός Έρση Μαλικένζου, ενώ ο Παύλος Χαϊκάλης έχει αναλάβει να σηκώσει το βάρος του σκηνοθέτη με ιδιαίτερη...μαεστρία, σε ένα λιτό σκηνικό.


Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Ρένια Λουιζίδου, η Τζόϋς Ευείδη, Αλίνα Κωτσοβούλου που ενσαρκώνουν τους κεντρικούς ήρωες κέρδισαν -επίσης- το θερμό χειροκρότημα, αφού έδωσαν ρεσιτάλ...ερμηνείας, κάνοντας τον κόσμο να γελάσει, αλλά και να συγκινηθεί. Ειδικά το γέλιο, είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας!

Πολύ καλές εντυπώσεις ''έκλεψαν'' και οι πιο νέοι ηθοποιοί. Η ομάδα τους απαρτιζόταν από:Γεωργία Μαυρογεώργη,Τάσο Αλατζά, Θοδωρή Αντωνιάδη, Σταύρο Καραγιάννη, Ανδρέα Κωνσταντινίδη, Παύλο Σαχπεκίδη, Βασίλη Κετσιλή, Εβελίνα Νικόλιζα, Βίκυ Πάνου, Γεωργία Μητροπούλου.

Το παρών στην πρεμιέρα έδωσαν: Κ. Στεφανόπουλος, Π. Καμμένος, Βάνα Μπάρμπα, Χάρης Ρώμας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη, Νίκη Παλληκαράκη,Βάσια Τριφύλλη, Oρέστης Τρίκας, Μπέσσυ Αργυράκη,Χρήστος Γιάνναρης,Βίκυ Σταυροπούλου, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ελένη Κρίτα, Αντώνης Τσιπιανίτης, Περικλής Λιανός και πολλοί άλλοι.

 Επόμενοι σταθμοί είναι: Πειραιάς (6/7), Κόρινθος (7/7), Πόρτο Ράφτη (8/7), Χαλάνδρι (9/7), Χανιά (11/7), Ηράκλειο (12-13/7), Ρέθυμνο (14/7), Βύρωνας (16/7). 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη
Μουσική Επιμέλεια και Διδασκαλία: Μάρω Θεοδωράκη
Χορογράφος : Φώτης Διαμαντόπουλος

του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Sold out η αγάπη του κόσμου για Αλεξίου-Γαλάνη

Δύο συναυλίες στο θέατρο Βράχων,"Μελίνα Μερκούρη", έδωσαν η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη, επαναλαμβάνοντας την τεράστια επιτυχία που είχαν σημειώσει και στο ''Παλλάς''.

Παραπάνω από 12.000 θεατές έδωσαν το "παρών" στις μουσικές βραδιές, αποδεικνύοντας πώς τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αφού η αγάπη του κόσμου,για τις δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες είναι...sold out.

Μαζί τους επί σκηνής οι 8 υπέροχοι μουσικοί:  Κώστας Παπαδούκας,  Γιώργος Ζαχαρίου, Θάνος Γκιουλετζής, Νίκος Κατσίκης, Λάμπης Κουντουρόγιαννης, Κοσμάς Κοκόλης, Νίκος Πολίτης, Σεραφείμ Γιαννακόπουλος

“Να είναι όλα τόσο όμορφα σαν την αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε, να χαρεί ο κόσμος όσο κι εμείς”
Έτσι είπαν κι έτσι έγινε, στις 2 και 3 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων!

 Το  ταξίδι συνεχίζεται στην Ελλάδα και στην Κύπρο:

·              9 Ιουλίου: ΚΑΛΑΜΑΤΑ

·              28 Ιουλίου: ΠΑΦΟΣ

·              29 Ιουλίου: ΛΕΜΕΣΟΣ

·              30 Ιουλίου: ΛΕΥΚΩΣΙΑ  

·              31 Ιουλίου: ΛΑΡΝΑΚΑ

Ποιοι αντικαθιστούν Αρβανίτη-Κατσίμη και Σαράφογλου;

Τις βαλίτσες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές ετοιμάζουν ο Κώστας Αρβανίτης και η Μαριλένα Κατσίμη, αφού η «Πρωϊνή Ενημέρωση» παίρνει…άδεια από την Παρασκευή 13 Ιουλίου έως την Δευτέρα 27 Αυγούστου. Μία εβδομάδα αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Ιουλίου, ολοκληρώνει τον κύκλο της και η εκπομπή της Μαρίας Σαράφογλου, «Συμβαίνει τώρα».

Φυσικά, το πρόγραμμα της ΕΡΤ δεν θα μείνει κενό, αφού η πολιτική και οικονομική επικαιρότητα «τρέχει». Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ΝΕΤ, θα συνεχίσει την έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών σε καθημερινή βάση, καθώς και το Σαββατοκύριακο.
Από τις 16 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Αυγούστου, καθημερινά από τις 07:00 έως τις 10:00, η «Ενημέρωση στη ΝΕΤ», θα εναλλάσσει τους παρουσιαστές της, από το δημοσιογραφικό δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης.

Οι δημοσιογράφοι που θα αναλαμβάνουν το «τιμόνι» της παρουσίασης, τις καθημερινές, είναι οι: Β. Γιακουμής, Β. Μπεσκένης, Γ. Χρηστάκος, Δ. Μποτώνης, Α. Καββαδία, Κ. Τσούρος, Γ. Τρουπής, ενώ τα Σαββατοκύριακα θα αναλαμβάνουν «δράση» οι Γ. Σκάλκος, Ν. Μελέτης, Τ. Σαράντης και Γ. Ευσταθίου. 

citypress.gr

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Ελένη Φουρέιρα:''Τι πονηρό μου ζητάς''

Η δισκογραφική εταιρεία EMI παρουσιάζει την 2η ολοκληρωμένη δουλειά της Ελένης Φουρέιρα, με τίτλο: "Τι πονηρό μου ζητάς".

Το cd περιλαμβάνει πολλές μεγάλες επιτυχίες που μας έχει χαρίσει τον τελευταίο χρόνο η Ελένη Φουρέιρα όπως ΠΑΙΞΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ (Fun - O Eh A),  REGGAETON,  ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ,  ALL I NEED από την εμφάνιση της στο MADWALK, την ξένη έκδοση του REGGAETON που έγινε ειδικά για το εξωτερικό, το τραγούδι ΣΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΤΗ ΤΡΕΛΑ που είναι ήδη μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία και ακόμη 5 νέα τραγούδια.

Σημαντικοί συντελεστές συνεργάζονται με την Ελένη Φουρεϊρα σε αυτό το cd όπως Χριστόδουλος Σιγανός, Βασίλης Γαβριηλίδης, θάνος Παπανικολάου, Alex Leon, Pavlos Manolis, Μηδενιστής, S-Key, Γιάννης Πετειναράς, Θηρίο, Μάριος Ψιμόπουλος, Βίκυ Γεροθώδορου, Αγγελική Μπαρδή,  Τέρρυ Σιγανός, Loud, Αλεξάνδρα Ζάκκα.

Ένα cd που θα το τραγουδήσουμε, θα το χορέψουμε και σίγουρα θα το αγαπήσουμε!!!

Τι αποφασίστηκε για το καλοκαιρινό «Πρωινό ΑΝΤ1»;

Συσκέψεις επί των… συσκέψεων πραγματοποιούνται στα γραφεία των υψηλόβαθμων στελεχών τα τελευταία 24ωρα, στον Παράδεισο του Αμαρουσίου, προκειμένου να δουν τι μέλλει γενέσθαι με την καλοκαιρινή έκδοση του «Πρωινού ΑΝΤ1».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο σταθμός προγραμμάτιζε να βγάλει στον τηλεοπτικό «αέρα» την πρωινή infotainment εκπομπή. Και πόσο μάλλον φέτος, όπου το κοινωνικό- πολιτικό γίγνεσθαι μοιάζει σαν…κινούμενη άμμο και δεν πρέπει να χαθεί η ενημέρωση από το πρόγραμμα.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των media (η διαφήμιση υπολογίζεται ότι έχει πτώση 67%), δεν αφήνει περιθώρια στους ιθύνοντες  να σχεδιάσουν, όχι μόνο το νέο τηλεοπτικό πρόγραμμα, δηλαδή από Νοέμβρη και μετά, αλλά ούτε καν του καλοκαιριού.

Αναβάλλεται ή… ματαιώνεται το «Πρωινό ΑΝΤ1»; Προς το παρόν κανένα από τα δύο σενάρια δεν επικρατεί, αφού γίνονται διερευνητικές συζητήσεις  για την μείωση του budget. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε, καλώς εχόντων να ξεκινήσουν άμεσα οι προετοιμασίες για το στήσιμο της πρωινής εκπομπής.
Εμείς, να σας θυμίσουμε ότι τα ονόματα που είχαν σχεδόν «κλείσει» για την παρουσίαση της εκπομπής, ήταν οι: Ντόρα Κουτροκόη, Χριστίνα Τσόκρη και ο Νίκος Ρογγάκος, όσον αφορά το ενημερωτικό κομμάτι. Ο Ντίνος Σιωμόπουλος δεν κατέστη δυνατό να συμμετέχει, λόγω μίας επέμβασης που είχε κάνει. Ενώ, στο ψυχαγωγικό, η μόνη σίγουρη ήταν η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Η αναζήτηση για το ποιοι θα κάτσουν στις καρέκλες του πάνελ δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί μόνο κάποια ραντεβού.

Τέλος, το μόνο σίγουρο είναι, ότι η πρεμιέρα δεν θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Ιουλίου, όπως προγραμματιζόταν...

Πηγή: citypress.gr

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ο Ο. Ανδρεαδάκης δίνει «Ραντεβού»

O Ορέστης Ανδρεαδάκης επιστρέφει μέσα από την συχνότητα του MEGA, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, για να μας ενημερώσει σχετικά με το 2ο Open Air Film Festival της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, το οποίο θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι, ενώ θα διεξάγεται σε πάρκα, δρόμους και πλατείες της Αθήνας, προσφέροντας στους θεατές δωρεάν θεάματα για όλα τα γούστα. Συγκεκριμένα avant premier, κλασικές ταινίες, βωβό σινεμά με συνοδεία ζωντανής μουσικής κ.ά.

Η εκπομπή «Ραντεβού για σινεμά», με τον Ορέστη Ανδρεαδάκη, θα μας ενημερώνει για όλα τα νέα του 2ου Open Air Film Festival. Τέλος, η εκπομπή θα εμπλουτίζεται με ξενάγηση στους χώρους προβολής ταινιών, καθώς και με συνεντεύξεις συντελεστών, δίνοντας το κλίμα της διοργάνωσης.

Πηγή: citypress.gr 

«Ο παππούς έχει πίεση» για 2η χρονιά.

Τον Νοέμβριο του 2011, η θεατρική κωμωδία δια χειρός Δήμητρας Παπαδοπούλου, ''Ο παππούς έχει πίεση'', επέστρεψε πιο επικαιροποιημένη απ’ ότι πριν από 15 χρόνια, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Αυτή την περίοδο, οι συντελεστές, βρίσκονται στην καλοκαιρινή τους περιοδεία, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του citypress.gr,  από τον Οκτώβριο θα επαναληφθεί στην σκηνή του θεάτρου «ΗΒΗ».

Πρόκειται για ένα έργο που δίνει το στίγμα της μετέωρης  εποχής, αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς,  με σημείο αναφοράς τον –αριστερό- «Παππού», τον οποίο υποδύεται ο Κώστας Βουτσάς.
Το έργο θέλει οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του (Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου), ένας συντηρητικός αστυνομικός (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) να έρχονται αντιμέτωποι με τις απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα, εν έτη 2012.
Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό και να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες.
Μέντορας της οικογένειας; Ο 80χρόνος παππούς με το αριστερό του παρελθόν, με την άνοια να τον έχει κυριεύσει, ενώ ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται  φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο  του τη  θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά  ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Ο στόχος του κινήματος είναι να εκφραστεί πολιτικά η γενιά του Συντάγματος, με τον παππού να «πρωταγωνιστεί» και πάλι, αφού είναι ο Πρόεδρος του κινήματος.

Διαβάστε παρακάτω τους σταθμούς της περιοδείας : 

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

"Μπάλα κυρία μου" ξανά από τον Σεπτέμβρη...

Όλο και μεγαλύτερο είναι το ενδιαφέρον των υψηλόβαθμων στελεχών, αλλά και εταιρειών τηλεοπτικών παραγωγών, για την δημιουργία προγραμμάτων στο διαδίκτυο.

Μία «μόδα» που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από τα εταιρικά sites των τηλεοπτικών σταθμών, φτιάχνοντας παράλληλα και νέα προγράμματα, σχεδιασμένα εξ’ ολοκλήρου για το διαδίκτυο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, είναι, το διαδικτυακό σήριαλ «See you around» με την υπογραφή της Ντέλλας Φώσκολου, το «Bike stories» με την Έλενα Καρποντίνη στο «τιμόνι» της παρουσίασης και το «Μπάλα κυρία μου» ως πιο πρόσφατη παραγωγή των Studio ATA.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του citypress.gr, υπάρχουν σκέψεις να δοθεί το πράσινο φως για νέα επεισόδια στην παραγωγή των Studio ATA, «Μπάλα κυρία μου». Το «φως», ωστόσο, αναμένεται να «ανάψει» προς τα τέλη του καλοκαιριού με αρχές Σεπτέμβρη, όπου και θα γυριστούν, καλώς εχόντων.
 Δοκιμασμένες «συνταγές» οι οποίες αποδίδουν με μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, για το προσεχές διάστημα αναμένεται η δημιουργία ακόμα περισσότερων προγραμμάτων για το ίντερνετ. Από σήριαλ μέχρι και εκπομπές.
Μπορεί στην τηλεόραση να βλέπουμε ελάχιστα προγράμματα λόγω της μεγάλης πτώσης διαφημιστικών εσόδων, στο διαδίκτυο, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς, το περιζήτητο «νεανικό κοινό» έχει στραφεί σ’ αυτό…

του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Πηγή : citypress.gr

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Η επιστροφή του ALPHA στην μυθοπλασία!

Ύστερα από 3 χρόνια «απουσίας», έντονες είναι οι φήμες που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία και θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη του ALPHA να εντάσσουν στο νέο τους πρόγραμμα, σειρές ελληνικής μυθοπλασίας.
Έτσι, εκτός από τις «Οικογενειακές ιστορίες», οι οποίες σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας (και) άνοδο στον μέσο όρο του σταθμού, οι ιθύνοντες καλοβλέπουν το ενδεχόμενο ένταξης, μίας σειράς, η οποία αναμένεται να συζητηθεί.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του citypress.gr, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την τηλεοπτική «αναβίωση» σειράς αυτοτελών επεισοδίων, τύπου, «Ορκιστείτε παρακαλώ» και «Η Θέμις έχει κέφια». Η ιστορία, ωστόσο, και αυτής της σειράς θα διαδραματίζεται στα δικαστήρια. Παραγωγές χαμηλού budget και οι οποίες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, καθώς μικροί και μεγάλοι επέστρεφαν σπίτια τους, προκειμένου να τις παρακολουθήσουν.
Η μεν πρώτη βασίστηκε στο βιβλίο του –δημοσιογράφου- Μανώλη Καραμπατσάκη, «Ορκίζομαι να πω την αλήθεια», με τον Γιάννη Μιχαλόπουλο να «κλέβει» τις εντυπώσεις ως πρόεδρος, την Ελένη Φιλίνη ως δικηγόρος και την Βίνα Ζούρα ως εισαγγελέα. Η σειρά προβαλλόταν το 1982-1987, αποτελούμενη από 90 επεισόδια. Η δε «Θέμις έχει κέφια» βασιζόταν στα ευθυμογραφήματα του Δημήτρη Ψαθά –από τον οποίο και προσαρμόστηκε-, ενώ, προβλήθηκε το 1975 (25 επεισόδια).
Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν προς τα τέλη του μήνα, αφού αυτή την περίοδο αναζητούνται οι συντελεστές (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες) που θα αναλάβουν το στήσιμο της παραγωγής.
Εμείς, ευελπιστούμε να προχωρήσει η υλοποίηση της εν λόγω –εσωτερικής- παραγωγής του ALPHA, γιατί είναι πολύ σημαντική η υποστήριξη της ελληνικής μυθοπλασίας. Ειδικότερα, σε μία εποχή, που οι ελληνικές σειρές μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού… Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για «δοκιμασμένες» και επιτυχημένες «συνταγές»…

Του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Πηγή : citypress.gr

Ο ''Δον Ζουάν'' ταξιδεύει...

O Γιώργος Κιμούλης το φετινό καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε...''Δον Ζουάν'' και έχοντας μαζί του 7 γυναίκες, τις οποίες είχε πληγώσει στο παρελθόν, ετοιμάζεται να πάει περιοδεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.Πιο συγκεκριμένα μαζί του είναι οι:Ταμίλλα Κουλίεβα, Φαίη Ξυλά, Κατερίνα Γερονικολού, Δήμητρα Παπαδήμα, Παρασκευή Κατσάνη, Άννα Έλενα, Βασιλική Μπισαράκη.

Η έναρξη της περιοδείας σηματοδοτήθηκε το Σάββατο 30 Ιουνίου, από το θέατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη".
Ο Δον Ζουάν επιστρέφει … ο γνωστός μας ήρωας μέσα από την εικόνα του «άπιαστου» αρσενικού, -εικόνα, η οποία έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς σημαντικούς συγγραφείς και φιλοσόφους, που έχουν δημιουργήσει τον «αξεπέραστο μύθο» του-, μετά από την περιπλάνηση μιας ζωής, ευάλωτος ανήμπορος, ενοχικός για την συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, επιστρέφει για να επανορθώσει…

Το έργο είναι μια διασκευή του Γιώργου Κιμούλη που βασίζεται στο θεατρικό έργο του Ούγγρο-Γερμανού συγγραφέα ΄Εντεν φον Χόρβατ. Μια μοναδική αλληγορία που έρχεται να παραλληλίσει την έννοια της καταστροφής που βιώνει ο ήρωας, με οποιανδήποτε καταστροφή, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή αρρώστια… Ο Δον Ζουάν είναι ο μόνος επιζών άνδρας ενός ναυαγίου, που «ξυπνάει», σ΄ έναν κόσμο που καταρρέει , ανήμπορος, σε ένα χειρουργικό κρεβάτι ενός παλιού εγκαταλελειμμένου νοσοκομείου σε κάποιο νησί. Επτά νοσοκόμες , επτά γυναίκες που έχει πληγώσει στο παρελθόν και στο πρόσωπό τους αντικατοπτρίζεται η συγνώμη του σ΄ ολόκληρο το γυναικείο φύλο, καλούνται να τον περιθάλψουν!
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
Δευτέρα 2 Ιουλίου – Κηποθέατρο Παπάγου. Ώρα Έναρξης: 21.00
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΑΓΟΥ-Γραφείο Φεστιβάλ, Αναστάσεως 90,    Ώρες ταμείου 08.00-14.00, Τηλ. 213 2027186-7
Κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ: Μεσογείων 230, Χολαργός, ώρες καταστημάτων
Τηλ. 210 6528301 & 3
Διαβάστε το πρόγραμμα περιοδείας για Ιούλιο,Αύγουστο,Σεπτέμβριο!

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά η Ισπανία, 4-0 την Ιταλία στον τελικό του Euro 2012!!

Επίδειξη ισχύος έκανε η κορυφαία εθνική ομάδα όλων των εποχών, Ισπανία που συνέτριψε τους Ιταλούς χθες βράδυ στον μεγάλο τελικό του Euro με 4-0 και στέφθηκε Πρωταθλήτρια  Ευρώπης για δεύτερη σερί διοργάνωση.


Οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε συνέτριψαν στον τελικό την Ιταλία κι έγιναν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε για τρίτη φορά τον τίτλο, αλλά και η πρώτη που έχει τρεις διαδοχικές κατακτήσεις σε ισάριθμους τελικούς μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης (δύο Euro, ένα Μουντιάλ), κάτι που είναι πραγματικά μοναδικό και εξαιρετικά δύσκολο.
Παρέμειναν όμως πανάξια στο θρόνο τους οι Ισπανοί, προσφέροντας κατά διαστήματα ποδόσφαιρο επιπέδου... Μπαρτσελόνα και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της κάκιστης μέρας που βρέθηκαν οι Ιταλοί, πέρασαν ένα απρόσμενα ακόμα και για αυτούς, εύκολο βράδυ. Σίλβα, Αλμπα, Τόρες και Μάτα οι σκόρερ των θριαμβευτών που δεν σταμάτησαν να... κυνηγούν το γκολ, ακόμα και όταν οι Ιταλοί πέταξαν λευκή πετσέτα, αφού έμειναν υποχρεωτικά με δέκα παίκτες, έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές τους, μετά τον τραυματισμό του Μότα στο 62.

Το σκορ άνοιξε ο Σίλβα στο 14'. Οι Ιταλοί, προς τιμήν τους, αντέδρασαν ώριμα και άκρως ποδοσφαιρικά. Mε το DNA της μεγάλης ομάδας να κυλά στις φλέβες των ποδοσφαιριστών της, η ομάδα του Πραντέλι βγήκε μπροστά και έπαιξε ποδόσφαιρο δημιουργίας κόντρα σ' ένα σύνολο που σπανίως επιτρέπει κάτι τέτοιο στον αντίπαλο. Η Ιταλία, που από το 20' είχε αλλαγή στην ενδεκάδα της λόγω του τραυματισμού του Κιελίνι, τα κατάφερε αλλά στην τελική προσπάθεια επενέβαινε πάντα σωτήρια ο Ικερ Κασίγιας.
Και αφού οι "ατζούρι" έπεσαν πάνω σε βράχο, οι Ισπανοί φρόντισαν πολύ σοφά να τελειώσουν τον αγώνα από το πρώτο, κιόλας, ημίχρονο. Ενα καταπληκτικό σπριντ του Ζόρντι Αλμπα και μία έξοχη ασίστ από το μετρ του είδους Ινιέστα αρκούσε για να γίνει το 2-0 από το πρώτο (αφού τα κενά της ιταλικής άμυνας ήταν, πλέον, πολλά).
 Με 10 παίκτες για μισή ώρα με δύο γκολ στην πλάτη κόντρα σ' αυτήν την Ισπανία καμία γήινη ομάδα δεν τα κατάφερνε. Και φυσικά η Ιταλία δεν το έκανε.
Με εντυπωσιακή ακρίβεια η πρωταθλήτρια Ευρώπης άλλαζε την μπάλα, κούραζε περισσότερο τον ήδη κουρασμένο αντίπαλο και ένα ακόμη τρόπαιο (το τρίτο συνεχές) πήρε το δρόμο για τα γραφεία της ισπανικής ομοσπονδίας.
Το κερασάκι στην τούρτα του ισπανικού θριάμβου έβαλαν ο Τόρες με το γκολ στο 84' που τον έκανε τον πρώτο παίκτη στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που σκοράρει σε δύο συνεχόμενους τελικούς Euro και ο Μάτα στο 88'.

ΠΗΓΗ : contra.gr

Δείτε τα γκολ της Ισπανίας και φωτογραφικό υλικό :

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

To Tρίφωνο παρουσιάζει...''Της χαράς το μαγαζί''

Ο συνθέτης και τραγουδοποιός Δημήτρης Παπαβομβολάκης, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και τη Μάνη, σε συνεργασία με τον Ευβοιώτη στιχουργό και ποιητή Θανάση Στουπή, παρουσιάζουν την πρώτη ηχογράφηση, από έναν κύκλο τραγουδιών με γενικό τίτλο "Στη Μπόρα Και Στον Άνεμο".

Το πρώτο δείγμα αυτής της σειράς, με τίτλο "Της Χαράς Μαγαζί", ένα αισθαντικό τραγούδι με έντονη μελωδική και ρυθμική ελληνικότητα, συναντά ως ερμηνευτές το Τρίφωνο, την Ερωφίλη, τον Δημήτρη Υφαντή και τον Γιώργο Περαντάκο,
στο πρώτο από τα τρία τραγούδια των δημιουργών που θα συμμετέχουν ως ερμηνευτές.

Το τραγούδι, σε ενορχήστρωση των Δημήτρη και Αντώνη Παπαβομβολάκη,
με τη συνέργεια του Δημήτρη Υφαντή στα παραδοσιακά έγχορδα και τα φλάουτα,
τον εξαιρετικό Γιώργο Μανωλάκη στο λαούτο και τα θαυμάσια φωνητικά της Ερωφίλης,
του Δημήτρη και του Γιώργου, μετατρέπει "της ζωής μας το γκρίζο" σε ένα πολύχρωμο
και ζωηρό "Της Χαράς Μαγαζί", που μας καλεί να ανακαλύψουμε το φως της αγάπης
και της γιορτής, που παραμένει πάντοτε άσβεστο και ζωογόνο στα βάθη της ψυχής μας.

''Σ' αγαπάω αλλά...'':Η νέα θεατρική επιτυχία του καλοκαιριού...

Ο Γιώργος Βάλαρης και ο Στέλιος Παπαδόπουλος μετά την επιτυχία που σημείωσε "Το μήλο", παρουσιάζουν την -δροσερή- κωμωδία...''Σ' αγαπάω αλλά...'' στο θέατρο ''Αθηνά''.

Ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Ιωσήφ Μαρινάκης και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου ''παίζουν'' και συζητούν στην σκηνή, ένα θέμα το οποίο λίγο-πολύ το 'χουν ζήσει όλοι!Ο γάμος και το διαζύγιο σ' ένα ζευγάρι και ο ρόλος της κουμπαριάς.

Πρόκειται για μία παράσταση που έχει κερδίσει τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού προσφέρει στο κοινό γέλιο,συγκίνηση,εκπλήξεις, ανατροπές και τρυφερότητα.Συναισθήματα που σπάνια μπορείς να τα δεις πάνω σε μία θεατρική σκηνή και να τα ''ζήσεις'' ως θεατής.

Το 4μελές πρωταγωνιστικό cast εκτός από το υποκριτικό ταλέντο, δείχνει και το χορευτικό, αφού ανά διαστήματα καλούνται να χορέψουν -με  χορογραφίες by Yiota Kariotis.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως στο ''Μήλο'', έτσι και στο ''Σ' αγαπάω αλλά...'' υπάρχει ενεργή συμμετοχή του κοινού, αφού είναι αυτό που καθορίζει το φινάλε -και όχι μόνο!Δεν θα σας πούμε,περισσότερα γιατί αξίζει να την παρακολουθήσετε στο -ανοιχτό- θέατρο ''Αθηνά''.

Τελικά,όμως, αξίζει να βάζουμε δίπλα από το ''Σ' αγαπάω'' ένα ''αλλά...''?
Οι απαντήσεις δίνονται από Τετάρτη-Κυριακή στις 21:15 (Σάββατο και στις 19:00),με τις τιμές των εισιτηρίων να είναι από 16 μέχρι 20 ευρώ.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο Φώτης (Αλέξανδρος Σταύρου), είναι αστυνομικός στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος… Όχι, δεν έχει καμία ειδική γνώση πάνω στους υπολογιστές… Βύσμα έχει και μπήκε εκεί για να χαζεύει όλη μέρα πορνοβιντεάκια… Λαϊκό παιδί, με χαμηλό IQ και αδυναμία στα «μεγάλα μπαλκόνια»… Με τη γυναίκα του τη Βιβή, μεγαλώσαν μαζί στην ίδια γειτονιά, στο Μενίδι… Με λίγα λόγια, Ελληνάρας του κερατά!
Η Βιβή (Μαριάννα Τουμασάτου), είναι πωλήτρια στα Hondos Center, στα αρώματα Miyake… Παντρεύτηκε από μικρή με τον Φώτη και προσπαθούν εδώ και χρόνια να κάνουν παιδί, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα... Ήθελε πάντα να έχει τον έλεγχο στη σχέση τους και του έχει κάνει την ζωή κόλαση με τη ζήλεια της… Επιγραμματικά; Ένα καρακατιναριό!
Η Χριστιάνα (Αλεξάνδρα Παλαιολόγου), είναι κουμπάρα του Φώτη και της Βιβής. Με τη Βιβή μεγαλώσανε μαζί στα διπλανά σπίτια στο Μενίδι… Εκείνη βέβαια σπούδασε, έγινε δικηγόρος και παντρεύτηκε τον Θάνο. Στη γειτονιά πηγαίνει πια, μόνο για να δει την μάνα της και βράδυ πάντα για να μην συναντάει τους γείτονες... Γι’ αυτό στη γειτονιά την φωνάζουν όλοι μαντάμ-Σουσού... Τώρα όμως και σπίτι έχτισε στους Θρακομακεδόνες και αμάξι ακριβό έχει.. Ποιος την πιάνει! Λένε, ότι στο πανεπιστήμιο «τα ‘χε κάνει πλακάκια» με τον Πρύτανη για να παίρνει καλούς βαθμούς και ο Θάνος που το ήξερε, έκανε τα στραβά μάτια. Με λίγα λόγια… Ψιλοπηδούκλω!
Ο Θάνος (Ιωσήφ Μαρινάκης), είναι κουμπαράκι και φιλαράκι με τη Βιβή και το Φώτη από μωρά παιδιά… Από τότε που έγινε δικηγόρος και μεγαλοπιάστηκε, δεν έχει τίποτα να πεί μαζί τους και τους θεωρεί λίγο παρακατιανούς, αλλά ένας μπάτσος είναι πάντα χρήσιμος! Για να του σβήνει τις κλήσεις και να του παίρνει τις πινακίδες πίσω... Γεννημένος «κερατάς», - όχι πως δεν έχει κάνει κι αυτός τις «κουτσουκέλες» του - αλλά όπως και να το κάνουμε «ένας δικηγόρος είναι πάντα χρήσιμος», όπως χαρακτηριστικά λένε ο Φώτης και η Βιβή που κάθε τρείς και λίγο χωρίζουν…

Το έργο ξεκινάει, κι εμείς σας ρωτάμε…
Μπορεί μία «τρίχα» να φτάσει στο χωρισμό ένα ζευγάρι, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια γάμου; Μια «αντιπαροχή» μπορεί να σπάσει μια κουμπαριά…; Ένα «γιαπί» στους Θρακομακεδόνες μπορεί να φτάσει στα άκρα ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι μεγαλοδικηγόρων;
Και - κυρίως - πώς μπλέκονται μέσα σε όλα αυτά ένα πανίσχυρο απορρυπαντικό, ένα μωρό απ ‘την Κίνα, o Παναθηναϊκός και μία Μις Μάρτιος στον μπιντέ ;
Τέλος, πόσο αγαπάμε στον άλλο την δύναμη ή τις αδυναμίες του; Πόσο συχνά του το λέμε; Υπάρχει έρωτας μετά το γάμο; Σεξ μετά το γάμο; Σχέσεις μέσα στην οικονομική κρίση;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Χριστίνα Καρύδη
Μουσική - ηχητική επιμέλεια: Νίκος Ραμός
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Χορογραφία: Yota Kariotis
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Φωτογραφίες: Θωμάς Χρυσοχοΐδης
Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης):
Αλέξανδρος Σταύρου, Μαριάννα Τουμασάτου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου και Ιωσήφ Μαρινάκης. 



του Παναγιώτη Μουλόπουλου