Σελίδες

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΗ-ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗ ΣΤΑ... "ΚΥΜΑΤΑ" ΤΗΣ ΓΟΥΛΦ -ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ "ΑΝΕΒΑΣΜΑ"

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

"Τα κύματα" της Βιρτζίνια Γουλφ παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι (10-20 Ιουλίου) για πρώτη φορά στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στο "Βυρσοδεψείο". Τα σχόλια και οι εντυπώσεις απ' όσους το παρακολούθησαν, θετικά.

Όμως, από τις 11 Νοεμβρίου -και κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη- η παράσταση που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η Αγγελίτα Τσούγκου, θα παρουσιαστεί γι' ακόμη μία φορά στο θεατρόφιλο κοινό. Αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο που επαναλειτουργεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Σταύρου Τσακίρη

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η...

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ "ΨΥΛΛΟΙ" ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ!

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Μία από τις φιλόδοξες παραστάσεις της φετινής σεζόν έκανε πρεμιέρα χθες, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου. Ο λόγος για τους "Ψύλλους στ' αφτιά" του Georges Feydeau που παρουσιάζονται στο Θέατρο Αλίκη.

Το "παρών" στην πρεμιέρα έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Νόνικα Γαληνέα, Μίνωας και Μαρί Κυριακού, Άννα Λεμπέση, Τάσος Παπανδρέου, Αντώνης Λουδάρος, Ζέτα Δούκα, Σπύρος Μπιμπίλας, Ελεονώρα Μελέτη- Θέμης Μάλλης, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Αγγελίτα Τσούγκου, Γιώργος Μπανταδάκης, Σωκράτης Αλαφούζος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Λευτέρης Βασιλάκης, Γιώργος Βάλαρης, Λόλα Νταϊφά, Τόνι Δημητρίου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Δώρα Χρυσικού κ.ά.

Ο Θοδωρής Πετρόπουλος υπογράφει την απόδοση και ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί με γρήγορους ρυθμούς μία ξέφρενη φαρσοκωμωδία με μία δυνατή ομάδα ηθοποιών -η οποία δίνει τον καλύτερο της εαυτό και σε παρασύρει στους ρυθμούς της. Συγκεκριμένα: Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Αποστολάκη, Σοφία Μουτίδου, Πάνο Βλάχο, Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Μίνα Αδαμάκη, Κωνσταντίνο Κακούρη, Γιώργο Κοψίδα, Μαρία Κωνσταντάκη, Μάρκο Μπούγια και τον Θωμά Παλιούρα.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

"ΤΟ ΘΕΑΜΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ...

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

"Το Θέαμα" του Τζον Κλάνσυ θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα -για λίγες παραστάσεις!- στο Θέατρο "Εν Αθήναις". 

Ο Βαγγέλης Ρόκκος καλείται να ανέβει στη σκηνή, κάτω από ένα φως, απέναντι σε ξένους, και να προσφέρει ένα προκαθορισμένο θέαμα μέσα από προκαθορισμένα γέλια και κινήσεις, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Κατσικονούρη -όπου να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα.

Πρόκειται για έναν μονόλογο του Τζον Κλάνσυ που είναι γραμμένος με έναν ευρηματικό τρόπο, καθώς οδηγείται από το θέαμα στο συμβάν-γεγονός. 

ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ... ΟΛΑ ΣΤΟ ΛΑΜΠΕΤΗ!

Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Οι "Άντρες έτοιμοι για όλα" κατά την περσινή σεζόν, αλλά και στη θερινή τους περιοδεία, γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Ενώ, δεν ήταν λίγες οι φορές που οι παραστάσεις τους ήταν sold out!

Έτσι χθες, Τρίτη 8 Οκτωβρίου, το Θέατρο Λαμπέτη επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, υποδέχτηκε για 2η χρονιά τους πρωταγωνιστές του, ώστε να προσφέρουν δύο ώρες γέλιου στο θεατρόφιλο κοινό με τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες τους που εξελίσσονται επί σκηνής. 

Στη χθεσινή πρεμιέρα το "παρών" έδωσαν οι:

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ..."ΌΝΕΙΡΟ" ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

 Από τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟ

Πρεμιέρα έκανε χθες, Κυριακή 6 Οκτωβρίου, ο θίασος "Αβάντι" με το θεατρικό έργο "Ως την άκρη του ονείρου" που έγραψε και σκηνοθέτησε η Κέλλυ Σταμουλάκη.

Μικροί και μεγάλοι παραβρέθηκαν στην "διπλή" πρεμιέρα της παράστασης (11:00 & 15:00). Μεταξύ άλλων "Ως την άκρη του ονείρου" ταξίδεψαν οι: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας (που έχει κάνει την πρωτότυπη μουσική σύνθεση),Νόνη Δούνια, Βάνα Μπάρμπα, Μαριάννα Τόλη, Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ρένα Ρίγγα, Χάρης Ρώμας, Κώστας Κρομμύδας κ.ά.

Εννέα ταλαντούχοι ηθοποιοί πλαισιώνουν τον...

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός με επιβλητική εμφάνιση στον δεύτερο τελικό (86-69 επί της Πινιέιρος) κατέκτησε στο Σάο Πάολο με δύο νίκες το Διηπειρωτικό Κύπελλο!

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο παρκέ μετά το 16’ (30-30), χάρις στην πολύ καλή άμυνα τους και το ισορροπημένο παιχνίδι στην επίθεση τους, και κατέκτησαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, το Διηπειρωτικό Κύπελλο! Προηγούμενος κάτοχος από το ’96 ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς ο θεσμός είχε σταματήσει να διοργανώνεται τα τελευταία 17 χρόνια.

Η ομάδα του Πειραιά είχε κορυφαίο σήμερα τον Γιώργο Πρίντεζη και έδειξε το μεγάλο «βάθος» που έχει το ρόστερ της φετινής σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η «αποκάλυψη» του ματς ήταν ο 19χρόνος Δημήτρης Αγραβάνης, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τον Πανιώνιο.
Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε καλύτερα με τον Ντάνστον να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες και προηγήθηκε με 12-6 στο 5', στην συνέχεια δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός στην άμυνα απέναντι στους περιφερειακούς της Πινιέιρο, οι οποίοι εκτελούσαν ταχύτητα όταν βρίσκονταν ελεύθεροι και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα του Σάο Πάολο να μειώσει στο ελάχιστο την διαφορά με το τέλος της πρώτης περιόδου (22-21).
Αν και ο Ολυμπιακός είχε μεταπτώσεις στην απόδοση του κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με την καλή διαφορά των 7 πόντων (40-33). Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν καλύτερα την δεύτερη περίοδο και προηγήθηκαν με 30-23 στο 12' με καλάθι στον αιφνιδιασμό και τρίποντο του Πρίντεζη.
Στην συνέχεια, όμως, χαλάρωσαν αμυντικά και η Πινιέιρος με πρωταγωνιστή τον Στάλγουορθ έκανε σερί 7-0 και ισοφάρισε σε 30-30 στο 16'. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία τρία λεπτά του πρώτου μέρους ανέβασε ξανά την πίεση στην άμυνα του, δέχθηκε μόλις τρεις πόντους από τους γηπεδούχους, στην επίθεση σκόραρε 10, εκ των οποίων αρκετοί ήταν από αιφνιδιασμούς και τελείωσε το πρώτο μέρος στο +7 (40-33).
Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, στην τρίτη περίοδο είχαν διάρκεια στην απόδοση τους, με αποτέλεσμα η διαφορά να «εκτοξευτεί» στους 16 πόντους (στο 28' 62-46 μετά από καλάθι του Περπέρογλου στον αιφνιδιασμό και στο 29' 64-48 με κάρφωμα του Πέτγουεΐ). Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρωταγωνιστής στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου και την... σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο Στράτος Περπέρογλου.
Τα δεκάλεπτα: 22-21, 40-33, 64-50, 86-69.
Φωτογραφία από τους πανηγυρισμούς παικτών και προπονητών του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια:
  pamesports.gr