Σελίδες

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΚΑΡΗΣ: "ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ STAR"

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ SIGMA ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΚΑΡΗΣ, ΜΙΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ MYtv ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΕΙΡΑ «ΟΡΚΟΙ ΣΙΩΠΗΣ» ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤOY STAR. Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΠΡΟΥΣΚΟ» ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Πώς κρίνεις το γεγονός ότι οι κυπριακές σειρές στην ελληνική τηλεόραση έχουν γίνει μόδα κεντρίζοντας το ενδιαφέρον πολλών τηλεοπτικών σταθμών που επιδιώκουν να τις εντάξουν στο πρόγραμμά τους; Που οφείλεται αυτό; 
Η τηλεόραση σε όλο τον κόσμο περνά κατά καιρούς διάφορες φάσεις, πειραματίζεται και ανανεώνεται. Στην Ελλάδα νομίζω πως οι συμπαραγωγές με την Κύπρο είναι και μία υποσυνείδητη αντίδραση στον κατακλυσμό από τις τουρκόφωνες σειρές που είχε προηγηθεί. Τα θετικά δεν εξαντλούνται στο ότι είναι ελληνόφωνες. Για παράδειγμα, η σειρά που ετοιμάζουμε για το Star, παρόλο που δεν είναι υψηλού προϋπολογισμού, όμως θα απασχολήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων του χώρου (σκηνοθέτες, συνεργείο, ηθοποιούς κ.ά.) τόσο από Ελλάδα όσο και από Κύπρο.

Πιστεύεις ότι το «Μπρούσκο» άνοιξε τον δρόμο για τις ελληνοκυπριακές παραγωγές; 
Το «Μπρούσκο» σίγουρα άνοιξε τον δρόμο αφού απέδειξε πως ακόμη και με ένα χαμηλό προϋπολογισμό, όταν υπάρχει μεράκι, μπορεί να δημιουργηθεί μία –από κάθε άποψη- αξιοπρεπής παραγωγή.

Τι ακριβώς σε συνδέει με τον Ανδρέα Γεωργίου;

Με τον Ανδρέα με συνδέει μία μακροχρόνια φιλία, από τότε που ήρθε στο Sigma και ήταν πιτσιρικάς. Είδα, πως εκτός από καλό παιδί ήταν και χαρισματικός. Αρχικά, του έδωσα ένα ρόλο σε μία σειρά στην οποία είχα τότε την επιμέλεια. Παράλληλα, έπαιρνε εμπειρίες τόσο σαν παραγωγός όσο και σαν σκηνοθέτης. Μέχρι και να γράψει σενάριο του ζήτησα κάποτε, τόση εμπιστοσύνη είχα στις ικανότητες του. Δεν το είχα πει ποτέ, αλλά το σενάριο ενός επεισοδίου της σειράς «Σε φόντο κόκκινο», ήταν δικό του! Ανάμεσά μας, λοιπόν, υπάρχει μία αμοιβαία εκτίμηση. Τον Σεπτέμβρη που θα βαφτίσω τις κόρες μου, θα είναι νονός.

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου είχες πει ότι ο Ανδρέας ζήτησε τη γνώμη σου για το πιλοτικό επεισόδιο του «Μπρούσκο». Ανάλογα έπραξες και εσύ;

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ "ΟΡΚΟΙ ΣΙΩΠΗΣ"

Από τον Παναγιώτη Μουλόπουλο| Περιοδικό MYtv


Στο τελικό στάδιο των συζητήσεων βρίσκονται ο διευθυντής προγράμματος του Sigma και σεναριογράφος, Δημήτρης Τοκαρής, με τους υπεύθυνους του Star για την υλοποίηση της καθημερινής ελληνοκυπριακής σειράς, «Όρκοι Σιωπής». Αυτές τις ημέρες, οι συντελεστές προχωρούν στη στελέχωση του καστ, αφού στα μέσα Αυγούστου προγραμματίζεται να ξεκινήσουν τα πρώτα γυρίσματα, αρχικά από την Κύπρο και έπειτα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MYtv, στην εν λόγω σειρά συμφώνησαν να βρίσκονται ο Κώστας Καζάκος, η Κάτια Δανδουλάκη και ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, ενώ σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και η Μαρία Κορινθίου, η οποία είναι θετική. 

Η ιστορία ξεκινά το 1976, μετά από τη δολοφονία ενός κύπριου επιχειρηματία και πολιτικού παράγοντα στο Ναύπλιο. Το «γιατί» κυριεύει την οικογένεια του δολοφονηθέντα, αλλά και τους Κύπριους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και αναταραχή στις ζωές όλων, ενώ παράλληλα πολλά μυστικά θα βγουν στο φως. 

Το συγγραφικό δίδυμο Σταύρος Αβδούλος-Ειρήνη Ριτσώνη –που συνεργάζονται με τον Δημήτρη Τοκαρή- έχουν ετοιμάσει ήδη τα 10 πρώτα επεισόδια, ενώ η σειρά αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβρη στην prime time ζώνη.