Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ο Χρήστος Σπανός σε αποκλειστική συνέντευξη,εφ' όλης της ύλης: ''Κάποια πράγματα τα κυνηγάμε και κάποια έρχονται από μόνα τους''

O τηλεοπτικός ''Περικλής'' ή αλλιώς Χρήστος Σπανός, βρέθηκε στην εκπομπή ''Τα 2 μας'' του Akmi Radio,με τον Παναγιώτη Μουλόπουλο και την Σοφία Λάνη.

Ο γνωστός ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, μιλώντας για όλους και για όλα. Από την επιτυχημένη σειρά του MEGA,''Πίσω στο σπίτι'' και τις πρόβες για το θεατρικό έργο ''Νεφέλες'', όπου θα πρωταγωνιστεί με τον Γιάννη Μπέζο, μέχρι τις σχέσεις του με την 10χρόνη κόρη του -Μαρίνα- και τις δυσκολίες να ζει κάποιος στην Ελλάδα του σήμερα. 

Η συζήτηση ξεκίνησε με το νέο επαγγελματικό βήμα του Χρήστου Σπανού, επειδή η εκπομπή ηχογραφήθηκε λίγες ώρες πριν, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων: «Αυτή την περίοδο κάνω πρόβες μαζί με τον Γιάννη Μπέζο και έναν πολυμελή θίασο με το Εθνικό Θέατρο, για τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, και σκηνοθέτη τον Νίκο Μαστοράκη…Θα πάμε Επίδαυρο και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Όλο το καλοκαίρι. Θα περάσουμε από πολλά αρχαία θέατρα και όχι μόνο».

Πριν το Πάσχα, οι συντελεστές της επιτυχημένης σειράς του MEGA,''Πίσω στο σπίτι'',ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα του πρώτου κύκλου. «Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι. Είμαστε μία πολύ όμορφη παρέα, με καπετάνιους τον Θοδωρή Αθερίδη και την Μαρία Καβογιάννη. Αυτός είναι ο στόχος και όχι να περνά καλά μόνο ένα τηλεοπτικό cast… Ο τελικός στόχος είναι να φτιάχνεις κάτι που θα το αγκαλιάσει το κοινό. Ειδικά, αυτή την περίοδο που είναι πολύ δύσκολη για όλους. Ανεβάσαμε  ψηλά τον πήχη, δουλέψαμε με πάθος κι αγάπη, γίναμε όλοι μία μεγάλη αγκαλιά και νομίζω το πετύχαμε! Ο κόσμος παρακολουθεί την σειρά, την αγαπάει πάρα πολύ και τα σχόλια που ακούμε είναι πολύ όμορφα». Όσο για το αν του λείπουν τα γυρίσματα και πώς εκμεταλλεύεται τον ελεύθερο του χρόνο;  «Μου έχει λείψει αυτή η καθημερινή επαφή με όλη την παρέα. Ευτυχώς, το κενό το αναπληρώνω κάνοντας πρόβες για το θέατρο, όποτε η μέρα μου δεν είναι άδεια. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις. Συν ότι είμαι παντρεμένος, με παιδί, οπότε υπάρχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις» 

Κάντε κλικ για να διαβάσετε,να δείτε και να ακούσετε την συνέντευξη του Χρήστου Σπανού,στο Akmi Radio και την εκπομπή ''Τα 2 μας''.


Σε ερώτηση αν διαχωρίζει την τηλεόραση από το θέατρο και τον κινηματογράφο, ο τηλεοπτικός ''Περικλής'' δήλωσε ότι «Όταν ξεκινάς αυτή την δουλειά, δεν επιλέγεις τι θα κάνεις. Ηθοποιός σημαίνει, παίζω γενικά. Σαφώς, το κάθε μέσο απαιτεί διαφορετικές ικανότητες. Η τηλεόραση είναι άλλο πράγμα, το θέατρο άλλο πράγμα. Αγαπάω και τα δύο το ίδιο εξίσου. Μην σου πω και τα τρία, μαζί με τον κινηματογράφο στον οποίο έχω μία συμμετοχή». Ωστόσο, δεν το κυνήγησε ή δεν προέκυψε κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση; «Τα πράγματα τα οποία κάνουμε στην ζωή, κάποια τα κυνηγάμε και κάποια έρχονται από μόνα τους. Ή εγώ δεν το κυνήγησα πολύ έντονα ή αυτό δεν ήρθε να με βρει». Ανά τακτικά χρονικά διάστηματα, ακούγονται διάφορα σενάρια περί ελευθερίας στον κινηματογράφο, σε αντίθεση με τα άλλα δύο μέσα προβολής. Η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον ηθοποιό, λέγοντας: «Σαφώς υπάρχει ελευθερία, όπως και στο θέατρο. Αυτή η δουλειά, είναι από τις πιο σκληρές, γιατί απαιτεί να είσαι πολύ πειθαρχημένος σε κάποιους κανόνες, από τους οποίους κάποιοι είναι γραπτοί και κάποιοι άγραφοι. Όταν τους ακολουθείς, μπαίνεις σ’ ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και ταξιδεύεις».

Ο Χρήστος Σπανός, ωστόσο, είναι από τους ηθοποιούς που πραγματικά είναι αυτό που βγάζουν προς τα έξω. Ένα ήρεμο, αισιόδοξο και ψύχραιμο παιδί. Αυτό, όμως, δεν οφείλεται μόνο στην ιδιοσυγκρασία του, αλλά και στις μουσικές του προτιμήσεις που το αποδεικνύουν περίτρανα. 
«Ακούω τα πάντα. Και ελληνική και ξένη. Πολύ rock δεν ακούω. Μπορώ να ακούσω οτιδήποτε που να ‘χει μελωδία. Μία ωραία μελωδία. Δεν μπορώ να ακούω τον πολύ θόρυβο, το πολύ ντούμπου-ντούμπου. Όπως και με την jazz, αλλά επειδή δεν έχει πολύ μελωδία, μετά από λίγο με κουράζει».

Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, από τις οποίες "κλήθηκε" να αποδείξει τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Ο ίδιος, αν και όπως εξομολογήθηκε του αρέσουν πολύ και τα μιούζικαλ, δείχνει αρνητικός να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι. «Δε νομίζω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι. Η δουλειά μου είναι να είμαι ηθοποιός. Από εκεί και πέρα, μπορώ να υπηρετήσω το τραγούδι στα πλαίσια μιας θεατρικής παράστασης ή ενός τηλεοπτικού προϊόντος. Μέχρι εκεί. Να πάω να δουλέψω σε κάποιο μαγαζί ή μουσικό σχήμα… υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να τα κάνουν και τα δύο… Απαιτούνται κάποιες προϋποθέσεις. Νομίζω υπάρχει μεγάλη διαφορά από το τραγούδι της παρέας και της καλής διάθεσης, μέχρι να εκτεθείς μπροστά και να κριθείς σ’ αυτό». 

Μία από τις τηλεοπτικές του συμμετοχές ήταν κι αυτή στην τηλεοπτική σειρά-σταθμό,στον ΑΝΤ1,το ''Άκρως οικογενειακόν''.Πώς νοιώθει ο πρώην..."Ερμής'' που βλέπει έναν άλλον εαυτό του,μετά από 10 χρόνια; «Ήταν μία πολύ σημαντική δουλειά, η οποία υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός, γιατί εγώ έμαθα ουσιαστικά τηλεόραση από τον Γιάννη Μπέζο. Έχω να θυμηθώ πολύ ωραίες καταστάσεις, πολύ όμορφα γυρίσματα, πράγματα και αναμνήσεις απ’ αυτή την δουλειά. Εμένα δεν με κουράζει, γιατί δεν την βλέπω κάθε μέρα εγώ, αλλά ο κόσμος... Απ’ ότι βλέπω, όμως, δεν τον κουράζει τον κόσμο, γιατί το βλέπει. Έχει πολύ καλή τηλεθέαση. Δεν είμαι απ’ αυτούς που λένε «γιατί επανάληψη». Το μόνο κακό είναι ότι μεγαλώνουμε και σε θυμούνται αλλιώς».

Τον Χρήστο Σπανό, όμως, τον περίμεναν και ερωτήσεις-έκπληξη από γνωστούς, φίλους και θαυμαστές. Η πρώτη ερώτηση-έκπληξη, ήρθε από τον Πάνο Αμαραντίδη, ο οποίος υπέγραφε μαζί με την Ρένα Ρίγγα το σενάριο.Ο γνωστός σεναριογράφος θέλησε να μάθει από το τηλεοπτικό του παιδί, πώς αισθάνεται που 10 χρόνια τώρα, οι περιπέτειες του Ερμή, της Αφροδίτης και του Άρη, εξακολουθούν ν’ αρέσουν στα νέα παιδιά και να αποτελούν σταθερή επιλογή των τηλεκοντρόλ τους.  «Τον Πάνο τον αγαπάω πάρα πολύ… και για το «Άκρως» αλλά και για αυτό που είναι! Ένας αξιόλογος σεναριογράφος και φίλος… Όντως, μεγαλώνει πολλές γενιές! Είναι πολύ συγκινητικό, όταν πηγαίνω την μικρή μου στην παιδική χαρά, υπάρχουν πιτσιρίκια που με φωνάζουν «Ερμή». Ο «Ερμής» γυρίστηκε πριν 10 χρόνια, εγώ ήμουν -10 χρόνια και τώρα βλέπεις 5χρονα, 6χρονα, 7χρονα να μεγαλώνουν με τις περιπέτειες μας. Δεν ανήκω στους ηθοποιούς που λένε ότι ενοχλούνται όταν περπατάνε. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα. Έχουν υπάρξει μέρες που ξεκινάω από το σπίτι με μέτρια διάθεση και με το που παίρνεις χαμόγελα των περαστικών, ανεβαίνει η διάθεση στα ύψη». 

Φυσικά, δεν γινόταν η εκπομπή να κυλήσει μέσα στα...σιρόπια και έφτασε και ένα παράπονο από μία συνάδελφό του, την Δήμητρα Σιγάλα, η οποία έστειλε φιλάκια ως...Μιμίκα, λέγοντας του ότι έχουν χαθεί. «Με την Μιμίκα είχαμε περάσει ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι. Είχαμε γιορτάσει και τα γενέθλια όλος ο θίασος, σε μία πολύ όμορφη βραδιά… στην Θάσο νομίζω ήμασταν… «Σκηνοβάτες» πέρυσι, μία πολύ όμορφη δουλειά του αγαπημένου Σταμάτη Φασουλή. Όπου να ‘ναι θα βρεθούμε». Ενώ άμα θεωρεί ότι ήταν άδικο το παράπονο, είπε πως: «Δικαίως έκανε το παραπονάκι, αλλά θα επανορθώσω πολύ σύντομα». 

Η συζήτηση μεταξύ του Παναγιώτη Μουλόπουλου, της Σοφίας Λάνη και του Χρήστου Σπανού, συνεχίστηκε με ένα λίγο πιο ιδιαίτερο θέμα: την φιλία. «Επαφή κρατάω με πολλούς ανθρώπους- φίλους. Ξέρεις τι γίνεται; Όταν είσαι σε μία δουλειά, περνάς πολλές ώρες μαζί, όπως και στην περιοδεία… Ξεκινάς 3 μήνες πρόβες, ετοιμάζεις μία βαλίτσα με ρούχα και αφήνεις την οικογένεια σου πίσω. Με αυτή την βαλίτσα ξεκινάς περιοδεία μαζί με 20-25 άτομα, περνώντας ώρες- από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Μετά, που τελειώνει η δουλειά, κάπου αλλού είσαι εσύ, κάπου αλλού ο άλλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον έχεις ξεχάσει ή έχει σταματήσει να ‘ναι φίλος σου. Ξανά βρίσκεσαι. Περνάμε φάσεις, λόγω δουλειάς και καθημερινότητας που απομακρυνόμαστε». Είναι από τους ανθρώπους που η ζωή του είναι γεμάτο από φίλους; Νιώθει καλυμμένος; «Η φιλία για μένα είναι πολύ σημαντική. Δεν έχω πολλούς φίλους, αλλά θα ‘θελα να είχα περισσότερους. Νομίζω, ότι μπορείς να στηρίζεσαι στους φίλους και επιπλέον ξέρω να ‘μαι καλός φίλος». Το κεφάλαιο της φιλίας δεν έκλεισε, καθώς και στο ''Πίσω στο σπίτι'', αλλά και στο ''Άκρως οικογενειακόν'' συνεργάστηκε και συνεργάζεται με καλούς του φίλους. Τι πιστεύει όμως για τις...φιλικές συνεργασίες; Φθείρονται οι σχέσεις;  «Είναι πολύ ωραίο να συνεργάζεσαι με φίλους. Εδώ ξεκινάς σε μία δουλειά που δεν γνωρίζεσαι με τον άλλον και γίνεσαι φίλος. Αν υπάρχουν κοινοί κώδικες και μετά το γύρισμα μπορείς να βγεις, να μιλήσεις… Τα θέλω, οι στόχοι. Σαφώς, είναι ωραίο πράγμα να δουλεύεις με φίλους. Δεν φθείρονται καθόλου οι σχέσεις. Ίσα-ίσα, αισθάνεσαι πιο καλά. Για να γίνει καλά μία δουλειά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ‘σαι φίλος με τον άλλον. Μπορεί να ‘σαι καλός άνθρωπος και να ‘ναι ωραίο και το αποτέλεσμα. Απλώς, αν τυχαίνει και είσαι φίλος, βγαίνει ακόμα καλύτερο το αποτέλεσμα».

Η επόμενη ερώτηση ήρθε από μία θαυμάστρια-τηλεθεάτρια, την Ζωή Χάλαρη, η οποία θέλησε να μάθει τι θα έκανε αν δεν έπαιρνε τον δρόμο της υποκριτικής. «Αυτό, το οποίο ζηλεύω πάρα πολύ, αλλά δεν θα μπορούσα να το κάνω… όποτε βλέπω χορευτή τρελαίνομαι! Αυτό, να μπορείς να εκφράζεις το συναίσθημα σου, την σκέψη, την ελευθερία με το σώμα σου, το θεωρώ θαυμαστό. Ζηλεύω! Είναι ένα πράγμα, το οποίο μπορώ να βλέπω από μία θεατρική παράσταση, μέχρι πατινάζ στον πάγο. Με καθηλώνει και με ταξιδεύει». Η απάντηση του δεν παρέμεινε ασχολίαστη, αφού έδωσε μία καλή...πάσα, γύρω από τα show χορού και αν θα συμμετείχε. «Τηλεόραση βλέπω πάρα πολύ! Ότι υπάρχει, βρίσκω χρόνο και το βλέπω…Και όχι μία, αλλά δύο και πενήντα δύο φορές. Ένα reality, είναι ένα προϊόν που εξυπηρετεί έναν σκοπό. Σαφώς μαζεύονται κάποια χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά από εκεί αν το αντιμετωπίσεις σωστά είσαι κερδισμένος. Αν δεν το αντιμετωπίσεις, θα εκτεθείς. Αυτό με την ίντριγκα, αν θα προκαλέσεις, είναι μέσα στο παιχνίδι. Ξέρεις τι θα δώσεις και ο άλλος τι θα πάρει. Στο ‘’Dancing on ice’’ δεν θα πήγαινα! Μόνο στη σκέψη, ότι ένα στραμπούληγμα ή ένα κάταγμα στο πόδι, θα μπορούσε να μου φέρει ζημιά στην δουλειά… το βλέπω σαν εφιάλτη μπροστά. Στο ‘’Dancing with the stars’’ μπορεί και να πήγαινα. Μου αρέσει ο χορός».
Όπως όλοι, δεν έχουμε καταφέρει, να πετύχουμε όλα τα όνειρα μας, αφήνοντας κάποια κενά. Σε ερώτηση του Γιάννη Ταξίδη, συντάκτη του ''Tv Nea'', αν υπάρχουν ανεκπλήρωτα όνειρα...ο Χρήστος Σπανός εξομολογήθηκε ότι «Όταν ήμουν μικρός, θυμάμαι ότι έβλεπα τις 17χρονες και τους 18χρονους και να παρακαλάω πότε θα φτάσω σ’ αυτή την ηλικία. Πότε δεν θα ξυπνάω, για να μην πηγαίνω σχολείο, παρόλο που ήμουν πάρα πολύ καλός μαθητής. Έλεγα, ότι θα διαλέξω να κάνω στη ζωή μου αυτό που αγαπάω, χωρίς να με νοιάζει τίποτα άλλο. Ξεκινάς μετά να κάνεις αυτό που θες και συνεχώς κάνεις άλλα όνειρα. Σαφώς, υπάρχουν ανεκπλήρωτα όνειρα. Σαν άνθρωπος, βάζω μικρούς στόχους και όχι μεγαλεπήβολα σχέδια και όνειρα». 

Η συζήτηση επέστρεψε ξανά γύρω από τον ''Περικλή'' που υποδύεται, επειδή είναι (και) ένας χαρακτήρας με πολύ φαντασία. Ο γνωστός ηθοποιός, απάντησε αν έχει κοινά σημεία, αλλά και πώς του φαίνεται ο ρόλος. «Ο Περικλής είναι ένα μεγάλο παιδί. Λειτουργεί πολύ παρορμητικά. Περιμένει πρώτα να πάθει και μετά να μάθει, ενώ είναι πιο παιδί και από το ίδιο του το παιδί, τον ‘’Λιάκο’’. Είναι, όμως, πολύ ρομαντικός και νομίζω ότι ένα ποσοστό του ρομαντισμού διατηρώ κι εγώ. Προσπαθώ να διατηρήσω την παιδικότητα μου, κάτι το οποίο έχει σε πολύ μεγάλη δόση ο ‘’Περικλής’’, όπως και τον αυθορμητισμό μου. Είναι ένας ρόλος που αγαπάω πολύ. Ρένα Ρίγγα είναι αυτή. Η σεναριογράφος  μας και την αγαπώ πολύ! Είναι ο εγκέφαλος της όλης ιστορίας, στο «Πίσω στο σπίτι». Έχει πλάσει έναν όμορφο χαρακτήρα.
Ο ‘’Περικλής’’ για μένα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του Έλληνα: «Έλα μωρέ θα περάσουμε καλά», «Όλα χαλαρά, δεν υπάρχει αυτό»… Αυτό το χαρακτηριστικό εγώ δεν το ‘χω. Είμαι ένας άνθρωπος που λειτουργεί με υπευθυνότητα σε ότι αναλάβω. Θέλω ότι αναλαμβάνω, να το φέρνω εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο και στον σωστό χρόνο». Ενώ, πώς θα περιέγραφε τον εαυτό του με τρεις λέξεις; «Συνεπής, καλός φίλος και νομίζω αγωνιστής»
 
Όμως, υπάρχουν και 2 χαρακτηριστικά του, τα οποία μας τα ανέφερε η γειτόνισσα του, Σταυρούλα Ζέκου.Ποιά είναι αυτά, εκτός από το ταλέντο που διαθέτει; Είναι καλόκαρδος, γελαστός και ένα παιδί. Κάποια από τα χαρακτηριστικά του, τα οποία μπορεί κανείς να διακρίνει αν αναπτύξει μία πιο προσωπική σχέση. Επιπλέον, είναι και από την φύση του αισιόδοξο άτομο.

Εκτός από ηθοποιός και καλός φίλος, ο Χρήστος Σπανός είναι παντρεμένος με την Μελίνα Παιονίδου (υπεύθυνη μουσικής διδασκαλίας του Εθνικού Θεάτρου) και έχουν μία κόρη, η οποία ονομάζεται Μαρίνα και είναι 10 χρονών.Σε ερώτηση, αν θα συμβούλευε την κόρη του να φύγει στο μέλλον για το εξωτερικό, ο ίδιος την αφήνει να κάνει τις επιλογές της.«Δεν συμβουλεύω την κόρη μου, αλλά προσπαθώ να αποφύγει κάποια πράγματα, τα οποία είναι αδύνατον. Αυτό που της λέω, είναι να επιλέξει στην ζωή της κάτι που αγαπάει, όπως και να κάνει πράγματα που αγαπάει. Λέει ότι θέλει να γίνει ηθοποιός, τραγουδίστρια, αλλά πιστεύω ότι τα λέει αυτά επειδή κινείται στον χώρο. Έρχεται σε πολλές πρόβες. Νομίζω θα είναι κάτι καλλιτεχνικό αυτό που θα κάνει, χωρίς να ξέρουμε ακόμα».

Έχει επηρεάσει η διασημότητα την προσωπική του ζωή;  «Να είσαι αναγνωρίσιμος είναι κάτι θετικό. Σε βλέπουν (σ.σ. ο κόσμος) σαν οικείο πρόσωπο. Σε βλέπουν σαν ανιψιό τους, σαν συγγενικό πρόσωπο και είναι πολύ ωραία τα συναισθήματα. Μου αρέσει αυτή η πλευρά. Αυτό που μου έχει εμποδίσει, είναι ότι δεν μπορώ να τσακωθώ στο αυτοκίνητο. Όταν οδηγώ τσαντίζομαι και δεν μπορώ να ανοίξω το παράθυρο… Η κακή πλευρά της δημοσιότητας είναι ότι, όταν πας να φας δεν μπορείς εύκολα γιατί σε βλέπουν. Δεν θεωρώ ότι είμαι από αυτούς που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Είμαι απλά ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο και σε κάποιο ποσοστό αγαπητό. Μέχρι εκεί. Δεν νομίζω να κάτσει να ασχοληθεί κανείς».

Είναι από τα λίγα άτομα που διατηρούν χαμηλούς τόνους στην προσωπική, αλλά και επαγγελματική τους ζωή. Που οφείλεται το γεγονός, ότι δεν έχουμε δει την προσωπική του ζωή, κυρίως, κρεμασμένη στα περίπτερα; Τι συμβουλή του έχει δώσει ο Γιάννης Μπέζος; Ο ίδιος, όπως εξομολογήθηκε στην εκπομπή ''Τα 2 μας'' του Akmi Radio:«Αν δεν ασχοληθείς, δεν έρχεται να σε βρει. Ο Γιάννης Μπέζος μου είχε πει πολύ σωστά, και το ‘χω πάντα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, ότι κανένας δεν ξυπνάει το πρωί και να λέει: «Α, ο Χρήστος Σπανός που θα πάει και τι θα κάνει, ενώ αν θεωρεί κάποια πράγματα στημμένα στον χώρο της show biz:  «Δεν είναι καθόλου στημένα. Οι άνθρωποι βγάζουν το ψωμί τους, αλλά ούτε και κάποιοι το κάνουν επί τούτου. Όπως είπα στην αρχή, κάποια πράγματα τα κυνηγάς και κάποια σου έρχονται. Τώρα αν κάποια πρόσωπα ενδιαφέρουν πάρα πολύ, είναι επειδή ενδιαφέρουν».

Βλέποντας τα πράγματα στην Ελλάδα να δυσκολεύουν, έχει σκεφτεί ποτέ να φύγει για κάποια άλλη χώρα; Ποιά είναι η γνώμη του για το κύμα μετανάστευσης που ξεσηκώνεται; «Δεν μου έχει έρθει ποτέ η σκέψη να σηκωθώ να φύγω από την Ελλάδα. Πριν λίγα χρόνια, δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ζήσω σ’ άλλη χώρα μόνιμα. Βέβαια, μου αρέσει πολύ το Λονδίνο και το έχω πει ότι «θα ήθελα να ζήσω εδώ», αλλά όλα αυτά είναι στο πνεύμα της φαντασίας. Καλό είναι για διακοπές το Λονδίνο. Η μετανάστευση δεν είναι καλό πράγμα, είναι μία καραμέλα που την λέμε εύκολα». 

Ο Χρήστος Σπανός, περιέγραψε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Akmi Radio, μία μέρα από την καθημερινότητα του, αλλά και το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα. Αλήθεια,έχουν λάβει τα σενάρια των νέων επεισοδίων; «Είμαστε μία πολύ ευχάριστη παρέα. Περνάμε πολύ καλά, γιατί υπάρχει ένα πολύ καλό σενάριο, αλλά και συνθήκες. Έχουμε πολύ καλούς συντελεστές, με τον Σπύρο Ρασιδάκη στην σκηνοθεσία, αλλά και με την εταιρεία παραγωγής. Αυτή η κατάσταση νομίζω μας έχει κάνει να δουλεύουμε με περισσότερο πάθος και να δίνουμε το 200% του εαυτού μας, αν όχι το 100%. Πέρσι είχαμε ξεκινήσει με καύσωνα. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Αν έχω πρωινό ordino θα ξυπνήσω το πρωί, θα ετοιμαστώ, studio, γύρισμα, το οποίο μπορεί να τελειώσει το απόγευμα. Αν δεν έχω πρόβα θα πάω βόλτα την μικρή, να κάνω τα ψώνια του σπιτιού…Το πρόγραμμα ενός κανονικού εργαζόμενου ανθρώπου, ο οποίος είναι και πατέρας. Δεν έχουμε πάρει τα καινούρια επεισόδια στα χέρια μας, αλλά νομίζω αυτή την περίοδο βρίσκονται στο στάδιο της σύλληψης, από την Ρένα Ρίγγα».

Αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στον χώρο, έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα.Ποιά είναι τα πρότυπα του; Ποιοί τον έχουν επηρεάσει θεατικά και ποιούς θαυμάζει; «Με έχουν επηρεάσει θετικά οι: Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Σοφία Φιλιππίδου, Μαρία Καβογιάννη, Θοδωρής Αθερίδης, Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου και πολλοί ακόμα. Μου αρέσει να δουλεύω με ανθρώπους που με εκφράζουν και οι παραπάνω ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία. Από ξένους, Will Smith, Jennifer Aniston, Jude Law».

Φυσικά, η συζήτηση κύλησε και γύρω από το οικονομικό κομμάτι. Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Ο τηλεοπτικός ''Περικλής'' απάντησε για τις ευχές που θα ζήταγε, αν εμφανιζόταν μπροστά του ένα τζίνι (ερώτηση του Γιάννη Ταξίδη), αλλά και για το αν αγχώνονται-προβληματίζονται με τις ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις πληρωμών.
«Αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει η υγεία, η ευτυχία και η αγάπη… Θέλω να μπορώ να ταξιδεύω μέσα στις δουλειές, να συνεχίσω να αισθάνομαι παιδί και στην καθημερινότητα. Τα λεφτά μπορεί να ήταν και από αυτά. Αρκεί να περνάς καλά, να κάνεις τα ταξίδια.
Αυτή τη στιγμή λέμε: Έχεις δουλειά; -Έχω. -Ok! Δόξα τον Θεό. Είναι μία φάση που θα περάσει, αλλά πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με κάποια επιείκεια. Πρέπει να έχουμε υπομονή και ψυχραιμία. Θέλω να έχω ψυχραιμία στα διάφορα απρόοπτα της ζωής, με χαμόγελο για να τα αντιμετωπίζω αισιόδοξα. Πάντα υπάρχουν προβλήματα! Και προ κρίσης. Ψυχραιμία, σκέψεις, φιλία και να σκέφτεσαι τις λύσεις. Πιστεύω στην φιλία».
Ενώ, για τα όρια που βάζει στην φιλία; «Μου αρέσει πολύ η φιλία. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει προδοσία, αλλά κάποια στιγμή ξεκινάς με κάποιον και αν βλέπεις ότι δεν προχωράει κάτι, καλό είναι να το σταματάς. Πολλές φορές θέλουμε την φιλία από κάποιους ανθρώπους, η οποία δεν μας κάθεται. Καλό είναι να μην μένουμε εκεί, γιατί την ίδια στιγμή μπορεί κάποιος να θέλει να γίνει φίλος σου, αλλά εσύ να μην του δίνεις την ευκαιρία».

Ο Χρήστος Σπανός το καλοκαίρι θα βρίσκεται στις ''Νεφέλες'' του Αριστοφάνη, με τον Γιάννη Μπέζο και την σκηνοθετική επιμέλεια του Νίκου Μαστοράκη. Η έναρξη προγραμματίζεται για τις 13,14 Ιουλίου από την Επίδαυρο, ενώ προσεχώς αναμένουν στα τηλέφωνα  για την έναρξη των γυρισμάτων της οικογενειακής κομεντί, ''Πίσω στο σπίτι''.Όσο για τον χειμώνα; Αναμένει κάτι με μεγάλη χαρά και ελπίζει να πραγματοποιηθεί...
Τέλος, εύχεται σε όλου: «Να είμαστε καλά και να περάσουμε όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές. Λείπει η ξεγνοιασιά. Αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα…»

Ακούστε την συνέντευξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: