Σελίδες

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα

Με νίκη άρχισε την υπεράσπιση του τίτλου του στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επικράτησε με 85-81 της Κάχα Λαμποράλ στο ΣΕΦ έχοντας σε μεγάλη μέρα τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Περπέρογλου. 
 
 Η Κάχα Λαμποράλ προσπάθησε - και σε μεγάλο μέρος - τα κατάφερε να κάνει την ζωή των Πρωταθλητών Ελλάδας και Ευρώπης δύσκολη στο πρώτο τους ματς για τη φετινή Eurοleague.
Oι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, με καλή άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο και στο τέλος της τέταρτης περιόδου κατάφεραν να ξεκινήσουν με το... δεξί τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, επικρατώντας με 85-81 μπροστά στους περίπου 9.000 φίλους της ομάδας.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός ήθελε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Οι Πρίντεζης και Ντόρσεϊ έκαναν το σκορ 8-3, αλλά μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου τα πράγματα άλλαξαν με την Κάχα να γίνεται επιθετική και τελικά να τελειώνει το πρώτο ημίχρονο με σκορ 18-23.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα με όπλο την άμυνα, πάτησαν… γκάζι και με τον Γιώργο Πρίντεζη πήραν κεφάλι στο σκορ με 33-29.
Στη συνέχεια, οι Σπανούλης, Περπέρογλου και Σλούκας… γέμισαν το αντίπαλο καλάθι και το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά να είναι σε διψήφιο αριθμό πόντων (11) και το σκορ 48-37.
 Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ισπανοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά και με τον Ματσέι Λάμπε να έχει τρελά κέφια, η διαφορά ροκανίστηκε γρήγορα. Στην 4η περίοδο, οι δυο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι, αλλά ο Ντόρσεϊ έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους έξι λεπτά από το τέλος της αναμέτρησης.
Στη συνέχεια, ο Χάινς με ένα 4-0 έκανε το 77-72, ενώ ο Αντιτς ένα λεπτό αργότερα θα ανεβάσει την διαφορά στους επτά πόντους για τους γηπεδούχους με εύστοχο σουτ τριών πόντων (80-73). Ο Σκοπιανός 1:58'' πριν το τέλος της αναμέτρησης κάρφωσε για το 82-73 και το τελικό σκορ είναι 85-81 για τον Ολυμπιακό που ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του στην Ευρώπη - αν και ... ίδρωσε.

 Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Πολωνός της Κάχα, Λάμπε με 18 πόντους, ενώ για τον Ολυμπιακό ο Πρίντεζης είχε 17 πόντους, ο Σπανούλης 16 και ο Περπέρογλου 14.

Πηγή : woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: