Σελίδες

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αισιόδοξοι & χαρούμενοι ετοιμάζονται να υποδεχτούν..."Μία τρελή,τρελή σαραντάρα''

Η Ελληνική Θεαμάτων «καλωσόρισε» και επίσημα τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, πραγματοποιώντας την πρώτη συνέντευξη τύπου με τους συντελεστές και τον θίασο της «Τρελής, τρελής σαραντάρας», στο «Zonar’s» επί της Βουκουρεστίου. Η citypress.gr βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και σας μεταφέρει ό,τι συνέβη…

Η ανεπανάληπτη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου, ετοιμάζεται να «αναβιώσει» στη σκηνή του «Μικρού Παλλάς», από την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, προσφέροντας γέλιο, αλλά και «δόσεις» νοσταλγίας από τις παλιές εποχές, στο θεατρόφιλο κοινό.

Λίγα λεπτά μετά τις 12, η Νεφέλη Ορφανού και η Βάσω Γουλιελμάκη κατέφτασαν στο κεντρικό café, ενώ ακολούθησαν οι: Στράτος Χρήστου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Βίκυ Σταυροπούλου, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ελένη Κρίτα και ο Γιώργος Δεπάστας.

Με πειράγματα, ανταλλαγή απόψεων, σχόλια και γέλιο, οι συντελεστές παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους όσα θα διαδραματιστούν στο «Μικρό Παλλάς».

Η Βίκυ Σταυροπούλου που καλείται να ερμηνεύσει τον ρόλο της ‘’Τζένης Πετρομιχάλη’’, δήλωσε ότι ενώ της «είχε ξανά προταθεί το συγκεκριμένο θεατρικό έργο, δεν ήταν το σωστό timing. Τώρα, όμως, είμαι χαρούμενη που συμβαίνει και αυτό χάρη στον Θοδωρή Πετρόπουλο και τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη». Το έργο αποτελεί για την ίδια «μια γλυκιά ανάμνηση», ενώ όταν είδε «Το θέατρο της Δευτέρας με την Μαίρη Αρώνη, μου έφυγαν όλοι οι φόβοι». Ο Θοδωρής Πετρόπουλος με τον οποίο συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια «χτυπώντας» την μία επιτυχία μετά την άλλη, «έκανε ένα καταπληκτικό πάντρεμα του θεατρικού έργου και του κινηματογραφικού. Θεωρείται παλιό, αλλά είναι τόσο σύγχρονο».

Την σκηνοθεσία της «τρελής σαραντάρας» έχει αναλάβει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο οποίος «είναι πολύ ταλαντούχος, έξυπνος, αποτελεσματικός και γρήγορος». Όπως πρόσθεσε η Βίκυ Σταυροπούλου, ήταν «ένα μάθημα ο τρόπος που δούλεψα. Πρώτη φορά εργάζομαι με αυτόν τον τρόπο», ενώ ευχαρίστησε δημοσίως όλη την ομάδα, αφού οι χαρακτήρες είναι σαν να γράφτηκαν «πάνω» στον κάθε ηθοποιό. Μάλιστα, η γνωστή ηθοποιός επεσήμανε ότι «κρατάμε την εποχή», καθώς ότι «η παραγωγή αποφάσισε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και οι τιμές είναι χαμηλές. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε!».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, ο οποίος υποδύεται τον αδερφό της ‘’Πετρομιχάλη’’, λέγοντας ότι οι «συγκρούσεις του πρέπει & θέλω υπάρχουν πάντα», ενώ πρόσθεσε τον εντυπωσιασμό του «από την σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου που είναι στην ανθρώπινη διάσταση του», δίνοντας τη «σκυτάλη» στον Στράτο Χρήστου να προσθέσει ότι «οι άνθρωποι έπαιζαν με τα αισθήματα και τις παραδόσεις τότε. Τώρα, είναι ένα παράθυρο στο παρελθόν».

Η Νεφέλη Ορφανού θα βρίσκεται για 2η χρονιά στη κεντρική αθηναϊκή σκηνή και δη με την Βίκυ Σταυροπούλου και τον Θοδωρή Πετρόπουλο, ο οποίος έκανε την προσαρμογή. Η ίδια τόνισε ότι «παίζουν όλοι εξαιρετικά», εκφράζοντας τις αμφιβολίες για τον εαυτό της, αφού «εγώ δεν ξέρω αν παίζω καλά». Φυσικά, η αντίδραση των ηθοποιών ήταν άμεση, διαψεύδοντας την τελευταία φράση της.

Η Βάσω Γουλιελμάκη που υποδύεται την κολλητή της ‘’Τζένης Πετρομιχάλη’’, εξέφρασε την ικανοποίηση της που βρίσκεται στον συγκεκριμένο θίασο και ότι «δεν υπάρχει πίεση και έτσι μπορεί να βγάλει τον καλύτερο εαυτό της. Μου αρέσει αυτό που ζω αυτή τη στιγμή. Πηγαίνω στο σπίτι μου ήρεμη και σκέφτομαι πως μπορώ να γίνω καλύτερη». Ο Κωνσταντίνος Κακούρης, ως…πέτρα του σκανδάλου, είναι απόλυτα ευχαριστημένος και τυχερός που βρίσκεται «σε μία ομάδα καταξιωμένων ηθοποιών. Εγώ είμαι νέος… μαθαίνω από αυτούς», πρόσθεσε, για να πάρει τον λόγο ο Γιώργος Δεπάστας λέγοντας ότι έχει «εντυπωσιαστεί από το έργο. Είναι η πρώτη φορά που ξανά ανεβαίνει στο σανίδι μετά από 52 χρόνια». Τέλος, η Ελένη Κρίτα που καλείται να ‘’ντυθεί’’ την… «Κοκκάλω» επεσήμανε με την σειρά της το ταλέντο του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, ο οποίος «δεν καταπιέζει τους ηθοποιούς και κρατά την εποχή».

Την παρουσίαση της «Τρελής, τρελής σαραντάρας» ολοκλήρωσε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, λέγοντας ότι: «Όταν έχεις την ‘’Σαραντάρα’’ και αυτό το επιτελείο, δεν υπάρχει σκηνοθέτης, αλλά μένεις στο κείμενο και στους ηθοποιούς. Προσπάθησα να κρατήσω την εποχή και να διατηρήσω 9 κωμικές προσωπικότητες, όπου ο καθένας βγάζει τον καλύτερο εαυτό τους».Όπως πρόσθεσε, «η παράσταση απογειώνεται γιατί όλοι μπαίνουν στην εποχή. Πάμε με ατάκα γέλιου, όπου δύο ώρες θα γελάτε. Θέλω να ευχαριστήσω την Βίκυ που μου έδωσε την ευκαιρία να την σκηνοθετήσω», τονίζοντας ότι «μαθαίνω κι εγώ απ’ αυτούς. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι περισσότερο με τον αυτοσχεδιασμό. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να δοκιμαστώ και σε άλλα είδη».

Το πρώτο ραντεβού με την «Σαραντάρα» δίνεται την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 21.00, με τους: Βίκυ Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Ελένη Κρίτα, Βάσω Γουλιελμάκη, Νεφέλη Ορφανού, Στράτος Χρήστου, Κων/νος Κακούρης, Γιώργος Δεπάστας, Ivan Svitailo.

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη στις 20.00
Πέμπτη & Παρασκευή στις 21.00
Σάββατο & Κυριακή στις 18.00 & 21.00.
Τιμές των εισιτηρίων:
Πλατεία: 20 ευρώ, Λαϊκή (απογευματινή Σαββάτου): 17 ευρώ, Φοιτητικό: 15 ευρώ, Άνεργοι: 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: