Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Παπαχρήστου λόγω...twitter

Δεν θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η Βούλα Παπαχρήστου, αφού η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας αποφάσισε να ανακαλέσει τη συμμετοχής της, ως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς που επέδειξε και του ρατσιστικού μηνύματος που ανέβασε στο Twitter.
 Tην είδηση της απόφασης της Ολυμπιακής Επιτροπής επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αρχηγός της αποστολής και μέλος της, Ισίδωρος Κούβελος.
Aναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
 Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, ωστόσο κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης πήρε την απόφαση να την αποκλείσει.
Η αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη με διπλό μήνυμά της στο προφίλ της στο twitter, για το τεράστιο ατόπημά της και το μήνυμα ρατσιστικού περιεχομένου που είχε ανεβάσει στις 22 Ιουλίου, για τους Αφρικανούς και τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προχώρησε στις ακόλουθες αναρτήσεις:
«Ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν έχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι Αθλήτρια και μόνο!!»
«Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν είμαι Αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτέ κανέναν... Δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας!»
Είναι φανερό ότι δεν περίμενε η Παπαχρήστου ότι θα ξεσπάσει τέτοια θύελλα αντιδράσεων με το περιεχόμενο του μηνύματός της, ενώ πλέον αναμένεται η επίσημη θέση της Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς το θέμα αρχίζει να παίρνει διεθνείς διαστάσεις...

Πηγή : onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: