Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τα έργα που θα παρουσιαστούν στο «Αγγέλων Βήμα»

Πολλοί δημιουργοί «ψηφίζουν» τη θεατρική σκηνή του «Αγγέλων Βήμα», προκειμένου να παρουσιάσουν μία σειρά από διαφορετικές παραστάσεις, στο θεατρόφιλο κοινό. Μεταξύ αυτών, είναι και το «Cuba libre» της Αναστασίας Ρεβή, το οποίο συνεχίζεται.

Ο βασικός τίτλος των έργων που θα παρουσιαστούν από τον Οκτώβριο, θα μπορούσε να ‘ναι «Η εξουσία σε φόντο ασπρόμαυρο». Ας δούμε αναλυτικά, όμως, ποιοι θα βρίσκονται στην σκηνή του θεάτρου επί της Σατωβριάνδρου, στην 8η χρονιά λειτουργία της.

Ο Γιώργος Καραμίχος μετά την «Μαντάμ Φλο», ανεβάζει την κωμωδία του Dario Fo, «Ελισάβετ: Γυναίκα από σύμπτωση», όπου διαπραγματεύεται την εξουσία της κληρονομικής μοναρχίας.

Η Άσπα Τομπούλη παρουσιάζει το ιστορικό ντοκουμέντο «Ο Φίλος μου ο Χίτλερ» του Ιάπωνα, Yukio Mishima, προβάλλοντας την εξουσία του Δικτάτορα και επικεντρώνοντας στη νύχτα των μεγάλων μαχαιριών  και στην Εκκόλαψη του αυγού του φιδιού.
Το έργο καταγγελίας με τίτλο «Frozen», του Bryoni Lavery, επίσης, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, της καλλιτεχνικής περιόδου 2012-2013. Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

Τέλος, ο Γιώργος Οικονόμου θα ανεβάσει το «ΓΟΥΑΪΛΝΤ ΤΣΕ» του Θανάση Νιάρχου, η Αναστασία Ρεβή την μαύρη κωμωδία «Μέλισσα», ενώ το πρόγραμμα περιέχει και την κοινωνικοπολιτική σάτιρα μετά…μουσικής, «Το σκαθάρι και τα μάτια σας».
Ωστόσο, το πρόγραμμα της θεατρικής σκηνής «Αγγέλων Βήμα», δεν σταματά, αφού εν καιρώ θα προστεθούν ακόμα  6 σκηνοθετημένα αναλόγια, σε ρυθμό παράστασης. Αυτά είναι:

«Τα χάρτινα λουλούδια»  (Egon Wolff), η «Βουνοκορφή» (Katori Hall), «Eva Peron» (Copi), «Κύκνος» (Elizabeth Egloff), «Κάτω από τη ζώνη» (Richard Dresser) και τα «Λαϊκά παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο».

Και ενώ όλα αυτά προγραμματίζονται για τη θεατρική σκηνή, στην μουσικοθεατρική θα απολαύσουμε 4 παραστάσεις, με το «PIAF» να επαναλαμβάνει την περσινή μεγάλη επιτυχία του, με τη Μίλλη Καραλή, τον Νίκο Λαβράνο και τους σοσιαλίστες του.

Η Μαίη Σεβαστοπούλου παρουσιάζει την «Σατωβριάνδου τότε και τώρα», αναδεικνύοντας την ιστορία της οδού, όπου στεγάζεται ο πολυχώρος. Σε κείμενα του Αλέκου Σακελλάριου και του Δημήτρη Μαλισσόβα και σε σκηνοθεσία του 2ου, ανεβαίνει «Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον Παράδεισο», γιορτάζοντας 100 χρόνια από την γέννηση του Αλέκου Σακκελάριου.

Τέλος, ο Δημήτρης Μαλισσόβας παρουσιάζει και το έργο: «Ό,τι πούνε τα κορίτσια» με μουσικούς-ηθοποιούς –τραγουδίστριες να μας την «λένε» έξω από τα δόντια με τραγούδι και πρόζα.

Ένα αρκετά ενδιαφέρον πρόγραμμα του «Αγγέλων Βήμα» που αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: