Σελίδες

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

MEGA: Ξεκίνησαν οι αποπληρωμές στις εταιρείες;

Η σεζόν που μας πέρασε, «άφησε», μία γλυκόπικρη γεύση στα υψηλόβαθμα στελέχη του MEGA, αφού παρόλο την επιτυχία που σημείωσε το πρόγραμμα, δεν κατάφεραν να την χαρούν όπως άλλες χρονιές, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε το κανάλι.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι πρώτες πληρωμές έχουν αρχίσει να παίρνουν ήδη τον δρόμο τους, αφού μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου –ύψους 10,1 εκατ. Ευρώ-, τα 4,5 εκατομμύρια θα προσέλθουν στα λογιστήρια των «STUDIO ATA» και της «ΑΝΩΣΗΣ», πληρώνοντας τις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει οι δύο εταιρείες παραγωγής των μεγαλομετόχων, κ. Ψυχάρη και κ. Μπόμπολα.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, που αναλύεται βήμα-βήμα η σχεδιαζόμενη αύξηση, οι μέτοχοι έχουν καταβάλει ήδη μία προκαταβολή. Πιο συγκεκριμένα, 2 εκατ. Ευρώ φαίνεται να έφυγαν από τον ΔΟΛ και τον ΠΗΓΑΣΟ, ενώ οι υπόλοιποι μέτοχοι έβαλαν από 1 εκατ. Ευρώ.

Από αυτά τα 2 εκατομμύρια ευρώ, κατευθύνθηκαν στην UEFA, λόγω μετάδοσης του Champions League, 536.000 ευρώ στην «ΑΝΩΣΗ», 400.000 ευρώ στο «STUDIO ATA» και 29.000 ευρώ στην «ON-NOIR Productions».

Παράλληλα, ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα σενάρια για την μετοχική σύνθεση, κάνοντας λόγο για αύξηση μεριδίου από το «στρατόπεδο» της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ και ΔΟΛ. Εν αντιθέσει με την BENDAY (Ρέστης), στην οποία περιλαμβάνονται οι όμιλοι Βαρδινογιάννη-Κοπελούζου, που θα μειώσουν το ποσοστό.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα στο τραπέζι, η πρόταση για συγχώνευση μεταξύ του MEGA και του STAR, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο μετοχικό «πακέτο» στον Όμιλο Βαρδινογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: