Σελίδες

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η Ε. Ρουμελιώτη μαζί με τον Γ. Πυρπασόπουλο

Από το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, η Ευδοκία Ρουμελιώτη «παντρεύει» τις υποκριτικές της δυνάμεις, μ’ αυτές του Γιώργου Πυρπασόπουλου και του Δημήτρη Καραμπέτση.

Στην Β’ σκηνή του θεάτρου «Άνεσις» οι τρεις γνωστοί ηθοποιοί, θα παρουσιάσουν την παράσταση του Μπράιαν Φρίελ, «Μόλλυ Σουήνυ», υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κοραή Δαμάτη.

Πρόκειται για ένα αριστουργηματικό έργο, το οποίο έχει γραφτεί με σοφία και ευαισθησία. Μία παρτιτούρα που ξεδιπλώνεται αργά και σταδιακά, ξεδιπλώνοντας τις υπαρξιακές δυνάμεις των τριών ηρώων. Το κοινό «μεταμορφώνεται» σε μάρτυρες του περάσματος της ηρωίδας από το σκοτάδι στο φως.

Βλέπω, κοιτάζω, παρατηρώ. Ναι. Όλοι βλέπουμε το δρόμο. Πόσοι όμως παρατηρούμε τις μικρές ρωγμές, τις ανεπαίσθητες λακκούβες, τα υψώματα; Πόσο θέλουμε ή μπορούμε, να προσέξουμε μικρές εισπνοές που δεν γινήκαν λέξεις, ματιές που ήθελαν κάτι να πουν και τελευταία στιγμή το πήραν πίσω, μισές χειρονομίες, παραπλανητικά χαμόγελα; Συνήθως κοιτάζουμε το έξω, την εικόνα που κινείται, και μένουμε άβουλοι, φοβισμένοι πρεσβύωπες, και εντέλει άπραγοι, στην εσωτερική δράση.  
     
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά- κοστούμια: Απόστολος Βέττας
Φωτιστικός σχεδιασμός: Νίκος Καβουκίδης
H παραγωγή ανήκει στον Τάσο Ιορδανίδη, ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου "Άνεσις".

Δεν υπάρχουν σχόλια: