Σελίδες

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

«Ο παππούς έχει πίεση» για 2η χρονιά.

Τον Νοέμβριο του 2011, η θεατρική κωμωδία δια χειρός Δήμητρας Παπαδοπούλου, ''Ο παππούς έχει πίεση'', επέστρεψε πιο επικαιροποιημένη απ’ ότι πριν από 15 χρόνια, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Αυτή την περίοδο, οι συντελεστές, βρίσκονται στην καλοκαιρινή τους περιοδεία, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του citypress.gr,  από τον Οκτώβριο θα επαναληφθεί στην σκηνή του θεάτρου «ΗΒΗ».

Πρόκειται για ένα έργο που δίνει το στίγμα της μετέωρης  εποχής, αλλά και της αλλοπρόσαλλης νεοελληνικής συμπεριφοράς,  με σημείο αναφοράς τον –αριστερό- «Παππού», τον οποίο υποδύεται ο Κώστας Βουτσάς.
Το έργο θέλει οι τρεις ανεκδιήγητες εγγονές του (Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Σοφία Παυλίδου), ένας συντηρητικός αστυνομικός (Κώστας Αποστολάκης) κι ένας πιτσιρικάς από το Σύνταγμα (Πέτρος Λαγούτης) να έρχονται αντιμέτωποι με τις απρόσμενες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Ελλάδα, εν έτη 2012.
Η μία εγγονή ψάχνει επειγόντως σπέρμα από άνθρωπο εμπιστοσύνης για να κάνει πραγματικότητα τον μεγάλο της καημό και να τεκνοποιήσει. Η δεύτερη ερωτεύεται το συντηρητικό μπάτσο και από το απόλυτο φρικιό μεταμορφώνεται σε γυναίκα για σπίτι με καθωσπρέπει συμπεριφορά. Και η τρίτη κηρύσσει την επανάστασή της και αλλάζει επιτέλους ζωή, θέτοντας τους δικούς της όρους και κανόνες.
Μέντορας της οικογένειας; Ο 80χρόνος παππούς με το αριστερό του παρελθόν, με την άνοια να τον έχει κυριεύσει, ενώ ο παππούς μεταλλάσσεται και γίνεται  φαν των Pink Floyd έχοντας ως μότο  του τη  θρυλική φράση “Hey, teacher, leave the kids alone”. Πάνω στις πολιτικές και κοινωνικές απόψεις του παππού, επενδύει ιδεολογικά  ο πιτσιρικάς Χάρης και ιδρύει ένα νέο πολιτικό κίνημα με το όνομα «Ψάξου». Ο στόχος του κινήματος είναι να εκφραστεί πολιτικά η γενιά του Συντάγματος, με τον παππού να «πρωταγωνιστεί» και πάλι, αφού είναι ο Πρόεδρος του κινήματος.

Διαβάστε παρακάτω τους σταθμούς της περιοδείας : 


 Για όσους θέλετε να παρακολουθήσετε την -sold out- θεατρική κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου, «Ο παππούς έχει πίεση», μπορείτε να επισκεφτείτε τον θίασο, τις επόμενες ημέρες, σε κάποιον από τους παρακάτω σταθμούς:
  • 4-5/7 στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης
  • 6/7 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο της Κοζάνης
  • 7/7 στο Αμφιθέατρο της Σίβηρης
  • 9/7 στο Αμφιθέατρο ΤΕΙ, στις Σέρρες
  • 10-11/7 στο Κηποθέατρο «Εγνατία», της Αλεξανδρούπολης
  • 12/7 στο Θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο της Ξάνθης
  • 13/7 στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της Κομοτηνής
Και 14/7 στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολύγυρου.
Ο τελευταίος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας είναι το Βεάκειο Αμφιθέατρο του Πειραιά, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Αγγελιτα Τσουγκου
Art Director: Φρόσω Ράλλη
Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη                                                        
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα                                
Μουσική Επιμέλεια: Κώστας Ζήκος
Παραγωγή: SIGMA productions
Παραγωγός: Κώστας Σπυρόπουλος

του Παναγιώτη Μουλόπουλου

Πηγή : citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: